PRIVE Wonderen van Noord Vietnam: Hanoi - Sapa - Halong (8 dagen)

Tourcode:VN-0009
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueelPRIVE
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Rond Hanoi, in Noord-Vietnam, slaat de natuur je met absolute schoonheid om de oren. Hier is werkelijk alles uit de kast gehaald: adembenemende landschappen, woeste bergen, oogstrelende rijstterrassen, unieke kalkstenen rotsformaties en of het allemaal niet genoeg is, ligt er het wonder Halong Bay. Nog meer kleur wordt toegevoegd door de bergvolkeren Hmong en Giay, die dit deel van Vietnam een eigen karakter geven.

REISROUTE (zie kaart onderaan): HANOI - LAO CHAI VILLAGE - SAPA - HALONG BAY

De Black Hmong die al van generatie op generatie rondom Sapa wonen houden sterk vast aan hun culturen en tradities. Zo dragen volwassen en kinderen (en ja, ook pubers) nog de originele klederdracht. Dat doen ze niet omwille van de toeristen, dat doen ze omdat ze dat willen. Het is zeer bijzonder kennis te maken met de verschillende stammen, te midden van zoveel natuurschoon.

Onvergetelijk wordt uw tocht naar Halong Bay, een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van de Jonk ontdekt u dit spectaculaire natuurgebied. Onderga het uitzicht vanaf het zonnedek of peddel met de kano tijdens zonsondergang rondom uw cruiseboot. Op deze reis ondergaat u de beste uitzichten over het berglandschap van Noordwest Vietnam, ontdekt u nog meer Vietnamese culinaire gerechten en trekt u per fiets door de historische hoofdstad Hanoi.
Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden:
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 1: Eerste kennismaking met Hanoi. Pas op, een scooter!
Na aankomst staat uw chauffeur klaar om u naar het centrale, oude stadsdeel van Hanoi te brengen. U verblijft in het Hong Ngoc Dynasty Hotel of in een vergelijkbaar hotel.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar maakt geen grootschalige indruk. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden. Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes; u treft er Vietnamese, Chinese en Franse invloeden aan. Het verleden is hier nooit ver weg.


Overnachting: Nachttrein
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto of (mini)bus, nacht slaaptrein
Dag 2: Fietstocht door het Parijs van het Oosten, nachttrein naar Lao Chai.
Dit wordt een mooie maar volle dag. We beginnen dus op tijd, vooral omdat de eerste stop van de ochtend tour om Hanoi verder te ontdekken bij het Ho Chi Minh Mausoleum zal zijn. Het kan hier namelijk later op de dag erg druk worden. Uw Engelssprekende gids legt u uit waarom het oude French Quarter de bijnaam het 'Parijs van het Oosten' had en vertelt over de geschiedenis en architectuur van de stad. U bezoekt het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen, Ho Chi Minh's Stilt House en de One Pillar Pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw.

U luncht (indien beschikbaar) in het bijzondere KOTO Restaurant. KOTO staat voor 'Know One, Teach One. Hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid een opleiding te volgen en zo niet alleen aan de armoede te ontglippen maar ook hun leefomgeving te verbeteren.

Na de lunch staan het Etnologisch Museum en het Old Quarter op het programma. In het museum komt u meer te weten over 54 etnische volkeren in Vietnam. Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, stappen we op de fiets voor een tochtje door dit historische deel van de stad.

De unieke, echt Vietnamese Water Puppet Show, die van oudsher door bewoners van de Rode rivierdelta wordt uitgevoerd, vormt het begin van de avond. Hierna gaan we naar het station van Hanoi om de nachttrein 2e klasse airconditioning (4 slaapplaatsen per cabine) naar Lao Chai te nemen. Als u deze cabine met twee personen wilt gebruiken, kunt u tegen een meerprijs de hele cabine huren.


