Wonderlijk Thailand (19 dagen)

Tourcode:0003
Datum: Maandag & Vrijdag
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 15 eerlijke recensies. Lees Recensie
Wonderlijk Thailand laat u verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok en het rustgevende eiland Samui. De spelende kinderen in de klongs waar u door heen vaart, maar ook de confronterende geschiedenis van Kanchanaburi. NIEUW ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): BANGKOK - KANCHANABURI - CHIANG MAI (Jungle Trek) - KOH SAMUI - BANGKOK

Thailand laat zich niet gemakkelijk in de kaart kijken. Het is open en tolerant, maar achter de glimlach schuilt soms een vraagteken. Dat is soms verwarrend, maar het maakt het ook leuk en spannend. Het leven in Thailand is totaal anders dan dat in Nederland. Dat blijkt zelfs al in de wereldwijze hoofdstad, maar wordt het meest duidelijk bij het bezoek aan de Karen bergstam in Chiang Mai. Er valt dus veel te ontdekken. U trekt met een olifant de jungle in, doorkruist een markt in Chiang Mai of u drinkt een cocktail in een van de vele hippe rooftopbars in Bangkok. Die grote verschillen horen niet alleen bij Thailand, ze zijn Thailand. De wonderlijke en aantrekkelijke magneet van Azië.

Deze reis heeft als kers op de taart een paar heerlijke dagen aan het strand van Koh Samui, ooit een zelfstandige vissersgemeenschap zonder al te veel contact met de rest van Thailand. Maar nu een van de populairste eilanden van het land.
Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus of auto
Dag 1: Aankomst in Bangkok. Rooftop bar? Liggende Boeddha?
In Thailand wordt gezegd dat alle wegen in Bangkok beginnen en naar Bangkok leiden. Logisch dus dat uw reis hier begint. De hoofdstad van Thailand groeide in ruim honderd uit van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste (en warmste) metropolen ter wereld. Toch zal iedereen die hier geweest is vertellen dat de Thai u met een 'smile' zullen ontvangen. De stad blijft leefbaar omdat de Thai erg van lachen houden en beleefdheid zeer op prijs stellen. Deze turbulente stad heeft voor ieder wat wils.

Ontdek het op eigen wijze, maar vergeet niet te genieten van het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Onderga het uitzicht in een van de vele rooftop bars, geniet van een echte Thaise massage en bovenal, schuif aan bij de Thai als ze druk zijn met hun favoriete bezigheid, eten.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 2: Klong Tour: de onverwachte kant van Bangkok.
Laat in de ochtend vertrekt u zelfstandige per meter taxi voor een korte rit naar de Chao Phraya rivier, het beginpunt van deze originele Green Wood Travel kanalentocht.

Bangkok was ooit, net als Venetië, een stad van water. De mensen leefden, woonden en werkten op en rond het water. Wegen waren er amper, kanaaltjes des te meer. Ook nu nog zijn sommige uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn in die gebieden de levensaders. De bevolking leeft er veelal nog op de traditionele manier.

Langs het water liggen weelderige plantages, waar mango's, papaja's, doerians en ander tropisch fruit worden verbouwd. U gaat met verschillende soorten boten een tocht maken door dit gebied, waarbij u meteen de drukte van de stad achter u laat.

Meer informatie vindt u op Klong tour in Bangkok.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: fiets
Dag 3: Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.
Een effectieve Nederlandse manier om de Thaise hoofdstad te ontdekken is: de fiets! Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag lang door de stad. Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen. Hoogtepunten op deze gevarieerde en originele tour zijn Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

De tocht begint om 9 uur 's ochtends en duurt ongeveer drie uur. Een lichte lunch in Chinatown is inbegrepen. U moet op eigen gelegenheid van het hotel naar de startplaats van de tocht bij Wat Arun gaan en terug (dit vervoer is niet inclusief de tour).

Lees meer op Fietsen - Proef het echte Bangkok


Overnachting: Pung-Waan Resort & Spa
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, boot
Dag 4: Drijvende markt, boottocht. Daarna naar de Brug over de rivier de Kwai.
Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.

We maken een boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Het levert een aantal prachtige ansichtkaart foto's op, maar ook een culturele ervaring: het leven in Thailand zoals het zich zo'n honderd jaar geleden afspeelde.

Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de Brug over de rivier de Kwai en de beruchte dodenspoorlijn. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug in een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan Chungkai, een van de erebegraafplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een tempel in een grot. Tussen de stalagmieten en stalactieten staan boeddhistische en hindoeïstische beelden, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Japanners het grotcomplex als opslag.

