Eastern & Oriental Express Legenden van het Schiereiland: Bangkok - Singapore

Tourcode:EOE-005
Datum: Dagelijks
Tijd:
Category: Oriental Express
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Een fascinerende reis waarin u een unieke indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking, met excursies naar het Tham Kasae viaduct, de River Kwai, Trang (overnachting), Penang en Kuala Lumpur.

Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld door rijstvelden waar boeren met waterbuffels hun grond bewerken. Een spectaculaire zonsondergang en u loopt terug van de open observatiewagen naar uw privé coupé om u om te kleden voor het exquise vijfgangen diner dat zo dadelijk geserveerd gaat worden in een van de drie restauratiewagens. De luxe en comfort van de befaamde Oriënt-express was voorbehouden aan de elite in de vorige eeuw maar nu kunt ook u 'de treinreis van uw leven' maken, terug in de tijd maar voorzien van alle hedendaagse gemakken. Dankzij de subtiele mix van oosterse cultuur en kookkunst en westers comfort kunt u genieten van het beste van beide werelden.

De stijlvolle en klassieke uitstraling van de 'Eastern & Oriental Express' wordt gekenmerkt door een koloniale inrichting in groen en goud, gedecoreerd met zijden stoffen, glanzend koperwerk en exotische houtsoorten. U heeft de keuze uit verschillende treinreizen die in beide richtingen mogelijk zijn. Er wordt enkele malen gestopt om u de gelegenheid te geven een excursie te maken om het land van dichtbij te leren kennen. De dresscode aan boord van de trein is ongedwongen maar elegant.

Natuurlijk kunt u deze reizen verlengen met een verblijf in één van de door Green Wood Travel geselecteerde hotels in Thailand, Laos, Maleisië of Singapore.

HIER vindt u meer informatie over de Eastern & Oriental express treinen en compartimenten.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Diner
Vervoer: trein
Dag 1: Bangkok - Kanchanaburi
De glanzend groene rijtuigen van de Eastern & Oriental Express wachten u op in het Hua Lamphong Station van Bangkok. Bij aankomst wordt u verwelkomd door stewards in prachtige Thaise uniformen die hun handen tegen elkaar drukken in de traditionele "wai" groet - een belofte voor de komende reis.

U krijgt een koel drankje geserveerd, terwijl u zich installeert in uw luxe coupe. De fluit gaat en de trein zet zich in beweging door de stad, en al spoedig rijden we over het prachtige Thaise platteland. Begeef u naar de barwagen voor een cocktail die u wordt aangeboden door de treinmanager en maak kennis met uw medereizigers. Geniet van uw diner in een van de weelderige dinerwagens terwijl u wordt vermaakt door de aanwezige artiesten. Laat uw toekomst voorspellen of luister naar de nostalgische melodieën die de pianist in de barwagen voor u speelt terwijl de trein voortrolt.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus & boot
Dag 2: Tham Kasae Viaduct & de River Kwai - Trang
Wat dacht u ervan om uw ochtendkoffie in het open observatierijtuig te nuttigen terwijl de E&O over de beroemde schragen van het Tham Kasae viaduct rijdt - een van de meest schilderachtige gedeelten van de spoorlijn - richting Wang Po. Na het ontbijt kunt u kiezen uit verscheidene excursies zoals een bezoek aan een olifantenkamp of een excursie naar de gedenkplaats bij het museum van de Hell Fire Pass, een ontroerend eerbewijs aan de turbulente geschiedenis van deze streek.

U keert terug naar de trein, waarna we rond de middag Wang Po verlaten. De lunch wordt in de trein geserveerd terwijl we in de richting van de beroemde brug over de River Kwai rijden, waar u uitstapt voor een ontspannende vaartocht op een lokale rivierboot langs de ontzagwekkende kloof. Daarna heeft u nog tijd om het Thailand-Birma spoorwegmuseum en de Don Rak oorlogsbegraafplaats te bezoeken.

De trein verlaat het station van Kanchanaburi laat in de middag. Geniet van uw aperatiefje waarna een gedenkwaardig diner volgt met gerechten uit de streek. Wellicht kiest u ervoor om een voetmassage te ondergaan bij de E&O reflexologist na deze dag vol actie.


Overnachting: Anantara Si Kao
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 3: Trang en het Anantara Si Kao Resort
Terwijl de schilderachtige decors van Zuid-Thailand in de morgen voorbijglijden wordt er een overvloedige brunch geserveerd. De E&O rijdt Trang binnen in de middag. Gelegen aan de Andaman zee, biedt Trang sommige van Thailand's mooiste stranden en kristalhelder water. U stapt hier uit voor uw transfer naar het luxueuze Anantara Si Kao Resort.

Vanaf het station volgt een korte rit naar het resort. Dan is het tijd om geheel ontspannen van uw cocktails te genieten op het strand terwijl de zon in de Andaman zee zakt. Het diner biedt de gelegenheid om diverse lokale lekkernijen te proeven terwijl regionale vormen van dans en muziek worden uitgevoerd. Misschien wilt u nog even een avondwandelingetje maken langs de branding voordat u teruggaat naar uw kamer in dit geweldige hotel.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus & boot
Dag 4: een dag in Trang
Na een uitgebreid ontbijt in het hotel heeft u de keuze uit diverse excursies in Trang. Wellicht wilt u ontspannen bij de privé Beach Club van het resort op het strand van bountyeiland Koh Kradan, een schilderachtig eilandje waar u in 45 minuten naar toe vaart. Of kies voor een onvergetelijke activiteit zoals het spotten van zeekoeien tijdens een boottocht naar het eiland Libong.

Andere opties om zoveel mogelijk mee te maken van de tropische omgeving met zijn flora en fauna zijn zeekajakken, vogels spotten en fietsen. Of doe een stadstour door Trang en bezoek de Raindrop Foundation, waar u alles te weten komt over hoe zij de fascinerende mangrove moerassen in de omgeving beschermen.

Mocht u liever bij het resort blijven dan kunt u zich laten verwennen in de Spa, of laat een hele nieuwe wereld van smaaksensaties voor u opengaan tijdens een Thaise kookklas bij het strand. Of vlei u lekker languit in een ligstoel bij het zwembad en geniet van de koele zeewind met een goed boek.

Laat in de middag checkt u uit en keren we terug naar de E&O voor een ongedwongen diner. Vanavond zal de trein de grens met Maleisië oversteken; rijstvelden maken geleidelijk plaats voor jungle en rubberplantages.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 5: Trang - Penang
Na het ontbijt wordt u uitgenodigd voor een ochtend in bruisend Penang. Diverse excursies zijn mogelijk: een tocht door het koloniale George Town met zijn rijke mengeling van Chinese, Maleise en Indiase culturen of u kunt kiezen voor een bezoek aan het Peranakan Heritage Museum of de Tropical Spice Garden Gallery waar het ontstaan van de kruidenhandel en het hedendaagse gebruik van kruiden uitstekend worden tentoongesteld.

Lunch geeft u de mogelijkheid om in een van de speciaal voor u geselecteerde etablissementen te eten waar u zult ontdekken waarom Penang bekend staat om zijn hoogstaande culinaire gerechten.

Na de lunch keert u terug naar de E&O en vervolgen we de reis zuidwaarts. De route gaat langs het rustieke Bukit Merah meer voordat we omhoog klimmen naar de weelderige hoogvlakten van Maleisië. Geniet van uw aperatief en zie het spectaculaire landschap aan u voorbijtrekken. Het diner wordt opgediend en als u zin heeft wilt u misschien daarna nog een praatje maken met uw medereizigers in de barwagen.


Overnachting: Eastern & Oriental Express
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: trein & bus
Dag 6: Penang - Kuala Lumpur
Na het ontbijt komt de E&O aan op het in 1885 in Mughal-stijl gebouwde imposante station van Kuala Lumpur. Dompel u onder in de bruisende hoofdstad van Maleisië en maak gebruik van een keur aan activiteiten zoals een stadstour, een historische wandeltocht of een bezoek aan het National Museum. Volledige details van de beschikbare opties worden ter plaatse bekend gemaakt.

Voor uw laatste nacht in de Eastern & Oriental Express, nodigt de treinmanager u uit voor een afscheids- cocktailreceptie, gevolgd door een diner. Dan is het tijd om de reisverhalen uit te wisselen (en misschien ook adressen) met uw medereizigers en nog een keer in het observatierijtuig onder een fonkelende sterrenhemel de zwoele tropennacht van Maleisië te beleven.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: trein
Dag 7: Kuala Lumpur - Singapore
De trein verlaat Maleisië en rijdt het bruisende centrum van Singapore binnen. U komt in de ochtend aan en verlaat de trein terwijl het E&O treinteam u uitwuift.

Opmerkingen: lees en ga akkoord met de Boeking Condities [http://www.orient-express.com/web/eoe/booking_conditions.jsp] en Voorwaarden van Vervoer.[http://www.oeh.com/Images/eoe_conditions_of_carriage_tcm16-74760.pdf]

De genoemde prijzen zijn in US dollars per persoon op basis van een gedeeld 2-persoons compartiment. Alle maaltijden aan boord, met gratis thee en koffie in uw compartiment, en de beschreven excursies zijn inbegrepen.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen en het spoor, hotelsluiting etc. moeten we routes of excursies soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de reis blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden onderweg aan boord of anders vermeldt, koffie. thee en drinkwater in uw compartiment, accommodatie aan boord (op basis van twee personen per compartiment), vernoemde excursies en entreegelden, Engelssprekende reisleiding onderweg.
HIER vindt u meer informatie over de Eastern & Oriental express treinen en compartimenten.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: transfers vanaf uw hotel naar de Eastern & Oriental check-in balie, niet genoemde maaltijden, transfers, optionele tours, alcoholische en/of frisdranken, extra overnachting(en). Extra drankjes kunt u ook aan boord kopen! Fooien voor bemanning.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor Eastern & Oriental Express Legenden van het Schiereiland: Bangkok - Singapore

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Eastern & Oriental Express Laos Belevenissen: Bangkok naar Vientiane

Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

Vanaf:
Contact
Eastern & Oriental Express Poetisch Thailand: Bangkok - Chiang Mai - Bangkok

Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

Vanaf:
Contact
Eastern & Oriental Express Parels van Azië: Singapore naar Bangkok

Stelt u zich eens voor: u nipt van uw cocktail terwijl u geniet van het panoramische uitzicht dat voorbijglijdt: bergen begroeid met dichte jungle, rivieren, palmbossen afgewisseld

Vanaf:
Contact
Eastern & Oriental Express Legenden van het Schiereiland: Bangkok - Singapore

Een fascinerende reis waarin u een unieke indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking, met excursies naar het Tham Kasae viaduct, de River Kwai, Trang (overnachting), Penan