Tropische Eilanden & Khao Sok Regenwoud (16 dagen)

Tourcode:0024
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 10 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een 16 daagse reis die direct op zijn doel af gaat: tropische eilanden & Khao Sok regenwoud. Een vakantie in Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan Bangkok. Dus dat doen we ook. NIEUW ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
De Thaise hoofdstad maakt deze reis compleet. Grand Palace, de Liggende Boeddha van Wat Pho, het iconische Wat Arun en Chinatown wachten erop door u ontdekt te worden.

Thailand is een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. En terecht. Het heeft prachtige natuur, schitterende tempels, een vriendelijke bevolking en heerlijk eten. En de zon schijnt bijna altijd. Deze reis brengt u naar Bangkok, het nationale park Khao Sok en de stranden van Koh Samui en (het kleine broertje) Koh Tao.

REISROUTE (zie kaart onderaan): BANGKOK - KHAO SOK NATIONAL PARK (Jungle Safari) - KOH SAMUI - KOH TAO - BANGKOK

Wij zijn er trots op dat we als onderdeel van deze reis een exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U gaat naar het Raja Phraba Meer waar door aanleg van een dam dit enorme stuwmeer is ontstaan en grote delen van de jungle overstroomd zijn. Al wandelend, per kano en langstaartboot ontdekt u dit dierrijke gebied. U logeert in een drijvend 'rafthouse' bungalow van bamboe.

Koh Samui was ooit een zelfstandige vissersgemeenschap zonder al te veel contact met de rest van Thailand. Maar het heeft zich ontpopt tot een van de populairste eilanden van het land. Koh Tao wordt omgeven door het warme water van de Golf van Thailand en is rijk bedeeld met marine leven. Veelkleurige vissen en prachtig koraal. Als we het een paradijs voor duikers en snorkelaars noemen, zeggen we helemaal niks te veel.
Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Turbulent Bangkok heeft voor ieder wat wils.
Welkom in het zinderende Bangkok, dat in ruim honderd jaar uitgroeide van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste (en warmste) metropolen ter wereld. Toch zal iedereen die hier geweest is vertellen dat de Thai u met een glimlach zullen ontvangen. De stad blijft leefbaar omdat de Thai erg van lachen houden en beleefdheid zeer op prijs stellen. Deze turbulente stad heeft voor ieder wat wils. Ontdek het op eigen wijze, maar vergeet niet te genieten van het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Onderga het uitzicht in een van de vele rooftop bars, geniet van een echte Thaise massage en bovenal, schuif aan bij de Thai als ze druk zijn met hun favoriete bezigheid, eten.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Vervoer: boot, minibus
Dag 2: Klong Tour over de stadskanalen; diner in de Baiyoke Tower.
Om tien uur vertrekt u voor een korte rit naar de Chao Phraya rivier, waar de klong tour naar het 'Venetië van het Oosten' begint (inclusief). Deze kanalentocht is een originele Green Wood Travel tour. Nog altijd zijn uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn in die gebieden de levensaders en de bevolking leeft er veelal nog op de traditionele manier.

Meer informatie vindt u op Klong Tour in Bangkok.

Ook inclusief deze reis is een buffet-diner in een van de hoogste gebouwen van Bangkok, de Baiyoke Tower met het SKY restaurant. Er is keuze uit maar liefst 80 verschillende gerechten, van Westers, Thais, Japans tot vegetarisch. Wat dacht u van vier soorten chocoladetaart? De bovenste en 84ste etage, draait rond. De metropool Bangkok ziet er vanaf deze plek uit als een groot mierennest.

Na afloop kunt u met een 'raket'-buitenlift van de 78ste naar de begane grond 'geschoten' worden. Hopelijk heeft u niet teveel gegeten! Transport van en naar de startplaats van de fietstour en de Baiyoke SKY is niet inclusief, maar beiden zijn eenvoudig bereikbaar vanuit het Prince Palace Hotel per taxi-boot, tuktuk of taxi.

Diner in het SKY restaurant van de Baiyoke Tower


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag in Bangkok? Jim Thompson House? Chinatown?
Vrije dag in Bangkok. Neem het er van of trek de stad in. Wat dacht u van zo'n beroemde Thaise voetmassage of lekker zwemmen in het hotel? Of neemt u het taxibootje over de klong op weg naar de oude stad, Chinatown of het Jim Thompson House?

Wij geven u graag de ruimte zelf uw tijd in te vullen. Wilt u suggesties? Green Wood Travel is al een kwart eeuw de Thailand expert. Kom gerust langs voor de laatste tips over lekker eten, uitgaan en de belangrijkste bezienswaardigheden.

Blader eens langs de vele tours die Green Wood Travel in Bangkok aanbiedt. Misschien zit er iets van uw gading bij. Kijk op: Tours in Bangkok


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, nachttrein
Dag 4: Vrije dag in Bangkok. Nachttrein naar Surat Thani.
Later deze dag vertrekt u met de trein naar Surat Thani. Maar dat hoeft u natuurlijk helemaal niet te belemmeren deze vrije dag nog een bijzondere invulling te geven. Gedraag u als Hollander in Bangkok: stap op de fiets. Met deze tour (niet inclusief) fietst u een halve dag lang door de stad en vooral buiten de stad. Dat wil zeggen: u gaat naar het groene hart van Bangkok. Een enorm natuurgebied dat koning Bhumibol heeft laten aanleggen om de inwoners van Bangkok de kans te geven eens echt in de buitenlucht te zijn. Nadat u met fiets en al per bootje bent overgestoken naar dit gebied waant u zich op het platteland, tussen de bananenplantages en boerderijtjes. Meer informatie vindt u hier: De kleuren van Bangkok

U wordt aan het begin van de avond naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Surat Thani.


Overnachting: Palm View
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: minibus, boot
Dag 5: Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand.
Onze chauffeur wacht u op het station van Surat Thani op en brengt u naar Khao Sok. Wij zijn er trots op dat we als onderdeel van deze reis een exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U krijgt de kans dit tropisch regenwoud te ontdekken onder leiding van zeer ervaren gidsen.

De accommodatie is eenvoudig, soms zonder elektriciteit en moderne communicatiemiddelen. Op zich al een avontuur. U logeert in een drijvend 'rafthouse' (bungalow van bamboe) op een gigantisch stuwmeer, dat geheel omsloten is door tropisch regenwoud.

U gaat per kano de omgeving ontdekken. Ontspannen zakken we de rivier af en u maakt kennis met de rijke natuur van het Khao Sok National Park. U ziet prachtige kliffen, lianen en enorme bomen. Onze lokale gids zorgt voor uw veiligheid en kan u alles vertellen over wat u onderweg ziet. Hij wijst u op vogels, apen en slapende slangen in de bomen.

Na deze riviertocht is er nog tijd om te relaxen. Tijdens een sfeervol diner zorgen (olie)lampen voor de verlichting samen met vele vuurvliegjes. Omgeven door geheimzinnige junglegeluiden gaat u de nacht in.

Informatie over: KHAO SOK NATIONAAL PARK


Overnachting: rafthouse
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot, truck
Dag 6: Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.
Na een stevig ontbijt rijdt u met een pickup-truck in circa een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit enorme stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. Majestueuze rotsformaties rijzen loodrecht uit het water op en er komen nog steeds boomtoppen boven het water uit.

U gaat met de longtail boat naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur. Ook stoppen we tijdens de autorit bij de lokale markt van Takhun. Nadat u heeft ingecheckt en geluncht is er tijd om eens lekker te zwemmen in het meer. In de middag wacht nog een junglewandeltocht die u langs grotten met fraaie koralen leidt. In de spelonken leven vleermuizen. Zwem gerust via het heldere water de donkere grot binnen...