We gaan verder naar het Pung Waan Resort, aan de oever van de Kwai Noi-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt per fiets, ga vlotvaren of laat u verwennen in Baan Pungnoi, een traditionele Thaise massage salon en kruidensauna en/of neem een verfrissende duik in het grote zwembad.


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus, trein
Dag 5: Hellfire Pass, de trein van Ban Nam Lok. Logeren aan de Kwai.
In het verlengde van gisteren ligt een bezoek aan de Hell Fire Pass. "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. Zo kreeg deze pas zijn naam. Hier dwongen de Japanners de krijgsgevangenen onder onmenselijke omstandigheden tot extreme werkuren. In een berg moest een pas voor een treinspoor worden uitgehakt, maar materiaal om mee te werken was er nauwelijks. De hitte, een gebrek aan voedsel, ziektes en een meedogenloze overheerser kosten velen het leven. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage.

Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Houd uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de Kwai.

Dan door naar een (deels) drijvend hotel dat midden in de jungle is gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda.

De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw hangmat, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren doen we met uitzicht over de River Kwai.


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, trein
Dag 6: Erawan watervallen. Nachttrein naar Chiang Mai.
Deze dag brengt ons naar de watervallen van Erawan. Deze bestaan uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar u loopt geen gevaar op infecties. In luxe massage salons gebruikt men deze visjes om uw huid op een natuurlijke wijze te reinigen.

De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand. Uiteraard kijken we ook even bij deze dam.

We keren daarna terug naar Kanchanburi zodat u op tijd bent voor de nachttrein naar Chiang Mai.


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden:
Vervoer: trein, minibus
Dag 7: Aankomst in Chiang Mai, prettige stad tussen de heuvels.
Chiang Mai is en blijft geliefd bij veel reizigers. Ze vinden de noordelijke stad tussen de heuvels een verademing in vergelijking met Bangkok. De oude hoofdstad van het Lanna koninkrijk is kleiner en dus rustiger en beter te overzien, de temperaturen zijn volgens velen prettiger dan in de hoofdstad van Thailand, die hier ineens ver weg is.

U komt rond half negen in de ochtend met de nachttrein uit Kanchanaburi in Chiang Mai aan. Onze Engelssprekende chauffeur haalt u op het station op en brengt u naar het hotel. U kunt de rest van de dag zelf besteden. Maar aan het begin van de avond komt de gids even langs om de jungle trektocht van morgen te bespreken.

Gebruik de avond om heerlijk door de stad te wandelen en een van de markten te bezoeken. Ondanks de vele reizigers die Chiang Mai aandoen is de sfeer op straat en de manier waarop u wordt benaderd nog echt Thai.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: truck
Dag 8: Trektocht door de jungle bij Chiang Mai. Bezoek aan Karen bergstammen.
We vertrekken om 9.00 uur per truck uit Chiang Mai en rijden noordwaarts de bergen in. Onderweg doen we boodschappen op de lokale markt van Mae Malai. Misschien tevens een kennismaking met lokale vruchten en kruiden, die u voor het eerst van uw leven ziet of proeft. Voordat we aan de jungle trektocht beginnen stoppen we bij de Mok Fa waterval voor een verfrissende duik. Hier in de buurt wordt ook een lunch van lokale gerechten geserveerd.

Met de truck gaan we verder via een weg die zich door de prachtige natuur heen slingert en komen dan uit bij het nationale park Huay Nam Dung. In een dorp van de Shan laten we de truck achter en dan begint de echte jungle trek. We lopen ongeveer anderhalf a twee uur door de jungle

We stoppen in een dorp van de Karen. Zij vormen de grootste minderheidsgroep bergstammen in Thailand. Er wonen er ongeveer een miljoen in het Noorden van Thailand, vlakbij Myanmar waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Bekend zijn de vrouwen met meerdere ringen om hun nek. Ze geven de illusie dat de nek langer is. Dit doen alleen vrouwen van de Padaung stammen, een subgroep van de Karen. We bezoeken vandaag ook een tweede Karen dorp, op ongeveer twee uur lopen van het eerste dorp. Hier zullen we eten, uitrusten en de nacht doorbrengen.

