Riviercruises RV River Kwai Cruise - 4 dagen afwaarts

Tourcode:0160B
Datum: Donderdag
Tijd: 06.00 - 18.00
Category: Rivier Cruise
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten in dit westelijke deel van Thailand.
Van de oude Khmercultuur van eeuwen geleden tot de meer recente geschiedenis van WOII en de vreselijke gebeurtenissen die zich hier afspeelden. Uw drijvende hotel en vervoermiddel tijdens deze zeer afwisselende reis is de RV River Kwai, een nieuwe rivierboot, gebouwd naar het voorbeeld van de koloniale Irrawaddy boten die in het begin van de vorige eeuw over de rivieren van Birma voeren. Met niet meer dan 20 passagiers aan boord in comfortabele hutten van teakhout kunt u voluit genieten en vanaf het bovendek heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier en de tropische jungle op de oevers. Onderweg worden vele excursies gemaakt naar bezienswaardigheden in de omgeving en u kunt zelfs het speciale RV River Kwai olifanten(be)rijbewijs halen. De cruise kan zowel stroomop- als afwaarts gemaakt worden.

Stroomafwaarts over de rivier:


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: bus | boot
Dag 1: Bangkok - Kanchanaburi - Thong Pha Phum - Ban Hin
Om 7 uur 's morgens vertrekt u per touringcar naar Kanchanaburi. Onderweg bezoeken we een aantal attracties zoals de Phra Pathom Chedi, de hoogste Chedi van Zuidoost-Azië en de Wat Tham Khao Noi tempel, die aan de oever van de rivier ligt. Vanaf het klooster op de top van de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over Kanchanaburi en de heuvels aan de horizon. De Tiger Cave tempel is onze volgende stop. Bewonder het grote Boeddhabeeld en de pagode in de tempel, gerespecteerde relikwieën bij alle boeddhisten. We vervolgen onze tocht naar Kanchanaburi en lunchen in het voortreffelijke Sommai restaurant. Het volgende onderdeel van de tour brengt ons naar de beruchte Hell Fire Pass en terug naar WOII en de ontberingen bij de aanleg van de Birma spoorlijn dwars door de jungle heen waar duizenden krijgsgevangenen het leven lieten. Een gedenkplaat is hier opgericht voor de slachtoffers van deze zwarte bladzij uit de geschiedenis. In de namiddag komen we aan bij de Daowadueng brug waar de RV River Kwai in de Kwai Noi rivier op ons ligt te wachten. We zetten koers naar de Sai Yok Yai watervallen terwijl we genieten van het uitzicht en het diner.


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & boot
Dag 2: Ban Hin Dad - Sai Yok Yai - Sai Yok
Terwijl u ontbijt aan boord zakken we de rivier af. We meren af en bezoeken een kostschool waar vluchtelingenkinderen uit Birma worden opgevangen en onderwezen. Per bus rijden we naar de Hin Dad heetwaterbron, bij toeval ontdekt door Japanse soldaten tijdens de aanleg van de spoorlijn. Het geneeskrachtige mineraalwater uit de bron schijnt vele kwalen te kunnen genezen van Beri Beri tot rheuma.
De Pha Tod waterval die in het Si Nakharin nationale park ligt is onze volgende stop. Deze prachtige waterval is een van de mooiste in de provincie en komt uit in de Kwai Noi rivier. In Kaeng Pa Larm gaan we weer aan boord van "ons" schip. Als extra optie begint nu het eerste gedeelte van de cursus "olifantberijder" waarbij u zowel theorie als praktijklessen krijgt en de cursus afsluit met een echt olifantenrijbewijs. Na de lunch varen we naar het drijvende hotel de Jungle rafts dat op vlotten in de rivier ligt. Hier kunt uzelf de rivier afvaren per kano of grote binnenband, een leuke ervaring! Indien de tijd het toelaat kunt u ook nog een bezoek brengen aan een nabijgelegen dorp van de Mom bevolking. Optioneel kunt u ook een heerlijke Thaise massage nemen. Dineer aan boord en bezoek als extra optie 's avonds een dansvoorstelling van de dorpsbewoners met originele Momdansen, zeker de moeite waard.


