Bali-Lombok over land (8 dagen)

Tourcode:IND-0007
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Iconische rijstvelden, kleurrijke cultuur en schitterende stranden bepalen het beeld van Bali en Lombok. Ze zullen in acht dagen een onvergetelijke indruk op u maken. U weet het: het is niet eerlijk verdeeld in de wereld, de ene plek is fraaier dan de andere, maar Bali en Lombok hebben het allemaal. NIEUWE REIS ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
In deze tour ondergaat u niet alleen de overrompelende natuur, waar de rijstvelden in het echt nog mooier zijn dan op de foto's. U maakt ook kennis met eeuwenoude tradities en ambachten. Er is ruimte voor ontspanning en actie, voor zon en zee.

REISROUTE (zie kaart onderaan): DENPASAR, BALI - UBUD - LOVINA - CANDIDASA - LOMBOK - BALI

Bali is door de rijstterrassen, koraalriffen en het rijkelijk begroeide vulkanisch gebergte waarschijnlijk het bekendste en geliefdste eiland van Indonesië. Het biedt onderdak aan feestgangers die het nachtleven van Kuta en Seminyak willen ondergaan en aan rustzoekers die liever serene en fotogenieke tempels bezoeken. Ten oosten van Bali ligt Lombok, minder bekend maar niet minder bewonderd. Lombok is rustiger, maar doet met haar witte zandstranden en de Gunung Rinjani, de op een na hoogste vulkaan van het land, qua natuur niet onder voor Bali.


Overnachting: Saren Indah
Maaltijden:
Vervoer: (mini)bus
Dag 1: Een uniek uitzicht: de rijstvelden en bergen van Ubud.
Welkom op Bali. Na uw aankomst op het Ngurah Rai vliegveld van Denpassar, de hoofdstad van Bali, wacht uw chauffeur u op om u per (mini)bus naar Ubud te brengen. Ubud ligt in een riviergebied en wordt omgeven door rijstvelden en bergen. Het stadje heeft een belangrijke culturele positie in de regio en biedt een breed spectrum aan activiteiten. Er zijn ceremonies in de vele tempels, er is Balinese muziek en -dans; er worden nog veel traditionele ambachten uitgeoefend en er kan -uiteraard- heerlijk worden gegeten.

Het gemeenschapsleven en de huizen, tempels en winkels laten zich in Ubud goed te voet of per fiets ontdekken. Na aankomst in uw hotel is er alle tijd Ubud op eigen gelegenheid te verkennen.


Overnachting: Saren Indah
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus
Dag 2: Barong, dans van goed en kwaad en Balinees vakmanschap.
Barong is de naam van de koning der geesten, de leider van de goede krachten in de Balinese mythologie. Rond Ubud is een zeer populaire dans ontstaan waarin de bewoners Barong om de bescherming van het land en de bossen vragen. Barong verschijnt vaak als leeuw, soms als tijger, draak of slang. Na het ontbijt bezoekt u een rijkelijk met maskers aangeklede voorstelling waarin de dansende Barong de strijd met het kwaad aangaat.

Hierna rijden we per minibus naar het nabijgelegen Celuk, het dorp van de zilversmeden, waar we zullen zien hoe dit oude ambacht wordt beoefend. Om een nog betere indruk te krijgen van wat vakmanschap op Bali betekent, verplaatsen we ons naar het dorpje Mas, waar al eeuwenlang typisch Balinees houtsnijwerk wordt gemaakt. Terug in Ubud bezoeken we het Museum Puri en Puri Lukisan Sarens, een voormalig paleis.

De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding. Wandel eens rustig door Ubud, doe uw laatste aankopen in dit fraaie stadje of bezoek het apenbos Mandala Wisata Wenara Wan, waar ook tempels en heilige bomen staan (niet inclusief).


Overnachting: Aditya Lovina
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus
Dag 3: Zeetempel Tanah Lot, vlindertuin en spectaculaire rijstterassen.
Houd uw camera bij de hand! Na het ontbijt bezoekt u een van de vele hoogtepunten van Bali: de zeetempel Tanah Lot, die op een klein rotseilandje ligt. Een hogepriester zocht ooit deze plek uit om het Hindoeïsme te verkondigen en de zeegod Baruna te eren. Lokale bewoners waren er niet heel blij mee, vertelt het verhaal, maar de priester trok zich terug op dit rotseiland en kreeg hulp van zeeslangen om hem te beschermen. De rots was ooit groter maar sleet door de vele golven die eeuwenlang tegen het gesteente sloegen. In de jaren tachtig werd de rots verstevigd om te voorkomen dat dit juweel van Bali aan het water ten onder zou gaan.

Het blijft mooi vandaag. Nadat we ons eerst hebben laten omringen door kleurige rondfladderende vlinders in een grote vlindertuin stoppen we in Jatihluwih, zonder twijfel een van de meest spectaculaire rijstterrassen van het eiland.

