PRIVE de Reizende Draak 15 dagen

Tourcode:vn-0008
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueelPRIVE
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Reizende Draak brengt u in 15 dagen langs de hoogtepunten van Vietnam. De reis is compleet, kleurrijk en veelzijdig. Wij sommen even op: de Vietnamezen zijn vriendelijk en staan open voor bezoekers. Het land heeft adembenemende natuur, denk alleen al even aan het wereldwonder Halong Bay; u komt er in contact met verschillende authentieke bergstammen; Vietnam heeft een tongstrelende keuken en is nog altijd betaalbaar! En o ja, ze hebben er heerlijke koffie. NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): HANOI - LAO CHAI VILLAGE - SAPA - HALONG BAY - HUE - HOI AN - HO CHI MINH CITY

Hoezo, de Reizende Draak?
De draak speelt in Vietnam al eeuwenlang een rol in legendes en verhalen. Boeren zagen de draak honderden jaren geleden als teken van regen, donder en bliksem. Zo werd de draak het symbool voor water en energie en later voor kracht en macht. Draken komen ook veel voor in legendes rond koningen. Koning Lac Long Quan (Long betekent draak) wordt beschouwd als een van de voorvaderen van Vietnam en zou de zoon zijn van een draak. Op zijn beurt liet de zoon van Lac Long Quan mensen een draak op hun borst en heupen tatoeëren zodat ze beschermd waren tegen het kwaad. Weer later zag een andere koning een gouden draak naar de zon opstijgen. Hij besloot dat daar de hoofdstad gebouwd moest worden, het was waar later Hanoi ontstond. Zo komt Vietnam dus aan de bijnaam 'de rijzende draak'. In de baai van Ha Long zou de draak later weer zijn afgedaald en in de baai verdwenen. U zult de draak (en de rijzende draak) dus vaak in afbeeldingen tegenkomen. Wij nemen de vrijheid deze tour, met een knipoog naar de legendes, 'de reizende draak' te noemen.
Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden:
Vervoer: auto of minibus
Dag 1: Aankomst in Hanoi. Begin van de Reizende Draak.
Na aankomst staat uw chauffeur klaar om u naar het centrale, oude stadsdeel van Hanoi te brengen. U verblijft in Hong Ngoc Dynastie of een vergelijkbaar hotel.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar maakt geen grootschalige indruk. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig, al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden. Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes; u treft er Vietnamese, Chinese en Franse invloeden aan. Het verleden is hier nooit ver weg.


Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 2: Vrije dag. Ontdek het Parijs van het Oosten.
U kunt deze dag in Hanoi naar eigen inzicht besteden. Als u de stad gaat ontdekken, begin dan vroeg bij het Ho Chi Minh Mausoleum. Het kan hier namelijk later op de dag erg druk worden. Ook het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen, Ho Chi Minh's Stilt House en de One Pillar Pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw, zijn de moeite van een bezoek waard. En dat geldt zeker ook voor de indrukwekkende Tempel van de Literatuur.

Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, bevelen we fietstochtje door het historische deel van de stad aan. Ontdek waarom het oude French Quarter de bijnaam het 'Parijs van het Oosten' heeft gekregen.


Overnachting: Nachttrein
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: trein
Dag 3: Nog een mooie dag Hanoi. Nachttrein naar Lao Chai. Naar Sapa.
Ook deze dag geeft u alle ruimte Hanoi op uw eigen tempo en eigen manier te ontdekken. Voordat u de stad verlaat en kennis gaat maken met de bergstammen kunt in het Etnologisch Museum meer te weten komen over 54 etnische volkeren in Vietnam. Of misschien rust u liever lekker uit voordat u in de avond per trein uit Hanoi vertrekt.

U neemt op eigen gelegenheid een taxi naar het Hanoi treinstation (niet inclusief). De trein naar Lao Cai vertrekt om tien uur 's avonds, maar u wordt een uur voor vertrek verwacht. Overnachting in een gedeelde vier persoonscabine. Als u deze cabine met twee personen wilt gebruiken, kunt u tegen een meerprijs de hele cabine huren.

