Parels van de Andaman (16 dagen)

Tourcode:0030
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Parels van de Andaman zijn de prachtige tropische eilanden aan de westkust van Thailand. Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld. Het ene eiland is hier zo mogelijk nog mooier dan het andere. NIEUW ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Wij hebben in deze reis de parels Koh Phi Phi en Koh Lanta aangevuld met een paar dagen Khao Sok National Park en de bijzondere kogelvissen van Krabi. Het begint en eindigt in Bangkok, het turbulente centrum van Thailand.

REISROUTE (zie kaart onderaan): BANGKOK - KHAO SOK NATIONAL PARK - KRABI - KOH PHI PHI - KOH LANTA - BANGKOK

Wij zijn er trots op dat we als onderdeel van deze reis een exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U gaat naar het Raja Phraba Meer waar door aanleg van een dam dit enorme stuwmeer is ontstaan en grote delen van de jungle overstroomd zijn. Al wandelend, per kano en langstaartboot ontdekt u dit dierrijke gebied. U logeert in een drijvend 'rafthouse' bungalow van bamboe.

U zult ook gecharmeerd raken van Thailand, een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. En terecht. Het heeft prachtige natuur, schitterende tempels, een vriendelijke bevolking en heerlijk eten. En het is er heerlijk (warm) weer.
Overnachting: Nouvo City Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Turbulent Bangkok heeft voor ieder wat wils.
Welkom in het zinderende Bangkok, dat in ruim honderd jaar uitgroeide van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste (en warmste) metropolen ter wereld. Toch zal iedereen die hier geweest is vertellen dat de Thai u met een glimlach zullen ontvangen. De stad blijft leefbaar omdat de Thai erg van lachen houden en beleefdheid zeer op prijs stellen. Deze turbulente stad heeft voor ieder wat wils. Ontdek het op eigen wijze, maar vergeet niet te genieten van het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Onderga het uitzicht in een van de vele rooftop bars, geniet van een echte Thaise massage en bovenal, schuif aan bij de Thai als ze druk zijn met hun favoriete bezigheid, eten.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.


Overnachting: Nouvo City Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: fiets
Dag 2: Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.
Een effectieve Nederlandse manier om de Thaise hoofdstad te ontdekken is: de fiets! Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag lang door de stad. Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen. Hoogtepunten op deze gevarieerde en originele tour zijn Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

De tocht begint om 9 uur 's ochtends en duurt ongeveer drie uur. Een lichte lunch in Chinatown is inbegrepen. U moet op eigen gelegenheid van het hotel naar de startplaats van de tocht bij Wat Arun gaan en terug (dit vervoer is niet inclusief de tour).

Lees meer op Fietsen - Proef het echte Bangkok


Overnachting: Nouvo City Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag in Bangkok. Boottochtje over de klongs?
Vrije dag in Bangkok. Misschien een leuke dag voor een boottocht over de klongs?

Bangkok was ooit, net als Venetië, een stad van water. De mensen leefden, woonden en werkten op en rond het water. Wegen waren er amper, kanaaltjes des te meer. Ook nu nog zijn sommige uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn in die gebieden de levensaders. De bevolking leeft er veelal nog op de traditionele manier.

Langs het water liggen weelderige plantages, waar mango's, papaja's, doerians en ander tropisch fruit worden verbouwd. U gaat met verschillende soorten boten een tocht maken door dit gebied, waarbij u meteen de drukte van de stad achter u laat.

Meer informatie vindt u op Klong tour in Bangkok.


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, nachttrein
Dag 4: Bangkok. Jim Thompson House? Nachttrein naar Surat Thani.
Vrije dag in Bangkok. Neem het er van of trek de stad in voordat u vanavond per nachttrein naar Surat Thani vertrekt.

Wat dacht u van zo'n beroemde Thaise voetmassage of lekker zwemmen in het hotel? Of wordt het Chinatown of het Jim Thompson House? Wij geven u graag de ruimte zelf uw tijd in te vullen. Wilt u suggesties? Green Wood Travel is al een kwart eeuw de Thailand expert. Kom gerust langs voor de laatste tips over lekker eten, uitgaan en de belangrijkste bezienswaardigheden.

Blader eens langs de vele tours die Green Wood Travel in Bangkok aanbiedt. Misschien zit er iets van uw gading bij. Kijk op: Tours in Bangkok

U wordt aan het begin van de avond naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Surat Thani.


Overnachting: Palmview resort
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: minibus, kano
Dag 5: Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand.
Onze chauffeur wacht u op het station van Surat Thani op en brengt u naar Khao Sok. Wij zijn er trots op dat we als onderdeel van deze reis een exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U krijgt de kans dit tropisch regenwoud te ontdekken onder leiding van zeer ervaren gidsen.