Informatie over: JUNGLETREKS IN NOORD-THAILAND
Informatie over: BERGSTAMMEN IN NOORD-THAILAND


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer:
Dag 9: Wandeltocht door de jungle. Thuis bij de Karen.
Na het ontbijt gaan we een flinke wandeling van zo'n drie uur maken door de jungle. Overal is het weelderig begroeid en hoog boven ons uit vormen de bomen een schaduwrijke groene hemel. De tocht eindigt in een olifantenkamp. Hier krijgt u de tijd even te relaxen en van de kookkunsten van de gids te genieten terwijl de olifanten-oppassers, de mahouts, hun dieren uit het bos halen en ze "opzadelen". Deze trek met werkolifanten is niet verplicht. Maak uw wensen kenbaar aan onze gids.

Wat volgt is een tocht van meer dan een uur met een olifant, berg op en af door de jungle. Na aankomst in het Karen dorpje Ban Pa Khaolam kijken we nog wat rond en we maken een praatje met de bewoners. We eten en slapen weer bij een familie in het dorp.


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: vlot, truck
Dag 10: Met het bamboevlot de rivier af. Bezoek aan een bergdorp. Naar Chiang Mai.
Ontbijt in de jungle is een niet alledaags begin van deze dag. We houden het ontspannen want het volgende onderdeel van deze tocht gaat per bamboevlot. Rustig drijven we mee met de stroom en leggen onderweg nog even aan om een Karen dorpje te bezoeken. Daarna varen we door naar een Lahu dorp. Nu volgt er een spannend gedeelte want de komende twee uur moeten we door een flink aantal stroomversnellingen heen om uiteindelijk bij een dorp van de Shan terecht te komen.

Zij leven voornamelijk in Birma en verbouwen op akkertjes in de jungle veelal papaver. In Thailand is het verbouwen van papaver voor de opiumteelt onder Amerikaanse druk vrijwel geheel verdwenen. Koning Bhumibol spande zich in vervangende gewassen te vinden voor de bergstammen. Een succesvol koninklijk project is onder meer de teelt van aardbeien.

Na aankomst in het bergdorp nuttigen we de lunch en is het tijd voor de terugtocht per truck naar Chiang Mai. Aan het begin van de avond wordt u weer bij uw hotel afgezet, een zee van ervaringen rijker.


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 11: Vrije dag in Chiang Mai. Bezoek aan de geliefde Doi Suthep tempel?
Misschien vindt u het vandaag heerlijk om eens helemaal niets te doen en uit te rusten van de jungletocht. een beetje jammer is dat wel, want alhoewel er geen programma is vandaag, raden wij een bezoek aan de Doi Suthep tempel erg aan.

Wat Doi Suthep ligt ruim 300 trappen hoog en biedt, nadat u de slangen trap hebt beklommen, een mooi uitzicht over de omgeving. Het is een van de belangrijkste tempels in dit deel van Thailand. Volgens de legende heeft een witte olifant hier een afgebroken stukje bot uit de schouder van Boeddha naar toe gebracht. Op de plek waar de olifant stopte is later het tempel complex gebouwd. Op de top van de berg trekt een gouden stoepa de volle aandacht. Gelovigen uit de wijde omgeving komen hier naar toe om te bidden. Ze laten lotusbloemen en offers achter. Er staan veel fruitbomen, kleine altaartjes en monumentjes en er staat een beeld van de witte olifant.


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vlucht, bus & boot
Dag 12: Van Chiang Mai naar Koh Samui.
Wordt het dan echt tijd om een beetje uit te blazen? Dat treft! Onze chauffeur brengt u naar de luchthaven van Chiang Mai. Vandaar een snelle vlucht naar Surat Thani om daarna per bus & boot naar Koh Samui te reizen voor een paar heerlijke dagen vol strand, zon en zee.

Koh Samui heeft een lange reputatie als vakantie droom. Gelukkig wordt die reputatie nog altijd waar gemaakt. Er is voor ieder wat wils. Er is vertier voor feestgangers en rust voor voor de mensen die geen zin hebben in een nachtleven. Vooral aan de zuidkant van het eiland, een van de grootste in Thailand, is de authentieke sfeer van de oude vissersdorpen nog te vinden.


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Koh Samui. Een dagje aan het strand.
Het First Bungalow Beach Resort ligt op een hele goede plek, namelijk direct aan het strand. Tijdens een vroeg ontbijt krijgt u een schitterende zonsopgang voorgeschoteld!

Er is een groot 'freeform' zwembad met kinderbad. Uiteraard vindt u rondom het zwembad gemakkelijke ligstoelen met parasols.


