De hoogtepunten van Java (8 dagen)

Tourcode:IND-0005
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze 8 daagse reis door Centraal- en Oost-Java is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Dat klinkt als een mooie belofte, maar het klopt! In ruim een week tijd maakt u kennis met de wereldberoemde tempelcomplexen Borobudur en Prambanan; u bezoekt het paleis van de sultan in Yogja; gaat naar theeplantages en maakt een zonsopkomst mee vanaf de vulkaan Bromo, voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Java. NIEUWE REIS ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Alsof het niet genoeg is staat u elke dag oog in oog met de overrompelende natuur van dit prachtige eiland.

REISROUTE (zie kaart onderaan): YOGYAKARTA - BOROBUDUR - TAWANGMANGU (PRAMBANAN TEMPLE) - SOLO - MALANG - BROMO - KALIBARU - BALI

Er zijn ontelbare rijstvelden en machtige vulkanen. Er is tropisch regenwoud en u kunt er zoeken naar verlaten stranden. Java heeft de belangrijkste en grootste steden van het land en enkele van de mooiste archeologische ontdekkingen. Het heeft de rijkste tradities in kunst, dans en muziek en is de bakermat van de taal. Niet zo gek dat Java het hart van Indonesië wordt genoemd.

Uw reis eindigt op het schitterende Bali, waarschijnlijk het begin van een nieuw avontuur of een ontspannen strandvakantie. En mocht u meteen al zin hebben daarover te dromen, kijk dan ook naar onze Bali Paradijs Tour.


Overnachting: Puri Artha Hotel
Maaltijden:
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 1: Aankomst in Yogyakarta, de ziel van Java.
Na aankomst in Yogyakarta wordt u door onze Engelssprekende chauffeur naar het hotel in het centrum van Java's culturele hoofdstad gebracht. De belangrijkste bezienswaardigheden en het energieke dagelijkse leven zijn dichtbij, op loopafstand of via een kort ritje met de becak, de fietstaxi.

Yogyakarta, meestal Yogja genoemd is beroemd vanwege het schimmenspel met poppen, de productie van batik, Javaanse dans, ballet en literatuur. Omdat de kunsten hier het meest verfijnd zijn en de taal hier het best wordt gesproken, menen velen dat de ziel van Java zich in Yogja het best laat leren kennen.

Populair bij de lokale bevolking en toeristen is Jalan Malioboro, een leuke straat waar 's avonds veel te beleven valt. Het staat vol met allemaal verschillende stalletjes waar kooplui van alles en nog wat verkopen. Uiteraard is er veel keuze uit eten. Veel gelegenheid dus om nader kennis te maken met de smaakvolle Indonesische keuken en Javaanse specialiteiten. Op straat wordt muziek gespeeld, er zijn dansers en kunstenaars aanwezig, kortom een avond vol vermaak.


Overnachting: Puri Artha Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, paard en wagen (bij de tour)
Dag 2: Authentiek Javaans dorp en het wereldwonder Borobudur.
Het is een stap terug in de tijd. Een kennismaking met hoe het leven hier ooit was. In het dorp Candirejo leeft men nog volgens oude authentieke Javaanse tradities en gebruiken. Na het ontbijt wordt u opgehaald door onze gids en gaat u op bezoek in Candirejo village, dat ligt in de groene velden van het tropisch regenwoud. Hier worden tassen en bedden gemaakt en boekenkasten van bamboe. Het dorp is te verkennen met paard en wagen (niet inclusief).

Niet ver van Candirejo ligt de tempel die Java gezicht geeft: Borobudur, de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Het complex is voltooid in de 9e eeuw en opgebouwd uit meerdere terrassen, die u kunt beklimmen. Het uitzicht vanaf het complex is prachtig. Bestudeer terwijl u rondloopt vooral de 15.000 verschillende reliëf tekeningen en de 400 verschillende open stoepa's. Ze verbeelden de weg naar het nirwana, de verlichting. De Engelssprekende gids kan alles vertellen over de geschiedenis en betekenis van de tempel en zal al uw vragen beantwoorden.


Overnachting: Puri Artha Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 3: Naar het paleis van de Sultan. De zilversmeden van Kota Gede.
Yogyakarta staat vandaag als eerste op ons verlanglijstje. We maken een tour door Yogyakarta en die begint op de magische gronden van het paleis van de Sultan. De stap in de Kraton voelt aan alsof u door een tijdmachine in de 18e eeuw bent neergezet, te midden van typisch Javaanse architectuur en traditionele waarden. Het paleis is nog altijd de officiële verblijf van de sultan en het wordt beschermd door oude bewakers in traditionele kostuums, compleet met de Javaanse dolk. In Taman Sari verpoosden en verfristen de aanhang van de sultan zich. Van de Nederlanders komt de bijnaam Water Paleis.

