Fietsen in Luang Prabang

Tourcode:LAO-0101
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Fietsen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Fietsen in Luang Prabang is de perfecte manier om deze historische trekpleister te ontdekken. De tour omvat niet alleen de mooiste bezienswaardigheden in de koningsstad maar brengt u ook naar de Phonphao Tempel die op de top van een heuvel ligt. Zo krijgt u het geweldige uitzicht over Luang Prabang er gratis bij.

Het door bergen omringde stadje Luang Prabang bestaat al meer dan duizend jaar en ademt geschiedenis en Laotiaanse cultuur. Het staat vanwege dat unieke karakter sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst. Laos belangrijkste toeristische bezienswaardigheid heeft wat te bieden: voormalige koninklijke paleizen, ruim dertig tempels (het is nog altijd het centrum van het Lao boeddhisme), maar ook sfeervolle historische straatjes boordevol winkeltjes en restaurants. Iedere morgen lopen honderden monniken in hun saffraan gele gewaden door de straten zien om hun dagelijkse aalmoezen te verzamelen.

Na het ontbijt begint uw ontdekkingstocht. U fietst naar het Royal Palace Museum, dat een goed overzicht geeft van de geschiedenis van Luang Prabang. Hier bevindt zich onder meer het beroemde Prabang Boeddhabeeld en vele giften die de Laotiaanse koningen ontvingen van buitenlandse gezanten. U hebt in het museum al kennisgemaakt met een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden: de betoverende Wat Xiengthong. Deze tempel uit de 16e eeuw is met zijn dak dat bijna tot de grond reikt een prachtig voorbeeld van de elegantie en gratie van de lokale architectuur.

Niet al te ver hier vandaan ligt de grootste tempel van Luang Prabang: de Wat Mai met een indrukwekkend interieur en zijn vijf daken. Fiets verder naar Wat Visoun, die vanwege de vorm door de Lao liefdevol de 'watermeloen stoepa' wordt genoemd.

In de middag vervolgen we de tocht. We laten Luang Prabang achter ons en fietsen via Ban Hat Hien, het traditionele dorp van de smeden naar weefdorp Ban Xangkhong aan de beroemde Mekong rivier. Na een bezoek aan de oude Wat Xienglek stoepa gaan we over de brug over de Nam Khan rivier naar Wat Phonphao. Deze tempel ligt op de top van een heuvel die een prachtig uitzicht verschaft over Luang Prabang en de wijde omgeving.Opmerkingen: de fietstocht duurt ongeveer 7-8 uur; de afstand bedraagt ongeveer 35 tot 40 kilometer. Het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet mee nemen!) en dichte schoenen te dragen.
Inclusief de tour: routebeschrijving voor de opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) van uw Luang Prabangg hotel naar het startpunt. We verzamelen in het kantoor voor een korte bijeenkomst. Onderweg zijn enkele verfrissingen, eenvoudige lunch en versnaperingen inbegrepen. Excursie als omschreven in de reisbeschrijving, entreegelden en begeleid door 1x professionele lokale Engelssprekende gids.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden en drankjes, transfers en facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven. Vervoer terug naar uw hotel gaat ook per opstap-taxi of tuk tuk (niet inclusief) - uw gids helpt u hiermee!

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Fietsen in Luang Prabang

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Fietsen in Luang Prabang

Fietsen in Luang Prabang is de perfecte manier om deze historische trekpleister te ontdekken. De tour omvat niet alleen de mooiste bezienswaardigheden in de koningsstad maar brengt

Vanaf:
Contact
Fietsen en tuben in Vang Vieng

Fietsen en tuben in Vang Vieng. Dit is een heel relaxt dagje waar je ook nog eens in een blauwe lagune gaat zwemmen en als je zin hebt naar een grot kunt klimmen. En dat allemaal m

Vanaf:
Contact
Fietsen in Vientiane - halve dag

Halve dag op de fiets door Vientiane. Vientiane, op de linkeroever van de Mekong rivier, hoofdstad en grootste stad van Laos, laat zich heel goed op de fiets ontdekken omdat de sta