Jonk Cruise - zeil van Krabi naar Phuket (5 dagen / 4 nachten)

Tourcode:0359
Datum: Dagelijks
Tijd: 12.00 - 12.00
Category: Cruises: per zeilboot
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
Met een 25 meter lange houten jonk 'Dauw Talae 2' (Star of the Sea) vaart u vijf dagen langs vele schitterende eilanden in de Andaman zee. U vertrekt vanaf Phuket of Krabi. Dit unieke schip combineert westers comfort met Aziatische charme en is één van de grootste en meest comfortabele jonken in Zuidwest-Thailand.

Het ontwerp van dit schip is afgeleid van de 16e eeuwse Portugese jonk 'Lorcha', gebouwd in China (Macau) om piraten te bestrijden. De Dauw Talae 2 is in 1996 te water gelaten, telt drie dekken en biedt veel ruimte. Er zijn 8 tweepersoons hutten, een grote dekruimte, een salon en drie zonnedekken, zodat maximaal 16 gasten een onvergetelijk verblijf hebben in een unieke omgeving.

Het schip beschikt over 6 of 7 bemanningsleden die u op al uw wenken zullen bedienen! De kapitein is de Duitse eigenaar. Deze jonk voldoet aan alle internationale veiligheidseisen!


Overnachting: aan boord
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: jonk
Dag 1: (Afvaart zie onderaan) inschepen in Krabi of Phuket
Volgens schema vertrekt de cruise vanuit Krabi of Phuket om 10.00 uur. We zeilen langs de indrukwekkende rotspartijen en kliffen van Phra Nang Beach, kenmerkend voor de natuurschone provincie Krabi. Na een uitgebreide lunch gooien we het anker uit voor de kust van één van Krabi's mooiste eilanden. U heeft nu voldoende tijd om te relaxen en te zwemmen in de azuurblauwe zee.

's Avonds leggen we aan bij Poda Island, waar we ook de nacht doorbrengen.


Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: jonk
Dag 2: De bounty-eilanden van Koh Phi Phi
Vandaag zeilen we in de richting van de schitterende Phi Phi eilanden. Onderweg stoppen we bij verschillende bounty-eilanden en heeft u volop de mogelijkheid om hier te snorkelen en te zwemmen. De dag bestaat uit vele activiteiten zoals zwemmen en snorkelen, maar ook een bezoek aan de stranden is mogelijk, of blijf aan boord en geniet van de zon. Geniet van de vele kleurrijke tropische vissen in deze wonderlijke onderwaterwereld!

Rond 17.00 uur zeilen we verder en zijn we op tijd om het zonsondergang mee te maken. We zeilen naar Maya Bay, bekend van de film "The Beach" voor een drankje en genieten van het warme weer tot het bedtijd is.

Overnachting voor de kust van Phi Phi Don eiland.


Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: jonk
Dag 3: Snorkel, zwem, en relax rond Phi Phi eilanden
Naast Phi Phi Don eiland bestaat deze archipel uit vele andere indrukwekkende eilanden. 's Morgens hebben we de Maya Bay voor onszelf. Na de brunch zeilen we naar nieuwe snorkellocaties en rustige stranden rond Phi Phi eilanden.
's Middags is er een lange zeiltocht gepland, namelijk vier uur, afhankelijk van de windrichting. Na vier uur varen komen we aan bij de Hong eilanden. Geniet van het prachtige landschap. De rest van de dag kan u zelf inplannen. Ga zwemmen of bezoek het strand van de Hong eiland. Echt een paradijs !

U brengt de nacht door aan boord voor de kust van Hong eiland, vlakbij de Noparat Nationaal Park.


Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: jonk
Dag 4: Waag u in de grotten van de Hong eilanden
In dit gebied geniet u van een onbeschrijfelijk landschap. Bezoek een baai met meer dan 100 eilanden die vaak enkel bestaan uit steil uit de zee oprijzende rotsformaties. U krijgt ruimschoots de gelegenheid om de verlaten stranden en lagunes te verkennen en het jachtige leven van alledag te vergeten. Afhankelijk van de tij bezoeken we de 'hongs', de grotten zijn alleen toegankelijk wanneer het water laag staat, terwijl sommige grotten alleen bij opkomend tij mogelijk is. We hebben de hele dag de tijd om de juiste grotten uit te zoeken en te genieten van een kanotocht door de prachtige grotten (niet inclusief). Luieren kan altijd nog aan boord van uw comfortabele jonk.

's Nachts leggen we aan voor de kust van Phang Nga Marine National Park.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: jonk
Dag 5: Tijd om het schip te verlaten!
Vandaag is uw laatste dag aan boord aangebroken.
Op deze eilanden bestaan een soort mini-ecosystemen waar onder meer gibbons (apen), vleermuizen en neushoornvogels in vrede leven. U krijgt nog even de tijd om te zwemmen en te snorkelen. Het strand uit uw dromen, gestoffeerd met wuivende palmbomen is een goede afsluiting van deze fantastische zeiltocht.

Deze unieke cruise eindigt na de brunch bij Leam Prouw in de buurt van de Sarasin brug, waar u om ongeveer 16.00 uur het schip verlaat.

Opmerkingen: TIP: neem zelf wat alcoholische dranken of snacks mee om uw verblijf te veraangenamen.
 • Het beste zeilseizoen loopt van november tot april. Buiten het seizoen zijn charters ook mogelijk.
 • Neem een minimum aan bagage mee tijdens deze unieke Jonk Cruise.
 • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen en beschikt over een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, sluiting van Nationale Marine Parken etc. kunnen cruise routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. De kapitein behoudt het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van Jonk Cruise - zeil van Krabi naar Phuket blijft te allen tijde gehandhaafd.

  Handige zaken om niet te vergeten:
 • windjack
 • warme kleding
 • zwemspullen
 • zonnehoed/pet
 • zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
 • zonnebril + veiligheidsbandje
 • bril als u contactlenzen draagt
 • contant geld, op sommige plekken zijn geen banken
 • zaklamp
 • schoenen voor op strand en in grotten
 • badlaken

 • AfvaartKrabi naar PhuketAfvaartPhuket naar Krabi
  Tour 1.02 Nov tot 06 Nov.19Tour 2.08 Nov. tot 12 Nov.19
  Tour 3.14 Nov. tot 18 Nov.19Tour 4.20 Nov. tot 24 Nov.19
  Tour 5.26 Nov. tot 30 Nov.19Tour 6.01 Dec. tot 05 Dec.19
  Tour 7.07 Dec. tot 11 Dec.19Tour 8.13 Dec. tot 17 Dec.19
  Tour 9.23 Dec. tot 27 Dec.19Tour 10.29 Dec. tot 02 Jan.19
  Tour 11.04 Jan. tot 08 Jan.20Tour 12.10 Jan. tot 14 Jan.20
  Tour 13.16 Jan. tot 20 Jan. 20Tour 14.22 Jan. tot 26 Jan.20
  Tour 15.28 Jan. tot 01 Feb.20Tour 16.03 Feb. tot 07 Feb.20
  Tour 17.09 Feb. tot 13 Feb.20Tour 18.15 Feb. tot 19 Feb.20
  Tour 19.22 Feb. tot 26 Feb.20Tour 20.01 Mar. tot 05 Mar.20
  Tour 21.21 Mar. tot 25 Mar.20Tour 22.27 Mar. tot 31 Mar.20
  Tour 23.02 Apr. tot 06 Apr.20Tour 24.08 Apr. tot 12 Apr.20
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden en frisdrank zoals aangegeven, gebruik van snorkelspullen, vertrek vanaf Phuket of Krabi. Voor transfers vanaf andere locaties betaalt u een toeslag. Vervoer op beschreven Jonk. Engels en Duitssprekende kapitein en lokale 'matrozen'. Verblijf in eenvoudige maar comfortabele ruimte aan boord met ventilator en gedeeld sanitair, twee gezamenlijke douches en toiletten, twee warm water-douches op het dek.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische dranken, nationaal park entree gelden, 25 euro pp. ter plaatse betalen, persoonlijke uitgaven, niet vermelde (boot)transfers & visumkosten, bagage afhandeling, vis- en duikuitrusting en facultatieve excursies.
  Minibus transfer van uw Phuket of Krabi naar de pier is niet inclusief.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Jonk Cruise - zeil van Krabi naar Phuket (5 dagen / 4 nachten)

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
  Name: Chris
  Date: 21-Jan-20

  Recensie: Aanrader maar wel prijzig. Hutten zijn klein.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Willem
  Date: 30-Nov-19

  Recensie: Goed verzorgde reis met heerlijk eten waarbij het fruit rijkelijk op tafel werd geserveerd. Ook het fris en de drankjes werden goed verzorgd. Men kon zelf eigen meegenomen sterke drank gebruiken wat ook keurig is vermeld in de info. Vele eilanden werden er aangedaan waar we konden snorkelen of duiken. Zelf naar het strand zwemmen was geen probleem of met de rubberboot als het zwemmen te ver was. De bemanning deed op alle fronten hun best. Speciale tripjes met de bijboot naar strandjes of door een grot maakte de reis avontuurlijk en soms spannend met wat zou ik nu weer gaan zien. Heerlijke ligbedden en stoelen aan dek deed menigeen even wegdommelen op het wiegen van de golven. Anders deed een heerlijk drankje (rum) zijn best om de oogjes klein te krijgen. DE hutten waren keurig verzorgd, enkele wat aan de krappe kant maar het is ook niet te vergelijke met een hotel aan de wal. Het blijft een schip! Gelukkig was er ook de mogelijkheid om op het dek te slapen waar heerlijke bedden en ligstoelen aanwezig waren. Vele maakten er ook in de nacht gebruik van om de warme hutjes te ontvluchten en naar de sterren te kijken. Werd de zon midden op de dag te heet dan werd er een mooie luifel over het zonnedek getrokken zodat je heerlijk in de schaduw van de vergezichten kon genieten. De kapitein/eigenaar wist ons veel te vertellen over wat we zagen of andere zaken waar we belangstelling voor hadden. De voertaal was deze reis Duits daar de meeste gasten uit Duitsland kwamen maar als wij Hollanders het even niet snapte sprak de kapitein vloeiend Engels wat de andere gasten gelukkig later ook probeerde. Zo ontstond er een prettige sfeer aan boord waar de bemanning goed op inspeelde. Deze reis aan boord van de Jonk was een mooie aanvulling op onze vakantie in Thailand en Cambodja. In het mooie Thailand met zijn vriendelijke bewoners zullen we zeker nog eens terugkomen. Groeten Willem  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Norbert Regelink
  Date: 06-Mar-19

  Recensie: We hebben alle stress achter ons gelaten deze week op zee. De Duitse kapitein en zijn Thaise crew deden echt alles voor ons aan boord van deze authentieke houten jonk. We hebben ons laten leiden door het ritme van de golven en het heerlijke Thaise eten en honderden eilanden in Baai van Phangna.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Jonk Cruise - zeil van Krabi naar Phuket (5 dagen / 4 nachten)

  Met een 25 meter lange houten jonk 'Dauw Talae 2' (Star of the Sea) vaart u vijf dagen langs vele schitterende eilanden in de Andaman zee. U vertrekt vanaf Phuket of Krabi.

  Vanaf:
  Contact
  Schemerlicht cruise in Phang Nga baai

  Vaar naar een tropische zonsondergang aan boord van een traditionele Chinese Junk. Een perfecte kans om te genieten van het uitzicht in de zachte bries, terwijl de laatste zonnestr