Overnachting: Hmong Sapa Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Vervoer: trein, auto of (mini)bus
Dag 3: De prachtige bergen en spectaculaire rijstvelden van Sapa.
In de vroege ochtend komt de trein in Lao Chai aan. Onze chauffeur brengt u daarna naar Sapa, op ongeveer anderhalf uur rijden. Geniet eerst van een ontbijtje en fris u even rustig op voordat u Sapa gaat ontdekken.

Van Sapa wordt weleens gezegd dat het vier seizoenen in een dag heeft. Het weer varieert er enorm. Het is vaak mistig, het kan er tropisch warm zijn en er ligt sneeuw op de bergtoppen. Sporadisch heeft het zelfs in het stadje gesneeuwd! In juli en augustus is het er nat, dan valt er veel regen. Maar wat voor weer u ook treft, de prachtige bergen en spectaculaire rijstvelden maken alles goed.

In de middag maken we een wandeling naar Cat Cat en Sin Chai voor een kennismaking met de gastvrije Black Hmong. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen.


Overnachting: Hmong Sapa Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 4: Moeder natuur op haar best en een bezoek aan de Hmong en Giay.
U ziet moeder natuur op haar best vandaag. Het ene uitzicht wordt nog mooier dan het andere. Na het ontbijt gaan we de omgeving van Sapa verkennen. Allereerst gaat het naar de Muong Hoa vallei, waar rijstterrassen, een waterval en het eeuwig groene landschap elkaar goed aanvullen. Het is hier goed toeven want de lucht is fris en puur. In Y Linh Ho stoppen we om te zien hoe de Hmong leven.

We maken een wandeltocht langs de 'verborgen' paden van Sapa, langs rijstvelden en dorpjes. In Lao Chai treffen we de Black Hmong, een van de meest voorkomende bergvolkeren in deze regio. Ze dragen hun cultuur en tradities met trots uit, spreken hun eigen dialect en zijn herkenbaar aan hun blauwe kleding. Om de verschillen tussen de diverse minderheden hier te zien, leggen we ook aan in het dorp Ta Van waar Giay wonen. Hierna rijden we terug naar Sapa.

In de middag maken we een korte maar indrukwekkende trip naar de Tram Ton Pas die op het hoogste deel van het Hoang Lien Son gebergte ligt. Hier hebt u het beste uitzicht over de bergen van het Noordwesten van Vietnam. Camera niet vergeten! Op de terugweg stoppen we bij de Thac Bac (Silver) waterval, een populaire attractie.


Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus, bus
Dag 5: Naar het dak van Zuidoost Azië. Per bus naar Hanoi.
De ochtend heeft geen programma maar wij raden u aan de Ham Rong berg te bezoeken voor het adembenemende uitzicht van de ruim drieduizend meter hoge Fansipan, ook wel het dak van Zuidoost Azië genoemd.

In de middag wordt u naar het busstation gebracht voor de (ongeveer zes uur durende) rit naar Hanoi. Uw tussenstation op weg naar een van de wonderen der natuur: Halong Bay.


Overnachting: V Spirit Premier
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: auto of (mini)bus, jonk
Dag 6: Met de Junk naar Halong Bay, het prachtige slotstuk van deze reis.
Probeert u zich dit even voor te stellen: het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommige van die kalksteentoppen hebben er 500 miljoen jaar over gedaan zich te vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd.

Het gebied is niet alleen groot, het is indrukwekkend en uniek in de wereld. Niet zo gek dat het tot de nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat.

Na het ontbijt vertrekt u (tussen 7:45 en 8:30 uur) per (gedeelde) shuttlebus naar Halong Bay waar u aan boord gaat van de "jonk". Daar wordt de lunch geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.


Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot, auto of (mini)bus
Dag 7: Van Halong Bay terug naar Hanoi.
Echt: nadat u wakker bent geworden op de jonk kijkt u eerst uit het raam om te zien wat uw uitzicht is. Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaamaan richting haven te varen.