Aan hoogtepunten geen gebrek op deze reis, maar u bent op weg naar een streek om nooit te vergeten: de glooiende schoonheid van Sapa!


Overnachting: Lokale familie
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: auto of minibus
Dag 4: Rijstterassen in de Muong Hoa vallei. Logeren bij de Giay stam.
U wordt in Lao Chai opgewacht door onze Engelssprekende chauffeur. Onderweg naar Cat Cat Village leggen we in Sapa aan voor ontbijt in een lokaal restaurant. In de omgeving van Cat Cat stoppen we bij een waterval en gaan we een trek lopen langs een smalle rivier die door een geweldig gebied vol rijstterrassen kronkelt. Einddoel van deze wandeltocht is het Black Hmong dorp Y Linh Ho, waar we zullen lunchen.

U ziet moeder natuur op haar best vandaag. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. In de Muong Hoa vallei, waar rijstterrassen, een waterval en het eeuwig groene landschap elkaar goed aanvullen, is het goed toeven. De lucht is fris en puur. In Lao Chai treffen we meer Black Hmong, een van de meest voorkomende bergvolkeren in deze regio. Ze dragen hun cultuur en tradities met trots uit, spreken hun eigen dialect en zijn herkenbaar aan hun blauwe kleding. Om de verschillen tussen de diverse minderheden hier te zien, leggen we ook aan in het dorp Ta Van waar Giay wonen. U overnacht hier bij een lokale familie. We weten vooraf niet altijd bij welke familie u logeert, het zijn immers geen hotels. Maar om een idee te krijgen, zo kan uw homestay er uitzien: Ta Van homestay

Houd er rekening mee dat u deze dag ongeveer vijf uur wandelt.


Overnachting: Hmong Sapa Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto of minibus
Dag 5: De kleurrijke Red Dao en wandeling door de bamboebossen naar Su Pan.
Na een stevig en goed ontbijt wacht u opnieuw een dag waarin u dit fantastische gebied en de fascinerende mensen die hier wonen te voet gaat ontdekken. Om te beginnen maken we het palet van bergvolkeren nog kleurrijker met de Red Dao, die in Giang Ta Chai wonen. De Red Dao leven al honderden jaren in dit gebied. Het is een sterk door mannen aangestuurde leefgemeenschap. Onze tocht voert u door de bamboebossen van het Hoang Lien Nationale Park en langs een waterval, waar we even op adem komen en lunchen.

Daarna wandelen we verder naar Su Pan, een afgelegen dorp dat amper door de tand des tijds lijkt te zijn aangetast. Nadat we hier hebben rondgekeken vervolgen we per auto of minibus onze weg naar Sapa, waar we de nacht zullen doorbrengen.

Vandaag loopt u ongeveer drie uur. De rit naar Sapa duurt ongeveer twee uur.


Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: bus
Dag 6: De geweldige omgeving van Sapa. Met de bus naar Hanoi.
Van Sapa wordt weleens gezegd dat het vier seizoenen in een dag heeft. Het weer varieert er enorm. Het is vaak mistig, het kan er tropisch warm zijn en er ligt sneeuw op de bergtoppen. Sporadisch heeft het zelfs in het stadje gesneeuwd! In juli en augustus is het er nat, dan valt er veel regen. Maar wat voor weer u ook treft, de prachtige bergen en spectaculaire rijstvelden maken alles goed.

De ochtend en het eerste deel van de middag hebben geen programma. Tussen drie en half vier gaat u met lokaal openbaar vervoer, dus met de bus, terug naar Hanoi (inclusief). Uw tussenstation op weg naar een van de wonderen der natuur: Halong Bay, de baai waarin de Rijzende Draak zou zijn afgedaald.


Overnachting: V Spirit Premier
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bus, boot
Dag 7: Met de jonk naar het natuurlijk wereldwonder Halong.
Probeert u zich dit even voor te stellen: het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommige van die kalksteentoppen hebben er 500 miljoen jaar over gedaan zich te vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd. Het is indrukwekkend en uniek in de wereld. Niet zo gek dat het tot de nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat.

