Riviercruises RV River Kwai Cruise - 7 dagen

Tourcode:0161
Datum: Maandag
Tijd: 06.00-18.00
Category: Rivier Cruise
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten in dit westelijke deel van Thailand.
Van de oude Khmercultuur van eeuwen geleden tot de meer recente geschiedenis van WOII en de vreselijke gebeurtenissen die zich hier afspeelden. Uw drijvende hotel en vervoermiddel tijdens deze zeer afwisselende reis is de RV River Kwai, een nieuwe rivierboot, gebouwd naar het voorbeeld van de koloniale Irrawaddy boten die in het begin van de vorige eeuw over de rivieren van Birma voeren. Met niet meer dan 20 passagiers aan boord in comfortabele hutten van teakhout kunt u voluit genieten en vanaf het bovendek heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier en de tropische jungle op de oevers. Onderweg worden vele excursies gemaakt naar bezienswaardigheden in de omgeving en u kunt zelfs het speciale RV River Kwai olifanten(be)rijbewijs halen.

Deze cruise gaat zowel stroomop- als afwaarts.
Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: bus & boot
Dag 1: Bangkok - Kanchanaburi - Ban Kao
Om 7 uur 's morgens vertrekt u per touringcar naar Kanchanaburi. Onderweg bezoeken we een aantal attracties zoals de Phra Patom Chedi, de hoogste Chedi van Zuidoost-Azië en de Wat Tham Khao Noi tempel, die aan de oever van de rivier ligt. Vanaf het klooster op de top van de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over Kanchanaburi en de heuvels aan de horizon. De Tiger Cave tempel is onze volgende stop. Bewonder het grote Boeddhabeeld en de pagode in de tempel, gerespecteerde relikwieën bij alle boeddhisten. In Kanchanaburi ligt het JEATH oorlogsmuseum dat een realistisch beeld geeft van een gevangenenkamp en alle ontberingen die daar plaatsvonden tijdens de tweede wereldoorlog. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we naar de pier waar de RV River Kwai op ons ligt te wachten. We schepen in en maken kennis met de bemanning. Tijd voor onze eerste lunch aan boord terwijl we over de Kwai Noi rivier varen. Na ongeveer 2 uur meren we af en bezoeken de Wat Tham Khaopoon, een tempel die in WOII dienst deed als gevangenenkamp. In de nabijgelegen grot bewonderen we de vele Boeddhabeelden en de grillige stalactieten en stalagmieten. Achter de tempel heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei waar de Kwai Noi doorheen meandert.
Per touringcar gaat het verder naar het Somdet Phra Sri Nakharin park dat ook wel de stenentuin genoemd wordt vanwege het grote aantal stenen in alle soorten en maten die er verspreid liggen.
In de namiddag gaan we weer aan boord en zetten koers naar de Wang Pla Mao brug.
Rond zes uur begint de optionele cursus voor het olifanten(be)rijbewijs waarbij u leert hoe met olifanten om te gaan.
Om halfacht wordt het diner geserveerd en kunt u genieten van de tropische nacht.


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & trein & boot
Dag 2: Ban Kao - Sai Yok
Terwijl u ontbijt aan boord en geniet van het uitzicht koersen we naar Prasat Muang Singh. Voor iedereen die meedoet met het olifantenrijbewijs is het nu tijd om een theorie examen af te leggen.
Rond 10 uur gaan we aan land en bezoeken Prasat Muang Singh, een historisch park met overblijfselen uit het Khmertijdperk, zo'n 7 a 8 eeuwen geleden.
Per bus wordt u naar het treinstation van Tha Kilen gebracht. Hier stappen we in de lokale trein naar Saphan Tham Krasae, een prachtige route waarbij we o.a. een bijzonder houten viaduct passeren. In Saphan bezoeken we de Krasae grot, die op de oever van de Kwai Noi ligt. Bekijk het bijzondere Boeddhabeeld en geniet van het fraaie uitzicht over de rivier. Tijd voor heel iets anders! Met de bus rijden we naar het Sai Yok olifantenkamp. Als optie kunt u zelf een ritje op een Jumbo maken en als u meedoet aan het olifantenrijbewijs dan krijgt u nu de praktijktraining en examen. Rond 2 uur zijn we terug aan boord en terwijl u zich tegoed doet aan de heerlijke lunch varen we verder de rivier op. De middag kunt u relaxen aan boord en mocht u helemaal willen ontspannen dan is het mogelijk u heerlijk te laten masseren aan boord. Als extra optie kunt u 's avonds een dansvoorstelling van de lokale Mon bevolking bijwonen, wat zeker de moeite waard is.


