Riviercruises RV River Kwai - 4 dagen opwaarts

Tourcode:0160
Datum: Maandag
Tijd: 06.00-18.00
Category: Rivier Cruise
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten in dit westelijke deel van Thailand.
Van de oude Khmercultuur van eeuwen geleden tot de meer recente geschiedenis van WOII en de vreselijke gebeurtenissen die zich hier afspeelden. Uw drijvende hotel en vervoermiddel tijdens deze zeer afwisselende reis is de RV River Kwai, een nieuwe rivierboot, gebouwd naar het voorbeeld van de koloniale Irrawaddy boten die in het begin van de vorige eeuw over de rivieren van Birma voeren.

Met niet meer dan 20 passagiers aan boord in comfortabele hutten van teakhout kunt u voluit genieten en vanaf het bovendek heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier en de tropische jungle op de oevers. Onderweg worden vele excursies gemaakt naar bezienswaardigheden in de omgeving en u kunt zelfs het speciale RV River Kwai olifanten(be)rijbewijs halen. De cruise kan zowel stroomop- als afwaarts gemaakt worden.

Stroomopwaarts over de rivier:
Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: bus & boot
Dag 1: Bangkok - Kanchanaburi - Ban Kao
Om 7 uur 's morgens vertrekt u per touringcar naar Kanchanaburi. Onderweg bezoeken we een aantal attracties zoals de Phra Pathom Chedi, de hoogste Chedi van Zuidoost-Azië en de Wat Tham Khao Noi tempel, die aan de oever van de rivier ligt. Vanaf het klooster op de top van de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over Kanchanaburi en de heuvels aan de horizon.
De Tiger Cave tempel is onze volgende stop. Bewonder het grote Boeddhabeeld en de pagode in de tempel, gerespecteerde relikwieën bij alle boeddhisten. In Kanchanaburi ligt het JEATH oorlogsmuseum dat een realistisch beeld geeft van een gevangenenkamp en alle ontberingen die daar plaatsvonden tijdens de tweede wereldoorlog. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we naar de pier waar de RV River Kwai op ons ligt te wachten. We schepen in en maken kennis met de bemanning. Tijd voor onze eerste lunch aan boord terwijl we over de Kwai Noi rivier varen. Na ongeveer 2 uur meren we af en bezoeken de Wat Tham Khaopoon, een tempel die in WOII dienst deed als gevangenenkamp. In de nabijgelegen grot bewonderen we de vele Boeddhabeelden en de grillige stalactieten en stalagmieten. Achter de tempel heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei waar de Kwai Noi doorheen meandert.
In de namiddag gaan we weer aan boord en zetten koers naar de Wang Pla Mao brug.
Rond zes uur begint de optionele cursus voor het olifanten(be)rijbewijs waarbij u leert hoe met olifanten om te gaan.
Om halfacht wordt het diner geserveerd en kunt u genieten van de tropische nacht.


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & trein & boot
Dag 2: Ban Kao - Sai Yok
Terwijl u ontbijt aan boord en geniet van het uitzicht koersen we naar Phrasart Muang Singh ruines.
Voor iedereen die meedoet met het olifantenrijbewijs is het nu tijd om een theorie examen af te leggen.
Rond 10 uur gaan we aan land en bezoeken Phrasat Muang Singh, een historisch park met overblijfselen uit het Khmertijdperk, zo'n 7 a 8 eeuwen geleden.
Per bus wordt u naar het treinstation van Tha Kilen gebracht. Hier stappen we in de lokale trein naar Saphan Tham Krasae, een prachtige route waarbij we o.a een bijzonder houten viaduct passeren. In Saphan bezoeken we de Krasae grot, die op de oever van de Kwai Noi ligt. Bekijk het bijzondere Boeddhabeeld en geniet van het fraaie uitzicht over de rivier. Tijd voor heel iets anders! Met de bus rijden we naar het Sai Yok olifantenkamp. Als optie kunt u zelf een ritje op een Jumbo maken en als u meedoet aan het olifantenrijbewijs dan krijgt u nu de praktijktraining en examen. Rond 2 uur zijn we terug aan boord en terwijl u zich tegoed doet aan de heerlijke lunch varen we verder de rivier op. De middag kunt u relaxen aan boord en mocht u helemaal willen ontspannen dan is het mogelijk u heerlijk te laten masseren aan boord.

Als extra optie kunt u 's avonds een dansvoorstelling van de lokale Mon bevolking bijwonen, wat zeker de moeite waard is.


Overnachting: aan boord RV River Kwai
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus & boot
Dag 3: Sai Yok - Sai Yok Yai - Ban Hin Dad
Na het ontbijt lopen we de heuvel op naar de Kaeng Lava grot. In deze grot zijn grote "kamers" waarin de indrukwekkende formaties van stalactieten en stalagmieten een sprookjesachtig decor vormen. Terug aan boord varen we naar Ban Haad Ngiu en gaan hier weer aan land om per bus naar de beruchte Hell Fire Pass te gaan, een onderdeel van de Birmaspoorlijn waar duizenden krijgsgevangenen zijn omgekomen. Een gedenkplaat is hier opgericht voor de slachtoffers van deze zwarte bladzij uit de geschiedenis.