Voor het diner kunt u nog even heerlijk op adem komen. Na het diner staat er nog een korte 'Nachtelijke' Safari vaartocht op de agenda. Geniet van het nachtleven op en rond het meer. U slaapt in een bamboe raft house omgeven door een schitterende sterrenhemel en een weldadige stilte met daarin alleen wat dierengeluiden.

Opmerking: het meer vormt de 'badkamer,' de toiletten bereikt u via een drijvende brug op het nabije eilandje (om milieutechnische redenen).


Overnachting: Malibu Koh Samui Resort & Beach Club
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot, minibus
Dag 7: Ontwaak voor de Wildlife Safari Cruise reis verder naar Koh Samui.
Het is deze ochtend weliswaar uw laatste ontbijt van deze safari, maar de trip is nog niet voorbij. Er staat nog een Wildlife Safari - cruise op het programma. Per boot gaat u op zoek naar speelse gibbons, de excentrieke neushoornvogel en andere dieren of u loopt de 'Hiking Klong Mui Nature Trail'.

U bent op tijd terug voor de lunch. Dan is het tijd om uit te checken en per boot terug naar de Raja Prabha pier te varen. U arriveert daar rond half drie in de middag.

Vanaf deze plaats vertrekt u per minibus naar het kantoor van Lomprayah rederij (inclusief) voor de doorreis naar Koh Samui.


Overnachting: Malibu Koh Samui Resort & Beach Club
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 8: Koh Samui. Chaweng Beach, mooiste en populairste strand.
Koh Samui heeft een lange reputatie als vakantie droom. Gelukkig wordt die reputatie nog altijd waar gemaakt. Er is voor ieder wat wils. Er is vertier voor feestgangers en rust voor voor de mensen die geen zin hebben in een nachtleven. Vooral aan de zuidkant van het eiland, een van de grootste in Thailand, is de authentieke sfeer van de oude vissersdorpen nog te vinden.

Het Malibu Beach Resort ligt op Chaweng Beach, het mooiste en populairste strand van het eiland. Het is er zeer levendig en er is een grote verscheidenheid aan watersport, eet- en uitgaansgelegenheden.


Overnachting: Malibu Koh Samui Resort & Beach Club
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 9: Koh Samui. Optie: tocht naar het unieke Ang Thong Marine Park.
Het Ang Thong Marine Park is een verzameling van 42 eilandjes in de Golf van Thailand. Het kalksteen zorgt voor grillige vormen en mysterieuze grotten en spelonken. Een fascinerende wereld met ongerepte stranden en een rijk onderwaterleven. Een dag lang bent u ontdekkingsreiziger in deze sprookjesachtige wereld.

Meer informatie over deze dagtocht (niet inclusief) waarin u kunt snorkelen, kajakken in een uniek natuurgebied vindt u op: Zeekajakken en snorkelen in Ang Thong Marine Park. De tour is inclusief lunch.


Overnachting: Malibu Koh Samui Resort & Beach Club
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 10: Heerlijk dagje Koh Samui.
U weet uw weg op Samui wel te vinden inmiddels, denken wij. Waar is de beste plek uit of in de zon, wanneer maak je de beste strandwandeling, hoe laat gaat dat leuke barretje aan het strand open.

Mocht u om een praatje verlegen zitten, vraag dan eens rond waar de naam Samui vandaan komt. Wie weet wordt u verrast, want het antwoord is dat we dat eigenlijk niet weten. Een goede gok is misschien dat het is afgeleid van het Maleisische woord voor 'veilige plek'.


Overnachting: Simple Life Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer:
Dag 11: Van Koh Samui naar Koh Tao.
U gaat 'eiland hoppen'. U wordt met de boot van Samui naar Koh Tao gebracht. Dat is ongeveer een uurtje varen. Het schildpad eiland is maar iets meer dan 20 km2 groot, aanzienlijk kleiner dan de reputatie die het verkreeg door verhalen van enthousiaste reizigers en duikers die het eiland 'ontdekten'.

U logeert in Simple Life, een van de eerste resorts op Koh Tao. Het ligt vlakbij het strand en bij bars en restaurantjes, maar ook net iets buiten de grootste drukte.


