Eco-Logic Experience (3 dagen)

Tourcode:0950
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: BouwstenenDuurzaam
Algemene waardering: 4.8 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies. Lees Recensie
Het Eco-Logic resort heeft geen vijf sterren maar wel een miljoen. Die echte sterren illustreren dit bijzondere resort uitstekend: midden in de jungle is geen ruimte voor poespas; genieten van de simpele dingen van het Thaise leven van elke dag worden hier tot kunst verheven. Een paar dagen in deze fraaie omgeving brengen u rust, verdieping en zorgen voor plezier. U gaat de tuin in om de ingrediënten voor een maaltijd te plukken, u leert som tam maken, gaat met een bamboe vlot de rivier af, picknicken, zwemmen, naar een apen opvanghuis en voor de zonsondergang gaat u naar zee.

Dit resort is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen kunnen er meedoen aan yoga, thai boksen (muay thai) of pony rijden. Volwassenen kunnen er hun talenkennis bijspijkeren, zich laten masseren, aan yoga doen, een kookcursus volgen, leren zeep te maken of meehelpen op de zorgboederij. Eco-Logic is namelijk niet zomaar een resort in de jungle.

De Stichting Thai Child Development (TCDF), een Nederlandse/Thaise stichting met Nederlands management (allemaal op vrijwilligersbasis) maakt al sinds 2004 het verschil in de levens van hulpbehoevende Thaise kinderen. Zij bouwden een schooltje voor kinderen met een beperking en helpen waar nodig bij studie of financiering voor operaties. Het resort waar u verblijft is opgestart om de projecten te kunnen ondersteunen. Er wordt niet van u verwacht dat u iets anders doet dan genieten, maar mocht u willen, dan is hulp bij het planten van lemongrass of bomen, of hulp aan de zorgboederij van harte welkom.

Eco-Logic ligt midden in de jungle tussen Ranong en Chumphon en is bereikbaar vanuit Surat Thani, Chumphon en Ranong.

Alle activiteiten kunnen aangepast worden aan de kinderen, van yoga tot kookcursus tot oppas. Er is een grote speeltuin en een aparte speelkamer bij het restaurant.


Overnachting: TCDF Eco-Logic Lodge
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: vlot
Dag 1: Welkom in de jungle, welkom bij Eco-Logic Resort
U bent hier al vroeg in de ochtend welkom. Het programma begint na het inchecken en het verkennen van uw bungalow. Die bungalows zijn eenvoudig maar sfeervol. Ze worden elke dag schoongemaakt.

Rond tien uur begint uw afwisselende dagprogramma met een bezoek aan de school. Daarna gaat u met de kokkin de tuin in om de benodigdheden voor een heerlijke, zelf te maken som tam, een groene papaja-salade te maken. Kunt u dat voortaan ook. Na de lunch, we nemen de tijd, gaat u rond 4 uur met een bamboe vlot de rivier op voor wat ontspannen waterplezier.

Tegen de tijd dat de zon ondergaat wordt het kampvuur aangestoken en leert u hoe u zelf in bamboe een snack kunt koken. Er wordt niet vergeten ook diner te serveren. Geniet van die al eerder genoemde miljoenen sterren met een lekkere kokosnoot cocktail in uw hand.

Uw bungalow staat aan de rivier. Het open restaurant heeft uitzicht over de bergen en de vallei.


Overnachting: TCDF Eco-Logic Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: pick up truck
Dag 2: Wandeltocht naar de waterval. Apen-opvang. Zonsondergang aan zee.
U wordt waarschijnlijk wakker van een arsenaal aan vreemde geluiden uit de natuur. Om 8.30 staat het ontbijt klaar.

Om 10 uur vertrekt u voor een wandeltocht van twee uur naar een waterval. Daar kunt u zwemmen en gaat u picknicken. We zijn een paar uur verder als u naar een lokaal apen-opvanghuis gaat.

De dag krijgt een mooi einde aan zee. Het is een klassieker maar het blijft mooi: zonsondergang aan zee.

