PRIVE Noord-Vietnam Het land van de Rode Rivier (6 dagen)

Tourcode:VN-0015
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Het land van de Rode rivier ligt in het noorden van Vietnam. Een natuurgebied dat we gerust een cadeau van Moeder Natuur kunnen noemen. Het rood-bruine zilte water uit de bergen rondom de middeleeuwse Chinese stad Dali heeft al een lange weg afgelegd als het zich langs de stad Hanoi en tussen bergen en rijstvelden richting de Golf van Tonkin kronkelt. Het mondt onder meer uit in Vietnam's grootste troef: Halong Bay, een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


REISROUTE (zie kaart onderaan): HANOI - HALONG BAY - NINH BINH

Halong Bay is de grootste troef, maar Ninh Binh mogelijk de grote verrassing. Bergen en een heuvelachtig landschap, afgewisseld met gras- en rijstvelden in alle kleuren groen en geel die u maar kunt bedenken. Deze tour begint en eindigt in Hanoi, weliswaar de hoofdstad maar geen stad die een grootschalige indruk maakt. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig, al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden. Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes

Vietnam hoort bij iedere reisliefhebber hoog op het verlanglijstje te staan. Het paart oogverblindende natuur aan een tumultueuze historie, aan eeuwenoude culturele rijkdom, en aan een oprecht vriendelijke en belangstellende bevolking. Bovendien is reizen hier nog betaalbaar.
Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Aankomst in Hanoi. Kennismaking met de hoofdstad van Vietnam.
Na aankomst staat uw chauffeur klaar om u naar het centrale, oude stadsdeel van Hanoi te brengen. U verblijft in Hong Ngoc Dynastie of een vergelijkbaar hotel.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar maakt geen grootschalige indruk. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig, al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden. Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes; u treft er Vietnamese, Chinese en Franse invloeden aan. Het verleden is hier nooit ver weg.


Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, fietstaxi
Dag 2: Tocht door het Parijs van het Oosten, Vietnamese fietstaxi door de oude stad.
De eerste stop van de ochtend tour door Hanoi is het Ho Chi Minh Mausoleum, waar de 'vader des vaderlands' ligt opgebaard. Het kan hier erg druk worden. Uw Engelssprekende gids legt u uit waarom het oude French Quarter de bijnaam het 'Parijs van het Oosten' had en vertelt over de geschiedenis en architectuur van de stad. U bezoekt het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen, Ho Chi Minh's Stilt House en Quan Thanh, de een-zuilige pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw en gebouwd door keizer Ly Thai Tong.

U luncht (indien beschikbaar) in het bijzondere KOTO Restaurant. KOTO staat voor 'Know One, Teach One. Hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid een opleiding te volgen en zo niet alleen aan de armoede te ontglippen maar ook hun leefomgeving te verbeteren.

Na de lunch staan het Etnologisch Museum en het Old Quarter op het programma. In het museum komt u meer te weten over 54 etnische volkeren in Vietnam. Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, stappen we op de fietstaxi (cyclo) voor een tochtje door dit historische deel van de stad.

De unieke, echt Vietnamese Water Puppet Show, die van oudsher door bewoners van de Rode rivierdelta wordt uitgevoerd, vormt het begin van de avond.


Overnachting: V Spirit Premier
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus, boot
Dag 3: Via de Rode rivier delta naar Halong Bay. Aan boord van de jonk.
Via de Rode rivier delta verplaatsen we ons naar Halong Bay, waar u aan boord gaat van de "jonk". Daar wordt de lunch geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.

"In het briljante licht van de tropische zon weerspiegelt het wateroppervlak, donker en licht, hier en daar in de schaduw van kalkstenen bergen, een werkelijk onbeschrijfelijk fraai geheel. De zon komt op als een wakkerend vuur, waarvan de vlammen van de eilandjes een sprookjeslandschap maken", schreef bezoeker John Rey ruim honderd jaar geleden al. Een ervaring die reizigers nog elke dag delen.

Het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Dat maakt het uniek in de wereld. Niet zo gek dat het in een wereldwijde poll in 2012 tot de zeven nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat. Een bezoek aan Vietnam is niet compleet zonder een tocht langs de rotsformaties van Halong Bay. De reden is simpel: het is om nooit te vergeten.


Overnachting: La Belle Vie
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 4: Tot ziens Halong Bay, per minibus naar Ninh Binh.
Zodra u wakker bent geworden op de jonk kijkt u vast en zeker eerst uit het raam om te zien wat uw uitzicht is. Echt! Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaamaan richting haven te varen.

U bent nog maar nauwelijks bekomen van het indrukwekkende bezoek aan Halong Bay of een volgend hoogtepunt dient zich aan: Ninh Binh. Het gebied rond Ninh Binh, hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een beetje een 'tegen niemand zeggen' locatie. Nog niet platgelopen door veel reizigers, valt hier te genieten van -opnieuw- een fantastisch cadeau van Moeder Natuur. U ziet opnieuw kalkstenen toppen, maar nu niet in het water, zoals in Halong Bay, maar te midden van rijstvelden en groene valleien. U overnacht in La Belle Vie, Tam Coc Homestay.


Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, minibus
Dag 5: Boottocht Ngo Dong rivier, Bich Dong berg. Naar Hanoi.
Na de lunch gaan we aan boord van een lokale 'sampan' om vanaf de Ngo Dong rivier de fantastische omgeving in ons op te nemen. U vaart langs groene rijstterrassen, buitengewone kalkstenen rotsformaties varen en door drie grotten.

Na de boottocht en een korte rit per minibus komen we aan bij de Bich Dong berg, beroemd vanwege de drie pagoden en (opnieuw) een fraaie grot. Ook hier komt u ogen te kort. Het Vietnamese landschap vol rijstvelden en bergen zal u niet teleurstellen. In tegendeel.

Op weg naar Hanoi kijken we zeker nog in Hoa Lu, rond de 11e eeuw de hoofdstad van het Vietnamese rijk. Iets van die geschiedenis valt nog te bespeuren in de tempels van Dinh en Le King.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 6: Volgende halte......
U bent terug in Hanoi en uw reis eindigt hier vandaag. Dat wil zeggen: deze 'het land van de Rode rivier' tour. Wie weet gaat u verder naar het strand of een ander mooi deel van Vietnam, want u weet inmiddels dat dit land veel te bieden heeft.

Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld.
Optionele Tours:

PRIVE Vietnam Strand - Phu Quoc eiland (5 dagen)
Op de zachte witte zandstranden van het Vietnames eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het gr
PRIVE Wonderen van Noord Vietnam: Hanoi - Sapa - Halong (8 dagen)
Rond Hanoi, in Noord-Vietnam, slaat de natuur je met absolute schoonheid om de oren. Hier is werkelijk alles uit de kast gehaald: adembenemende landsc
PRIVE Grand Vietnam (20 dagen)
Privé Grand Vietnam. Alle, echt alle hoogtepunten van Vietnam komen aan bod in deze 20 prachtige dagen. De uitgestrekte groene rijstvelden van Sapa,
Opmerkingen: door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Privé Noord-Vietnam, Het land van de Rode Rivier tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale professionele Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus en/of auto en gedeelde airconditioned publieke boot. Verblijf in toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal, online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Vietnam E-visa, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij verplichten onze klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor PRIVE Noord-Vietnam Het land van de Rode Rivier (6 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
PRIVE Vietnam Strand - Muine (5 dagen)

Muine is het lange strand van de gelijknamige baai in de Zuid-Chinese zee, afgeschermd door palmbomen, uitmondend in een klassiek Vietnamees vissersdorp. Het klimaat is hier rustig

Vanaf:
Contact
PRIVE Vietnam Strand - Phu Quoc eiland (5 dagen)

Op de zachte witte zandstranden van het Vietnames eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het grootste deel een beschermd natu

Vanaf:
Contact
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)

Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De inwoners van de delta gaan hu

Vanaf:
Contact
Geheimen van de Mekong Delta (2 dagen)

De geheimen van de Mekong Delta worden langzaam onthuld terwijl u het veelzijdige leven langs de rivier in alle rust aan u voorbij trekt. Deze twee dagen voeren u per speedboot lan

Vanaf:
Contact
PRIVE GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta (5 dagen)

GO! Zo simpel is het. Maak in vijf dagen kennis met bruisende Ho Chi Minh City (Saigon), het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een moderne stad met een hartverscheur

Vanaf:
Contact
PRIVE GO Hanoi & Halong Bay (5 dagen)

Wat kan een mens veel doen in vijf dagen. U stapt in de tumultueuze geschiedenis van Vietnam, fietst door gebieden die door de tijd lijken te zijn vergeten, wandelt door het waterr