Wij beloven u: u blijft foto's maken. In Bedugul, 1200 meter boven de zeespiegel, ligt de Pura Ulan Danu Brantan tempel aan een verstild meer in de krater van een vulkaan. Alsof het niet genoeg is sluiten we deze adembenemend mooie tocht door het landschap van Bali af met een bezoek aan de Git Git waterval. We rijden daarna door naar Lovina Beach aan de noordkust van Bali. Hier verblijft u in Aditya Lovina.


Overnachting: Nirwana Cottages
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus
Dag 4: Mystieke Pura Besakih tempel, vleermuizengrot, het strand van Candidasa.
Als u vroeg uit de veren bent is er de mogelijkheid om 's ochtends een korte tocht op zee te maken op zoek naar dolfijnen die vlak voor de kust zwemmen en spelen (niet inclusief).

Na het ontbijt rijden we richting Kintamani de bergen in. U begrijpt het al, het wordt opnieuw een dag met veel prachtig natuurschoon en opmerkelijke locaties. Vanaf de Penelokan (1450 m) is er een panoramisch uitzicht over Lake Batur, Mount Abang en Mount Batur met zijn zwarte lavastromen. We bezoeken op de helling van de Agung het grootste en belangrijkste tempelcomplex van Bali, de Pura Besakih, waar de mystieke sfeer wordt versterkt door de nevel die zich vaak om de tempel hult.

In Klungkung bezichtigen we het historische gerechtsgebouw en het museum met Balinese kunst. Op weg naar Tenganan brengt deze afwisselende dag ons eerst naar de heilige vleermuizengrot van Goa Lawah.

Het unieke dorp Tenganan was tot in de jaren zeventig erg op zichzelf. Zij bemoeiden zich niet graag met anderen. Mede daarom is hun Bali Aga cultuur nog sterk aanwezig. Zij volgen hun eigen eeuwenoude ceremonies, hebben een eigen architectuur en Gamelan muziek. Bijzonder is de dubbele Ikat textiel weeftechniek waarmee ze prachtige doeken maken. Hierna rijden we naar het strand van Candidasa, aan de oostkust van Bali, waar we zullen overnachten.


Overnachting: Kila Senggigi Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, (mini)bus
Dag 5: Op de snelle veerboot naar adembenemend Lombok.
We staan natuurlijk al een paar dagen in de vakantie modus van genieten en ontspannen, maar vandaag passen we ons rustige vakantie tempo nog iets verder aan. We reizen naar Lombok. Na het ontbijt gaan we naar de Padangbai haven op Bali om in te schepen op de snelle Gili Cat veerboot naar Teluk Kodek op Lombok.

Het massa-toerisme heeft nog geen greep gekregen op Lombok, het kleine zusje van Bali. De stranden zijn hier stiller, maar de natuur is even adembenemend. Toch heeft Lombok een eigen gezicht. De bevolking hangt hier niet het Hindoeïsme aan maar is, net als de rest van Indonesië (behalve Bali), islamitisch. Lombok heeft ook een eigen smaak. Proef typische lokale gerechten als Taliwang kip en Plecing, dat wordt gemaakt met boerenkool en spinazie. En chilipeper natuurlijk!

U neemt intrek in het Kila Senggigi Hotel, waar u de komende drie nachten zult verblijven.


Overnachting: Kila Senggigi Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus
Dag 6: De wevers van Sukarara en het strand van Selong Belanak.
Warm zeewater en sneeuwwitte stranden omgeven door rotsformaties. Dat is in het kort het rustgevende landschap van Zuid-Lombok, dat we vandaag bezoeken.

In het dorpje Sukarara hechten ze al generaties lang belang aan de traditie van het weven. Meisjes wordt de kunst van het weven bijgebracht door hun moeders en tantes. Al vanaf jonge leeftijd leren ze de techniek en eenvoudige patronen te maken. U zult zien wat een prachtige verfijnde stoffen hier gemaakt worden. Naast wevers zien we ook pottenbakkers. Voor de afwisseling strijken we neer op het Selong Belanak strand met kristalhelder water en een rustig strand.

Het dorp Sade staat bekend om de unieke rijstschuren. In de zuidoostelijk hoek van Lombok ligt Tanjung Luar, het grootste vissersdorp op het eiland. Het slot van de excursie wordt gevormd door de Lingsar Tempel, symbool van harmonie en eenheid.


Overnachting: Kila Senggigi Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot (bij tour)
Dag 7: Zin in een boottocht naar de Gili eilanden?
Vandaag maakt u zelf de dienst uit. Blijf lekker in de buurt van uw hotel. Maak een strandwandeling, lees uw boek uit of ga snorkelen.

Niettemin geven wij u graag een tip: maak een excursie naar de Gili eilanden. (Deze tocht is niet inbegrepen.) De Gili archipel bestaat uit drie kleine eilandjes ten noordwesten van Lombok. Een bezoek garandeert het onbewoond eiland gevoel. Auto's zijn verboden, het vervoer gaat veelal te voet, te paard of per fiets. De natuur krijgt hier voorrang. Ook snorkelen, zonnebaden en langs het Bounty strand lopen staan op het programma. In de middag keren we terug naar Senggigi.

U kunt ook op bezoek gaan bij de oorspronkelijke bewoners van Lombok, de Sasak. De landbouw en het weven van stoffen zijn de middelen van bestaan. Al eeuwenlang leven zij volgens hun tradities, amper aangedaan door de nieuwe tijd. Nog altijd maken zij de muren van hun hutten uit klei en koeienstront. En opmerkelijk, de gedroogde poep wordt ook gebruikt om vloeren schoon te maken.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, (mini)bus
Dag 8: Tot ziens Lombok. Terug naar Bali.
Uw gevarieerde en heerlijke reis komt vandaag ten einde. Mogelijk reist u verder, misschien gaat u terug naar huis. 's Ochtends kunt u gaan inpakken en nog even van Lombok genieten. Vanaf de pier vaart de Bluewater Safari speedboot u snel en veilige terug naar Benoa Harbour op Bali.

Bij aankomst wordt u, naar keuze, naar Kuta, Sanur Nusa Dua of het vliegveld gebracht en kunt u terugkijken op een veelzijdige tour door heden en verleden van Bali en Lombok.
Optionele Tours:

Bali Opstap (4 dagen)
Bali Opstap is de luxe van een goed hotel, elke dag een lekker ontbijt en de ruimte om uw dagen naar eigen inzicht in te delen. Bovendien wordt u opge
Bali Paradise (8 dagen)
Acht dagen genieten van Bali, het paradijs van Indonesië. U ziet stranden, tempels en (met wat geluk) dolfijnen. U gaat baden in een heilige waterb
Opmerkingen: CREËER JE EIGEN REIS
Green Wood Travel bied je de mogelijkheid om een persoonlijke reis te creëren.
Wij bieden een grote verscheidenheid van hotels aan, van 'low budget' tot zeer exclusief. Het is zelfs mogelijk om bij een Indonesische familie te overnachten!

Hoe je graag wilt reizen?
Voor meer informatie over individuele rondreizen en tours in Indonesië kan je contact (070 250 0062) opnemen met Green Wood Travel in Bangkok.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per airco (mini)bus, open boten. Verblijf in toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal en lokaal) en eventuele hoog/piek seizoentoeslagen voor accommodatie en vermelde binnenlandse vluchten/boten. Deze worden apart berekend in uw programma.
Online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Indonesië visa-on-arrival , bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven, en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en eventuele andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Indonesië of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Gre.en Wood Travel

Recensie voor Bali-Lombok over land (8 dagen)

Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
Name: Jos
Date: 03-Apr-19

Recensie: Allereerst wil ik zeggen dat we een fantastische reis door Indonesië hebben gehad. Prima gids en chauffeurs en heel goede hotels, we hebben er intens van genoten, onze dank hiervoor. De indeling van de reis was perfect, in het begin wat drukker, later steeds meer rust. Resort op Bali was prachtig om even een paar dagen uit te rusten. De gids heeft ons in alles begeleid en ondersteund. Men moet er op Java rekening mee houden dat wegen druk en slecht zijn, dus een lage gemiddelde snelheid maar mogelijk is. Soms vielen de reistijden ons behoorlijk tegen.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Fascinerend Flores (8 dagen)

Het is simpel. Flores is een van de mooiste eilanden van Indonesië. Flora en fauna tonen hier hun enorme rijkdom. U ziet glashelder water bij de 17 Eilanden, ingenieuze spinnenw

Vanaf:
Contact
Bali Paradise (8 dagen)

Acht dagen genieten van Bali, het paradijs van Indonesië. U ziet stranden, tempels en (met wat geluk) dolfijnen. U gaat baden in een heilige waterbron en bezoekt authentieke Bal

Vanaf:
Contact
De hoogtepunten van Java (8 dagen)

Deze 8 daagse reis door Centraal- en Oost-Java is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Dat klinkt als een mooie belofte, maar het klopt! In ruim een week tijd maakt u kennis met

Vanaf:
Contact
Java Belevenis (15 dagen)

Deze fascinerende 15 daagse Java rondreis is een belevenis vol hoogtepunten. Borobudur en Prambanan behoren tot de indrukwekkendste tempelcomplexen ter wereld. De zonsopkomst vanaf

Vanaf:
Contact
Bali-Lombok over land (8 dagen)

Iconische rijstvelden, kleurrijke cultuur en schitterende stranden bepalen het beeld van Bali en Lombok. Ze zullen in acht dagen een onvergetelijke indruk op u maken.

Vanaf:
Contact
Flores over land en Komodo boottocht (9 dagen)

Flores is de ongeslepen diamant van Indonesië. Maak in negen dagen kennis met het eiland dat door de Portugezen al liefdevol Kaap van de Bloemen werd genoemd, Flores. Een eiland