Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (3 dagen)

Tourcode:0328
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Jungle trekking
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 11 eerlijke recensies. Lees Recensie
Drie dagen in een van de mooiste natuurgebieden van Thailand: het Khao Sok Lake in het Khao Sok Nationale Park. Groene rotspieken en een helder, eindeloos meer, dat 's avonds een prachtige sterrenhemel te voorschijn tovert. 's Ochtends trekt langzaam de mist over de bergen en verschijnen de ruige rotsen en het meer weer in volle glorie. Uw basis is het drijvende resort The Greenery. NIEUW ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
VOORKEUR VOOR NATUUR BEPAALT DEZE REIS !

Kijk alleen even naar de luchtfoto, wie wil dit niet? Het enorme Cheow Lan Lake, zoals de lokale bevolking het meer nog altijd noemt, is ontstaan toen in 1982 de Raja Phraba Dam werd aangelegd om elektriciteit op te wekken. Khao Sok is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen.

U verblijft twee dagen op en rond dit meer, u kunt er zwemmen en kajakken en u maakt boottochtjes in de omgeving, naar het panoramische Guilin Thailand, naar de Prakarang grot met de koraal stalagmieten en naar Little Ha Long Bay. Ook zitten er wandeltochten in dit programma: naar een hoger gelegen uitzichtpunt en naar de 'Emerald Lagoon'.

De accommodatie ligt op een spectaculaire plek in het meer. U logeert in een drijvend 'rafthouse', een drijvende bungalow. Er is overdag niet de hele tijd elektriciteit. Er zijn superior kamers in de Greenery Villa, tweepersoonsbed. Kamers boven met balkon, beneden met terras. Verder airconditioning, badkamer met toilet. Er kan een bed worden bijgeplaatst. Kamers kunnen worden verbonden, dus geschikt voor 2 of 4 (of meer) personen.
Ook zijn er voor families geschikte bungalows over twee verdiepingen. Beneden staat een tweepersoonsbed en is een terras, boven twee eenpersoonsbedden en een balkon. Airconditioning, 1 badkamer met toilet (voor beide verdiepingen). Er kan een bed worden bijgeplaatst, maar dan wordt het erg krap.

Let op: entree voor het Nationale Park en entree voor de Prakarang grot zijn niet inbegrepen (elk ongeveer 5 euro).






Overnachting: The Greenery Panvaree
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 1: Naar Khao Sok Lake, zwemmen en kajakken, boottrip naar Little Ha Long bay.
U wordt op tijd opgehaald op het vliegveld, treinstation of een centraal gelegen hotel in Surat Thani zodat u om 11.30 uur op de pier van Cheow Lan Lake (Raja Phraba) per boot naar The Greenery Panvaree kunt worden gebracht. Al meteen een mooie kennismaking met dit prachtige natuurgebied. Na ongeveer een uur komt u bij The Greenery aan en kunt u inchecken. Alle (drijvende) kamers liggen direct aan het meer en hebben een balkon met uitzicht, maar elektriciteit is beperkt bruikbaar.

Na de lunch kunt u gaan zwemmen of kajakken op het meer. Verder heeft ook niemand er bezwaar tegen als u op uw terras gaat zitten mijmeren. Om 16.30 uur begint een boottrip naar Little Ha Long Bay, een verwijzing naar het beroemde eilandencomplex voor de kust van Vietnam.

U bent rond 19 uur terug voor het diner en een avond onder de sterren.


Overnachting: The Greenery Panvaree
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 2: Morning Safari, zwemmen of luieren, Prakarang grotten, Emerald Lagoon.
Vroeg uit de veren, want om 6.30 uur begint de 'Morning Safari'. Wandeling naar de plek waar u een mooi uitzicht over de zonsopkomst hebt en u de ochtendmist langzaam over het water ziet verdwijnen.