U kunt in Eco-Logic uw programma uitbreiden met bijvoorbeeld yoga-les (ook voor kinderen), een kookcursus, een bezoek aan heetwaterbronnen en een tempel. Thaise massage, voetreflexologie massage, Thais boksen, pony rijden voor kinderen, meditatie lessen of Thai boksen (muay thai). Voor de meeste van deze activiteiten dient u iets bij te betalen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Veel te kort.
Na het ontbijt blijkt de tijd razendsnel te zijn voorbij geschoten. Uw verblijf in Eco-Logic zit erop.

U kunt natuurlijk altijd een of meerder nachten bijboeken. Bijvoorbeeld om vanuit Eco-Logic een dagtocht per houten boot een snorkeltrip naar een eiland in het nationale marine park Leam Son te maken.

Vervoer van en naar Eco-Logic is niet inbegrepen, maar Green Wood Travel kan dit allemaal voor u regelen.

Optionele Tours:

Eco-Logic Discovery (3 dagen)
In Eco-Logic resort is geen ruimte voor poespas. Hier, in het midden van de jungle, is het genieten van de simpele dingen van het Thaise leven. Elke d
Khao Sok Grand Jungle - 4 dagen
De Khao Sok Grand Jungle tour biedt een fascinerend inkijkje in het leven in de jungle. Je gaat op 'mist safari', op zoek naar gibbons en de i
Opmerkingen: U kunt vertrekken van en/of doorreizen naar:
 • Bangkok - Per vliegtuig van Bangkok naar Ranong en/of slaaptrein Bangkok - Chumphon Lang Suan station v.v.
 • Vliegticketprijs is niet inclusief (vanaf 2.800 THB per persoon enkele reis)
 • Transfer van Ranong luchthaven naar de TCDF Eco-Logic is vanaf 700 THB enkele reis (max. 6 pers.)
 • Treintickets 2e klasse airco sleeper (Bangkok - Chumphon Lang Suan) zijn: 850 THB p.p.
 • Transfer van Chumphon Lang Suan treinstation naar de TCDF Eco-Logic is vanaf 1400 THB enkele reis (max. 6 pers.)
 • Transfer van Khao Lak Hotel naar de TCDF Eco-Logic is vanaf 3250 THB enkele reis (max. 6 pers.)
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden. Verblijf in eenvoudige maar comfortabele ventilator gekoelde kamer met eigen sanitair en warm en koud stromend water. Er is alleen accommodatie beschikbaar met tweepersoonsbedden, dus geen aparte bedden!
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris- en alcoholische dranken, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), persoonlijke uitgave, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Eco-Logic Experience (3 dagen)

  Algemene waardering: 4.8 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies.
  Name: Thailandblog.nl
  Date: 13-Dec-19

  Recensie: Ingrid van der Straaten zou een jaar blijven; ze zit er nog steeds
  Stichting Thailandblog Charity steunt dit en volgend jaar de Thai Child Development Foundation in Paksong (Chumphon), een stichting die medische zorg en onderwijs verleent aan kinderen met een handicap. Paul Bremer sprak met Ingrid van der Straaten (rechts), medewerkster van het eerste uur.

  In het vorige interview van Paul Bremer met Rosalie Tieges vertelde ze over het ontstaan van de Thai Child Development Foundation, de stichting die door Thailandblog Charity wordt gesteund. Nadat ze twee jaar in Songkhla vrijwilligerswerk had gedaan, wilde ze graag op haar eigen manier verder, meer gericht op kinderen.

  Ze kreeg een huis aangeboden in Paksong en Ingrid van der Straaten, een Nederlandse vrouw die ze tijdens het project in Songkla had leren kennen, was enthousiast en besloot mee te doen. Ingrid zou een jaar blijven.

  Ingrid van der Straaten vertelt:
  ‘In 2001 ging ik drie maanden naar Thailand, ik deed vrijwilligerswerk in het Zuiden. Daar ontmoette ik Roos, zij werkte bij datzelfde project. Ik ben het jaar daarop teruggekomen en zou een jaar blijven om te helpen met het opzetten van vrijwilligersprojecten voor dezelfde organisatie. Dat heb ik samen met Roos gedaan. En toen wilde Roos haar eigen project starten. Zij vroeg mij of ik mee wilde doen voor de educatieve kant. Dat heb ik gedaan.’

  ‘In 2003 zijn we ons eigen guesthouse begonnen, in 2004 is de stichting TCDF opgezet. Samen hebben we de eerste jaren alles gedaan, van koken tot organiseren van het guesthouse. Voor de stichting werkten we in scholen en organiseerden we activiteiten voor kids in Phato. Roos nam een aantal kids onder haar hoede. In 2006 konden we een stuk land kopen in Pak Song van ons privé geld. Daar zitten we nu nog steeds, er was niets, een berg, een rivier en een plantage.’

  ‘Na de tsunami ben ik in de maand januari actief geweest in Takuapa, samen met veel anderen. Ik heb geholpen met van alles: gebieden uitkammen, gevonden voorwerpen schoonmaken en labelen, eten voor de vrijwilligers maken en in de laatste weken heb ik interviews gedaan met nabestaanden, om met de verkregen informatie hun geliefden in de database terug te vinden. Roos was hoogzwanger toen en heeft voor de gasten gezorgd, we hadden een aantal mensen die vanuit Phuket naar ons kwamen om even weg te zijn van de tsunami.’

  Door Paul Bremer

  Ingrid van der Straaten (1957, Rotterdam) volgde na de middelbare school, deeltijdstudies en trainingen op het gebied van automatisering, educatie en leerplanontwikkeling. In Nederland werkte zij als educatief consultant voor commerciële organisaties. Een paar jaar geleden is zij getrouwd met Eric, een Canadees, hij geeft Engelse les in Phato, en zij wonen ook op het terrein van het TCDF.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Richard Boerman
  Date: 28-Nov-19

  Recensie: We zouden eerst naar Khao Sok gaan maar we hebben onze boeking op het laatste moment omgezet naar Phato. Een goede keuze. Mooie natuur vriendelijke mensen en het programma was een avontuur op zich. Zeker het vlotvaren.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Johan Baars
  Date: 18-Nov-19

  Recensie: Een echte Thailand beleving. Het programma is leuker dan beschrevn op de website van Greenwood travel. Mensen zijn zo aardig en oprecht dat je je soms verlegen voelt. De reis er naar toe was al een avontuur met de slaaptrein en de open taxi door de jungle van zuid Thailand.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: fam. Schenkel
  Date: 20-Aug-19

  Recensie: Wat een prachtige locatie en een mooi initiatief van Ingrid en Roos dat zij dit hier hebben opgestart. Je komt hier echt tot rust. Wij waren hier in het weekend dus de schoolkinderen niet gezien maar wel kinderen uit de buurt die op zaterdag daar komen. Daarnaast lekker Thais gekookt en heerlijk op een vlot gevaren op de rivier.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jeannette en Raymond
  Date: 18-Aug-19

  Recensie: Het hoogtepunt van onze reis! Wat een geweldige stichting! Een prachtige omgeving met hartverwarmende mensen! De bamboevlot rating was erg leuk! En de kookcursus zeer leerzaam. Dit was de tweede keer dat we hier waren maar zeker niet voor de laatste keer!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Khaosok Tree Tops Jungle Safari (4 dagen / 3 nachten)

  Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat groten

  Vanaf:
  Contact
  Khaosok Tree Tops Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

  Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat groten

  Vanaf:
  Contact
  Elephant Hills Strand & Regenwoud Safari (3 dagen)

  Het lijkt nogal tegenstrijdig: jungle en luxe maar toch is dit precies wat u gaat ervaren tijdens deze bijzondere safari door het adembenemend mooie Khao Sok nationaal park. Een va

  Vanaf:
  Contact
  Elephant Hills Khao Sok Safari (3 dagen)

  Het lijkt nogal tegenstrijdig: jungle en luxe maar toch is dit precies wat u gaat ervaren tijdens deze bijzondere safari door het adembenemend mooie Khao Sok nationaal park....

  Vanaf:
  Contact
  Khao Sok - Een dag op het meer

  Een dag op het meer van Khao Sok kan zomaar de mooiste dag van uw reis worden. Het Cheow Lan lake, want zo heet het, is namelijk adembenemend. Een uitgestrekt watergebied met meer

  Vanaf:
  Contact
  River Tubing (halve dag)

  River Tubing is ongetwijfeld de meest frisse manier om iets van Khao Sok National Park te zien. Lekker ontspannen achterover hangend in je rubberen band, drijft de rivier je langs