Kota Gede is de voormalige hoofdstad van het islamitische Mataram rijk. Toen de sultan verhuisde bleven de zilversmeden die voor hem werkten achter in Kota Gede. Kota Gede is 'thuis' voor Yogyakarta's bekende ambachtsmannen. Bezoek de werkplaats van een zilversmid waar nog steeds zilver wordt gesmeden tot fijne ornamenten en delicate juwelen. In Kota Gede zijn veel kleine, zelfstandige handgemaakte batik werkplaatsen, waar ze traditionele Javaanse patronen maken op een traditionele manier. Dit is waarschijnlijk de beste plek om een batik shirt uit te zoeken. Als het u lukt uit het enorme aanbod te kiezen, natuurlijk.


Overnachting: Sukuh Cottage
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 4: De indrukwekkende Prambanan tempel van het Mataram koninkrijk.
Er wacht u vandaag een nieuw hoogtepunt: Prambanan, een groot complex van Hindoe tempels gebouwd door het Mataram koninkrijk. Volgens de legende moest de Javaanse prinses Loro Jonggrang trouwen met prins Bandung die haar vader had verslagen. Omdat ze niet wilde vroeg ze hem voor zonsopgang een tempel met 1000 beelden te bouwen. Met hulp van geesten bouwde hij er 999 toen bleek dat er een brand was ontstaan, gesticht door de prinses. Uit woede veranderde Bandung haar in steen. Zij werd de laatste maar mooiste van de 1000 beelden.

Prambanan is volledig toegewijd aan de goden Brahma, Vishnu en Shiva. Volgens kenners zou een complex van deze schoonheid en omvang in een ander land wereldberoemd zijn geweest, maar Prambanan lijdt (onterecht) onder de concurrentie met Borobudur. Een lokale Engelssprekende gids leidt u rond en zal de betekenis achter de verschillende torens en tempels van Prambanan uitleggen en uiteraard uw vragen beantwoorden.

Na het bezoek gaan we oostwaarts richting Sukuh, waar we de 15e eeuwse 'candi' (dat betekent tempel) Sukuh Candi bekijken.


Overnachting: Ennys Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 5: Van Sukuh naar Malang langs de heilige Lawu vulkaan.
Vandaag staat de langste rit van de tour gepland. We rijden dwars door het platteland van Java, via het op 1227 meter hoogte gelegen bergdorp Sarangan naar Malang. Onderweg hebben we fraai uitzicht op de ruim drieduizend meter hoge Lawu vulkaan die de natuurlijke grens tussen Centraal- en Oost-Java vormt en door veel Javanen als heilig wordt beschouwd.

Let op: Java is een druk bevolkt eiland met relatief weinig wegen. Het verkeer gaat dus langzaam, vaak gemiddeld maar zo'n 25 kilometer per uur.

In de middag komt u aan in de universiteitsstad Malang, aan het eind van de 18e eeuw door Nederlanders gesticht. In die koloniale tijd werd Malang, dat zich snel ontwikkelde vanwege de lucratieve koffieplantages, een populaire locatie omdat het door de hoge ligging een aangenaam koel klimaat heeft. Het is daarna altijd een geliefde uitvalsbasis gebleven om het Oosten van Java te ontdekken.


Overnachting: Lava View
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 6: Bezoek aan de Wonosari Theeplantage. Op weg naar Bromo.
Op de route in de richting van de Bromo maken we een stop bij Wonosari dat bekend staat om de theeplantages. Van oudsher is dit gebied rijk aan plantages, voor thee, koffie, cacao of rubber. De omstandigheden zijn perfect: de heuvels zijn rond de 1000 meter hoog en de temperatuur schommelt hier tussen de 19 en 26 graden celsius.

Uw gids legt u alles uit over het hele proces van de theeproductie. Natuurlijk kunt u een ronde maken door de tuinen van de plantages en genieten van een heerlijk kopje verse thee in het aanwezige theehuis. In de vroege middag rijden we via Probolinggo naar de Bromo vulkaan. U overnacht in het plaatsje Cemoro Lawang, net op het randje van de Tengger krater.


Overnachting: Kalibaru Cottages
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: jeep
Dag 7: Ervaring voor het leven: zonsopkomst bij de Bromo vulkaan.
Het bezoek aan de Bromo vulkaan vormt voor veel reizigers het hoogtepunt van hun tocht naar Indonesië. Het begin van de dag is even pittig want al om 04.00 staan we op zodat u genoeg tijd heeft om met de jeep naar het zonsopkomst punt bij de Bromo vulkaan te rijden. Hier wordt u beloond voor het vroege opstaan met een prachtige zonsopkomst over Mount Bromo en Mount Semeru.