U gaat per kano de omgeving ontdekken. Ontspannen zakken we de rivier af en u maakt kennis met de rijke natuur van het Khao Sok National Park. U ziet prachtige kliffen, lianen en enorme bomen. Onze lokale gids zorgt voor uw veiligheid en kan u alles vertellen over wat u onderweg ziet. Hij wijst u op vogels, apen en slapende slangen in de bomen.

Na deze riviertocht is er nog tijd om te relaxen. Tijdens een sfeervol diner zorgen (olie)lampen voor de verlichting samen met vele vuurvliegjes. Omgeven door geheimzinnige junglegeluiden gaat u de nacht in.

Informatie over: KHAO SOK NATIONAAL PARK


Overnachting: rafthouse
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: pickup-truck, boot
Dag 6: Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.
Na een stevig ontbijt rijdt u met een pickup-truck in circa een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit enorme stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. Majestueuze rotsformaties rijzen loodrecht uit het water op en er komen nog steeds boomtoppen boven het water uit.

U gaat met de longtail boat naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur. Ook stoppen we tijdens de autorit bij de lokale markt van Takhun. Nadat u heeft ingecheckt en geluncht is er tijd om eens lekker te zwemmen in het meer. In de middag wacht nog een junglewandeltocht die u langs grotten met fraaie koralen leidt. In de spelonken leven vleermuizen. Zwem gerust via het heldere water de donkere grot binnen...

Voor het diner kunt u nog even heerlijk op adem komen. Na het diner staat er nog een korte 'Nachtelijke' Safari vaartocht op de agenda. Geniet van het nachtleven op en rond het meer. U slaapt in een bamboe raft house omgeven door een schitterende sterrenhemel en een weldadige stilte met daarin alleen wat dierengeluiden.

Opmerking: het meer vormt de 'badkamer,' de toiletten bereikt u via een drijvende brug op het nabije eilandje (om milieutechnische redenen).


Overnachting: Phra Nang Inn
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot, minibus
Dag 7: Ontwaak voor de Wildlife Safari Cruise reis verder naar Krabi.
Het is deze ochtend weliswaar uw laatste ontbijt van deze safari, maar de trip is nog niet voorbij. Er staat nog een Wildlife Safari - cruise op het programma. Per boot gaat u op zoek naar speelse gibbons, de excentrieke neushoornvogel en andere dieren of u loopt de 'Hiking Klong Mui Nature Trail'.

U bent op tijd terug voor de lunch. Dan is het tijd om uit te checken en per boot terug naar de Raja Prabha pier te varen. U arriveert daar rond half drie in de middag. Vanaf hier wordt u door onze chauffeur per minibus naar Krabi gebracht.

In een gebied vol mangrovebossen en kalkstenen rotsen ligt Krabi. Er zijn watervallen en grotten in de nabije omgeving en er is een zee vol kleurrijk koraal en helder water. Krabi is velen de poort naar een van de ruim 130 eilanden die de Andaman Zee hier telt. Maar ook de stad zelf heeft een aantrekkelijke kuststrook.


Overnachting: Phra Nang Inn
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, boot
Dag 8: Tour: kogelvissen van Krabi. Markt, aapjes, rivier, vogels.
Tour naar de kogelvissen van Krabi. U wordt om 7.30 uur opgehaald door onze Engelssprekende gids. Eerst: een bezoek aan de markt. Met een doerian of jackfruit onder uw arm gaat u op weg naar de boot. Om 9 uur vertrekt deze over de Krabi rivier. Langs de oevers ziet u de mangrovebossen, apen, bloemen en planten en een groot arsenaal aan vogels. U gids stopt waarschijnlijk even om u de aapjes te laten voeren. We leggen ook aan bij de Kanab Nam grot, die eeuwenoude tekeningen op de muur heeft. Ze vertellen de geschiedenis van Krabi. Een gat in de muur van de grot geeft mooi uitzicht op de rivier.

De tocht gaat per boot verder naar een lokaal vissersdorp. Hier ziet u hoe de lokale vissers te werk gaan. Hier worden ook de opvallende pufferfish (kogelvis) gefokt. Zodra ze uit water worden gehaald, blazen ze ter bescherming hun lichaam als een ballon op.

In het Koh Trang dorp leert u meer over hoe in dit deel van Thailand wordt geleefd. Vaak volgens lange tradities die van ouder op kind worden overgebracht. De ochtend wordt afgesloten met een lunch. Daarna wordt u rond 13.00 uur terug gebracht naar uw hotel.


