Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)

Tourcode:0260
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 17.00
Category: Jungle trekking
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 11 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Umphang jungletrek verschilt duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen, zoals Karen, Hmong en Meo, nog nauwelijks bezocht door westerse reizigers.

Deze jungle-safari is een gegarandeerd exotisch avontuur in een uitermate ruig gebied. Green Wood Travel biedt u deze primeur aan.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pick-up truck
Dag 1: Reis over de bergen van Mae Sot naar het dorpje Umphang

's Morgens halen we u op van uw hotel, het busstation of het vliegveld in Mae Sot. Vertrek in een pick-up truck vanuit Mae Sot naar Umphang, een mooie tocht van ongeveer 170 kilometer met 1219 (!) bochten, u mag ze natellen. Onderweg stoppen we bij warmwaterbronnen en bezoeken we een spectaculaire vleermuisgrot. 's Avonds diner, met kampvuur en ontspanning. Overnachting in sfeervolle Thaise tenten bij de Mae Klong rivier.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bamboe- of rubbervlot
Dag 2: Avontuur ten Top op het vlot, in de regenwaterval en de thermische baden

Na het ontbijt vertrek voor een spectaculaire tocht van ongeveer 4 uur op een bamboe- of rubbervlot over de Mae Klong rivier, door de dichte jungle van Umphang. Onderweg ziet u o.a. kalkstenen rotsen loodrecht omhoog rijzen en de Pha Leud oftewel Bloedklif. Als het regent kleurt het water rood door de mineralen in het gesteente. De tocht door deze betoverende omgeving eindigt bij de Thee Lor Jor watervallen. Thee Lor Jor betekent regen waterval in de Karen taal omdat het water als regen van de rotsen afstroomt. Het hele jaar door is de omgeving van de waterval bedekt met groene mossen en varens. Naast de waterval ligt een natuurlijke warme bron, een weldaad voor uw vermoeide voeten. In de late namiddag aankomst in Thasai. Geniet van de overweldigende natuur, de kleurrijke vogels en wellicht ook van de gibbons (apen). De Takubi-stroomversnellingen doen er nog een schepje bovenop. Dan volgt een trekking van circa 4 uur naar het Umphang-wildreservaat. Gezamenlijk maken we het diner klaar. Overnachting in tenten op 800 meter van de watervallen.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: geen
Dag 3: Trekking en verfrissing in de grootste waterval van Azië

Eerst een stevig ontbijt en daarna vertrek voor korte trekking van ongeveer een half uur naar de beroemde Tee Lor Su-waterval, Tee Lor betekent waterval en Su groot in de Karen taal. Het is de grootste in Zuidoost-Azië, de op vijf na grootste van de wereld en behoort tot de 6 mooiste watervallen ter wereld. Het Wereld Natuurfonds heeft deze waterval uitgeroepen tot 'World Heritage.' Vanaf 900 meter boven zeeniveau hoogte stort het water naar beneden.U kunt een verfrissende duik nemen in een van de lager gelegen terrassen van de waterval of een "douche." Een geweldige ervaring! Na de lunch een opwindende trekking van 3 uur naar Kotha Karen-dorpjes.

Na het diner bekijken we de manier waarop de Karen leven. En wederom overnachten we in tenten.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: open pickup truck
Dag 4: Vroeg op en ervaar het schip van de tropische jungle

Sta op voordat de zon opkomt en loop naar de uitkijkpost. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Onderweg terug naar Umphang bezoeken we nog een Palata Karen Village of Mae Lamung. Na de lunch transfer naar Mae Sot en transfer naar uw hotel of het busstation voor de VIP-nachtbus (niet inclusief) naar Bangkok of Chiang Mai of naar de luchthaven voor de vlucht (niet inclusief) naar Bangkok.
Optionele Tours:

Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)
Het vijfdaagse programma is het meest uitdagende van de twee Umphang jungletreks. Deze treks verschillen duidelijk van alle andere jungletreks in Noor
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)
De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternat
Opmerkingen: start ook vanaf: (niet inclusief de tourprijs) Bangkok en Chiang Mai per VIP airco nachtbus en/of vlucht. Als u reist per vliegtuig of dagbus vanuit Bangkok, Chiang Mai of Phitsanulok dan verblijft u nog een extra nacht (niet inclusief) in Mae Sot stad.

Op tourcode 0260 en 0260A is het volgende van toepassing:
 • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Zorg dat u ruimte heeft voor slaapzak en matje.
 • Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een zeer goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
 • Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in TAK / Umphang voorkomen. Daarom adviseren wij u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

 • Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
 • sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
 • draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico).