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: Koh Samui. Optie: tocht naar het unieke Ang Thong Marine Park.
Het Ang Thong Marine Park is een verzameling van 42 eilandjes in de Golf van Thailand. Het kalksteen zorgt voor grillige vormen en mysterieuze grotten en spelonken. Een fascinerende wereld met ongerepte stranden en een rijk onderwaterleven. Een dag lang bent u ontdekkingsreiziger in deze sprookjesachtige wereld.

Meer informatie over deze dagtocht (niet inclusief) waarin u kunt snorkelen, kajakken in een uniek natuurgebied vindt u op: Zeekajakken en snorkelen in Ang Thong Marine Park. De tour is inclusief lunch.


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 15: Koh Samui. Tijd voor een duik.
Kent u dat gevoel dat u na een paar dagen aan het strand bekruipt. De dagen gaan razendsnel voorbij zonder dat u echt wat doet. Geniet er dus nog even van, neem een lekkere duik in het zwembad of zoek naar koraal in zee.


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 16: Koh Samui. Weer een heerlijke stranddag.
U weet uw weg op Samui wel te vinden inmiddels, denken wij. Waar is de beste plek uit of in de zon, wanneer maak je de beste strandwandeling, hoe laat gaat dat leuke barretje aan het strand open.

Mocht u om een praatje verlegen zitten, vraag dan eens rond waar de naam Samui vandaan komt. Wie weet wordt u verrast, want het antwoord is dat we dat eigenlijk niet weten. Een goede gok is misschien dat het is afgeleid van het Maleisische woord voor 'veilige plek'.


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, trein
Dag 17: Afscheid van Koh Samui, per boot en nachttrein naar Bangkok.
Het wordt tijd om Koh Samui vaarwel te zeggen. In de middag wordt u naar de pier gebracht en gaat u met de boot naar het vasteland. Daar staat een bus klaar om u naar het station voor de nachttrein naar Bangkok te brengen.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 18: Terug in Bangkok. Shop till you drop?
In de ochtend bent u terug in Bangkok. Mocht u nog niet genoeg hebben gezwommen, trek dan nog wat baantjes in het Prince Palace Hotel. Kijk rond op de kledingmarkt van Bo Bae of neem de taxiboot naar MBK, het betaalbare winkel walhalla. Iets verderop vindt u twee van de grootste shoppingmalls in Azië, Central World en Siam Paragon. Daar kunt u trouwens ook gewoon terecht voor uw nieuwe Lamborghini sportwagen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 19: Sawasdee, tot ziens Bangkok en Thailand.
Uw reis door Wonderlijk Thailand eindigt hier. Het waren onvergetelijke dagen. Gelukkig hebt u de foto's nog. Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld.
Opmerkingen:
 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is uiterlijk 12:00 uur.
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van deze Wonderlijk Thailand reis blijft te allen tijde gehandhaafd.

  INFORMATIE over Jungletreks

  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
  Vervoer als omschreven per airco (mini)bus, open pick-up truck en lokale bussen/ boten en vlucht van Chiang Mai naar Surat Thani (Bagagevrijheid 7kg hand en 20kg check-in). Genoemde 2e klasse nachttrein met gereserveerde slaapplaatsen (ventilator of airco) en gedeeld toilet. Mocht de nachttrein volgeboekt zijn, dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco), deze bus is voorzien van slaapstoelen en toilet.
  Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Tijdens de jungletrek zeer primitieve accommodatie in bamboe hutten zonder matrassen of sanitaire voorzieningen. Een jungletrek is geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, (vlieg)tickets (lokaal & internationaal), online inchecken, persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om zelf een reis-, medische-, annulerings- of andere soort Verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Wonderlijk Thailand (19 dagen)

  Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 15 eerlijke recensies.
  Name: Karen Houtman
  Date: 08-Mar-20

  Recensie: Aankomst in Bangkok: Netjes ontvangen prima indruk.
  Een van de leukste excursies vonden wij de River Kwai jungle raft tour tijdens de 19daagse Thailand tour.
  Toen er een ochtend geen gids aanwezig was bij het hotel, hebben wij Greenwood laten bellen, binnen drie minuten belde zei terug en hadden ze het allemaal geregeld en dat was erg prettig.
  Een leuke rondreis, mooie dingen gezien. Goede invulling van de reis. Jungle tour, is wel een pittige trek in het hete seizoen vanwege de hoge temperaturen. Wij hadden in Chiang mai een wat luxer hotel (the Empress) geboekt dan die wordt aangeboden (The Park) wij waren daar erg blij mee na de jungle tour. Lekker een zwembad en zeer lekker luxe ontbijt. De luxe is na de zeer primitieve jungle dan wel erg fijn en de kosten vielen ons reuze mee. Het zwembad is ook heerlijk, omdat het echt wel warme dagen zijn. Verder een erg leuke vakantie gehad!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Ria den Hollander
  Date: 21-Feb-20