Overnachting: Phra Nang Inn
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 9: Vrije dag in Krabi. Snorkelen en barbecue bij de zeven eilanden?
Vrije dag in Krabi. Wij verplichten u tot niks. Maar als u de zee op wilt of zin krijgt in een barbecue op een wit zandstrand, dan is dit misschien wel iets voor u (niet inclusief):

De trip begint als andere mensen naar huis gaan, als de rust op het strand van Ao Nang terugkeert. Deze boottocht brengt je naar de beroemde 'zeven eilanden', waar het prachtig snorkelen en zwemmen is. Bij een van de eilanden kun je in een tunnel door het eiland zwemmen! Je ziet veel vis, koraal en als je geluk hebt een 'black tip reef shark', een haai die niets doet. Wel zo fijn.

Als de avond valt, vliegen vleermuizen boven het eiland. Terwijl de zon ondergaat wordt de barbecue klaargemaakt. Op het menu staan kip en vis. Geniet van de avond met je tenen in het zand, een heerlijke maaltijd en een dromerige omgeving. Helemaal als je lichtgevend plankton ziet. Misschien herinner je je de scene uit The Beach, als de hoofdpersonen tussen het lichtblauwe plankton in zee zwemmen. Meer weten? Duizend en een nacht eiland tour.


Overnachting: Phi Phi Bayview Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 10: Per boot naar Koh Phi Phi. Idyllische eilandengroep.
Het lijkt of Moeder Natuur een beetje extra haar best heeft gedaan toen ze met Koh Phi Phi bezig was. Op het moment dat u in Krabi per boot naar deze idyllische eilandengroep vertrekt wordt het alleen maar mooier.

Het water is zoals je het in de film ziet. (En veel mensen zagen Phi Phi en omgeving in de film The Beach), de stranden zijn ideaal, er is koraal, overal steken rotsformaties boven de zeespiegel uit. U verblijft twee nachten in het Bay View Resort (of een gelijkwaardig hotel).


Overnachting: Phi Phi Bayview Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 11: Koh Phi Phi. Wordt het nog mooier?
Waar kunt u vanaf uw bungalow in een paar stappen op het prachtige witte zandstrand staan voor een zee met koraalrif?

Tussen de palmbomen en de jungle kunt u 's avonds in alle rust genieten van de prachtige zonsondergangen en overdag van de glinsterende turkooisblauwe wateren van de Andaman Zee. Bay View Resort biedt een fraai uitzicht en doet haar naam dus eer aan. Er is ook een privé-strand.


Overnachting: Twinbay Resort & Spa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 12: Per boot naar Koh Lanta. Snorkelen of een strandwandeling?
Het is tijd voor uw volgende eiland: Koh Lanta. Lang geleden het exclusieve domein van zeerovers, inmiddels geliefd bij Thai en reizigers vanwege de lange stranden en de rustige sfeer. Wij voegen toe: de kleine vissersdorpjes, snorkelen en duiken, romantische strandwandelingen en de zonsondergang.

Het bijna 30 kilometer lange eiland ligt ten zuiden van Phuket, Phi Phi en Krabi en heeft negen flinke stranden. Er zijn mangrovebossen en watervallen.


Overnachting: Twinbay Resort & Spa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Genieten van zee, zon en strand op Koh Lanta.
Dit wordt weer een dagje genieten van zon, zee en strand. Het Twinbay Resort ligt aan ten noord-westen van het grootste eiland van de Koh Lanta eilandengroep, een beetje aan de smalle kant van een schiereiland.

Het is een kleinschalig resort met drie zwembaden en een jacuzzi. Als het heel moeilijk is om uit uw ligstoel te komen is er dus hoe dan ook toch altijd water in de buurt. En redding via een verse fruitcocktail of misschien een koud glaasje van het een of ander is nooit ver weg.


Overnachting: Twinbay Resort & Spa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: Stranddag op Koh Lanta.
De tijd dringt. Ontspan zolang het kan. En vandaag kan het nog. Laat de zon uw lichaam verwarmen (niet te lang!) en zak langzaam weg in het -zeker niet koude- water van de zee.


Overnachting: The Cottage Suvarnabhumi
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: vliegtuig, boot, minibus
Dag 15: Laat het eilandgevoel maar los. Terug naar Bangkok.
Klop het zand van uw bruingebrande lichaam. Het zwempak en de zonnebrandolie kunnen terug in de koffer. U zult het eilandgevoel los moeten laten.

