Eastern & Oriental Express Poetisch Thailand: Bangkok - Chiang Mai - Bangkok

Tourcode:EOE-003
Datum: Dagelijks
Tijd: 16:00
Category: Oriental Express
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld door rijstvelden waar boeren met waterbuffels hun grond bewerken. Een spectaculaire zonsondergang en u loopt terug van de open observatiewagen naar uw privé coupé om u om te kleden voor het exquise vijfgangen diner dat zo dadelijk geserveerd gaat worden in een van de drie restauratiewagens. De luxe en comfort van de befaamde Oriënt-express was voorbehouden aan de elite in de vorige eeuw maar nu kunt ook u "de treinreis van uw leven'" maken, terug in de tijd maar voorzien van alle hedendaagse gemakken. Dankzij de subtiele mix van oosterse cultuur en kookkunst en westers comfort kunt u genieten van het beste van beide werelden.

De stijlvolle en klassieke uitstraling van de 'Eastern & Oriental Express' wordt gekenmerkt door een koloniale inrichting in groen en goud, gedecoreerd met zijden stoffen, glanzend koperwerk en exotische houtsoorten. U heeft de keuze uit verschillende treinreizen die in beide richtingen mogelijk zijn. Er wordt enkele malen gestopt om u de gelegenheid te geven een excursie te maken om het land van dichtbij te leren kennen. De dresscode aan boord van de trein is ongedwongen maar elegant.

Natuurlijk kunt u deze reizen verlengen met een verblijf in één van de door Green Wood Travel geselecteerde hotels in Thailand, Laos, Maleisië of Singapore.

HIER vindt u meer informatie over de Eastern & Oriental express treinen en compartimenten.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Diner
Vervoer: trein
Dag 1: Bangkok - Isaan (Noordoost-Thailand); het Thaise platteland, rijstvelden
's Middags vertrek vanaf het Hua Lampong Station te Bangkok. Uw stewards begroeten u met een traditionele 'wai' en u stapt in uw rijdende hotel voor de treinreis van uw leven.

U krijgt een koel drankje geserveerd, terwijl u zich installeert in uw luxe coupe. De fluit gaat, de trein zet zich in beweging door de stad en al spoedig rijden we over het prachtige Thaise platteland. Begeef u naar de barwagen voor een cocktail die u wordt aangeboden door de treinmanager en maak kennis met uw medereizigers. Geniet van uw diner in een van de weelderige dinerwagens terwijl u wordt vermaakt door de aanwezige artiesten. Laat uw toekomst voorspellen of luister naar de nostalgische melodieën die de pianist in de barwagen voor u speelt terwijl de trein voortrolt.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 2: Isaan - dorpsleven & Prasat Sikhoraphum
Na het ontbijt wordt u begeleid naar een traditioneel Isaan dorpje waar we rondwandelen en kennismaken met de bewoners. Onze ervaren gidsen leggen de Isaanse gewoonten en gebruiken uit. Tijdens onze wandeling nemen we een kijkje bij de dorpsschool en de tempel en zien we hoe de vrouwen 'Mutmee' stoffen van katoen of zijde maken achter hun weefgetouw of bamboematten vlechten. Ontdek en leer alles over het ingewikkelde systeem van rijstbouw en geniet van een wandeling door de groene rijstvelden.
Tijdens de dorpstour wordt u uitgenodigd om aan de 'bai sii' (heilige draad) ceremonie mee te doen, die door de dorpsoudsten wordt uitgevoerd. Heilige draden (van katoen) worden om de pols gebonden. Het geeft bescherming tijdens een reis. Dit ritueel staat ook symbool voor hernieuwing van vriendschap. Het is een zeer indrukwekkende ervaring en een van de meest gedenkwaardige Thaise rituelen. Hierna gaan we terug naar de E&O. De lunch wordt geserveerd terwijl de trein zijn reis door de ongerepte natuurlandschappen voortzet.

Laat in de middag komt de E&O aan in het kleine stadje Sikhoraphum waar we uitstappen voor een bezoek aan de Prasat Sikhoraphum, een fraai gerestaureerde 12e eeuwse Khmer tempel. Door de afgelegen ligging komen er zelden internationale toeristen naar Prasat Sikhoraphum. U kunt genieten van prachtige vergezichten over het landschap dat deze serene plek omringt; de perfecte plaats voor een cocktailparty terwijl de zon ondergaat.

Na deze bijzondere dag is het tijd om naar de trein terug te keren en even bij te komen in uw coupe voordat u aan het diner gaat in het dinerrijtuig.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 3: Phanom Rung - Chiang Mai
In de ochtend bezoeken we de Phanom Rung, een andere majestueuze en zeer vereerde 12e eeuwse Khmer tempel, die voorgedragen is om op de werelderfgoedljst te komen.

Nadat we dit prachtige complex hebben bezichtigd met zijn intrigrerende steengravures van oude legendes bezoeken we een dorp in de buurt dat bekend staat om de zijdeweefsters en we zien hoe ze aan het werk zijn. Terug naar de E&O in de late ochtend waarna u de rest van de dag zelf kunt invullen, kijkend naar het ongerepte Thailand terwijl de trein richting Chiang Mai rijdt. De lunch wordt geserveerd terwijl de trein over grote open vlaktes rijdt. Vermaak u met de optredens aan boord en zie door de ramen scenes van het plattelandsleven voorbijglijden. Als de avond over gaat in de nacht wordt er een heerlijk diner, bestaande uit regionale specialiteiten, geserveerd in de dinerrijtuigen.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 4: Chiang Mai - Lampang
Vandaag ontdekt u de noordelijke provincie Chiang Mai, het vroegere Lanna koninkrijk. Deze fascinerende streek is nog een paar eeuwen ouder dan de Siamese nederzettingen verder naar het zuiden waaronder Sukhothai en Bangkok.