Overnachting: Simple Life Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 12: Koh Tao. Altijd al willen leren duiken? Doe het nu!
Koh Tao is hét duikparadijs en perfect om te beginnen met duiken: goed weer, warm water, weinig stroming en veel koraal en vissen vlakbij de kust. Hier is duiken heel simpel en veilig. Nog geen ervaring? Je kunt het heel snel leren met de driedaagse PADI duikcursus.

Meer weten? Kijk op PADI Duikcursus Koh Tao.


Overnachting: Simple Life Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Genieten op Koh Tao.
Het kleine broertje van buur-eilanden Koh Samui en Koh Phangan kreeg de naam schildpad eiland omdat er in deze buurt veel schildpadden leefden en omdat de vorm van het eiland vanaf Koh Phangan aan een schildpad doet denken. Tao is geliefd maar gelukkig nog altijd niet overvol. Er valt nog veel te genieten voor strand- en zon liefhebbers, voor snorkelaars, duikers en zwemmers.

Vandaag is weer net zo stralend als gisteren. Misschien had u gisteren die laatste cocktail niet moeten nemen? Hoe dan ook, de dag lacht u toe. Wat wordt het? Strandwandeling of duiken?


Overnachting: Simple Life Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: Koh Tao. Bezoek aan ansichtkaart-eilanden?
Ontspan zolang het kan. En vandaag kan het nog. Laat de zon uw lichaam verwarmen (niet te lang!) en zak langzaam weg in het -zeker niet koude- water van de zee.

Wij dwingen u tot niets, maar wie nieuwsgierig is kan Mae Haad Bay bezoeken, het centrale stadje waar de Thai leven zoals ze dat het liefst doen: alles op zijn tijd, maar eerst wat eten. Of kijk bij het Nang Yan eiland, dat het terecht goed doet op ansichtkaarten. Drie kleine eilandjes die verbonden zijn door een zandbank. Veel mooier wordt het niet.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, (mini)bus
Dag 15: Afscheid van het eilandleven. Terug naar Bangkok.
Wij zorgen ervoor dat u op tijd op de boot zit, zodat u met de bus naar Bangkok kunt reizen. Een flinke trip. U vertrekt rond 10 uur 's ochtends en komt rond half negen in de avond in de buurt van Khao San Road in Bangkok aan.

Neem hier zelf een taxi of tuktuk naar het Prince Palace Hotel (ongeveer 10 minuten rijden).


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 16: Jammer, maar helaas. Uw reis zit erop.
Nog zeebenen van die mooie tropische eilanden of geniet u nog van de nachtelijke geluiden van het Khao Sok regenwoud die door uw hoofd spelen? Jammer, maar helaas. Deze reis zit erop, het is tijd om de koffer te pakken.

Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld.
Optionele Tours:

Parels van de Andaman (16 dagen)
De Parels van de Andaman zijn de prachtige tropische eilanden aan de westkust van Thailand. Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld. Het ene eiland
Thailand: Land van Twee Zeeën (18 dagen)
Droomt u weleens over lange wandelingen aan het strand, terwijl u geniet van de aanrollende golven die via uw voeten voor afkoeling zorgen? Mijmert u
Opmerkingen:
 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!
 • Khaosok Tree Tops Jungle Safaris is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.
 • Kinderen moeten kunnen zwemmen, kunnen klimmen en geen hoogtevrees hebben.
 • Gezondheid: deze reis, ook in het regenwoud, is voor iedereen geschikt met een goede gezondheid. Als u twijfelt, raadpleeg een arts.