Na het ontbijt vertrekt u (tussen 7:45 en 8:30 uur) per (gedeelde) shuttlebus naar Halong Bay waar u aan boord gaat van de "jonk". Daar wordt de lunch geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.


Overnachting: Nachttrein
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot, bus, trein
Dag 8: Halong Bay, kalkstenen grotten en via Hanoi naar Hue.
Wedden dat zodra u wakker bent geworden op de jonk, u eerst uit het raam kijkt om te zien wat uw uitzicht is? Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaam aan richting haven te varen.

Na de lunch (aan boord) keert u per shuttlebus terug naar Hanoi. Rust even uit van alle geweldige indrukken of maak een wandelingetje door de oude stad waar vroeger elke straat het exclusieve domein van een bepaald gilde was, zo zijn er straten vol ijzersmeden, zilverwinkels, papierwinkels en nog veel meer.

's Avonds gaat u op eigen gelegenheid naar het Hanoi treinstation voor de nachttrein naar Hue die om negen uur vertrekt. Overnachting in een gedeelde vier persoonscabine. Als u deze cabine met twee personen wilt gebruiken, kunt u tegen een meerprijs de hele cabine huren.


Overnachting: Asia Hotel
Maaltijden:
Vervoer: trein, auto of minibus
Dag 9: De natuurlijke charmes van Hue. Historie, cultuur of zee?
Rond een uur of acht, negen in de ochtend rijdt uw trein Hue binnen. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel, de dag is verder vrij te besteden.

Hue is rijk aan cultuur, geschiedenis en sfeer. Het pittoreske stadje maakt optimaal gebruik van de natuurlijke charmes die de Perfume rivier en de Ngu Binh berg haar geven. In de dagen van de Nguyen dynastie (1802-1945) was Hue het politieke, sociale en religieuze centrum van het land. De meeste aandacht vraagt de citadel die er al sinds de 17e eeuw staat. Binnen de muren van de citadel lagen Hoang Thanh (Imperial City), Tu Cam Thanh (Forbidden Purple City) en verschillende koninklijke paleizen en pagodes. Opvallend is de Thien Mu Pagode, met z'n achthoekige 21 meter hoge toren.

Wie het over een andere boeg wil gooien kan ook lekker naar zee, slechts een paar kilometer van Hue. De beroemdste stranden zijn Thuan An en Lang Co.


Overnachting: Muca Hoi An Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 10: Sfeervol historisch stadje aan de rivier. Lampionnen en lekker eten.
De ochtend is vrij. In de middag vertrekt u per auto of minibus via Danang naar Hoi An. U verblijft twee nachten in het Muca Hoi An Resort of een gelijkwaardig hotel.

Hoi An was in de 17e eeuw vooral een haven, die ook veel door Nederlandse handelaren werd aangedaan. Tegenwoordig is het een vriendelijk en sfeervol historisch stadje aan de Thu Bon rivier met klassieke Japanse handelshuizen, Chinese tempels, authentieke Vietnamese theehuisjes en de markt van Can Nam eiland.

En wat opvalt: er worden heel veel kleurrijke lampions verkocht. Hoi An is van een echte handelsvestiging een open lucht museum voor toeristen geworden, dat de reputatie van een uitstekende keuken te verliezen heeft.


Overnachting: Muca Hoi An Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 11: Het veelkleurige Hoi An: van Japanse brug tot Vietnamees theehuis.
Ontdekkingstocht door Hoi An. Na het ontbijt kunt u zelf uw richting bepalen, want deze dag heeft geen vastgesteld programma. Belangrijke trekpleisters zijn, naast de oude stad, de Quang Cong Tempel, de Japanse brug en de Phuoc Lham Pagode.

Het merendeel van de gebouwen is gebouwd in de traditionele 19e en 20e-eeuwse bouwstijl. Zowel de gebouwen als het stratenplan weerspiegelen inheemse en buitenlandse invloeden. Hoi An kent veel pagodes, tempels en andere godshuizen, veelal ontstaan als gevolg van de multiculturele havengemeenschap in Hoi An. Het hart van het stadje wordt gevormd door zo'n elfhonderd stenen en houten huizen, vaak bestaand uit een woon- en een winkelgedeelte, gelegen rond smalle, sfeervolle straatjes, soms aan het water.

Als u fietsen en koken leuk vindt, is het een tip om naar het Groente Dorp te gaan: Koken in het Groente Dorp.


Overnachting: Sonnet Saigon Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus, vliegtuig
Dag 12: Afscheid van Hoi An, op weg naar Ho Chi Minh Stad (Saigon).
Met enige spijt neemt u misschien wel afscheid van Hoi An, maar gelukkig wel in de wetenschap dat u vandaag een nieuwe ervaring opdoet in Ho Chi Minh Stad, het voormalige Saigon.

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Danang gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad, waar u door onze Engelssprekende chauffeur wordt opgehaald en naar het het Sonnet Saigon (of gelijkwaardig hotel) gebracht.


Overnachting: Sonnet Saigon Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Saigon, het economische en culturele hart van Vietnam.
De tijd dat Saigon nog liefkozend 'Diamant van het Verre Oosten' werd genoemd ligt achter ons. Het verwijst naar de charmante, dorpse nederzetting die is uitgegroeid tot een miljoenstad, waar de historische kern bewaard is gebleven, maar een economische dynamische laag is toegevoegd. Hanoi is het politieke hart van het land, Saigon het economische en culturele middelpunt.

Sinds 1976 heet Saigon officieel Ho Chi Minh Stad, als eerbetoon aan haar communistische leider. Maar informeel hebben veel Vietnamezen het nog altijd over Saigon, de naam die het in de 19e eeuw van de Fransen kreeg toen die het in Vietnam voor het zeggen hadden. Dat duurde tot 1945 toen de Viet Minh onder leiding van Ho Chi Minh de macht overnamen. Als gevolg van het voortdurende machtsspel met de Fransen, gesteund door de Amerikanen, werd het land verdeeld in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Het begin van een conflict dat zou uitmonden in de Vietnam oorlog. In 1975 wonnen de Viet Minh de oorlog en werd het land als Socialistische Republiek Vietnam herenigd. Een bezoek aan het fascinerende Reunification Palace is daarom een 'must'.

U bent twee volle dagen in Saigon, er is geen vastgesteld programma.


Overnachting: Sonnet Saigon Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: De tempel van de godin van de zee; een overvolle markt.
Het charmante van Saigon is dat het centrale deel van de stad zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

Het Reunification Palace is belangrijk in de Vietnamese geschiedenis en de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Hier denderden de tanks in 1975 door de poort om een eind te maken aan de Vietnam oorlog. Wie een goed beeld van de verschrikkingen van de oorlog wil krijgen gaat naar het War Remnants Museum. Ook veel herinneringen aan die oorlog vindt u in het Ho Chi Minh Museum. Het bevat ruim honderd duizend documenten, objecten en films over het leven van de leider.

Voor de afwisseling: de Notre Dame kerk en het Centrale Postkantoor, overgebleven uit de Franse koloniale tijd, of Cho Lon, het Chinatown van Saigon. U ziet er de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee, en de Bin Thay Markt. De bekendste markt van de stad is Ben Thanh, waarvan gezegd wordt dat ze er alles verkopen behalve auto's en huizen. Ga op zoek naar kleding of misschien gewoon iets lekkers om te eten.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 15: Helaas, helaas.
Helaas, helaas, er komt een einde aan deze geweldige PRIVE rondreis door Vietnam. Wij vermoeden dat u dit land in uw hart hebt gesloten. De glimlachende kinderen, de adembenemende landschappen, het heerlijke eten en de indrukwekkende cultuur.