In Kaeng Pa Larm schepen we weer in en terwijl u luncht, passeren we de Sai Yok Yai watervallen. De middag en het landschap kunt u voorbij laten glijden op een uiterst relaxte wijze vanaf het bovendek. In de namiddag meren we af en kunt u een kostschool bezoeken waar vluchtelingenkinderen uit Birma worden opgevangen en onderwezen.

Terug op het schip is het afscheidsdiner en brengt u de laatste nacht aan boord door bij de Daowadueng brug.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: bus
Dag 4: Ban Hin Dad - Kanchanaburi - Bangkok
De ochtend begint vroeg met een eeuwenoude traditie: het aanbieden van voedsel aan monniken van de nabijgelegen tempel. Terug aan boord tijd voor uw eigen ontbijt en om afscheid te nemen van de RV River Kwai en zijn bemanning.

Per bus rijden we terug naar Kanchanaburi. Onderweg bezoeken we nog het Thailand-Birma spoorwegmuseum waar u uitvoerig de geschiedenis van de dodenspoorweg kunt zien en meemaken.

De indrukwekkende begraafplaats en de wereldberoemde brug over de River Kwai staan ook nog op het programma. Na de lunch in het River Kwai restaurant naast de brug rijden we per bus terug naar Bangkok waar u rond 6 uur 's avonds aankomt en naar uw hotel wordt gebracht, terugkijkend op een aantal onvergetelijke dagen.

Optionele Tours:

Riviercruises RV River Kwai Cruise - 4 dagen afwaarts
Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, d
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 7 dagen
Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, d
Opmerkingen: TIP! Neem zelf wat alcoholische dranken of snacks mee om uw verblijf te veraangenamen.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de RV River Kwai Cruise blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
There is an additional fuel surcharge at: x.xxx THB per person based on the current diesel fuel price and subject to change in case of major (+10% or more) future fuel price increases.
Inclusief de tour: (cruise) transfers vanaf uw hotel in Bangkok, alle vermelde maaltijden onderweg aan boord, koffie. thee en drinkwater, accommodatie aan boord (op basis van twee personen per hut), transfers, vernoemde excursies en entreegelden, Engelssprekende reisleiding onderweg.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: (cruise) niet genoemde maaltijden, transfers, optionele tours en cursus olifanten-berijder, persoonlijke uitgaven, alcoholische dranken, extra overnachting. Extra drankjes kunt u ook aan boord kopen! Fooien voor bemanning.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor Riviercruises RV River Kwai - 4 dagen opwaarts

Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
Name: John
Date: 14-Aug-19

Recensie: Verken Thailand eens vanaf de rivier Een cruiseschip met 20 plaatsen, dus erg intiem. Uitstekende maaltijden en excursies. Vriendelijke en behulpzame bemanning. Hut is wat klein, maar prima ingericht.Je zit comfortabel op het dek en dorpjes, oerwoud en bootjes glijden aan je voorbij. Zoek je rust, natuur en niet te veel reizen: maak deze tocht.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Guus Kuijpers
Date: 20-Apr-19

Recensie: Niet voordelig en daarom exclusief. De bemanning aan boord weet wat service is en conversaties zijn aangenaam en interessant. Onze vier dagen waren een beleving die we absoluut niet zouden willen missen.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai - 4 dagen opwaarts

Beleef de overweldigende natuur en bijzondere geschiedenis van Kanchanaburi. Deze cruise met een comfortabele rivierboot over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi,

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 7 dagen

Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten

Vanaf:
Contact
De legendarische Mekhala Rivier Cruise (3 dagen)

Thailand drijft aan u voorbij, terwijl u rustig aan boord van een honderd jaar oude rijstboot, nu een luxe drijvend hotel, van het leven geniet. U vaart in drie dagen over de Chao

Vanaf:
Contact
Riviercruises RV River Kwai Cruise - 4 dagen afwaarts

Deze riviercruise over een van de mooiste rivieren van Thailand, de Kwai Noi, laat u de prachtige tropische natuur beleven maar ook de geschiedenis, die vele sporen heeft nagelaten

Vanaf:
Contact
Riviercruise Bangkok - Rivierleven met boot en fiets - 3 dagen opwaarts

Deze cruise over de "rivier der Koningen" is bijzonder veelzijdig en laat u in korte tijd veel van het originele Thailand zien. Het leven op en aan de rivier, dorpjes waa

Vanaf:
Contact
De legendarische Mekhala Rivier Cruise (2 dagen)

Deze cruise over de rivier der Koningen voert u terug in de geschiedenis toen Siamese koningen deze tocht maakten. Thailand drijft aan u voorbij, terwijl u rustig aan boord van een