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & boot
Dag 3: Sai Yok - Sai Yok Yai - Ban Hin Dad
Na het ontbijt lopen we de heuvel op naar de Kaeng Lava grot. In deze grot zijn grote "kamers" waarin de indrukwekkende formaties van stalactieten en stalagmieten een sprookjesachtig decor vormen. Terug aan boord varen we naar Ban Haad Ngiu en gaan hier weer aan land om per bus naar de beruchte Hell Fire Pass te gaan, een onderdeel van de Birmaspoorlijn waar duizenden krijgsgevangenen zijn omgekomen. Een gedenkplaat is hier opgericht voor de slachtoffers van deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis.
In Kaeng Pa Larm schepen we weer in en terwijl u luncht, passeren we de Sai Yok Yai watervallen. De middag en het landschap kunt u voorbij laten glijden op een uiterst relaxte wijze vanaf het bovendek. In de namiddag meren we af en kunt u een kostschool bezoeken waar vluchtelingenkinderen uit Birma worden opgevangen en onderwezen.
Terug op het schip is het afscheidsdiner en brengt u de laatste nacht aan boord door bij de Daowadueng brug.


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & boot
Dag 4: Ban Hin Dad - Kanchanaburi - Bangkok
De ochtend begint vroeg met een eeuwenoude traditie: het aanbieden van voedsel aan monniken van de nabijgelegen tempel. Terug aan boord tijd voor uw eigen ontbijt. Hierna gaan we per bus naar de Vachiralongkorn dam. Dit is een gigantisch groot stuwmeer waar het water van drie rivieren samenkomt en gereguleerd wordt door een hydro-elektrische dam die zich uitstrekt tot aan de horizon. De dichte jungle, waar de trein een doorgang in maakte is recentelijk getemd en op het omringende vruchtbare land worden nu landbouwproducten verbouwd zoals suikerriet, tapioca, tabak, ma


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & boot
Dag 5: Ban Hin Dad - Sai Yok Yai - Sai Yok
Terwijl u ontbijt aan boord zakken we de rivier af. We meren af en per bus rijden naar de Hin Dad heetwaterbronnen, bij toeval ontdekt door Japanse soldaten tijdens de aanleg van de spoorlijn. Het geneeskrachtige mineraalwater uit de bron schijnt vele kwalen te kunnen genezen; van Beri Beri tot reuma.
De Pha Tod waterval die in het Si Nakharin nationale park ligt is onze volgende stop. Deze prachtige waterval is een van de mooiste in de provincie en komt uit in de Kwai Noi rivier. In Kaeng Pa Larm gaan we weer aan boord van "ons" schip. Na de lunch varen we naar het drijvende hotel de Jungle rafts dat op vlotten in de rivier ligt. Hier kunt uzelf de rivier afvaren per kano of grote binnenband, een leuke ervaring! Indien de tijd het toelaat kunt u ook nog een bezoek brengen aan een nabijgelegen dorp van de Mom bevolking. Optioneel kunt u ook een heerlijke Thaise massage nemen. Dineer aan boord en bezoek als extra optie 's avonds een dansvoorstelling van de dorpsbewoners met originele Momdansen, zeker de moeite waard.


