Olifanten mahout cursus Baan Chang (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:0259
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30
Category: Olifant tour
Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze Mahout (olifantentrainer) cursus in het Baan Chang Elephant Park is anders dan in veel andere parken omdat hier de (goede) zorg voor de olifanten voorop staat. In het prachtige natuurgebied leert u met de olifanten om te gaan op een liefdevolle manier.

Leer met de olifanten omgaan als een echte mahout. U gaat helpen eten voor ze te maken, geeft ze te eten, gaat met ze baden. Dit olifantenkamp is gegarandeerd dier vriendelijk en u leert ook om op deze manier om te gaan met de olifanten.

U brengt veel tijd door met de olifanten, gaat met ze wandelen en baden. Maar er wordt NIET op olifanten gereden.




Overnachting: bungalow met warm water
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: airco minibus
Dag 1: Kennismaking met olifanten en begeleiders, in bad met je olifant

Rond 08.30 wordt u opgehaald bij uw hotel en rijden we door een Thais agrarisch landschap in een 50 minuten naar het Baan Chang Elephant Park. Na een korte inleiding en voorstelronde de eerste les waarin u een aantal basis commando's leert om de olifanten "aan te spreken."

Later in de middag breekt een van de leukste momenten aan als u met de olifanten een bad gaat nemen in de rivier. Dolle pret voor zowel u als de olifant. Na dit waterballet bent u wel toe aan wat rust en een (warme) douche. Tijdens het diner kunt u uw ervaringen delen met uw medecursisten, de mahouts en de gidsen.

Daarna in de tropennacht uw welverdiende rust in uw eenvoudige maar comfortabele bungalow.


Overnachting: Bungalow met warm water
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer:
Dag 2: Meer lessen in het trainen van de olifanten, tocht door de jungle

Vandaag beginnen we de dag met een ochtend bad voor de olifanten (en u.) Daarna ontbijt en uw vervolglessen. U loopt met uw olifant en begeleider de jungle in om daar de praktijk te oefenen

Na de lunch is het weer tijd om af te koelen na een dag vol van lessen. We nemen de olifanten weer mee naar de rivier waar ze dol op zijn. Na een heerlijk bad kunt u lekker douchen en tijdens het diner kunt u praten met de Mahouts over hun ervaringen met de machtige jumbo's


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Minibus
Dag 3: Goodbye, bergstammen en raften
Vroeg in de morgen gaan we nog een keer badderen met de olifanten. Het is jammer genoeg al de laatste keer. Na het gedag zeggen gaan we verder naar een Akha dorp waar u kennis maakt met de plaatselijke bevolking.

Deze bergstammen leven nog volgens oude tradities. Vervolgens maken we nog een uitstapje naar een prachtige waterval. Hier heeft u ook de mogelijkheid om te raften. Als laatst bezoeken we nog een duurzame fabriek die papier maken van olifantenpoep.

Na 3 dagen vol van ervaringen keert u weer terug naar uw resort.

Optionele Tours:

Plezier met de olifanten van Baan Chang
Een halve dag plezier met de olifanten van Baan Chang (het olifantendorp) Elephant Park is niet alleen een leuke kennismaking met deze kolossen van de
Opmerkingen: Wat moet u meenemen?
  • Wandelschoenen en/of slippers.
  • Kleren voor 3 dagen (luchtig en lang).
  • Muggenspray, zonnebrandcrème, shampoo, zeep & camera.
  • Zwemkleding (badderen met de olifant) en handdoek.
  • Geld voor drankjes, versnaperingen en souvenirs.
  • Niet vergeten!
  • Geef aan het einde van uw cursus de mahout die u heeft geholpen en getraind, een tip van paar honderd baht. U was gast in zijn dorp en heeft mogen genieten van de gastvrijheid en de hulp die hij u heeft geboden de afgelopen 3 dagen!
  • De echte olifantliefhebbers kunnen we ook cursussen van 10 en zelf 30 dagen bieden! Boek tijdig, want slechts een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar. Voor meer informatie over deze langdurige trainingen neem CONTACT op met Green Wood Travel.
  • Conditie: deze Mahout cursus is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!

