PRIVE GO Hanoi & Halong Bay (5 dagen)

Tourcode:vn-0002
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 6 eerlijke recensies. Lees Recensie
Wat kan een mens veel doen in vijf dagen. U stapt in de tumultueuze geschiedenis van Vietnam, fietst door gebieden die door de tijd lijken te zijn vergeten, wandelt door het waterrijke Hanoi en luncht in een huiselijke sfeer in het authentieke dorpje Duong Lam, waar de huisjes honderden jaren oud zijn. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


Ook Moedertje Natuur laat zich hier van haar beste kant zien: adembenemende landschappen, woeste bergen, oogstrelende rijstterrassen en of het allemaal niet genoeg is, ligt er het wonder Halong Bay. Echt, dat wordt onvergetelijk. Halong Bay is een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van de Jonk ontdekt u dit spectaculaire natuurgebied. Onderga het uitzicht vanaf het zonnedek of peddel met de kano tijdens zonsondergang rondom uw cruiseboot. Op deze reis ondergaat u de beste uitzichten over het berglandschap van Noordwest Vietnam, ontdekt u nog meer Vietnamese culinaire gerechten en trekt u per fiets door de historische hoofdstad Hanoi.
Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden:
Vervoer: auto of (mini)bus & fiets
Dag 1: Ho Chi Minh Mausoleum, fietstocht door de oude stad, Water Puppet Show.
We laten er deze 5 dagen geen gras over groeien. Uw ontdekkingstocht begint meteen na aankomst op het Noi Bai vliegveld, nadat u bent opgehaald door onze Engelssprekende gids. Het betrekkelijk rustige en waterrijke Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, heeft een geschiedenis van duizenden jaren. Herinneringen aan het recente verleden haalt u op bij het gebalsemde lichaam van de 'vader des vaderlands' in het Ho Chi Minh Mausoleum, het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen en Ho Chi Minh's Stilt House. U bezoekt ook de Tempel van de Literatuur, het culturele centrum van de stad, en de One Pillar Pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw.

Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, stappen we op de fiets voor een tochtje door dit historische deel van de stad.

De unieke, echt Vietnamese Water Puppet Show, die van oudsher door bewoners van de Rode rivierdelta wordt uitgevoerd, vormt het begin van de avond. U overnacht in Hong Ngoc Dynastie of een gelijkwaardig hotel.


Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 2: Ontmoeting met het verleden; rijstvelden in de delta.
Vandaag laten we de stad even achter ons en zien we natuurschoon en meer van de oude Vietnamese cultuur. Op ongeveer een uur rijden ligt op de top van een heuvel de Tay Phuong pagode, die beschouwd wordt als een van de tien mooiste in het hele land en al dateert uit de 7e eeuw. Nog altijd worden er kleurrijke ceremonies gehouden.

Voor de afwisseling fietsen we hierna zo'n drie kwartier door dit landschap vol rijstterrassen, kliffen en kalksteen formaties. Een mooie manier om ook te zien hoe de lokale bevolking leeft in de Red River Delta.

We vervolgen onze tour per auto naar het historische dorp Duong Lam, volgens velen het Hoi An van de Red River Delta, een verwijzing naar het pittoreske stadje. Nog altijd staan hier oude huisjes, vaak honderden jaren oud. Duong Lam ontleent gezag aan het feit dat hier twee koningen zijn geboren (in 761 en 896). Het lijkt echt of de tijd geen greep heeft gekregen op dit stukje Vietnam. We kijken bij het gemeenschapshuis van Mong Phu waar de oude dorpspoort, gebouwd als eerbetoon aan nationale helden, als enige nog in de originele staat verkeert. De lunch wordt opgediend in een traditionele huiselijke omgeving.


Overnachting: V Spirit Premier
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: shuttle bus & boot
Dag 3: Het indrukwekkende wereldwonder Halong Bay.
Probeert u zich dit even voor te stellen: het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommige van die kalksteentoppen hebben er 500 miljoen jaar over gedaan zich te vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd.

Het gebied is niet alleen groot, het is indrukwekkend en uniek in de wereld. Niet zo gek dat het tot de nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat.

Na het ontbijt vertrekt u (tussen 7:45 en 8:30 uur) per (gedeelde) shuttlebus naar Halong Bay waar u aan boord gaat van de "jonk". Daar wordt de lunch geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.


Overnachting: Hong Ngoc Dynastie
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: shuttle bus
Dag 4: Grotten rond Halong Bay. Avondwandeling door Hanoi.
Geloof ons nou maar! Zodra u wakker bent geworden op de jonk kijkt u eerst uit het raam om te zien wat uw uitzicht is. Echt! Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaamaan richting haven te varen.

Na de lunch (aan boord) keert u per shuttlebus terug naar Hanoi. De avond kunt u naar eigen bevinden besteden. Doe nog wat laatste aankopen, maak een rustig avondwandelingetje door de oude stad waar vroeger elke straat het exclusieve domein van een bepaald gilde was, zo zijn er straten vol ijzersmeden, zilverwinkels, papierwinkels en nog veel meer. En vergeet niet nog een keer te genieten van de vele lekkere gerechten waar Vietnam bekend om staat.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 5: Tot ziens Vietnam.
Helaas, helaas, deze korte, maar indrukwekkende reis door Vietnam eindigt vandaag. U wordt op tijd door onze chauffeur naar het vliegveld gebracht. Tạm biệt, tot ziens!