 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Umphang jungle safari tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf Mae Sot luchthaven, busstation, hotel of guesthouse. The Umphang Jungle Safari wordt begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids en enkele dragers. Vervoer per lokale open taxi & bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space !) en/of tenten als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 11 eerlijke recensies.
  Name: Sander Harmsen
  Date: 13-Mar-20

  Recensie: Bulten! (heb er 236 geteld op me lichaam, geen grap!), zweet, overgeven, diaree en afzien = Umhang Jungle Safari: zwemmen bij een van de grootste watervallen ter wereld, tijgersporen in de modder, weggerend en achtervolgt door een olifant, wilde apen gezien, vleermuisgrot gezien, slapen op hele mooie plekken = Umphang Jungle Safari. Wij hebben de 5 daagse tocht gedaan en hebben ongelooflijke dingen meegemaakt. De gids (Oum) en dragers weten erg veel van de natuur en zijn hele relaxe mensen! Ondanks dat we alle twee ziek werden en we s’nachts gezelschap hadden van prikkende rupsen (vandaar die bulten) is het een ongelooflijke tocht geweest. Eten was ook heel goed verzorgt. Samengevat; afzien in het kwadraat maar het was het waard!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rick en Marjolein
  Date: 09-Mar-20

  Recensie: Een unieke ervaring: fysiek zwaar maar tegelijkertijd geweldig mooi! De trekking bestond uit een boottocht door een prachtige omgeving, slapen in de jungle, pittige trekkings, douchen bij een waterval en kennismaken met een lokale stam. De nachten zijn pittig en primitief op de dunne bamboematjes, maar het lekkere eten, de gezellige gidsen en de mooie omgeving maken dit meer dan goed. Een aanrader!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. van den Ende
  Date: 20-Feb-20

  Recensie: Een onvergetelijk mooie ervaring waarbij we ook wel wat ontberingen hebben gehad. Je moet over een sterke maag beschikken om deze tour goed te kunnen volbrengen. Als je primatourtabletten worden aangeboden, neem die dan gerust aan en in. Je hebt ze nodig om je maaginhoud binnen te houden tijdens de tocht met de Pick up truck. We hebben geen bergstam bezocht maar verder een erg gave jungletocht gehad met ons gezin en de twee reisgenotes Anja en Susan. De gids en de begeleiders weten niet wat ze voor je zullen doen om het je aangenaam te maken. De tocht over het water was mooi, het zwemmen met ons zevenen bij de twee verschillende watervallen bijna een sprookje. De tocht op de tweede dag was best pittig en zeer de moeite waard. Het dorpje waar we de derde dag sliepen bij de lokale bevolking een Unicef plaatje waar je zelf middenin staat. wat mooi dat we dit mee mochten maken en wat hartelijk zijn de mensen. We zijn nog ziek geweest van de lokale whisky, dus laat dat maar aan de Thai. De olifant tocht is niet alleen voor de olifanten maar ook voor de bereiders erg zwaar. Met meerdere blauwe plekken waren we na ruim drie uur blij dat we af konden stappen. Alles bij elkaar zeer de moeite waard.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marsha
  Date: 13-Feb-20

  Recensie: Je moet van back to basic houden dan is deze trekking een goede keus. Het fijne is dat het totaal niet toeristisch is en dat je dus geen blanke tegen komt. Wij hebben alleen gezwommen bij de tilorzu waterval, echt super cool. Sanitair is echt vies bij de campsite maar gelukkig hoef je daar over het algemeen niet lang te zijn. Het eten is goed en wij vonden de trekking goed te doen, we hebben het zelfs sneller gedaan (en dat terwijl niet echt geweldige conditie hebben). Wij hebben de 3 daagse trekking gedaan en vonden dit lang genoeg, erg jammer is dat de site van greenwood zegt dat dag 1 en 2 zijn samengevoegd, maar wij hebben heel dag 1 niet gedaan en daar hadden we achteraf wel de tijd voor gehad want we moesten meer dan 1,5 uur wachten voor de raft en hadden daarna ook nog tijd bij de campsite. Daardoor hebben we maar 1 karen village gezien, ook die op de laatste dag hebben we niet bezocht. Dus pas jullie site aan of geef jullie guide's goede instructies. De olifant trekking is erg lang en niet erg comfortabel maar wel een leuke ervaring (wel blauwe plekken en spierpijn en dit hadden we niet na de wandeling). De info die ze je geven wanneer bussen vertrekken kloppen inderdaad niet en er is ook geen vliegveld meer. De busverbindingen zijn verder super en de bussen zijn comfortabele bussen (en zeer goedkoop, neem VIP (vanaf bkk) of 1ste class vanaf mae sot). Als je een hotel boekt, boek dan niet D.K., de bedden zijn planken maar ga naar het mae sot hill (europese bedden, je gaat namelijk aankomende dagen vaak genoeg op harde ondergrond slapen). De beste periode is volgens mij voor deze trekking net na het regenseizoen, dan is de waterval het meest indrukwekkend... (droogseizoen is er veel minder water, dat was een beetje jammer). Maar al met al was het de moeite waard...  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Harry Wesselman
  Date: 22-Dec-19

  Recensie: Wij hebben de trekking in december gedaan, in de nachten heel koud, overdag perfect je gaat alleen niet met een bamboevlot de rivier af maar met een raft, van een bamboevlot hadden ze daar nog nooit van gehoord, dus greenwood verander dat in de aanbieding, verder was alles heel primitief,en als de gids zegt, het is 4 uur lopen nou maak er dan maar 6 van,de maaltijden waren goed. de rit van Mae Sot de bergen in duurt 4 uur wel mooi maar toch wel blij als je er eenmaal bent,de cottage is erg basic, maar als je terug komt is een hard bed en koud water al een hele opluchting  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)

  De Umphang jungletrek verschilt duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen,

  Vanaf:
  Contact
  Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

  Het vijfdaagse programma is het meest uitdagende van de twee Umphang jungletreks. Deze treks verschillen duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent no