Betoverend Oost-Thailand (16 dagen)

Tourcode:0023
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Belofte maakt schuld, maar wij durven met deze reis echt iets moois toe te zeggen. Betoverend Oost-Thailand (16 dagen) belooft niet alleen de mooiste droomstranden, maar gooit er nog een paar flinke scheppen Thailand bovenop.
NIEUW ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Wat te denken van het populaire Khao Yai natuurpark, waar u nog wilde olifanten tegen het lijf kunt lopen (niet doen trouwens), de oude koningsstad Ayutthaya waarvan de ruïnes ons herinneren aan voorbije grandeur. Of het onbekende maar verrassende Chanthaburi, ooit onderdeel van Frans Indochina, maar nu toch vooral beroemd vanwege de doerians. En omdat u er met dolfijnen gaat zwemmen.

REISROUTE (zie kaart onderaan): BANGKOK - AYUTTHAYA - KHAO YAI NATIONAL PARK - CHANTABURI - KOH KOOD - KOH CHANG

Om kort te zijn, dit zijn de trefwoorden van deze reis: zwemmen, tempels, cocktails, zonsondergang, jungle, boottocht, olifanten, roof top bar, noodle soep. Afijn, u hebt het wel begrepen.

Thailand is een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. En terecht. Het heeft prachtige natuur, schitterende tempels, een vriendelijke bevolking en heerlijk eten. En de zon schijnt bijna altijd. Deze reis brengt u naar Bangkok, Ayutthaya, Chanthaburi, het nationale park Khao Yai en naar de stranden van Koh Kood en Koh Chang in de Golf van Thailand.

Laat u betoveren!
Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Bangkok, overrompelende ervaring met een glimlach.
De honderden tempels, de duizenden tuktuks, de straattentjes, de parken, de boten over de indrukwekkende Chao Praya rivier. Bangkok is een overrompelende ervaring waar alles tegelijkertijd lijkt te gebeuren en de mogelijkheden nagenoeg onbegrensd zijn. De hoofdstad van Thailand groeide in ruim honderd jaar uit van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste (en warmste) metropolen ter wereld. Toch zal iedereen die hier geweest is vertellen dat de Thai u met een 'smile' zullen ontvangen. De stad blijft leefbaar omdat de Thai erg van lachen houden en beleefdheid zeer op prijs stellen.

Vergeet niet te genieten van de iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Onderga het uitzicht in een van de vele rooftop bars, geniet van een echte Thaise massage en bovenal, schuif aan bij de Thai als ze druk zijn met hun favoriete bezigheid, eten.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: fiets
Dag 2: Fietsen in Bangkok. Proef het echte Bangkok!
Het is weliswaar een erg Nederlandse manier om een stad te ontdekken, maar voor Bangkok geldt dat de fiets een effectief en ontspannen middel is om uw weg door deze ongrijpbare stad te vinden. Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag lang door Bangkok.

Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet op deze tocht. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen. Hoogtepunten op deze gevarieerde en oorspronkelijke tour zijn Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

De tocht begint om 9 uur 's ochtends en duurt ongeveer drie uur. Een lichte lunch in Chinatown is inbegrepen. U moet op eigen gelegenheid van het hotel naar de startplaats van de tocht bij Wat Arun gaan en terug (dit vervoer is niet inclusief de tour).

Uitgebreide informatie over deze tocht vindt u op Fietsen - Proef het echte Bangkok


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag in Bangkok. Chinatown of het Jim Thompson House?
Vrije dag in Bangkok. Neem het er van of trek de stad in. Wat dacht u van zo'n beroemde Thaise voetmassage of lekker zwemmen in het hotel? Of neemt u het taxibootje over de klong op weg naar de oude stad, Chinatown of het Jim Thompson House?

Wij geven u graag de ruimte zelf uw tijd in te vullen. Wilt u suggesties? Green Wood Travel is al een kwart eeuw de Thailand expert. Kom gerust langs voor de laatste tips over lekker eten, uitgaan en de belangrijkste bezienswaardigheden.

Blader eens langs de vele tours die Green Wood Travel in Bangkok aanbiedt. Misschien zit er iets van uw gading bij. Kijk op: Tours in Bangkok


Overnachting: Athithara Homestay
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, boot, fiets
Dag 4: Per boot naar Ayutthaya. Fietstocht door de oude stad.
We brengen u op tijd naar de pier in Bangkok. Daar vertrekt om 08.30 uur de Grand Pearl richting Ayutthaya. Op uw gemak kunt u het dagelijks leven langs de drukke Chao Praya aanschouwen. De mensen die aan de waterkant vissen, de kleine sleepbootjes die enorme schuiten voorttrekken en de langstaartboten die met veel geronk voorbijflitsen. Onderweg is er een lunchbuffet.

In Ayutthaya maakt u een fietstocht langs de ruïnes van de oude koningsstad. U ziet onder meer het vroegere Koninklijk Paleis, de enige nog in goede staat verkerende tempel, Wat na Phramen en de fotogenieke Wat Mahatat met het beroemde Boeddhahoofd, verstrengeld in een Banyan boom.

Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een enorme stad. Een welvarende stad ook, omdat het centraal op de handelsroute tussen China en India lag. Maar in een oorlog met de Birmezen werd de stad in 1767 grotendeels vernietigd.

U verblijft in het karakteristieke Athithara. Veel dichter bij het echte Thaise leven komt u niet. Het huis en de kamers zijn helemaal in klassieke Thaise stijl gebouwd en ingericht. De faciliteiten zijn eenvoudig, maar atmosfeer en locatie maken alles goed.


Overnachting: Eco Valley Lodge
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 5: Van Ayutthaya naar Thailands oudste natuurpark Khao Yai.
Van de ruïnes en de turbulente geschiedenis van Ayutthaya gaat de reis verder in de natuur van Khao Yai. U verblijft de komende twee nachten in het park.

Khao Yai is Thailands oudste en een van de grootste en populairste natuurparken in het land. De valleien zijn groen en weelderig, hebben watervallen en worden bewoond door wilde olifanten, makaken, neushoornvogels, gibbons en nog veel meer. Khao Yai National Park is zo'n tweeduizend vierkante kilometer groot en staat op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties, voornamelijk omdat het een intact zijnde 'moesson woud' of 'droog woud' herbergt, een meer open vorm van bebossing dan het dichtere tropisch regenwoud. Dat tropische regenwoud is er ook in Khao Yai, net als graslanden. Er zijn duizenden soorten planten aangetroffen en alleen al meer dan 300 verschillende soorten vogels (let op de 'gak gak gak' van de neushoornvogel).

Informatie over: KHAO YAI NATIONAAL PARK


Overnachting: Eco Valley Lodge
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Khao Yai. Een dag in het park jungletrek, watervallen en misschien wilde olifanten.
In een dag kennismaken met de veelzijdigheid van het Khao Yai Nationaal Park. Kan dat? Ja, dat kan. In deze Een Dag In Het Park tocht maakt u een trekking door de jungle, bezoekt u watervallen (waaronder die ene die dankzij Leonardo DiCaprio wereldberoemd werd) en ziet u -met een klein beetje geluk- olifanten.

U wordt om 8 uur 's ochtends opgehaald voor een dagje jungle. In een trektocht van twee a drie uur laat onze Engelssprekende gids u zoveel mogelijk zien. U hoort van alles over de bomen, planten en het leven van de wilde dieren. De tocht wordt afgesloten met een lunch in een lokaal restaurant.

Het middagprogramma is een stuk natter. Allereerst gaat de tocht per auto naar de Haew Suwat watervallen, die internationaal beroemd werden door een scene in de film The Beach. Het zijn echter niet de grootste watervallen van Khao Yai, dat zijn de Haew Narok watervallen. Uiteraard ziet u die ook vandaag. Op de weg terug hopen we olifanten te zien. De natuur gaat hier zijn eigen gang, het is geen dierentuin, dus we moeten een beetje geluk hebben. U bent rond 7 uur 's avonds weer 'thuis'.


Overnachting: Baan Luang Rajamaitri Historic Inn
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 7: Van Khao Yai naar Chanthaburi. Eindelijk eens doerian proeven?
Chanthaburi is voor veel reizigers geen doel. En dat is best jammer, want het is een opvallend stadje. Van oudsher werden hier veel edelstenen verhandeld. Hier en daar ziet u dat nog. Duidelijker herkenbaar is de invloed van de Fransen op 'Chan', zoals het door veel Thai wordt genoemd. Rond 1900 hadden ze het hier voor het zeggen toen dit gebied onderdeel van het koloniale Indochina was. Opvallende herinnering aan die tijd is de kerk, geen alledaags gezicht in een Thaise leefgemeenschap. Toch is 'Chan' echt Thais. Dat bewijzen de tempels, het monument ter ere van koning Taksin en de vele noodle shops.

Als u al heel lang van plan bent eindelijk eens doerian te proeven, doe het dan hier. Chanthaburi heeft een reputatie op te houden als het om goed tropisch fruit gaat.


Overnachting: Koh Kood Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 8: Strandvakantie op Koh Kood
In de ochtend staat u een unieke gebeurtenis te wachten: zwemmen met dolfijnen. Dat doen we bij Oasis Sea World, een lokaal dolfijnenopvangcentrum. Ze hebben Humpback en Irriwaddy dolfijnen, die nog altijd in het wild in Thailand rondzwemmen.

Na dit bezoek wordt u naar Koh Kood gebracht. Daar kunt u volop snorkelen en zwemmen, maar dan zonder dolfijnen.


Overnachting: Koh Kood Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 9: Strandvakantie op het rustige eiland Koh Kood.
Er wonen maar een paar duizend Thai op het eiland Koh Kood. Het zegt iets over de drukte hier. U moet het tegen niemand zeggen, maar hier kunt u nog ontsnappen aan het turbulente leven dat op sommige andere eilanden de stilte heeft verdrongen.

Van oudsher woonden hier vissers en werden er kokosnoten verbouwd. Toch zijn er nog steeds maar een paar vissersdorpjes op het eiland, dat in het midden gevuld is met tropisch regenwoud, mangrove bebossing en een paar watervallen. Het ligt op ongeveer een uur varen vanaf het vasteland.


Overnachting: Koh Kood Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 10: Koh Kood, verblijf in de halve maan baai Bang Bao.
Op Koh Kood verblijft u in het Koh Kood Resort. Daar proberen ze dicht bij de natuur te blijven. Dat doen ze door hun ligging direct aan zee, in de halve maan baai Bang Bao, maar ook door een botanisch tuin het decor van het resort te laten zijn. De kristalheldere zee is hier rustig en dus veilig om in te zwemmen, kajakken of snorkelen.

Koh Kood is nog rustig, vooral omdat het vanuit Bangkok relatief ver weg ligt, voorbij Koh Chang, eigenlijk al aan de grens met Cambodja. In het verleden gingen de resorts op Koh Kood in de regentijd dicht, maar dat is niet meer. Het hele jaar rond zijn er bootservices.


Overnachting: Koh Kood Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 11: Het strandleven op Koh Kood. Tochtje naar een waterval?
Als u zich los kunt maken van het uitzicht, het zachte strand en de cocktails, overweeg dan een tochtje naar de Klong Chao waterval, die lokaal vooral erg beroemd werd nadat in 1911 de Thaise koning Rama VI een bezoek bracht.

U mag zich vooral verheugen op een verfrissende duik in het water. Het is niet moeilijk om bij de waterval te komen. Met de fiets, taxi of zelfs lopend is het goed bereikbaar. U kunt zelfs per kajak over de Klong Jao rivier hier naar toe peddelen. Vanaf de ingang is het ongeveer tien minuten door de jungle lopen (er is een pad).


Overnachting: Kacha Resort & Spa Koh Chang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 12: Naar het olifanteneiland Koh Chang.
Het slotstuk van deze reis heeft in alle rust plaats op het Thaise 'olifant eiland' Koh Chang. Het heet zo omdat de vorm van het eiland op een olifant lijkt. U gaat er per boot naar toe.

Koh Chang is een van de grootste eiland in de Golf van Thailand en het maakt een snelle ontwikkeling door. Toch kunnen veel van de eilandbewoners zich nog herinneren dat er geen elektriciteit op het eiland was.

Het olifanteneiland is geliefd bij reizigers vanwege de aantrekkelijke combinatie van zee en beboste bergen. Het nationale park Mu Ko Chang geeft ruimte wandelroutes, jungle treks en verrast de bezoeker met onverwachte watervallen, zoals Klong Plu.


Overnachting: Kacha Resort & Spa Koh Chang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Vrije dag op Koh Chang. Het zandstrand van Kacha Resort.
U verblijft in Kacha Resort & Spa Koh Chang, een hotel met een goed zandstrand (en dat is geen vanzelfsprekendheid op Koh Chang). Er is dus ruimte genoeg om heerlijk niks te doen of over het strand te zwerven. Pootjebaden of een duik nemen in de Golf van Thailand kan natuurlijk ook. Kacha heeft twee zwembaden op het complex, dat te midden van een tropische tuin ligt. Dineren met uitzicht op zee is geen probleem hier. Geniet van een vers visje en een lekker glaasje van het een of ander. Het is vakantie, nietwaar?


Overnachting: Kacha Resort & Spa Koh Chang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: Het lome strandleven van Koh Chang.
Dat heerlijke lome strandleven went snel. U weet inmiddels de weg naar het mooiste plekje aan het strand en de leukste tentjes om een pad thai te eten.

Mocht u toch onrust voelen en er een (halve) dag op uit willen trekken, kijk dan eens bij deze Tours in Koh Chang


Overnachting: Kacha Resort & Spa Koh Chang
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 15: Laatste stranddag op Koh Chang.
Geniet zolang het kan. Denk nog niet aan morgen, maar pluk de dag op uw laatste stranddag op Koh Chang.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 16: Jammer, maar helaas. Terug naar Bangkok.
Nog zeebenen van die mooie tropische eilanden of geniet u nog van de nachtelijke geluiden van het Khao Jay regenwoud die door uw hoofd spelen? Jammer, maar helaas. Deze reis zit erop, het is tijd om de koffer te pakken.

Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld of treinstation in Bangkok.
Optionele Tours:

Paradijselijk Thailand (14 dagen)
Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselij
Tropische Eilanden & Khao Sok Regenwoud (16 dagen)
Een 16 daagse reis die direct op zijn doel af gaat: tropische eilanden & Khao Sok regenwoud. Een vakantie in Thailand is niet compleet zonder een bezo
Thailand: Land van Twee Zeeën (18 dagen)
Droomt u weleens over lange wandelingen aan het strand, terwijl u geniet van de aanrollende golven die via uw voeten voor afkoeling zorgen? Mijmert u
Opmerkingen:
 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!

 • Wat in ieder geval mee te nemen?
  Het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, enkele kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Een goed humeur!

  Door plaatselijke omstandigheden (het weer, regentijd, conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc.) moeten we route of hotel soms aanpassen of wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Betoverd Oost-Thailand rondreis blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven per minibus (airco) en publieke veerboten.
  Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. In Ayutthaya eenvoudig verblijf met gedeeld sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, transfers, persoonlijke uitgeven, vliegtickets (internationaal), online inchecken, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere soorten Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Betoverend Oost-Thailand (16 dagen)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
  Name: Jordy de Goede
  Date: 22-Feb-20

  Recensie: Deze tour hebben we in januari en februari gemaakt met Green Wood na eerst een aantal jaren door het zuiden te hebben gereisd. Het is een heerlijke reis geworden met locaties die wij echt niet hadden willen missen. Khao Yai, Koh kood en Koh maak zijn pareltjes die wij aan iedereen kunnen aanraden. Organisatie was zoals win dat gewend zijn prima. Tot snel!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. Westerop
  Date: 20-Nov-19

  Recensie: Genoten van alles en zouden deze tour zo opnieuw weer boeken. Transfers, tours en hotels prima geregeld door Green Wood Travel, bedankt daarvoor.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Familie Tolmeijer
  Date: 07-Aug-19

  Recensie: Wij vonden deze rondreis FANTASTISCH. Meeste indruk was de reis naar Ayuthaya en Khao Yai met onze super gids Toy. Het eiland hoppe was ook bijzonder. Koh Kut is echt een droomeiland. Een paar bungalows aan het strand, verlaten stranden, snorkelen. Het was een flinke domper om weer terug te zijn in ons droge kikkerlandje. Volgend jaar staat Thailand boven aan ons verlanglijstje.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Tom & Monique Oorebeek
  Date: 08-Mar-19

  Recensie: Wij hebben met vrienden vanaf 29 januari de rondreis Betoverend oost Thailand gedaan. En wat een fantastische ervaring was dit zeg! We zullen 'm aan iedereen aan bevelen! Nadat wij vorig jaar al een goede ervaring hadden bij Green Wood Travel hebben wij dit jaar de stap genomen om deze reis bij hen te boeken. Het hotel in Bangkok hebben wij veranderd in hotel Nuovo. Prima hotel, schone kamers, 1 klein raam zonder uitzicht, prima ontbijt maar vooral een prima ligging. Je loopt zo naar de rivier om daar de boottaxi te nemen en ook KSR is makkelijk met de voet te bereiken. Het straatje waar het hotel aan ligt is gezellig, ook om nog even te eten of bij te komen van een drukke dag met een wijntje. De fietstour van 3 uur die we hadden bij ABC travel was erg leuk. We hebben veel leuke plekken in Bangkok gezien. Wat een beetje vervelend was is dat de fietstour om 8 uur begon en wij om 7.20 de taxi vanaf ons hotel genomen hebben richting ABC travel. Het was 6 kilometer naar ABC travel en daar hebben we ruim een uur over gedaan door het drukke Bangkok. ( files!) Omdat wij hiermee totaal geen ervaring hadden is het een puntje van positieve kritiek aan Green Wood dat zij ons beter had moeten instrueren dat we al rond 6.45 een taxi hadden moeten nemen, nu stonden de andere mensen van de groep op ons te wachten. We hebben ook nog de excursie "Chinatown om te smullen" gedaan, superleuk! Leuke gids, veel aparte dingen gegeten en vooral gegeten op plekken waar we anders niet zomaar zouden gaan eten. Leuk! Per boot naar Ayutthaya was echt een belevenis! Op de pier werden we al opgewacht door onze gids Chanin, een vriendelijke Thai die ons verder de hele dag begeleide. Super geregeld allemaal zeg. Op de boot hadden we een eigen prachtig gedekte tafel. Je kon gelijk koffie en thee pakken en ook vers fruit stond er klaar. Wij hebben heerlijk op het (rustige) dek gezeten en genoten van de steeds wisselende omgeving. De gids Chanin vertelde ons het een en ander en ging zelfs het volkslied nog voor ons zingen. Om 11 uur was er zelfs een buffet en hebben we echt heerlijk gegeten. Het laatste uurtje reden we in een luxe pickup, dat was wel even proppen met onze bagage en 6 mensen. (wij 4ren met gids en chauffeur) In Ayutthaya hebben we gefietst naar alle mooie tempels en kregen we prachtige verhalen van onze gids. Daarna werden we naar Athithara homestay gebracht. Dit was erg leuk, heel eenvoudig, kleine kamers, goede airco, 2 badkamertjes die gedeeld moesten worden met 6 kamertjes en een erg basis ontbijt. Onze transfer was er de volgende dag al een uur te vroeg maar dat vonden we wel fijn want we gingen op pad naar Khao Yai waar we in "Lala Mukha Tented Resort" 2 nachten verbleven. Dit onderkomen was echt super! Prachtige tent, airco enz was aanwezig en wij hadden gekozen voor geen eigen badkamer. Maar de toiletgebouwen waren meer dan goed! Schoon, luxe, alles erop en eraan! Ook bij het restaurant kan je prima eten. We hebben nog even gebruik gemaakt van het prachtige zwembad, wat een oase van rust en schoonheid hier. Om 15 uur werden we opgehaald voor een halve dag tour. Naar de markt met een lieve Thaise vrouwelijke gids Tuk, lekkere en aparte dingen proeven, daarna naar een grot en daarna naar de vleermuizen kijken. Miljoenen hebben we er gezien, prachtig! De volgende dag Khao Yai park in met gids Bonsai en leuke chauffeur. Neushoornvogels, hele grote eekhoorns & gibbons gezien, , toen een hike van 3 uur door de jungle. Veel sporen van olifanten en beren gezien, blaadjes geproefd en zo veel moois gezien en geleerd. Best een pittige wandeling! Lekkere late lunch (inclusief) bij een Thais eethuisje. Waterval, viewpoint en als kers op de taart hebben we 5 olifanten gezien. GEWELDIG!! Nog een nachtje in de prachtige tent, en achteraf hadden we hier nog wel een nachtje extra willen blijven om te kunnen genieten van t mooie zwembad en de rust. Volgende dag stond er al weer (keurig op tijd)een transfer klaar om ons naar Chantaburi te brengen. Daar een superleuke overnachting in Baan Luang Rajamaitri Historic Inn. Ook alweer zo'n leuk hotel! Sowieso is het plaatsje echt leuk. Geen toeristen dus echt Thais. Wij vonden het echt leuk om daar een middag, avond en ochtend te besteden. En wij werden als blonde westerlingen door de Thaise mensen op de foto gezet. Toevallig kwamen we terecht