U heeft hier de keuze uit verschillende excursies: U kunt een olifantenkamp bezoeken waar u de dieren aan het werk ziet en er zelfs even een ritje op mag maken. Of ga op tour langs de meest vereerde tempels van Chiang Mai. Een alternatief is misschien een middagje relaxed winkelen bij de beste boetieks en winkels van de stad; Chiang Mai staat bekend om zijn kunstig ambachtelijk werk van allerlei soorten materiaal. In alle excursies zit een bijzondere Lanna stijl lunch inbegrepen. Meer informatie over de mogelijke excursies wordt ter plekke gegeven. Laat in de middag keren we terug naar de trein om van het diner te genieten terwijl de trein verder rolt.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus & rijtuig
Dag 5: Lampang - Khao Yai
Na het ontbijt aankomst in Lampang, een andere noordelijke stad met een rijke geschiedenis en cultuur.
U krijgt de gelegenheid om de stad te ondekken vanuit zijn typerende ponywagentjes. Deze schattige rijtuigjes zijn oorspronkelijk uit Engeland geimporteerd voor de Thaise adel maar met de komst van de automobiel verbannen naar de provincie. De ontspannen rit met paard en wagen eindigt bij Ban Sao Nak (Huis van de vele pilaren.) Gebouwd in 1895 op 116 pilaren door een plaatselijke notabele is dit huis nu een museum. Ervoor staat een reusachtige, 133 jaar oude, Sarapee (Ochocarpus Siamensis) boom.

Maak een rondwandeling door het huis en de tuin en drink een kopje thee op het grasveld voordat u terugkeert naar de E&O. De lunch wordt in de trein geserveerd terwijl u door een adembenemend landschap rijdt. Geniet van het uitzicht vanuit het observatierijtuig, bestel er een zonsondergangscocktail bij en ga later naar het restauratierijtuig voor uw diner.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 6: Khao Yai - Bangkok
Vandaag beginnen we met een vroeg bezoek aan het nationale park Khao Yai, het oudste natuurreservaat van Thailand.
Onder leiding van een ervaren natuurvorser ontdekt u het park en, met een beetje geluk, kunt u wildleven zien zoals olifanten, herten en apen, vogels en hagedissen in hun natuurlijke omgeving. In deze excursie zit ook een makkelijke wandeltocht langs een van de beboste wandelpaden van het park om van dichtbij unieke planten en bloemen te zien.

Na deze heerlijke ochtend in het park reist u per bus naar Gran Monte - een van de beroemdste wijngaarden van het land. Gran Monte maakt haar eigen wijn onder leiding van Thailand's eerste vrouwelijke oenologe, Ms. Nikki Visootha Lohitnavy. Geniet van een uitgebreide lunch bij het gerenomeeerde restaurant van de wijngaard en proef een selectie van de wijnen, gevolgd door een wandeling langs de wijnranken.

In de namiddag keren we terug naar de E&O en vieren het einde van deze onvergetelijke reis langs de minder bekende plaatsen van Thailand, samen met uw nieuw gemaakte vrienden tijdens een "farewell" cocktail party.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: trein
Dag 7: Bangkok
Om 09:30 uur aankomst in Bangkok. We nemen afscheid terwijl het E&O treinteam u uitwuift en u een goede verdere reis wenst.

Departure Date 2019-2020
 • 13 November 2019
 • 23 February 2020


 • Opmerkingen: lees en ga akkoord met de Boeking Condities en Voorwaarden van Vervoer.

  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen en het spoor, hotelsluiting etc. moeten we routes of excursies soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de reis blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  For prices, in USD, and departure dates see below the itinerary!
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden onderweg aan boord of anders vermeldt, koffie. thee en drinkwater in uw compartiment, accommodatie aan boord (op basis van twee personen per compartiment), vernoemde excursies en entreegelden, Engelssprekende reisleiding onderweg.
  HIER vindt u meer informatie over de Eastern & Oriental express treinen en compartimenten.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: transfers vanaf uw hotel naar de Eastern & Oriental check-in balie, niet genoemde maaltijden, transfers, optionele tours, alcoholische en/of frisdranken, extra overnachting(en). Extra drankjes kunt u ook aan boord kopen! Fooien voor bemanning.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Eastern & Oriental Express Poetisch Thailand: Bangkok - Chiang Mai - Bangkok

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Escher
  Date: 06-Nov-19

  Recensie: Mooie beleving geweest.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Eastern & Oriental Express Laos Belevenissen: Bangkok naar Vientiane

  Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

  Vanaf:
  Contact
  Eastern & Oriental Express Poetisch Thailand: Bangkok - Chiang Mai - Bangkok

  Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

  Vanaf:
  Contact
  Eastern & Oriental Express Parels van Azië: Singapore naar Bangkok

  Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

  Vanaf:
  Contact
  Eastern & Oriental Express Legenden van het Schiereiland: Bangkok - Singapore

  Een fascinerende reis waarin u een unieke indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking, met excursies naar het Tham Kasae viaduct, de River Kwai, Trang (overnachting), Penan