PRIVE GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta (5 dagen)

Tourcode:vn-0001
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
GO! Zo simpel is het. Maak in vijf dagen kennis met bruisende Ho Chi Minh City (Saigon), het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een moderne stad met een hartverscheurende geschiedenis. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
En stad ook vol aardige, nieuwsgierige mensen; overvolle markten en rustige parken. Ook bezoekt u de indrukwekkende Heilige Tempel Cao Dai bij Tay Ninh en ziet u hoe de Vietcong jarenlang ondergronds konden leven in honderden kilometers lang tunnelstelsel. Gegarandeerd een kennismaking met Vietnam die naar meer zal smaken. GO!

U verblijft in het Sonnet Saigon of een gelijkwaardig hotel.
Overnachting: Sonnet Saigon
Maaltijden:
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 1: Welkom in Ho Chi Minh City, het charmante hart van Vietnam.
Aankomst in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Onze chauffeur haalt u op het Tan Son Nhat vliegveld op en brengt u naar uw hotel. Deze dag heeft verder geen programma.

Saigon's bijnaam 'Diamant van het Verre Oosten' verwijst naar de charmante, dorpse nederzetting uit het verleden. Saigon is uitgegroeid tot een miljoenstad, waar de historische kern bewaard is gebleven, maar een economische dynamische laag is toegevoegd. Hanoi is het politieke hart van het land, Saigon het economische en culturele middelpunt.

Sinds 1976 heet Saigon officieel Ho Chi Minh Stad, als eerbetoon aan haar communistische leider. Maar informeel hebben veel Vietnamezen het nog altijd over Saigon, de naam die het in de 19e eeuw van de Fransen kreeg toen die het in Vietnam voor het zeggen hadden. Dat duurde tot 1945 toen de Viet Minh onder leiding van Ho Chi Minh de macht overnamen. Als gevolg van het voortdurende machtsspel met de Fransen, gesteund door de Amerikanen, werd het land verdeeld in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Het begin van een conflict dat zou uitmonden in de Vietnam oorlog. In 1975 wonnen de Viet Minh de oorlog en werd het land als Socialistische Republiek Vietnam herenigd.

De geschiedenis van Vietnam is hier nog zichtbaar, maar niet ongemakkelijk aanwezig. Saigon is een prettige stad, het charmante is dat het centrale deel van de stad zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.


Overnachting: Sonnet Saigon
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 2: De Vietcong tunnels in Cu Chi en stadstour Saigon.
Na het het ontbijt maken we (vertrek: 8 uur) een excursie naar de Cu Chi tunnels. Het is een 250 kilometer (!) lang netwerk van ondergrondse tunnels waarin de Vietcong strijders zich tijdens de oorlog schuilhielden. De tunnels vormen een ondergronds dorp en zijn vaak maar een halve meter tot een meter breed. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te graven.

Terug in Saigon wordt in een lokaal restaurant de lunch geserveerd. Eenmaal bekomen wacht een tour door de stad. Het Reunification Palace is belangrijk in de Vietnamese geschiedenis en de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Hier denderden de tanks in 1975 door de poort om een eind te maken aan de Vietnam oorlog. Ook bezoekt u het War Remnants Museum. Voor de afwisseling kijkt u ook bij de Notre Dame kerk en het Centrale Postkantoor, beiden overgebleven uit de Franse koloniale tijd. U wandelt door de Dong Khoi en Nguyen Hue straten en langs het bekende stadhuis van Saigon.

De avond in Saigon kunt u vrij besteden.


Overnachting: Sonnet Saigon
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto of (mini)bus, boot
Dag 3: De paden op, de lanen in: naar Cai Be en An Binh Eiland.
De heilige tempel van Cao Dai, gebouwd in 1926, is het opvallende middelpunt van de zeer lokale religie Cao Dao, een combinatie van boeddhisme, christendom, confucianisme en taoïsme. Als we geluk hebben maken we nog een stuk van de fantastische middag ceremonie mee, een kleurrijke gebeurtenis.

U bezoekt Cao Dai in de ochtend voordat u op de boot gaat om het lokale leven hier goed te onderzoeken. Dat doet u bijvoorbeeld op de drijvende markt van Cai Be en bij lokale bedrijfjes die traditioneel rijstpapier maken, rijst popcorn en het longan fruit drogen. Lunch is in het familierestaurant van meneer Muoi Huong.

U volgt na de lunch de rivier naar An Binh Eiland, waar u de tuinen van meneer Tam Ho kunt zien, fruit kunt proeven en een traditioneel muziekprogramma gaat bijwonen, gepresenteerd door lokale boeren. Ook staan er een bezoek aan een steenfabriekje en een pottenbakkerij op het programma.


Overnachting: Sonnet Saigon
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: Vrije dag: stap in de geschiedenis? De Ben Thanh Markt? Naar de Mekong?
Deze dag kunt u vrij besteden. Maar wij geven graag een paar tips.

Bezoek het Ho Chi Minh Museum, het bevat ruim honderd duizend documenten, objecten en films over het leven van de leider. Of ga naar de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee. De markten: Bin Thay Markt of de bekendste markt van de stad, Ben Thanh, waarvan gezegd wordt dat ze er alles verkopen behalve auto's en huizen. Ga op zoek naar kleding of misschien gewoon iets lekkers om te eten.

U kunt ook een langere tour naar de Mekong Delta overwegen (niet inclusief). Per auto naar My Tho om de boot te nemen naar Ben Tre. Op de rivier is het een en al bedrijvigheid. Er zijn fruitplantages, bijenboerderijen, er wordt kokosnoot snoep gemaakt en rijstpapier. Na de boottocht gaat u naar een boerendorpje voor een heerlijke lokale lunch. Pak de fiets of paard en wagen voor een verdere kennismaking met het dorp, haar bewoners en de mooie omgeving. Een boottochtje met een originele sampan (klein roeibootje) door een kanaaltje met groene waterkokosnoten op de oever is de volgende unieke belevenis. Hierna keert u per boot en auto terug naar Ho Chi Minh City.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus
Dag 5: Laatste dag in Saigon. Op naar ...... ?
Tijd voor nog wat laatste inkopen of een wandeling door de stad. Afhankelijk van uw vertrektijd wordt u door onze chauffeur naar het vliegveld gebracht.

Gaat u terug naar huis of misschien naar een volgende bestemming?

Optionele Tours:

Geheimen van de Mekong Delta (2 dagen)
De geheimen van de Mekong Delta worden langzaam onthuld terwijl u het veelzijdige leven langs de rivier in alle rust aan u voorbij trekt. Deze twee da
PRIVE Vietnam Strand - Muine (5 dagen)
Muine is het lange strand van de gelijknamige baai in de Zuid-Chinese zee, afgeschermd door palmbomen, uitmondend in een klassiek Vietnamees vissersdo
PRIVE Vietnam Strand - Phu Quoc eiland (5 dagen)
Op de zachte witte zandstranden van het Vietnames eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het gr
Saigon - Foodie Tour per scooter
Hoe veel Vietnamezen in het leven staan en wat ze eten leert u op deze smakelijke foodie tour die u per scooter door de bekende en -vooral- onbekende
Opmerkingen: In plaats van terug te vliegen naar Bangkok is een erg originele reisoptie om via de Mekong door te gaan naar Cambodja hoofdstad, Phnom Penh.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Privé GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en/of auto en open boot. Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal, online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Vietnam E-visa, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor PRIVE GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta (5 dagen)

Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
Name: Schoovers
Date: 05-Oct-19

Recensie:Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Sandra
Date: 21-Aug-19

Recensie: Mooie reis waarbij je veel ziet. De Mekong-delta trip viel wel wat tegen, je krijgt alleen de toeristische plekjes te zien. Mooier zou zijn als je naar wat minder drukke plekjes geleid zou worden, maar misschien is dat pas mogelijk als je langer dan 1 dag in het gebied verblijft.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Mark Sieger
Date: 09-Apr-19

Recensie: Grand hotel Saigon is een mooi hotel, centraal gelegen. Leuk zwembad, prima ontbijtbufffet. Tocht naar Cu-chi was indrukwekkend en ook de tocht door Mekong was leuk en afwisselend. Verzorging van dagtochten was prima met verzorgde lunch. Phuong was een prima gids.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
PRIVE Vietnam Strand - Muine (5 dagen)

Muine is het lange strand van de gelijknamige baai in de Zuid-Chinese zee, afgeschermd door palmbomen, uitmondend in een klassiek Vietnamees vissersdorp. Het klimaat is hier rustig

Vanaf:
Contact
PRIVE Vietnam Strand - Phu Quoc eiland (5 dagen)

Op de zachte witte zandstranden van het Vietnames eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het grootste deel een beschermd natu

Vanaf:
Contact
Geheimen van de Mekong Delta EXTRA (3 dagen)

Compacte reis waarin u in drie dagen per (speed)boot de geheimen van de Mekong Delta leert kennen. Het leven is hier nog onverstoord en authentiek. De inwoners van de delta gaan hu

Vanaf:
Contact
Geheimen van de Mekong Delta (2 dagen)

De geheimen van de Mekong Delta worden langzaam onthuld terwijl u het veelzijdige leven langs de rivier in alle rust aan u voorbij trekt. Deze twee dagen voeren u per speedboot lan

Vanaf:
Contact
PRIVE GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta (5 dagen)

GO! Zo simpel is het. Maak in vijf dagen kennis met bruisende Ho Chi Minh City (Saigon), het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een moderne stad met een hartverscheur

Vanaf:
Contact
PRIVE GO Hanoi & Halong Bay (5 dagen)

Wat kan een mens veel doen in vijf dagen. U stapt in de tumultueuze geschiedenis van Vietnam, fietst door gebieden die door de tijd lijken te zijn vergeten, wandelt door het waterr