Om 7.30 uur is het tijd om te ontbijten. Geniet hierna op uw gemak van het uitzicht en de prachtige locatie, ga zwemmen of kajakken. Na de lunch (12 uur) wacht u een avontuurlijke boottocht naar de Prakarang grotten (met op koraal lijkende stalagmieten) en een 'jungle trek' naar de 'Emerald Lagoon'. Met enig geluk ziet u een paar van de vele diersoorten die hier leven en wat zeldzame planten.

Er wacht u opnieuw een fraaie avond aan het meer. Om 19 uur is het diner klaar en dan hoeft u alleen nog maar te genieten.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot
Dag 3: Per long tail boot via Guilin Thailand terug naar de pier.
Om 8 uur is het tijd om te ontbijten. Geniet nog even van het uitzicht en de prachtige locatie waar u de nacht hebt doorgebracht. Om 9 uur wordt u per long tail boot via het panoramische Guilin Thailand naar de pier gevaren. Rond 10 uur komt u daar aan en wordt u terug gereden naar Surat Thani.

We kunnen u afzetten bij het kantoor van Lomprayah rederij (inclusief) voor een snelle doorreis per catamaran naar Koh Samui of Koh Pha-Ngan of Koh Tao. Een andere optie is de luchthaven of treinstation van Surat Thani (inclusief).

U kunt deze tour ook in een ingekorte versie van twee dagen doen. Kijk op Chiew Larn Meer. In het hart van de natuur (2 dagen).

Optionele Tours:

Khaosok Tree Tops Jungle Safari (4 dagen / 3 nachten)
Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken
Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (2 dagen)
Hier droomt u misschien wel van: midden tussen de groene rotspieken drijft u op het heldere, eindeloze meer. U zwemt nog even rustig rond voordat de s
Elephant Hills Strand & Regenwoud Safari (3 dagen)
Het lijkt nogal tegenstrijdig: jungle en luxe maar toch is dit precies wat u gaat ervaren tijdens deze bijzondere safari door het adembenemend mooie K
Avontuur in Khao Sok regenwoud - 3 dagen
Altijd al even onderdeel willen zijn van de jungle? Dit is je kans. Het avontuur in het Khao Sok regenwoud brengt je naar een van de mooiste natuurgeb
De lagune van Khao Sok (2 dagen)
Khao Sok maakt een onvergetelijke indruk op iedereen die het Thaise natuurgebied heeft bezocht. U zult zich later herinneren hoe u ging kajakken en zw
De lagune van Khao Sok (3 dagen)
Het decor van deze drie dagen in de lagune van Khao Sok is adembenemend. Dit belooft een paar dagen genieten van de omgeving en tegelijkertijd een hel
Opmerkingen:
  • Breng antislip schoenen die nat mogen worden, makkelijke kleding, zwemkleding, handdoek, zonnelotion, muggenolie, verrekijker, zaklamp, persoonlijke medicatie en een regencape (afhankelijk van het seizoen)

  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Khao Sok Lake - In het hart van de natuur tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
    Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.


    Informatie over Khao Sok National Park

    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven per openbare lokale (mini)bus of open pick-up truck en diverse open boten. Vervoer van en naar Surat Thani (vliegveld, treinstation of centraal gelegen hotels in Surat Thani). Verblijf in basis accommodatie (met eigen sanitair, minibar, airconditioning* en ventilator*.
    *Er is elektriciteit (generator) en airconditioning van 18 uur 's avonds tot 8 uur 's ochtends. Geen internet, wifi of mobiel signaal.
    Advies: breng uw eigen handdoek mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken ter plekke nauwelijks droog te krijgen.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, overige transfers, entree Nationaal Park en entree Prakarang Cave, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, trein- of vliegtickets, bagage afhandeling en facultatieve excursies.
    Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

    Recensie voor Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (3 dagen)

    Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 11 eerlijke recensies.
    Name: Mees
    Date: 05-Mar-20