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & trein & boot
Dag 3: Sai Yok - Ban Kao
Voor iedereen die meedoet met het olifantenrijbewijs is het na het ontbijt tijd om een theorie examen af te leggen. We brengen hierna een bezoek aan het Sai Yok olifantenkamp dat op de oever van de rivier ligt. Voor de cursisten is het tijd om de praktijk te leren en zelf een olifant te "besturen." Dit gedeelte wordt afgesloten met een praktijkexamen. Degenen die niet aan de cursus deelnemen kunnen met een mahout als professionele "bestuurder" ook een optioneel tochtje maken op de rug van een Jumbo door de jungle.
Tijd om aan boord te lunchen terwijl we richting de Wang Pho brug varen. Hier stappen we weer in de bus en rijden naar de Krasae grot, die op de oever van de Kwai Noi ligt. Bekijk het bijzondere Boeddhabeeld en geniet van het fraaie uitzicht over de rivier. We gaan nu verder met de lokale trein naar Tha Kilen, een schilderachtige route waarbij we o.a. over een lang houten viaduct rijden.
Per bus vervolgen we de tocht naar Prasat Muang Singh, een historisch park met overblijfselen uit het Khmertijdperk, zo'n 7 a 8 eeuwen geleden. Dit park met zijn bijzondere ruines is het bewijs van de enorme omvang van het Khmerrijk.
Terug aan boord heeft u alle tijd om te relaxen en te genieten van de voorbijglijdende omgeving.
Vanavond wordt het afscheidsdiner gehouden en brengen we de nacht door in de buurt van Ban Kao.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: bus & boot
Dag 4: Ban Kao - Kanchanaburi - Bangkok
Tijdens het ontbijt zakken we verder stroomafwaarts naar Wat Tham Khaopoon, een tempel die in WOII dienst deed als gevangenenkamp. In de nabijgelegen grot bewonderen we de vele Boeddhabeelden en de grillige stalactieten en stalagmieten. Achter de tempel heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei waar de Kwai Noi doorheen meandert. Per bus rijden we naar Kanchanaburi voor een bezoek aan de wereldberoemde River Kwai brug. Het Thailand-Birma spoorwegmuseum is de volgende plaats waar u uitvoerig de geschiedenis van de dodenspoorweg kunt zien en meemaken. De indrukwekkende begraafplaats herbergt de stoffelijke resten van 6982 krijgsgevangenen die om het leven kwamen tijdens de aanleg van de dodenspoorlijn.
We keren terug naar de boot en gebruiken de lunch terwijl we in de richting van de Nang Ya pier varen. Hier nemen we afscheid van de RV River Kwai en zijn bemanning en keren per bus terug naar Bangkok.
In het begin van de avond komen we daar aan en wordt u naar uw hotel vervoerd terugkijkend op een aantal dagen die u niet snel zult vergeten.

Optionele Tours:

Riviercruises RV River Kwai - 4 dagen opwaarts
Beleef de overweldigende natuur en bijzondere geschiedenis van Kanchanaburi. Deze cruise met een comfortabele rivierboot over een van de mooiste rivie
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 7 dagen
Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, d
Opmerkingen: TIP! Neem zelf wat alcoholische dranken of snacks mee om uw verblijf te veraangenamen.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de RV River Kwai Cruise blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
There is an additional fuel surcharge at: x.xxx THB per person based on the current diesel fuel price and subject to change in case of major (+10% or more) future fuel price increases.
Inclusief de tour: (cruise) transfers vanaf uw hotel in Bangkok, alle vermelde maaltijden onderweg aan boord, koffie. thee en drinkwater, accommodatie aan boord (op basis van twee personen per hut), transfers, vernoemde excursies en entreegelden, Engelssprekende reisleiding onderweg.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: (cruise) niet genoemde maaltijden, transfers, optionele tours en cursus olifanten-berijder, persoonlijke uitgaven, alcoholische dranken, extra overnachting. Extra drankjes kunt u ook aan boord kopen! Fooien voor bemanning.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Riviercruises RV River Kwai Cruise - 4 dagen afwaarts

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai - 4 dagen opwaarts

Beleef de overweldigende natuur en bijzondere geschiedenis van Kanchanaburi. Deze cruise met een comfortabele rivierboot over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi,

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 7 dagen

Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten

Vanaf:
Contact
De legendarische Mekhala Rivier Cruise (3 dagen)

Thailand drijft aan u voorbij, terwijl u rustig aan boord van een honderd jaar oude rijstboot, nu een luxe drijvend hotel, van het leven geniet. U vaart in drie dagen over de Chao

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 4 dagen afwaarts

Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten

Vanaf:
Contact
Riviercruise Bangkok - Rivierleven met boot en fiets - 3 dagen opwaarts

Deze cruise over de "rivier der Koningen" is bijzonder veelzijdig en laat u in korte tijd veel van het originele Thailand zien. Het leven op en aan de rivier, dorpjes waa

Vanaf:
Contact
De legendarische Mekhala Rivier Cruise (2 dagen)

Deze cruise over de rivier der Koningen voert u terug in de geschiedenis toen Siamese koningen deze tocht maakten. Thailand drijft aan u voorbij, terwijl u rustig aan boord van een