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & boot
Dag 6: Sai Yok - Ban Kao
Een lekkere luie ochtend aan boord; Vanuit uw makkelijke stoel op het bovendek kunt u de steeds wisselende beelden van het fascinerende landschap voorbij laten glijden.
Na de lunch komen we aan bij de Wang Pho brug waar we van boord gaan om per bus naar het Ban Kao nationale museum te rijden. In dit museum, dat naast een begraafplaats uit het stenentijdperk ligt, zijn vele stenen voorwerpen, potten en skeletten te bewonderen die uit de opgravingen naar boven zijn gekomen. Deze historische plaats is ontdekt door een Nederlandse krijgsgevangene, de archeoloog Dr. van Heekeren, tijdens zijn dwangarbeid aan de spoorlijn.
We vervolgen onze tour naar een kookervaring in de jungle: hier kunt u de fijne kneepjes van de Thaise keuken leren. We beginnen met een Mai Thai cocktail om vervolgens een heerlijke SomTam, Tom Yum Kung en Chicken met groene curry te bereiden en ... op te eten!
Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij de RV River Kwai en varen we verder stroomafwaarts. Het afscheidsdiner wordt geserveerd aan boord en we overnachten in de buurt van Ban Kao.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: bus & boot
Dag 7: Ban Kao - Kanchanaburi - Bangkok
We varen verder stroomafwaarts naar Wat Tham Khaopoon waar we van boord gaan. Per bus rijden we naar Kanchanaburi voor een bezoek aan de wereldberoemde River Kwai brug. Het Thailand-Birma spoorwegmuseum is de volgende plaats waar u uitvoerig de geschiedenis van de dodenspoorweg kunt zien en meemaken. De indrukwekkende begraafplaats herbergt de stoffelijke resten van 6982 krijgsgevangenen die om het leven kwamen tijdens de aanleg van de dodenspoorlijn.
We keren terug naar de boot en gebruiken de lunch terwijl we in de richting van de Nang Ya pier varen. Hier nemen we afscheid van de RV River Kwai en zijn bemanning en keren per bus terug naar Bangkok.
In het begin van de avond komen we daar aan en wordt u naar uw hotel vervoerd terugkijkend op een aantal dagen die u niet snel zult vergeten.

Optionele Tours:

Riviercruises RV River Kwai - 4 dagen opwaarts
Beleef de overweldigende natuur en bijzondere geschiedenis van Kanchanaburi. Deze cruise met een comfortabele rivierboot over een van de mooiste rivie
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 4 dagen afwaarts
Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, d
Opmerkingen: TIP! Neem zelf wat alcoholische dranken of snacks mee om uw verblijf te veraangenamen.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de RV River Kwai Cruise blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
There is an additional fuel surcharge at: x.xxx THB per person based on the current diesel fuel price and subject to change in case of major (+10% or more) future fuel price increases.
Inclusief de tour: (cruise) transfers vanaf uw hotel in Bangkok, alle vermelde maaltijden onderweg aan boord, koffie. thee en drinkwater, accommodatie aan boord (op basis van twee personen per hut), transfers, vernoemde excursies en entreegelden, Engelssprekende reisleiding onderweg.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: (cruise) niet genoemde maaltijden, transfers, optionele tours en cursus olifanten-berijder, persoonlijke uitgaven, alcoholische dranken, extra overnachting. Extra drankjes kunt u ook aan boord kopen! Fooien voor bemanning.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Riviercruises RV River Kwai Cruise - 7 dagen

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai - 4 dagen opwaarts

Beleef de overweldigende natuur en bijzondere geschiedenis van Kanchanaburi. Deze cruise met een comfortabele rivierboot over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi,

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 7 dagen

Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten

Vanaf:
Contact
De legendarische Mekhala Rivier Cruise (3 dagen)

Thailand drijft aan u voorbij, terwijl u rustig aan boord van een honderd jaar oude rijstboot, nu een luxe drijvend hotel, van het leven geniet. U vaart in drie dagen over de Chao

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 4 dagen afwaarts

Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten

Vanaf:
Contact
Riviercruise Bangkok - Rivierleven met boot en fiets - 3 dagen opwaarts

Deze cruise over de "rivier der Koningen" is bijzonder veelzijdig en laat u in korte tijd veel van het originele Thailand zien. Het leven op en aan de rivier, dorpjes waa

Vanaf:
Contact
De legendarische Mekhala Rivier Cruise (2 dagen)

Deze cruise over de rivier der Koningen voert u terug in de geschiedenis toen Siamese koningen deze tocht maakten. Thailand drijft aan u voorbij, terwijl u rustig aan boord van een