    Recensie: We zijn hier in november 2019 geweest en geboekt via Greenwoodtravel. Greenwoodtravel zegt dat het echt het topje van de ijsberg is van je vakantie. Ik kan je verzekeren, dat is het totaal niet. Het is zeer matig, programma's die je krijgt van greenwoodtravel komen niet overeen en als je contact wilt opnemen met greenwoodtravel tijdens je vakantie duurt dat 2 weken voordat je antwoord krijgt. Wederom zeer slechte geregeld door Greenwood en zeker niet je geld waard, want er is totaal geen luxe hier die ze zeker garanderen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Rob
    Date: 28-Feb-20

    Recensie: Ik heb deze meerdaagse excursie gedaan en alleen maar genoten!!! Het weer was niet optimaal, maar de mensen daar zorgde ervoor dat niemand wat te kort kwam! Het enige waar je op moet letten bij Koh sok NP zijn de bloedzuigers. Behalve dit was het zeker de moeite waard!



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Renee ten Voord
    Date: 21-Jan-20

    Recensie: Geweldige tour, de foto's moeten wel een beetje bij gesteld worden, maar een belevenis op zich. De rafthouses zijn wel zoals op de foto maar de boten zijn minder luxe. Een kano heb je niet prive tot je beschikking maar het meer is heerlijk om in te dobberen. De ochtend jungle tocht stelt niet veel voor je gaat in een boot met z'n allen een beetje het meer op op zoek naar wild. Wel wat aapjes gezien maar niet van dichtbij. Maar het is echt een belevenis opzich.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Robert Vink
    Date: 03-Dec-19

    Recensie: Iedereen die van de natuur houdt zou naar de Khao Sok Lake moeten gaan! Wij hebben geweldige dingen gezien: apen en gibbons op 50 meter van onze rafthouse en 2 toekans, wonderbaarlijke insecten, prachtige zonsopgangen, kikkers op het toilet, oorverdovende rust, lekker eten en vriendelijke mensen. Ondanks dat je midden in het regenwoud zit hoef je niet bang te zijn voor spinnen of ander ongenoden gasten in je hut. Het beddengoed in de rafthouses ruikt alleen wel een beetje muf(!)



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Niek ter Brake
    Date: 27-Oct-19

    Recensie: Zeker een aanrader! Zonder het vooraf te beseffen was dit de meest idyllische stop van onze reis. Voor ons was 2 nachten meer dan voldoende om alle bezienswaardigheden te bezoeken, wat te kajakken, relaxen en te zwemmen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    LEES MEER RECENSIES

    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Jungle Trekking (halve dag)

    Voor jong en oud: ontspannen wandeltocht door de jungle van Khao Sok. Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids maak je kennis met de verrassingen en geheimen van dit fraai

    Vanaf:
    Contact
    Khaosok Tree Tops Jungle Jungle Safari (3 dagen / 2 nachten)

    Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat groten

    Vanaf:
    Contact
    Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (2 dagen)

    Hier droomt u misschien wel van: midden tussen de groene rotspieken drijft u op het heldere, eindeloze meer. U zwemt nog even rustig rond voordat de sterrenhemel de avond betovert.

    Vanaf:
    Contact
    Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (3 dagen)

    Drie dagen in een van de mooiste natuurgebieden van Thailand: het Khao Sok Lake in het Khao Sok Nationale Park. Groene rotspieken en een helder, eindeloos meer, dat 's avonds e

    Vanaf:
    Contact
    De ziel van Khao Sok - 2 dagen

    De ziel van Khao Sok ligt verscholen tussen de dichte bebossing van het oerwoud en de onnavolgbare waterwegen die dit nationale park doorkruisen. Khao Sok is het oudste en een van

    Vanaf:
    Contact
    Avontuur in Khao Sok regenwoud - 3 dagen

    Altijd al even onderdeel willen zijn van de jungle? Dit is je kans. Het avontuur in het Khao Sok regenwoud brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden van Thailand. Drie dagen