  Recensie: Inmiddels zijn we weer een paar weekjes thuis in het koude, natte Holland. Helaas is het verblijf in Thailand om gevlogen en denken nog regelmatig terug aan die mooie tijd. Ik heb de Wonderlijk Thailand tour gedaan en ik moet zeggen dat ( bijna ) alles zeer goed geregeld was . De River Kwai tour was indrukwekkend met leuke hotels en de guide ( Toi – schrijf het vast niet goed ) sprak zeer goed engels. De Jungle Tour was geweldig en fantastich . Het zweet stond af en toe wel op me voorhoofd maar uiteindelijk was dit het hoogtepunt van mijn vakantie. Compliment voor de guide !!! Ik ben zijn naam even kwijt maar hij is super !! Alles was piekfijn in orde.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. van der Ven
  Date: 24-Jan-20

  Recensie: Wij zijn een gezin met 2 kinderen van 12 en 14 jaar. Wat er individueel aan de tour is weten wij niet. Elke dag ga je met andere reizigers mee op pad. Wel gezellig maar niet verwacht. Het eerste gedeelte erg mooi en zeer goed verzorgd naar de River Kwai dan ga je op jungle tour. Dit gaat niet volgens de beschrijving, de Thaise gidsen doen maar wat. Bijna bij elke groep wordt er geen uur op de olifant spectaculair gereden maar slechts 45 minuten in het plaatselijke dorp. Het enigste leuke hiervan is het raften op het bamboevlot. De jungle tour was voor ons een tegenvaller in deze tour. Totaal geen comfort. Chiang Mai wel weer erg leuk. Nachttrein goed te doen, lekker geslapen. Verder altijd op tijd gehaald en gebracht.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: m.jansen
  Date: 22-Nov-19

  Recensie: Een goede reis om een indruk van Thailand te krijgen. Wij hadden zelf nog de Klongtour, Threetops en een extra strandvakantie toegevoegd. Ter plekke ook nog een bezoek gebracht aan Tiger Kingdom geboekt. Wij dachten vooraf dat het misschien te druk zou zijn om deze reis te maken met 2 kinderen van 14 en 16 jaar, maar niets was minder waar. Zij vonden het een hele leuke, boeiende en vooral actieve vakantie. Het leukste werd door ons de jungletochten gevonden. Genieten van de echte natuur. Bangkok is ook leuk, maar de natuur sprak ons meer aan. Achteraf hadden wij misschien toch nog één of twee dagen extra in Bangkok willen blijven. Een groot gedeelte van deze tour (in Bangkok)werden wij begeleid door de gids Green, zij was geweldig! Je kunt je geen betere gids voorstellen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: familie Borren
  Date: 14-Sep-19

  Recensie: Goed georganiseerde reis. Alles was zoals afgesproken. Altijd was er een chauffeur (op tijd) en een goed engels sprekende gids. Ook na een wijziging op het laatste moment in het programma (directe binnenlandse vlucht i.p.v. combinatie van vliegen en bus en boot) was alles goed geregeld.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  De Gouden Thailand Rondreis (16 dagen)

  De Gouden Thailand Rondreis voert u in 16 dagen van Bangkok, via de voormalige Gouden Stad Ayutthaya naar de noordelijke -ooit beruchte- opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Ch

  Vanaf:
  Contact
  Wonderlijk Thailand (19 dagen)

  Wonderlijk Thailand laat u verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok en het

  Vanaf:
  Contact
  Paradijselijk Thailand (14 dagen)

  Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselijk Thailand. U weet het: reizig

  Vanaf:
  Contact
  Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

  Thailand: Reis van de glimlach. Een reis met een glimlach en om van te glimlachen. 21 Dagen door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand, waarin natuurschoon, tempe

  Vanaf:
  Contact
  Het Charmante Thailand (18 dagen)

  Het charmante Thailand laat zich in 18 dagen van haar beste kant zien. Thai kunnen namelijk onweerstaanbaar lachen, misschien wist u dat al. Dat Thailand het land van de glimlach w

  Vanaf:
  Contact
  Het Grote Thailand Avontuur (21 dagen)

  Het Grote Thailand Avontuur duurt maar liefst 21 heerlijk lange dagen. Een perfecte reis voor liefhebbers van warm weer, vriendelijke goedlachse mensen en misschien wel het lekkers