Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:0253
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 17.00
Category: Jungle trekking
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 63 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en drijft op een bamboevlot de rivier af. Als extraatje is er in een Karen dorp gelegenheid om mee te helpen met het voederen en baden van de olifanten.

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gidsen, zodat een jungletrek nog steeds een onvergetelijke ervaring is.

Een prima voorbereiding vormt een bezoek aan het 'Tribal Research Center', geopend van 09.00 tot 16.30 uur in Chiang Mai.




Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pickup truck
Dag 1: Naar de markt, waterval, Karen dorpen, helpen olifanten baden.
Om 8 uur vertrekken we met de truck vanuit Chiang Mai. Onderweg stoppen we kort om op de lokale Mae Malai markt eten te kopen. Omdat het tenslotte vakantie is stoppen we ook bij de Mok Fah waterval om even lekker op te frissen en te ontspannen. Hierna gaan we verder naar een Karen dorp.

Bij de Karen, een verzamelnaam voor verschillende etnische bevolkingsgroepen die oorspronkelijk uit Birma afstammen, gebruiken we ook de lunch. De gids zal laten zien hoe een echte lokale maaltijd eruit ziet. Als het goed is levert het genoeg brandstof op voor de jungletrek van ongeveer drie en een half uur naar het dorpje Baan Pa Kao Lam. Hier kun je nog meer te weten komen over de typische Karen manier van leven.

In dit dorp zijn ook olifanten. U kunt helpen bij het voederen en baden van de dieren. Een bad van een olifant in de rivier is iets bijzonders. In Baan Pa Kao Lam wordt ook het avondeten voor je gemaakt en wordt er overnacht. Meestal maakt de gids wel een kampvuur waarbij sterke verhalen kunnen worden verteld.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: bamboevlot, open pickup truck
Dag 2: Jungletrek, bamboevlot op de rivier, lunch bij de Shan, terug naar Chiang Mai.
Na het ontbijt bij de Karen gaan we weer op pad. Na een uur lopen komen we bij de Tang rivier, onze bestemming. We gaan met bijzondere bamboevlotten de rivier op. Een erg lokale manier van verplaatsen.

We drijven rustig door de prachtige natuur, een mooie manier om te relaxen en om je heen te kijken. De tocht duurt twee a drie uur en wordt nog even spannend als we een aantal stroomversnellingen moeten passeren.

We meren af bij het Shan dorpje Baan Sob Kai. Hier staat de truck al klaar om u weer terug te brengen naar Chiang Mai. We stoppen nog wel als de dorpjes die we zien de moeite waard zijn, bijvoorbeeld om even te lunchen in een Shan dorpje.

Optionele Tours:

Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)
's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale
Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)
Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)
De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternat
Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.

Een dag voor vertrek haalt onze gids u op tussen 18.00-18.30 uur bij de uitgang van uw hotelreceptie. 's Avonds op ons kantoor is er een informatieavond.
Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

  • Lees HIER voorbereidings informatie over JUNGLETREKS
  • Lees HIER gedetailleerde informatie over BERGVOLKEREN
  • Lees HIER meer over NOORD-Thailand

  • - Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieï
    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse. Deze Voettocht door de jungle van Mae Taeng word begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

    Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 63 eerlijke recensies.
    Name: Arnold van Tilborg
    Date: 19-Jan-20

    Recensie: Een geweldige avontuurlijke trip hebben we gehad dankzij onze gids Boon. de Tocht was wel zeer pittig zeker voor mijn dochter van 10! De ontvangt, het eten met elkaar was meer dan geweldig. Dankzij onze mede reizigers uit Enschede hebben we 2 onvergetelijke dagen gehad...



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Fam. Aalbers
    Date: 30-Dec-19

    Recensie: Absolute aanrader. Samen met een gezellig ander Nederlands gezin hebben we een wandeltocht van 18 km door de jungle gemaakt. De tropische regenbui aan het begin hoorde erbij. Gids Kan was vriendelijk en spraakzaam. Overnachting was bijzondere ervaring. Kinderen vonden het voeren en wassen van de olifanten fantastisch. Terug op een vlot naar de bewoonde wereld was ook echt heel leuk!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Jeanny
    Date: 22-Dec-19

    Recensie: Twee super leuke dagen gehad, maar 3 uur gewandeld omdat we geen regen hadden. De olifant verzorgen was een geweldige ervaring. De avond doorgebracht met onze gids May en een andere gids Ad, heel veel plezier en gezelligheid gehad. Minpuntje, geen dieren onderweg gezien, geen junglegevoel. Compliment voor onze gids May!!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Sandra Burger
    Date: 18-Dec-19

    Recensie: Wat een geweldige ervaring vonden wij dit. Best pittig, vooral met een flinke regenbui onderweg maar zeker de moeite waard. Na 4 uur lopen met flinke klimpartijen kom je in een dorpje tussen de locale bevolking terecht. Waar er een heerlijke maaltijd voor ons werd bereid. Super hoe ze dat voor elkaar krijgen met een vuurtje en een keteltje.Top. Onze gidsen Art en Pim wisten ons 's avonds nog te vermaken met een leuk spel, Ping, Pong, Peng. Wat hebben we gelachen en zagen we er allemaal mooi uit met onze gezichten onder het roet van de ketel. De nacht is wel even afzien op een matje onder de klamboe, met veel dierlijke geluiden om je heen, maar zeker de moeite waard. 's ochtends worden we tijdens het ontbijt verrast met een olifant die even langs komt en zijn slurf naar binnen steekt om te kijken of er nog wat de eten is. We voeren hem bananen en later mogen we nog hem wassen in de rivier. Geweldig. De bamboevlotten liggen klaar om ons af te laten drijven van de rivier. Na 3 uur komen we in een dorpje waar de lunch klaar staat en de jeep ons weer terug brengt naar Chiang Mai. Wij vonden dit een fantastisch avontuur om nooit te vergeten.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Raymond Bakker
    Date: 12-Dec-19

    Recensie: Het was heerlijk, met name omdat we maar met z'n tweeetjes waren. We hadden dus een privé gids ;-). Een kleine groep heeft zeker zijn voordelen omdat je geen last van andere toeristen, geen geklaag van anderen tijdens de tocht. Het was gewoon fenominaal. De lokale bevolking was aardig, de jungle raft was gewoon top. Eigenlijk jammer dat we maar twee dagen hebben gedaan en niet vijf. Kortom: ik zou het zo weer doen!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    LEES MEER RECENSIES

    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Doi Inthanon Nationaal Park

    Een vroeg vertrek vanuit Chiang Mai per minibus naar Thailand's hoogste berg de Doi Inthanon (2.565 meter!). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebe

    Vanaf:
    Contact
    Jungle Pop per vlot en olifanten wassen

    Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungle trek kan doen maar wel een interessant dagprogramma met diverse "jungle belevenissen"

    Vanaf:
    Contact
    Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)

    De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gids

    Vanaf:
    Contact
    Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

    Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en drijft op een

    Vanaf:
    Contact
    Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

    Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke t

    Vanaf:
    Contact
    Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

    's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk