Khaosok Tree Tops Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

Tourcode:0350A
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.30 - 16.00
Category: Jungle trekkingBouwstenen
Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 18 eerlijke recensies. Lees Recensie
Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U krijgt de kans dit tropisch regenwoud te ontdekken onder leiding van zeer ervaren gidsen.VERNIEUWD !!!
Nieuwe reisroutes & accommodaties
Via Green Wood Travel bespaart u 800 THB++ p.p. BOEK TIJDIG !


De accommodatie is eenvoudig, soms zonder elektriciteit en moderne communicatiemiddelen. Op zich al een avontuur. Er zijn bungalows hoog in machtige bomen van de jungle en drijvende 'rafthouses' (bungalows van bamboe) op een gigantisch stuwmeer, dat geheel omsloten is door tropisch regenwoud. Tree Tops is de eerste organisatie die complete safari's in het zuiden van Thailand aanbiedt. De uitgelezen kans om de natuur van zo dichtbij mee te maken.

In Thailand doet het 'National Parks Department' zijn best om de nationale parken te beschermen. Zij hebben hierbij onze steun nodig. Toerisme is helaas medeverantwoordelijk voor het vernietigen van veel natuurschoon. Wij willen dat beslist niet! Vandaar dat bij Tree Tops slechts kleine groepen onder leiding van ervaren gidsen een van de meest kwetsbare ecosystemen in de wereld kunnen bezoeken. Door mensen op deze manier bewust te maken, hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van het tropisch regenwoud.
Overnachting: Palm View of Nature Resort
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: (Mini)bus, Kano
Dag 1: Khao Sok National Park: kliffen, enorme bomen, apen en vogels.
Wij ontmoeten u op een afgesproken tijd in het Khao Sok National Park. U bent daar met de airconditioned minibus aangekomen uit Phuket (exclusief) of van het Surat Thani treinstation of vliegveld (beiden inclusief). Onze chauffeur wacht u bij Khao Sok National Park bushalte op. U herkent hem aan het Palm View bord dat hij ophoudt. Op het moment dat u aankomt bij Palm View bungalow resort hebt u uw eerste stappen in de jungle gezet. Het resort ligt omringd door bergen op slechts luttele minuten van het natuurpark.

U wordt hartelijk ontvangen door het personeel van Palm View bungalow resort of Tree House (Nature Resort), afhankelijk van uw keuze. Na de lunch gaat u per kano de omgeving van de rivier ontdekken. Ontspannen zakken we de rivier af en maakt u kennis met de rijke natuur van het Khao Sok National Park. U ziet prachtige kliffen, lianen en enorme bomen. Onze lokale gids zorgt voor uw veiligheid en kan u alles vertellen over wat u onderweg ziet. Hij wijst u op vogels, apen en slapende slangen in de bomen.

Na deze riviertocht is er nog tijd om te relaxen.

Tijdens een sfeervol diner zorgen (olie)lampen voor de verlichting samen met vele vuurvliegjes. Omgeven door geheimzinnige junglegeluiden kunt u in uw bungalow of boomhuis in slaap vallen.


Overnachting: Palm View of Nature Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: (Mini)bus of truck
Dag 2: Unieke ervaring! Help de olifanten voeden en baden!
Vandaag maakt u iets bijzonders mee. Na het ontbijt vertrekt u naar een lokaal olifantenkamp. De meeste olifanten zijn hier opgegroeid en leven in hun natuurlijke omgeving. U kunt zien hoe ze baden en worden gevoed. En mocht u dat leuk vinden dan kunt u daarbij helpen, zwemspullen en handdoek meenemen! Het wassen van olifanten is afhankelijk van het seizoen. Is er een lage waterstand dan is dit helaas niet mogelijk en als u dat prettiger vindt ga dan met de jumbo's door de jungle lopen. Dit bezoek duurt ongeveer anderhalf uur, de lunch is in Khao Sok Palm View of Tree House (Nature Resort).

De rest van de dag kunt u vrij besteden. Geniet van de natuur en de rust. Maak een wandeling of huur een kano of raft (niet inclusief). Het diner is in Khao Sok Palm View of Tree House (Nature Resort).


Overnachting: Bamboo Raft House
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: (Mini)bus, Boot
Dag 3: Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.
Na een stevig ontbijt rijdt u met een pickup-truck in circa een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit enorme stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. Majestueuze rotsformaties rijzen loodrecht uit het water op en er komen nog steeds boomtoppen boven het water uit.

U gaat met de longtail boat naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur. Ook stoppen we tijdens de autorit bij de lokale markt van Takhun. Nadat u heeft ingecheckt en geluncht is er tijd om eens lekker te zwemmen in het meer. In de middag wacht nog een junglewandeltocht die u langs grotten met fraaie koralen leidt. In de spelonken leven vleermuizen. Zwem gerust via het heldere water de donkere grot binnen...

Voor het diner kunt u nog even heerlijk op adem komen. Na het diner staat er nog een korte 'Nachtelijke' Safari vaartocht op de agenda. Geniet van het nachtleven op en rond het meer. U slaapt in een bamboe raft house omgeven door een schitterende sterrenhemel en een weldadige stilte met daarin alleen wat dierengeluiden.


Overnachting: Bamboo Raft House
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: -
Dag 4: Vandaag moet u helemaal niks: geniet van de prachtige natuur!
Dit is bij uitstek de dag om uw dagboek bij te werken of plannen voor de toekomst te maken. U kunt natuurlijk ook gaan kanoën, zwemmen of eens rustig een paar uurtjes ronddobberen in een binnenband in het koele water van het Raja Phraba meer. We willen maar zeggen: u hoeft deze dag helemaal niets, maar u kunt heerlijk op uw gemak genieten van de prachtige omgeving in dit natuurpark.

Ontbijt, lunch en diner zijn inclusief.

Advies: neem een eigen handdoek mee. Vooral in de regentijd zijn de handdoeken Khaosok Tree Tops Jungle Safari nauwelijks droog te krijgen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Boot, (Mini)bus
Dag 5: Einde van een jungle avontuur en reis verder naar tropische eilanden.
Het is deze ochtend weliswaar uw laatste ontbijt van deze safari, maar de trip is nog niet voorbij. Er staat nog een Wildlife Safari-cruise op het programma. Per boot gaat u op zoek naar speelse gibbons, de excentrieke neushoornvogel en andere dieren of u loopt de 'Hiking Klong Mature trail'.

U bent op tijd terug voor de lunch. Dan is het tijd om uit te checken en per boot terug naar de Raja Prabha pier te varen. U arriveert daar rond half drie in de middag.

Vanaf deze plaats vertrekt u per lokale (mini)bus (exclusief) naar Phuket of Krabi busstation. Een andere optie is de luchthaven of treinstation van Surat Thani (inclusief). We kunnen u ook afzetten bij het kantoor van Lomprayah rederij (inclusief) voor een snelle doorreis per catamaran naar Koh Samui of Koh Pha-Ngan of Koh Tao.

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.

Optionele Tours:

Khaosok Tree Tops Jungle Jungle Safari (3 dagen / 2 nachten)
Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken
Khaosok Tree Tops Jungle Safari (4 dagen / 3 nachten)
Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken
Opmerkingen: tourcodes 0350A & 0350 & 0351A: vertrekken dagelijks vanaf Phuket, Krabi, Khao Lak en Surat Thani of vanaf Bangkok met de nachtslaaptrein. U komt de volgende ochtend aan op Surat Thani treinstation. Hier start de tour.

 • **Transfer Phuket hotel (Kata-, Karon-, Patong Beach en Phuket Town) naar Khaosok Tree Tops Jungle Safaris (taxi & publieke bus): 500 THB pp enkele reis.
 • De Khaosok Tree Tops Jungle Safari's zijn geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • Optioneel (niet inclusief 1000 THB pp. incl. transfers): verzorg olifanten in de jungle.

 • KHAOSOK TREE TOPS JUNGLE SAFARIS IS NIET GESCHIKT VOOR KINDEREN JONGER DAN 6 JAAR. Kinderen moeten kunnen zwemmen, kunnen klimmen en geen hoogtevrees hebben.
  Speciale kinderkorting (6-11 jaar) : -500 THB pp.

  Wat in ieder geval mee te nemen?
 • Bescherming tegen muggen
 • Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen
 • Zwemkleding en handdoek


 • Informatie over Khao Sok National Park
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven per openbare lokale (mini)bussen (airco of ventilator), open pick-up truck en diverse boten. Verblijf in primitieve accommodatie. De Palm View bungalows of Nature Resort / Baan Khao Sok boomhutten hebben eigen sanitair; tijdens het verblijf op de drijvende bungalows alleen gedeeld sanitair. Er is alleen accommodatie beschikbaar met tweepersoons bedden, dus geen aparte bedden!
  Op de 'rafthouses' is geen elektriciteit maar olielampen en/of LED verlichting. Wel is er een generator, zodat we batterijen kunnen opladen.
  Advies: breng uw eigen handdoek en lakenzak mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken en beddengoed ter plekke nauwelijks droog (schoon) te krijgen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, trein- of vliegtickets, bagage afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Khaosok Tree Tops Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

  Algemene waardering: 3.8 uit of 5 beoordelingen. 18 eerlijke recensies.
  Name: Wendy Verdam
  Date: 21-Feb-20

  Recensie: Zowel het Nature boomhuis als de drijvende bungalows zijn fantastisch. De service is excellent, iedereen staat altijd klaar als je hulp nodig hebt en de excursies vanuit de rafthouses zijn vreselijk bijzonder en mooi. (wellicht wel melden bij vetrek naar de rafthouses dat een lange broek, sokken en wandelschoenen een must zijn voor de jungletrekking, aangezien een hoop mensen niet mee mochten met de trekking omdat ze dit vergeten waren of niet wisten) Persoonlijk was ik zo vreselijk verliefd geworden op de rafthouses lokatie dat ik besloot nog een paar dagen te blijven en dit was ook binnen no time geregeld door Greenwood. Mijn laatste dagen in Thailand heb ik dus kunnen doorbrengen op wat in mijn ogen de mooiste lokatie ter wereld is. Als laatste wil ik nog de mensen van beide resorts eren, Ong die uit zijn weg ging voor me om toch nog treinkaartjes en vervoer te regelen nadat ik mijn reisplannen aangepast had, Somchai voor zijn enthousiasme en servicegerichtheid, bedankt voor de gratis biertjes en een nieuwe kijk op de mensheid, Tom de gids voor zijn rondleidingen en humor en natuurlijk Greenwood Travel voor een fantastische reis en snelle afhandelingen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rick Hornix
  Date: 03-Feb-20

  Recensie: De rafthouses vonden wij (mijn vrouw en ik) geweldig. 2 dagen lang hadden waren we op een van de mooiste locaties in Thailand.. Alleen moet hier wel opgemerkt worden dat het water een stuwmeer betreft wat nog maar 30 jaar bestaat en waar de natuur zich dus nog niet aan heeft aangepast. Maar verder is de omgeving echt prachtig. De Palmview was geen boomhut maar een bamboe hut op palen. Het dagprogramma was tuben, naar een "viewpoint" en een apentempel.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Kristen en Stefan
  Date: 20-Nov-19

  Recensie: De Khao Sok Tree Tops Safari is een ultieme belevenis. Deze mag je eigenlijk niet overslaan! De eerste dag is een hele drukke dag, we kwamen om 10 uur aan, gingen om 11 uur olifantenrijden (beetje sneu voor de olifant) Om half 1 eten, gevolgd door het tuben (water stond hoog, dus het ging lekker hard, wat een mooie omgeving!), daarna door naar de waterval en 's avonds weer lekker eten. De volgende dag gingen we naar de rafthouses. De huisjes zijn echt ontzettend basic. Maar ook dit is weer een superbelevenis! Omdat de groep waar we mee waren nogal luidruchtig was hebben we helaas geen wilde dieren gezien... Dat was wel jammer.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Andre van den Bosch
  Date: 19-Nov-19

  Recensie: Het was een geweldige belevenis om in een drijvend huisje op het meer te slapen. De gidsen waren erg vriendelijk en het eten was er super. Altijd vers fruit en vers bereid eten. Het is wel een beetje afzien want de huisjes zijn erg primitief. De boomhut was een geweldig onderkomen. Met airco.. We hadden deze dagen veel regen en daarom zijn sommige excursies niet doorgegaan.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Dagmar en Tom
  Date: 16-Nov-19

  Recensie: De locatie is super, zo ook de hutten super gaaf hoe je over de jungle uitkijkt en smorgens wakker wordt. Ook het eten is super goed je komt aan niks te kort!! De enige grote minpunt die wij ervaren hebben was onze gids, doordat het veel regende zocht hij elke keer een excuus om niks te gaan doen! Zo hebben we 2 nachten 3 dagen vast gezetten op de locatie! Menige keren gevraagd om wel wat te doen, omdat andere groepen per boot gewoon excursies gingen doen. Maar nee we moest maar relaxen en bier drinken waren zijn worden! We balen erg dat we hierdoor geen Night safari en bootsafari hebben kunnen doen, aangezien we er veel voor hadden betaald!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Jungle Trekking (halve dag)

  Voor jong en oud: ontspannen wandeltocht door de jungle van Khao Sok. Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids maak je kennis met de verrassingen en geheimen van dit fraai

  Vanaf:
  Contact
  Khaosok Tree Tops Jungle Jungle Safari (3 dagen / 2 nachten)

  Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat groten

  Vanaf:
  Contact
  Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (2 dagen)

  Hier droomt u misschien wel van: midden tussen de groene rotspieken drijft u op het heldere, eindeloze meer. U zwemt nog even rustig rond voordat de sterrenhemel de avond betovert.

  Vanaf:
  Contact
  Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (3 dagen)

  Drie dagen in een van de mooiste natuurgebieden van Thailand: het Khao Sok Lake in het Khao Sok Nationale Park. Groene rotspieken en een helder, eindeloos meer, dat 's avonds e

  Vanaf:
  Contact
  De ziel van Khao Sok - 2 dagen

  De ziel van Khao Sok ligt verscholen tussen de dichte bebossing van het oerwoud en de onnavolgbare waterwegen die dit nationale park doorkruisen. Khao Sok is het oudste en een van

  Vanaf:
  Contact
  Avontuur in Khao Sok regenwoud - 3 dagen

  Altijd al even onderdeel willen zijn van de jungle? Dit is je kans. Het avontuur in het Khao Sok regenwoud brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden van Thailand. Drie dagen