Na de lunch (aan boord) keert u per shuttlebus terug naar Hanoi. De avond kunt u naar eigen bevinden besteden. Doe nog wat laatste aankopen, maak een rustig avondwandelingetje door de oude stad waar vroeger elke straat het exclusieve domein van een bepaald gilde was, zo zijn er straten vol ijzersmeden, zilverwinkels, papierwinkels en nog veel meer. En vergeet niet nog een keer te genieten van de vele lekkere gerechten waar Vietnam bekend om staat.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 8: De laatste loodjes
Na het uitchecken kunt u uw bagage veilig opbergen in het hotel om nog van uw laatste uurtjes te genieten in Hanoi. Met mooie reiservaringen en foto's en vast al een beetje heimwee naar de prachtige locaties die u hebt bezocht, komt hier een eind aan deze achtdaagse reis. Onze chauffeur brengt u naar het Noi Bai vliegveld voor de thuisreis of, wie weet, een andere exotische locatie.
Optionele Tours:

PRIVE Vietnam Strand - Phu Quoc eiland (5 dagen)
Op de zachte witte zandstranden van het Vietnames eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het gr
Opmerkingen:
 • Omdat het in Sapa bijna altijd koel is, adviseren we u een trui een waterdichte jas en schoenen mee te nemen!
 • Zwemspullen, zonnebrandcrème en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de ze unieke Privé Wonderen van Noord Vietnam tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
  Vervoer als omschreven per airco (mini)bus en/of auto, nacht slaaptrein (4 slaapplaatsen per cabine), diverse open boten. Verblijf in toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Aan boord van de Halong Cruise heeft u een kleine airconditioned slaapcabine en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes, transfers, internationale vliegtickets, online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Vietnam E-visa, bagage-afhandeling, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven en reis-/ annulering verzekering.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor PRIVE Wonderen van Noord Vietnam: Hanoi - Sapa - Halong (8 dagen)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Leon Post
  Date: 17-Jun-19

  Recensie: Mijn vrouw en ik hebben deze tour in mei / juni 2019 gedaan en wauw wat was het gaaf. Je ziet alle hoogtepunten van Noord-Vietnam en meer voor zo'n lage prijs!! wij hebben zelf nog wat extra nachten bij geboekt via Green Wood Travel. Michel echt TOP!! geregeld en groetjes daarzo!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Vietnam Deluxe (16 dagen)

  Het betoverende Vietnam heeft enorm veel te bieden. In deze 16-daagse PRIVE Vietnam Deluxe reis ziet, ervaart en proeft u meer dan u vooraf kunt vermoeden. Om te beginnen treft u e

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE de Reizende Draak 15 dagen

  De Reizende Draak brengt u in 15 dagen langs de hoogtepunten van Vietnam. De reis is compleet, kleurrijk en veelzijdig. Wij sommen even op: de Vietnamezen zijn vriendelijk en staan

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Good Morning Vietnam (8 dagen)

  Vietnam hoort bij iedere reisliefhebber hoog op het verlanglijstje te staan. Het paart oogverblindende natuur aan een tumultueuze historie, aan eeuwenoude culturele rijkdom, en aan

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Klassiek Vietnam 12 dagen

  Deze Privé Klassiek Vietnam reis combineert in 12 dagen de steden Hanoi en Ho Chi Minh City (Saigon) met een paar heerlijke dagen aan Nha Trang, het bekendste strand van Vietnam.

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Vietnam Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

  Gevaar: u komt ogen te kort om het kleurrijke erfgoed van Vietnam in u op te nemen. Het uitgestrekte groen van de rijstvelden rond Sapa prikkelen uw netvlies. De grijs blauwe schad

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE het Hart van Vietnam (12 dagen)

  Geen omwegen, deze 12-daagse privé Vietnam reis gaat rechtstreeks naar het Hart van Vietnam. Het vormt een aaneenschakeling van hoogtepunten: u trekt door adembenemende landschapp