  • Deze Olifanten mahout cursus Baan Chang Elephant Camp is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  • Er wordt op deze cursus geen olifant gereden.
    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per open pickup truck.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers per lokale open taxi en/of minibus van niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en guesthouses en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor Olifanten mahout cursus Baan Chang (3 dagen / 2 nachten)

    Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
    Name: R. Ruigendijk
    Date: 07-Dec-19

    Recensie: 1 dag meegemaakt, super ervaring, kijken er met veel plezier op terug.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Fam. de Bruin
    Date: 18-Oct-19

    Recensie: Mooie ervaring die we altijd zal bijblijven. Een excursie die ook wij aan iedereen willen aanraden. De olifanten worden met liefde en respect behandeld en dat merk je aan alles.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Hans
    Date: 18-Aug-19

    Recensie: Elephant Centre: een omweg waard Op weg van Lampang naar Chiang Mai (of omgekeerd) is een omweg nauwelijks nodig. Het Elephant Conservation Centre ligt op 28 kilometer van Lampang, vrijwel aan de snelweg. Een bezoek is de moeite waard, zelfs voor bezoekers zonder kinderen! Hier valt te zien wat de intelligente jumbo's allemaal kunnen. Nog niet zo lang geleden waren olifanten uiterst bruikbaar om boomstammen te vervoeren op plekken waar gemotoriseerde voertuigen niet of nauwelijks konden komen. De beesten zijn wendbaar en zorgen in het oerwoud voor hun eigen 'brandstof'. Het verbod op houtkap heeft veel olifanten werkeloos gemaakt. Zij (en hun nakomelingen) vinden gastvrij onderdak in het Elephant Conservation Centre bij Lampang, waar ze de bezoekers laten zien waartoe ze allemaal in staat zijn. Dat loopt van het transport van boomstammen en trommelen tot het opendraaien van de waterkraan en schilderen. De mahouts (oppassers) houden zich echter verre van circustrucs zoals olifanten die op hun achterpoten staan. Dat zou hun heupen door het zware gewicht kunnen beschadigen. Het Centre biedt ook 'homestay' aan, waarbij de gasten leren communiceren met olifanten en de beesten leren besturen. Een aparte stal op het terrein verleent onderdak aan 6 van de in totaal 11 'witte' olifanten in Thailand, eigendom van de Koning. Speciale toestemming is echter vereist om deze stal te mogen betreden.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Rob
    Date: 18-Jun-19

    Recensie: Het is een prijzige excursie, maar elke cent waard! 3 dagen lang werken met en op een olifant. De olifant wassen en verzorgen!!! Er wordt verder voor alles gezorgd en heerlijk voor je gekookt. Als je de mogelijkheid hebt, moet je deze excursie niet aan je voorbij laten gaan! Dit was zonder meer 1 van de hoogtepunten van mijn reis!!!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Elephant's Friend Day

    Een mooiere gelegenheid om alles te weten te komen over Aziatische olifanten is er niet. Op deze halve dag tour gaat u met ze baden, ze voederen en met ze wandelen. Aan het eind va

    Vanaf:
    Contact
    Olifanten verzorgen in het oerwoud

    Kruip in de huid van de dikhuid. Een mooiere gelegenheid om een volle dag met olifanten te leven en alles over ze te weten te komen is er niet. U leert ze te voederen, verzorgen en

    Vanaf:
    Contact
    Olifanten bezoeken in Baan Chang Elephant Park

    Een dag waarin je actief en intensief kennis maakt met een olifant en je de fijne kneepjes van het omgaan met de jumbo's zelf mag oefenen.

    Vanaf:
    Contact
    Plezier met de olifanten van Baan Chang

    Een halve dag plezier met de olifanten van Baan Chang (het olifantendorp) Elephant Park is niet alleen een leuke kennismaking met deze kolossen van de natuur, maar ook een unieke l

    Vanaf:
    Contact
    Olifanten mahout cursus Baan Chang (3 dagen / 2 nachten)

    Deze Mahout (olifantentrainer) cursus in het Baan Chang Elephant Park is anders dan in veel andere parken omdat hier de (goede) zorg voor de olifanten voorop staat. In het prachtig

    Vanaf:
    Contact
    Mini Olifantensafari

    Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungletrek doet, maar wel de leuke elementen van een jungletrek wil meemaken! Vroeg in de ochtend vertrek naar het originele olifantentr