Vervolgens gaan we met de jeep naar de 'sea of sand' waarvandaan het nog een klim van 246 treden is naar de top van Mount Bromo. Hier vandaan kijkt u recht in de krater van dit imposante beest. In het ochtendlicht ziet u de rook uit de krater komen, een fantastisch gezicht. Wat het nog beter maakt is het surrealistisch maanlandschap waar u zich op dat moment bevindt.

Na al dit natuurschoon gaat u terug naar het hotel voor een goed ontbijt. Aan het begin van de middag rijden we weer verder naar Kalibaru. Hier zult u overnachten in een prachtig gesitueerde bungalow vlakbij koffie-, cacao- en rubberplantages. De regio rondom Kalibaru is bekend vanwege de vele plantages die tijdens de Nederlandse koloniale periode zijn gesticht.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, boot
Dag 8: Een nieuw begin op Bali.
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een van de plantages waar het proces van de productie van koffie, rubber en cacao te zien is. Wat voor plantage precies bezocht kan worden is afhankelijk van het seizoen (het koffieseizoen loopt van mei tot september). De plantages zijn gesloten op zon- en feestdagen, een tour is dan niet mogelijk.

Na de tour check u uit bij het hotel en gaat de reis door naar Bali. De oversteek van Java naar Bali met de ferry duurt een half uurtje. Vervolgens rijden we naar het zuiden van Bali waar een nieuw avontuur kan beginnen.

Kijk eens naar de reizen met Bali. Deze bijvoorbeeld combineert Bali en Lombok over land.
Optionele Tours:

Java Belevenis (15 dagen)
Deze fascinerende 15 daagse Java rondreis is een belevenis vol hoogtepunten. Borobudur en Prambanan behoren tot de indrukwekkendste tempelcomplexen te
Kolossen van Komodo (4 dagen)
De kolossen van Komodo zijn de Komodo varanen, genoemd naar het eiland, de grootste hagedissen ter wereld. Maar dit prachtige Indonesische eiland met
Bali-Lombok over land (8 dagen)
Iconische rijstvelden, kleurrijke cultuur en schitterende stranden bepalen het beeld van Bali en Lombok. Ze zullen in acht dagen een onvergetelijke in
Opmerkingen: CREËER JE EIGEN REIS
Green Wood Travel bied je de mogelijkheid om een persoonlijke reis te creëren.
Wij bieden een grote verscheidenheid van hotels aan, van 'low budget' tot zeer exclusief. Het is zelfs mogelijk om bij een Indonesische familie te overnachten en tegen extra betaling kan een Nederlandssprekende gids worden verzorgd.

Hoe je graag wilt reizen?
Voor meer informatie over individuele rondreizen en tours in Indonesië kan je contact (070 250 0062) opnemen met Green Wood Travel in Bangkok.

Java is een druk bevolkt eiland met relatief weinig wegen. Het verkeer gaat dus langzaam, vaak gemiddeld maar zo'n 25 kilometer per uur.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per airco (mini)bus, open boten. Verblijf in toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal en lokaal) en eventuele hoog/piek seizoentoeslagen voor accommodatie en vermelde binnenlandse vluchten/boten. Deze worden apart berekend in uw programma.
Online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Indonesië visa-on-arrival , bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven, en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en eventuele andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Indonesië of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Gre.en Wood Travel

Recensie voor De hoogtepunten van Java (8 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Fascinerend Flores (8 dagen)

Het is simpel. Flores is een van de mooiste eilanden van Indonesië. Flora en fauna tonen hier hun enorme rijkdom. U ziet glashelder water bij de 17 Eilanden, ingenieuze spinnenw

Vanaf:
Contact
Bali Paradise (8 dagen)

Acht dagen genieten van Bali, het paradijs van Indonesië. U ziet stranden, tempels en (met wat geluk) dolfijnen. U gaat baden in een heilige waterbron en bezoekt authentieke Bal

Vanaf:
Contact
De hoogtepunten van Java (8 dagen)

Deze 8 daagse reis door Centraal- en Oost-Java is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Dat klinkt als een mooie belofte, maar het klopt! In ruim een week tijd maakt u kennis met

Vanaf:
Contact
Java Belevenis (15 dagen)

Deze fascinerende 15 daagse Java rondreis is een belevenis vol hoogtepunten. Borobudur en Prambanan behoren tot de indrukwekkendste tempelcomplexen ter wereld. De zonsopkomst vanaf

Vanaf:
Contact
Bali-Lombok over land (8 dagen)

Iconische rijstvelden, kleurrijke cultuur en schitterende stranden bepalen het beeld van Bali en Lombok. Ze zullen in acht dagen een onvergetelijke indruk op u maken.

Vanaf:
Contact
Flores over land en Komodo boottocht (9 dagen)

Flores is de ongeslepen diamant van Indonesië. Maak in negen dagen kennis met het eiland dat door de Portugezen al liefdevol Kaap van de Bloemen werd genoemd, Flores. Een eiland