U wordt overgevaren naar Krabi en naar het vliegveld gebracht. In Bangkok wordt u door de chauffeur van het hotel opgewacht. Geniet van uw laatste middag en avond in Bangkok. Misschien wilt u naar een van de drukbezochte Thaise avondmarkten? 'Om de hoek' is de grootste Rod Fai Night Market (ตลาดรถไฟ). Of haalt u een drankje in een van de rooftop bars of op loopafstand ligt het winkelcentrum The Paseo. Dat is een bezoekje waard! Alleen al om in het restaurant/bar The Balcony te gaan eten en/of drinken. Er zijn ook tientallen andere restaurants te vinden van (uiteraard) Thai tot Japans, Vietnamese of Italiaans. Misschien wilt u wel vooral lekker wat baantjes trekken in het zwembad van uw hotel.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 16: Tot ziens in Thailand.
Einde van deze Parels van Andaman reis. Deze 16 dagen zijn voorbij gevlogen. Dat durven wij best te beweren. U wordt door onze chauffeur naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis of uw volgende bestemming. Tot ziens in Thailand.
Optionele Tours:

Tropische Eilanden & Khao Sok Regenwoud (16 dagen)
Een 16 daagse reis die direct op zijn doel af gaat: tropische eilanden & Khao Sok regenwoud. Een vakantie in Thailand is niet compleet zonder een bezo
Thailand: Land van Twee Zeeën (18 dagen)
Droomt u weleens over lange wandelingen aan het strand, terwijl u geniet van de aanrollende golven die via uw voeten voor afkoeling zorgen? Mijmert u
Opmerkingen:
 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 14:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur.
 • Khaosok Tree Tops Jungle Safaris is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.
 • Kinderen moeten kunnen zwemmen, kunnen klimmen en geen hoogtevrees hebben.

 • Wat in ieder geval mee te nemen?
 • Bescherming tegen muggen
 • Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen
 • Zwemkleding en breng uw eigen handdoek en lakenzak mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken en beddengoed op de rafthouses nauwelijks droog (schoon) te krijgen.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van Parels van de Andaman blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
  Vervoer als omschreven per minibus (airco), lokale open taxi en/of bus en genoemde open boten. Vlucht van Krabi naar Bangkok (bagagevrijheid 20kg check-in 7kg hand). Genoemde 2e klasse nachttrein met gereserveerde slaapplaatsen (ventilator of airco) en gedeeld toilet. Mocht de nachttrein volgeboekt zijn, dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco). Deze is voorzien van slaapstoelen en toilet.
  Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Tijdens de Khaosok Tree Tops Jungle Safari verblijf in primitieve accommodatie. De Palm View ventilator gekoelde bungalows hebben eigen sanitair; tijdens het verblijf op de drijvende bungalows alleen gedeeld sanitair. Er is alleen accommodatie beschikbaar met tweepersoons bedden, dus geen aparte bedden!
  Op de 'rafthouses' is geen elektriciteit maar LED of olielampen. Wel is er een generator, zodat we batterijen kunnen opladen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets, online inchecken, persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagage-afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Parels van de Andaman (16 dagen)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Vlassak
  Date: 19-Aug-19

  Recensie: De tweede keer dat we een reis hebben geboekt met Greenwood. Wederom zijn al onze wensen door Greenwood ingepast. Deze tour als basis gebruikt met een aantal kleine aanpassing. (hotels/resorts). De afwisselingen waren weer goed uitgekiend en hebben genoten van de rust (laag seizoen). Op een enkele bui na hebben we alle dagen mooi weer gehad. Activiteiten, transport en accommodaties volgens de standaard je mag en kan verwachten. We hebben genoten! Greenwood bedankt!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  De Gouden Thailand Rondreis (16 dagen)

  De Gouden Thailand Rondreis voert u in 16 dagen van Bangkok, via de voormalige Gouden Stad Ayutthaya naar de noordelijke -ooit beruchte- opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Ch

  Vanaf:
  Contact
  Wonderlijk Thailand (19 dagen)

  Wonderlijk Thailand laat u verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok en het

  Vanaf:
  Contact
  Paradijselijk Thailand (14 dagen)

  Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselijk Thailand. U weet het: reizig

  Vanaf:
  Contact
  Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

  Thailand: Reis van de glimlach. Een reis met een glimlach en om van te glimlachen. 21 Dagen door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand, waarin natuurschoon, tempe

  Vanaf:
  Contact
  Het Charmante Thailand (18 dagen)

  Het charmante Thailand laat zich in 18 dagen van haar beste kant zien. Thai kunnen namelijk onweerstaanbaar lachen, misschien wist u dat al. Dat Thailand het land van de glimlach w

  Vanaf:
  Contact
  Het Grote Thailand Avontuur (21 dagen)

  Het Grote Thailand Avontuur duurt maar liefst 21 heerlijk lange dagen. Een perfecte reis voor liefhebbers van warm weer, vriendelijke goedlachse mensen en misschien wel het lekkers