 • Wat in ieder geval mee te nemen?
 • Bescherming tegen muggen
 • Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen
 • Zwemkleding en breng uw eigen handdoek en lakenzak mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken en beddengoed op de rafthouses nauwelijks droog (schoon) te krijgen.
 • Een goed humeur

 • Door plaatselijke omstandigheden (het weer, regentijd, conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc.) moeten we route of hotel soms aanpassen of wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Tropische Eilanden & Khao Sok Regenwoud tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door lokale Engelssprekende gidsen.
  Vervoer per airconditioned (mini)bussen, lokale bussen en boten. Tweede klasse nachttrein met slaapplaatsen (ventilator of airco) met eigen bed en gedeeld toilet. Mocht de slaaptrein volgeboekt zijn dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco), deze bus is voorzien van slaapstoelen en toilet.
  Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Tijdens de Khaosok Tree Tops Jungle Safari eenvoudige ventilator gekoelde logies met eigen sanitair en gedeeld sanitair tijdens het verblijf op de rafthouses. Op de rafthouses en geen elektriciteit maar LED of olielampen. Wel is er een generator zodat u batterijen kunnen opladen! Er is tijdens de Khaosok Tree Tops Jungle Safari alleen accommodatie beschikbaar met tweepersoons bedden, dus geen aparte bedden!
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal), online inchecken, persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere soorten Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Tropische Eilanden & Khao Sok Regenwoud (16 dagen)

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 10 eerlijke recensies.
  Name: Gerard Ebbelaar
  Date: 04-Mar-20

  Recensie: Geweldige vakantie !! Wij hebben vanuit Nederland onze rondreis Tropisch eilanden Thailand toer geboekt bij greenwood Nou het was gewoonweg geweldig goed geregeld. Overal stond ons vervoer klaar, alles ging soepel, geen enkel probleem ondervonden,ook de accomodaties waren allemaal goed !! Onze complimenten aan Greenwood voor een geweldige vakantie in Thailand.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: leo Hendriks
  Date: 12-Feb-20

  Recensie: Mooie tour die wij hadden aangevuld met 3 dagen adventure Island waarbij je op een bijna onbewoond eiland zeer primitief woont maar met geweldige gastvrijheid van de Thai. Eten, hoe primitief ook, was het lekkerst van onze hele trip. Aanrader.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Harm Oosterbaan
  Date: 12-Jan-20

  Recensie: Allereerst mijn complimenten voor de strakke planning het vervoer was goed geregeld. Op zich hebben we best een goede vakantie gehad. Maar uw aanprijzingen teruglezende moet ik helaas zeggen dat die overdreven en erg suggestief zijn.
  Vooral die bij het tree tops gebeuren.
  Ook beide eilanden zijn toch echt wel zeer toeristisch.
  De logeer gelegenheden waren netjes maar het ontbijt was matig. geen vleeswaren, behalve ham of kaas tijdens het ontbijt. Hoogachtend H.Oosterbaan  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Carmen Schaap
  Date: 11-Oct-19

  Recensie: Tropische eilanden en Khao Sok tour. Na 1 1/2 dag in Bangkok, wij waren al eens eerder in Bangkok geweest, dus vandaar een kort verblijf. Leuk was het diner wat wij van Greenwood aangeboden hadden in het hoogste restaurant, bijzonder om Bangkok zo vanuit de lucht te zien. Nachttrein richting Zuiden is niet te vergelijken met naar het Noorden, slechte rails en vieze toiletten, neem zelf wc papier en fles handgel mee. Uiteindelijk met 2 uur vertraging aangekomen in Surat en toen opgehaald met een pick-up auto richting boomhut ook weer 1 1/2 uur rijden. De hut was leuk, voor de rest in banden de rivier af en de volgende dag richting meer. De hutjes zijn erg primitief, maar het is ook wel weer bijzonder, zo dicht bij de natuur. Tip: neem zaklamp mee en een reislakentje. Het Thaise personeel is erg aardig, vooral Chatchai en het eten was voortreffelijk. Geen mobiel bereik en internet op de drijvende hutjes, terug naar basic, dus in de avond met zijn allen een potje gekaart, dat was lang geleden. Het weer was goed, geen regen. Je komt in de jungle echt tot rust. Daarna naar Koh Samui, ook leuk wel toeristich en daarna Koh Tao mooi hotel in prachtig park. Snorkeltour gedaan, een ervaring. Met de snelle catamaran naar het vaste land. Tip als de zee ruw is neem een plastic zakje mee, veel zieke kotsende mensen. Met de bus richting Bangkok gegaan, dit nooit meer. Iets meer betalen en dan met het vliegtuig, scheelt veel tijd, is wel wat meer geld maar veel luxer. De reis was een hele belevenis, zo zit je in de jungle, zo zit je bij een lady boy show op Koh Samui. Dit was de 2e keer Thailand, wij gaan zeker weer terug, het is een heerlijk land met vriendelijke mensen en lekker eten.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Gregor de Kort
  Date: 17-Aug-19