U wordt naar het Tan Son Nhat vliegveld gebracht voor uw vlucht.
Optionele Tours:

Geheimen van de Mekong Delta (2 dagen)
De geheimen van de Mekong Delta worden langzaam onthuld terwijl u het veelzijdige leven langs de rivier in alle rust aan u voorbij trekt. Deze twee da
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)
Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De
PRIVE Vietnam Strand - Muine (5 dagen)
Muine is het lange strand van de gelijknamige baai in de Zuid-Chinese zee, afgeschermd door palmbomen, uitmondend in een klassiek Vietnamees vissersdo
PRIVE Vietnam Strand - Phu Quoc eiland (5 dagen)
Op de zachte witte zandstranden van het Vietnames eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het gr
Opmerkingen:
 • Omdat het in Sapa bijna altijd koel is, adviseren we u een trui een waterdichte jas en schoenen mee te nemen!
 • Zwemspullen, zonnebrandcrème en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!

 • In plaats van terug te vliegen naar Bangkok is een erg originele reisoptie om via de Mekong door te gaan naar Cambodja hoofdstad, Phnom Penh.

  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Privé Reizende Draak tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids.
  Vervoer per airconditioned minibus en/of auto, gedeelde nacht slaaptrein Hanoi-Sapa & Hanoi-Hue (4 slaapplaatsen per cabine), gedeelde airconditioned shuttle bus Sapa-Hanoi, Hanoi-Halong-Hanoi & cruise (privé cabine) en vermelde binnenlandse vlucht Danang-Saigon. Verblijf in toeristenklasse hotels* met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes, niet vermelde transfers, vliegtickets internationaal en eventuele hoog/piek seizoentoeslagen voor de vermelde binnenlandse vlucht Danang-Saigon. Deze worden apart berekend in uw programma. Online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Vietnam E-visa, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
  Wij verplichten onze klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

  Recensie voor PRIVE de Reizende Draak 15 dagen

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
  Name: Rob Veenman
  Date: 20-Dec-19

  Recensie: Prima vermaakt met ons gezin op deze tour. Prachtige locaties en alles verliep vlekkeloos. Vietnam heeft onze echt verbaasd en een diepe indruk achtergelaten.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Diana & RIck
  Date: 29-May-19

  Recensie: Fantastisch!!! De organisatie was subliem (op 1 vertraagde, chagrijnige chauffeur na - van SaPa naar Hanoi). Absolute hoogtepunten: trekking in Sa Pa, cruise in Ha Long Bay, Hue (dag extra was hier welkom geweest), Hoi An lekker bijkomen, Saigon.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Vietnam Deluxe (16 dagen)

  Het betoverende Vietnam heeft enorm veel te bieden. In deze 16-daagse PRIVE Vietnam Deluxe reis ziet, ervaart en proeft u meer dan u vooraf kunt vermoeden. Om te beginnen treft u e

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE de Reizende Draak 15 dagen

  De Reizende Draak brengt u in 15 dagen langs de hoogtepunten van Vietnam. De reis is compleet, kleurrijk en veelzijdig. Wij sommen even op: de Vietnamezen zijn vriendelijk en staan

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Good Morning Vietnam (8 dagen)

  Vietnam hoort bij iedere reisliefhebber hoog op het verlanglijstje te staan. Het paart oogverblindende natuur aan een tumultueuze historie, aan eeuwenoude culturele rijkdom, en aan

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Klassiek Vietnam 12 dagen

  Deze Privé Klassiek Vietnam reis combineert in 12 dagen de steden Hanoi en Ho Chi Minh City (Saigon) met een paar heerlijke dagen aan Nha Trang, het bekendste strand van Vietnam.

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Vietnam Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)

  Gevaar: u komt ogen te kort om het kleurrijke erfgoed van Vietnam in u op te nemen. Het uitgestrekte groen van de rijstvelden rond Sapa prikkelen uw netvlies. De grijs blauwe schad

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE het Hart van Vietnam (12 dagen)

  Geen omwegen, deze 12-daagse privé Vietnam reis gaat rechtstreeks naar het Hart van Vietnam. Het vormt een aaneenschakeling van hoogtepunten: u trekt door adembenemende landschapp