op een feest bij de tempel, we werden hartelijk verwelkomt en we hebben van alles gegeten, zo leuk! De volgende dag was onze transfer een uur te laat (de airco van de transfer kapot?) en daardoor werden we met vliegende vaart (120/130 kilometer per uur over Thaise wegen is geen pretje) naar de boot gebracht en kwamen we 2 minuten voor de afvaart naar Koh Kood aan. Een reis die we niet graag over doen, klotsende oksels.....:( Op Koh Kood werden we gebracht naar Koh Kood Resort en hadden we leuke Thaise kamers, alle kamers waren een hutje op zich. Ietwat verouderd maar zo leuk! Ruim, grote bijna open douche, heerlijk groot bed, goede airco en wat rommelig eromheen. Bij het restaurant kan je heerlijk Thais eten. Nette prijzen ook en snorkelen is prachtig op hun huisrif met prachtige verschillende koralen. Heb je geen snorkel en vinnen bij je? Voor 50 bht kan je die de hele dag gebruiken. Ook in dit hotel hebben we ons echt lekker gevoeld, relaxte sfeer, lekker eten en heerlijk bijkomen aan de zee. Aanrader! Daarna door naar Koh Chang waar we naar Mercure Hideway hotel gebracht werden. Het hotel is netjes en groot, 2 zwembaden, sportgelegenheid enz, maar voor ons het minst leuke hotel van de hele reis. Een stuk officiëler en commerciëler is het hier, de prijzen veel hoger en dan komt er uit eindelijk nog 10 % service + 7 % tax bij op de uiteindelijke rekening. Ook veel lawaaiige en smakkende chinezen. Ook had onze kamer 1 geblindeerd klein raam, verder alleen maar muren en rook muf. Verder zag het er prima uit, maar het Thaise gevoel is hier helaas ver te zoeken. Prima ontbijt. Gelukkig zit er op t strand in de hoek een superleuk Thais strandrestaurant LISCA waar je heerlijk kunt eten en relaxen voor normale Thaise prijzen. Ook aan de doorgaande weg zitten wat eettentjes op loopafstand. Koh Chang is superleuk om te ontdekken met de auto, wij hebben 2 dagen rondgereden en de prachtigste stranden ontdekt. Ook regelmatig apen gezien. Om te snorkelen is hier niet zoveel te zien. We hebben genoten van Koh Chang maar zouden een ander hotel aanbevelen. De laatste reisdag terug naar Bangkok viel ons flink tegen. We zouden om 10 uur opgehaald worden, helaas geen transfer. Gebeld met Green Wood en uiteindelijk kwam er om 10.30 uur een haastige Thaise chauffeur ons ophalen. Helaas duurde deze reis veel langer dan was aangegeven. Er werd heel vaak gestopt ( chauffeur ff roken, ff eten) en kwamen we uitgeput pas om 20.15 aan in Bangkok. Dit was dus een minder leuke dag die een fantastische rondreis afsloot. We hebben bij Green Wood Travel gelijk al aan gegeven dat ze die laatste dag anders in moeten delen of duidelijk aangeven dat dit een reis is van 10 uur (in ons geval). Al met al zullen wij deze rondreis Betoverend oost Thailand aan iedereen aanbevelen, het was fantastisch en op 2 kleine puntjes na heeft Green Wood alles super geregeld! Heb je vragen, mail gerust! monique_oo@hotmail.com Vriendelijke groeten en tot volgend jaar, Monique @ Carlo Rodel , Tom & Monique Oorebeek.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  De Gouden Thailand Rondreis (16 dagen)

  De Gouden Thailand Rondreis voert u in 16 dagen van Bangkok, via de voormalige Gouden Stad Ayutthaya naar de noordelijke -ooit beruchte- opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Ch

  Vanaf:
  Contact
  Wonderlijk Thailand (19 dagen)

  Wonderlijk Thailand laat u verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok en het

  Vanaf:
  Contact
  Paradijselijk Thailand (14 dagen)

  Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselijk Thailand. U weet het: reizig

  Vanaf:
  Contact
  Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

  Thailand: Reis van de glimlach. Een reis met een glimlach en om van te glimlachen. 21 Dagen door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand, waarin natuurschoon, tempe

  Vanaf:
  Contact
  Het Charmante Thailand (18 dagen)

  Het charmante Thailand laat zich in 18 dagen van haar beste kant zien. Thai kunnen namelijk onweerstaanbaar lachen, misschien wist u dat al. Dat Thailand het land van de glimlach w

  Vanaf:
  Contact
  Het Grote Thailand Avontuur (21 dagen)

  Het Grote Thailand Avontuur duurt maar liefst 21 heerlijk lange dagen. Een perfecte reis voor liefhebbers van warm weer, vriendelijke goedlachse mensen en misschien wel het lekkers