Optionele Tours:

PRIVE Vietnam Strand - Phu Quoc eiland (5 dagen)
Op de zachte witte zandstranden van het Vietnames eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het gr
Opmerkingen: Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Privé GO Hanoi & Ha Long baai tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned (mini)bus en/of auto en open boot. Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal, online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Vietnam E-visa, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor PRIVE GO Hanoi & Halong Bay (5 dagen)

Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 6 eerlijke recensies.
Name: Hendrik
Date: 19-Nov-19

Recensie: leuke stad Hanoi. We waren eerder geweest in chaotisch Ho Chi Minh en dan is Hanoi een verademing. Heerlijke koffie cultuur. Ze brouwen hier echt de beste koffie. Mensen zijn vriendelijk en je kan op bijna iedere straathoek lekker eten. Service van Greenwood was prima. iedere keer netje opgehaald. gidsen spraken goed Engels. Aanrader voor een paar dagen vanuit Bangkok.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: J. Bouter
Date: 05-Sep-19

Recensie: Bedankt voor het advies Greenwood om naar Vietnam te gaan. Dit is een van de redenen waarom we via jullie boekten,. Goed advies, goed prijs en kennis van de bestemmingen. We komen snel weer terug naar Azie.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Adriaan van Eersel
Date: 11-Jul-19

Recensie: Prima verzorgt van het begin tot het eind. De volgende keer gaan we ook naar Sapa. We hebben diverse mensen in hotel gesproken die er geweest waren. Ze waren erg enthousiast over deze bestemming.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Adriaan en Joke van Westen
Date: 28-Jun-19

Recensie: In juni 2019 hebben we deze tour gemaakt en tot onze tevredenheid. De gids die ons deze dagen voortreffelijk begeleid heeft was deskundig, vriendelijk en erg stipt. Voor de chauffeur geldt hetzelfde. Het hotel in Hanoi stond in het oude stadsdeel, met veel winkels en nog meer verkeer, juist wat we zochten. Een bezoek aan het graf van Ho Chi Min is bijna een verplichting maar niet interessant. De boottrip door de Halong Bay is erg mooi maar in ons geval was wat het nevelig. De grot bij deze baai is wondermooi en een must. De pagodes en tempels zijn mooi en met een goede gids ook interessant. De voorstelling in het theater van de waterpoppen is onbegrijpelijk als je geen beschrijving hebt gelezen, maar toch wel leuk. We zijn als vips behandeld, met ons tweeën hadden we de hele reis een privé gids, een bus met chauffeur en een grote boot met kok en bediening in de Halong Bay. Hotel accommodatie in Hanoi was voldoende en in Halong Bay super. Een trip om aan te bevelen en we danken Sunny, de gids, en de chauffeur.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Wim & Sanne den Hollander
Date: 14-Jan-19

Recensie: We hebben deze tour eind december 2018 gemaakt. Alles was prima verzorg. We hadden 4 dagen een uitstekende gids (mr. Dang Vu die heel veel informatie spuide) en een chauffeur. Hanoi is een grote hectische stad met 7 miljoen inwoners en 4,5 miljoen brommers die allemaal toeteren. Toch gebeurt er niets. Geweldig om eens mee te maken. De excursie naar het Ho Tsji Min-paleis is de moeite waard, evenals de waterpoppenshow. Ook de tour naar Halong Bay was indrukwekkend. We hadden zowaar een eigen boot, inclusief lunch aan boord. Verder hebben we 2 fietsttochten gemaakt op het platteland tussen de rijstvelden. Erg bijzonder! Kortom: de moeite waard.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
PRIVE Vietnam Strand - Muine (5 dagen)

Muine is het lange strand van de gelijknamige baai in de Zuid-Chinese zee, afgeschermd door palmbomen, uitmondend in een klassiek Vietnamees vissersdorp. Het klimaat is hier rustig

Vanaf:
Contact
PRIVE Vietnam Strand - Phu Quoc eiland (5 dagen)

Op de zachte witte zandstranden van het Vietnames eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het grootste deel een beschermd natu

Vanaf:
Contact
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)

Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De inwoners van de delta gaan hu

Vanaf:
Contact
Geheimen van de Mekong Delta (2 dagen)

De geheimen van de Mekong Delta worden langzaam onthuld terwijl u het veelzijdige leven langs de rivier in alle rust aan u voorbij trekt. Deze twee dagen voeren u per speedboot lan

Vanaf:
Contact
PRIVE GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta (5 dagen)

GO! Zo simpel is het. Maak in vijf dagen kennis met bruisende Ho Chi Minh City (Saigon), het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een moderne stad met een hartverscheur

Vanaf:
Contact
PRIVE GO Hanoi & Halong Bay (5 dagen)

Wat kan een mens veel doen in vijf dagen. U stapt in de tumultueuze geschiedenis van Vietnam, fietst door gebieden die door de tijd lijken te zijn vergeten, wandelt door het waterr