Schilder je eigen Thailand herinnering

Tourcode:0131
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00-17.00
Category: MarktenDuurzaam
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Bezoek aan een atelier, net buiten Bangkok waar de beroemde Benjarong keramiek wordt gemaakt en leer van de kunstenaars zelf hoe u uw eigen Benjarong vaas beschildert.

Rond 09.00 uur 's morgens wordt u bij uw hotel opgehaald en rijden we naar Samut Sakhon, een provincie net buiten Bangkok. Bij aankomst in het Panyathai atelier krijgt u een welkomstdrankje en een korte rondleiding door de werkruimtes en de showroom.

U hoort alles over de geschiedenis van de unieke Benjarong keramiek, die zijn oorsprong heeft in de 18e eeuw. Ooit ontworpen om als pronkstukken te dienen in de huizen van de elite uit die tijd zijn de hedendaagse exemplaren ook voor de "gewone" man/ vrouw te verkrijgen maar ze zijn nog steeds prachtig. Een combinatie van kleuren en decoraties worden in een arbeidsintensief proces gevormd tot het unieke eindproduct.
En dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan onder leiding van de ervaren kunstenaars. U hoeft beslist geen teken- of schildervaring te hebben om toch een goed resultaat te bereiken.

Om 12.30 uur even pauze en tijd voor een heerlijke traditionele Thaise lunch. Daarna gaan we door met schilderen tot 16.00 uur en is het helaas tijd om terug te gaan naar Bangkok. De herinnering aan deze bijzondere ervaring zal levend blijven dankzij uw eigen Benjarong vaas die de volgende dag in uw hotel in Bangkok wordt afgeleverd. Het bakproces in de ovens duurt een dag waardoor de vazen niet dezelfde dag kunnen worden meegenomen.Opmerkingen:
 • Kleedt u niet in uw mooiste kleren. Er kan verf op uw kleding komen
 • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!
 • Inclusief de tour: transfer van en naar centraal gelegen Bangkok hotels, Engelssprekende gidsservice, lunch en versnaperingen.
  Exclusief de tour: transfer van en naar andere niet centraal gelegen Bangkok hotels. Persoonlijke uitgaven, drankjes etc.

  Recensie voor Schilder je eigen Thailand herinnering

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: JP. Kooiman
  Date: 01-May-19

  Recensie: Heel origineel. Verwacht geen spektakel maar een lokale Thaise werkplaats met werknemers die dit werk al decennia doen. Heel wat anders dan wat we verwachte en totaal niet toeristisch.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Drijvende markt van Damnern Saduak en Rose Garden

  Veel klongs (kanalen) zijn in Bangkok in de loop van de jaren vervangen door wegen en daarmee is het nut van een drijvende markt in deze stad verdwenen. Echter, rondom de stad is v

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - Damnern Saduak drijvende markt en de Mae Klong treinmarkt

  Honderden Thaise kano's vol groenten, fruit, vlees en zoetigheid op de kleurige en geurige drijvende markt van Damnern Saduak. En de Mae Klong trein die met zijn komst langzaam

  Vanaf:
  Contact
  Schilder je eigen Thailand herinnering

  Bezoek aan een atelier, net buiten Bangkok waar de beroemde Benjarong keramiek wordt gemaakt en leer van de kunstenaars zelf hoe u uw eigen Benjarong vaas beschildert.