  Recensie: Deze rondreis is absoluut een geweldige ervaring. De reis is een mooie afwisseling van actief en avontuurlijk bezig zijn en strandvakantie. Toch heb ik wel wat puntjes van kritiek.
  Prince Palace is een prima hotel, goed ontbijt, mooi zwembad en de ligging is ideaal. Met de riviertaxi kom je snel en goedkoop bij de winkelgebieden en bv de Golden Mount.
  De nachttrein viel me reuze mee, op de heenweg weinig geslapen maar de bedden lagen goed en waren schoon. Op de terugweg liepen er wat kakkerlakken door de trein.
  De bungalows in Khao Sok waren luxer dan verwacht, al konden we er pas na de excursie in. We hebben uren in de lobby moeten wachten. Reden; door de vele regen stonden veel hutten blank. Tuben ging niet door, we hebben gekanoed, wat erg leuk was.
  We mochten alleen maar een kleine tas meenemen naar de drijvende bungalows, de rest bleef achter bij de bungalows. We hadden graag geweten wat onmisbaar was geweest bij de vlotten; een lange broek en hoge sokken tegen de bloedzuigers tijdens de jungletocht en een ehbo-set zodat ik de wondjes van de bloedzuigers had kunnen schoonmaken en afplakken zodat niet al m\'n kleren onder het bloed zaten. De drijvende bungalows zelf zijn primitief maar schoon en de omgeving is geweldig. Er is van alles te doen, er waren genoeg kano's en rubberbanden aanwezig.

  Koh Samui is een leuk, levendig eiland. Het hotel is lekker luxe vergeleken met de vorige accomodaties. De eilandtour is een aanrader.
  Wat mij betreft had Koh Tao een dag korter mogen duren. Het is er wel goed snorkelen. Voor 15 euro voor 2 personen kun je naar Koh Nang Yuan, zeker doen, het snorkelen daar is echt de moeite waard. Wat ik niet snap is waarom er gekozen is voor een dag boot en een vlucht naar Bangkok. Nu ben je tien uur aan het reizen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  De Gouden Thailand Rondreis (16 dagen)

  De Gouden Thailand Rondreis voert u in 16 dagen van Bangkok, via de voormalige Gouden Stad Ayutthaya naar de noordelijke -ooit beruchte- opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Ch

  Vanaf:
  Contact
  Wonderlijk Thailand (19 dagen)

  Wonderlijk Thailand laat u verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok en het

  Vanaf:
  Contact
  Paradijselijk Thailand (14 dagen)

  Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselijk Thailand. U weet het: reizig

  Vanaf:
  Contact
  Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

  Thailand: Reis van de glimlach. Een reis met een glimlach en om van te glimlachen. 21 Dagen door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand, waarin natuurschoon, tempe

  Vanaf:
  Contact
  Het Charmante Thailand (18 dagen)

  Het charmante Thailand laat zich in 18 dagen van haar beste kant zien. Thai kunnen namelijk onweerstaanbaar lachen, misschien wist u dat al. Dat Thailand het land van de glimlach w

  Vanaf:
  Contact
  Het Grote Thailand Avontuur (21 dagen)

  Het Grote Thailand Avontuur duurt maar liefst 21 heerlijk lange dagen. Een perfecte reis voor liefhebbers van warm weer, vriendelijke goedlachse mensen en misschien wel het lekkers