Fietsen en tuben in Vang Vieng

Tourcode:LAO-0103
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00-16.00
Category: Fietsen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Fietsen en tuben in Vang Vieng. Dit is een heel relaxt dagje waar je ook nog eens in een blauwe lagune gaat zwemmen en als je zin hebt naar een grot kunt klimmen. En dat allemaal met het spectaculaire kalksteengebergte van Vang Vieng als decor. De boog kan niet altijd gespannen zijn, en vandaag geldt dat zeker.

Vang Vieng is wereldberoemd omdat het waarschijnlijk het allermooiste natuurgebied heeft dat je in Laos zult aantreffen. Het heeft groene dalen, riviertjes die langs de heuvels meanderen en worden omringd door eeuwenoude kalksteenformaties. Na het ontbijt stap je op de fiets om rustig op weg te gaan naar de eerste stop van vandaag: een uitdagende blauwe lagune. Het is ongeveer een uurtje fietsen en er is alle tijd om goed om je heen te kunnen kijken. Hier fiets je immers niet elke dag!

Neem je zwembroek mee, want uiteraard wordt er even heerlijk gezwommen en opgefrist. Hier kan een korte klim (200 meter) naar de bronzen liggende Boeddha in de Tham Phoukham grot worden gemaakt. Nog voordat we gaan lunchen fietsen we langs een dorp waar Hmong bergstammen leven.

Het toch al niet hoge tempo van deze dag gaat omlaag als je je opmaakt om in alle rust in een grote rubber (auto)band de Nam Song rivier af te dobberen. Af en toe zal je van een paar omliggende barretjes een touw worden toegeworpen om je te verleiden een biertje of Lao Lao te kopen. Eenmaal terug in Vang Vieng kan de dag al niet meer stuk, maar een van die prachtige zonsondergangen zet er toch nog een kroontje op.Opmerkingen: de fietstocht duurt ongeveer 7 uur; de afstand bedraagt ongeveer 15 tot 20 kilometer.
 • Het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet mee nemen!) en dichte schoenen te dragen.
 • Neem zwemspullen en een handdoek mee.
 • Laat waardevolle spullen achter, u gaat immers tuben en zwemmen.
 • Inclusief de tour: routebeschrijving voor de opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) van uw Vang Vieng hotel naar het startpunt. We verzamelen in het kantoor voor een korte bijeenkomst. Onderweg zijn enkele verfrissingen, eenvoudige lunch en versnaperingen inbegrepen. Excursie als omschreven in de reisbeschrijving, entreegelden en begeleid door 1x professionele lokale Engelssprekende gids.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden en drankjes, transfers en facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven. Vervoer terug naar uw hotel gaat ook per opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) - uw gids helpt u hiermee!

  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Fietsen en tuben in Vang Vieng

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen in Luang Prabang

  Fietsen in Luang Prabang is de perfecte manier om deze historische trekpleister te ontdekken. De tour omvat niet alleen de mooiste bezienswaardigheden in de koningsstad maar brengt

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen en tuben in Vang Vieng

  Fietsen en tuben in Vang Vieng. Dit is een heel relaxt dagje waar je ook nog eens in een blauwe lagune gaat zwemmen en als je zin hebt naar een grot kunt klimmen. En dat allemaal m

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen in Vientiane - halve dag

  Halve dag op de fiets door Vientiane. Vientiane, op de linkeroever van de Mekong rivier, hoofdstad en grootste stad van Laos, laat zich heel goed op de fiets ontdekken omdat de sta