PRIVE - Damnern Saduak drijvende markt en de Mae Klong treinmarkt

Tourcode:0102A
Datum: Dagelijks
Tijd: 07:00-12.30
Category: MarktenPRIVE
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Honderden Thaise kano's vol groenten, fruit, vlees en zoetigheid op de kleurige en geurige drijvende markt van Damnern Saduak. En de Mae Klong trein die met zijn komst langzaam maar gestaag de markt rondom het spoor uit elkaar trekt. Twee mooie ervaringen die wij samenbrengen in deze exclusieve privé ochtend-tour. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


U hoeft niet met te veel mensen in een busje te zitten en lang rond te rijden om ze allemaal op te halen. U hoeft niet naar ateliers waar u geen belangstelling voor heeft. Uw chauffeur en gids brengen u en uw gezelschap rechtstreeks naar de drijvende markt van Damnern Saduak en de treinmarkt van Mae Klong.

Op weg naar Damnern Saduak passeert u zoutvlaktes, waar door verdamping zeezout wordt gewonnen. Mooi om even te stoppen en een paar schitterende foto's te maken. En dat geldt ook voor de velden met de tropische Toddy Palm die u passeert. Deze palm levert een suikerachtige stof waar de Thai een heerlijk en dus populair nagerecht van maken.

Bangkok werd niet voor niks ooit het Venetië van Azië genoemd. Een dikke honderd jaar geleden woonden en werkten veel Thai op het water. Het oude Bangkok was doortrokken met kanaaltjes en aftakkingen van de Chao Praya rivier. Logisch dat de markten zich dus ook op het water bevonden. De drijvende markt is langzaam uit het straatbeeld van Bangkok verdwenen. Gelukkig is de markt van Damnern Saduak, op zo'n 90 kilometer van Bangkok, bewaard gebleven. Het is niet alleen een populaire markt voor toeristen, veel Thai doen er nog gewoon hun dagelijkse boodschappen.

De reizigers op de Mae Klong trein hebben geen haast, en dat is maar goed ook. Ze zitten in een van de langzaamste treinen van het land. Beroemd is deze trein, die ooit vis en andere goederen naar lokale markten bracht, wel. Op sukkeldraf doorsnijdt de locomotief de op en rond het spoor opgebouwde Rom Hup markt. Die bijnaam verwijst naar een paraplu die inklapt. Precies de beweging die de markt maakt als de trein passeert.





Optionele Tours:

Drijvende markt van Damnern Saduak en Rose Garden
Veel klongs (kanalen) zijn in Bangkok in de loop van de jaren vervangen door wegen en daarmee is het nut van een drijvende markt in deze stad verdwene
Opmerkingen:
  • Green Wood Travel organiseert deze dagtocht PRIVÉ. U betaalt iets meer maar deze tour is op-maat gemaakt voor u !
  • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
  • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (centraal gelegen Bangkok hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en open boot.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris, alcoholische drankjes en tips, transfers van andere niet centraal gelegen Bangkok hotels en facultatieve excursies zoals optional boot huur op de drijvende markt.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor PRIVE - Damnern Saduak drijvende markt en de Mae Klong treinmarkt

    Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
    Name: Wendy
    Date: 19-Aug-19

    Recensie: Hele leuke dag gehad met de geuren en kleuren van Thailand



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Hans-Pieter
    Date: 26-Jun-19

    Recensie: Leuke excursie. Gelukkig net op tijd voor de trein. De gids was blijkbaar niet goed op de hoogte van de tijden want zij dacht dat de trein een half uur later zou vertrekken.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Myra Rutten
    Date: 28-May-19

    Recensie: Na een lange trip in een minibus met een vriendelijke chauffeur en een geweldige gids zijn dit twee plaatsten die je niet mag missen in Thailand. 1x deze heftige geuren, drukte, chaos opsnuiven en verwerken. Prachtig om mee te maken. Met een kano door alle kanalen, kris kras. Wat een mensen!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Veroniek
    Date: 25-Mar-19

    Recensie: Erg leuk om te zien hoe de trein over de markt ging. Onze gids kende goed de weg en zorgde ervoor dat we alles goed konden zien.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Drijvende markt van Damnern Saduak en Rose Garden

    Veel klongs (kanalen) zijn in Bangkok in de loop van de jaren vervangen door wegen en daarmee is het nut van een drijvende markt in deze stad verdwenen. Echter, rondom de stad is v

    Vanaf:
    Contact
    PRIVE - Damnern Saduak drijvende markt en de Mae Klong treinmarkt

    Honderden Thaise kano's vol groenten, fruit, vlees en zoetigheid op de kleurige en geurige drijvende markt van Damnern Saduak. En de Mae Klong trein die met zijn komst langzaam

    Vanaf:
    Contact
    Schilder je eigen Thailand herinnering

    Bezoek aan een atelier, net buiten Bangkok waar de beroemde Benjarong keramiek wordt gemaakt en leer van de kunstenaars zelf hoe u uw eigen Benjarong vaas beschildert.