Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

Tourcode:0260A
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 17.00
Category: Jungle trekking
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
Het vijfdaagse programma is het meest uitdagende van de twee Umphang jungletreks. Deze treks verschillen duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen, zoals Karen, Hmong en Meo, nog nauwelijks bezocht door westerse reizigers.

Deze jungle-safari is een gegarandeerd exotisch avontuur in een uitermate ruig gebied. Green Wood Travel biedt u deze primeur aan.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pick-up truck
Dag 1: Reis over de bergen van Mae Sot naar het dorpje Umphang

Morgens halen we u op van uw hotel, het busstation of het vliegveld in Mae Sot. Vertrek in een pick-up truck vanuit Mae Sot naar Umphang, een mooie tocht met 1219 (!) bochten, u mag ze natellen, van ongeveer 170 kilometer. Onderweg stoppen we bij de Pacharoen waterval en bezoeken we een dorpje van de Hmong-bergstam. Na de lunch maken we kennis met hun dagelijks en traditioneel leven. 's Middags bezoeken we onder meer een dorp van de Karen en op het einde van de dag een spectaculaire vleermuisgrot. 's Avonds diner, met kampvuur en ontspanning. Overnachting in sfeervolle Thaise tenten bij de Mae Klong rivier.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bamboe- of rubbervlot
Dag 2: Avontuur ten Top op het vlot, in de regenwaterval en de thermische baden

Na het ontbijt vertrek voor een spectaculaire tocht van ongeveer 3 uur op een bamboe- of rubbervlot over de Mae Klong rivier, door de dichte jungle van Umphang. Onderweg ziet u o.a. kalkstenen rotsen loodrecht omhoog rijzen en de Pha Leud oftewel Bloedklif. Als het regent kleurt het water rood door de mineralen in het gesteente. De tocht door deze betoverende omgeving eindigt bij de Thee Lor Jor watervallen. Thee Lor Jor betekent regen waterval in de Karen taal omdat het water als regen van de rotsen afstroomt.

Het hele jaar door is de omgeving van de waterval bedekt met groene mossen en varens. Naast de waterval ligt een natuurlijke warme bron, een weldaad voor uw vermoeide voeten. In de late namiddag aankomst in Thasai. Geniet van de overweldigende natuur, de kleurrijke vogels en wellicht ook van de gibbons (apen). De Takubi-stroomversnellingen doen er nog een schepje bovenop. Dan volgt een trekking van circa 4 uur naar het Umphang-wildreservaat. Gezamenlijk maken we het diner klaar. Overnachting in tenten op 800 meter van de watervallen.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: geen
Dag 3: Trekking en verfrissing in de grootste waterval van Azië

Eerst een stevig ontbijt en daarna vertrek voor korte trekking van ongeveer een half uur naar de beroemde Tee Lor Su-waterval, Tee Lor betekent waterval en Su groot in de Karen taal. Het is de grootste in Zuidoost-Azië, de op vijf na grootste van de wereld en behoort tot de 6 mooiste watervallen ter wereld.

Het Wereld Natuurfonds heeft deze waterval uitgeroepen tot 'World Heritage.' Vanaf 900 meter boven zeeniveau hoogte stort het water naar beneden.U kunt een verfrissende duik nemen in een van de lager gelegen terrassen van de waterval of een "douche." Een geweldige ervaring! Na de lunch een opwindende trekking van 3 uur naar Kotha Karen-dorpjes. Na het diner bekijken we de manier waarop de Karen leven. En wederom overnachten we in tenten.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: geen
Dag 4: Een echte jungle trekking door de maagdelijke regenwoud van Doi Phuwatoo

Na een energierijk ontbijt zijn we klaar voor een serieuze 4 uur durende voettocht door de maagdelijke jungle van de berg Doi Phuwatoo. Zelden krijgen reizigers de kans om een tropisch regenwoud van zo dichtbij mee te maken onder leiding van zeer ervaren gids.

Overnachting in de jungle omgeven door geheimzinnige junglegeluiden. Na deze intense dag zal het niet moeilijk zijn om in slaap te vallen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: open pickup truck
Dag 5: Vroeg op, uitzichtpunt en terug naar Mae Sot

Sta op voordat de zon opkomt en loop naar de uitkijkpost. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Transfer terug naar Umphang. Na de lunch transfer naar Mae Sot en transfer naar uw hotel of het busstation voor de VIP-nachtbus (niet inclusief) naar Bangkok of Chiang Mai of naar de luchthaven voor de vlucht (niet inclusief) naar Bangkok.

Optionele Tours:

Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)
De Umphang jungletrek verschilt duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele
Opmerkingen: start ook vanaf: (niet inclusief de tourprijs) Bangkok en Chiang Mai per VIP airco nachtbus en/of vlucht. Als u reist per vliegtuig of dagbus vanuit Bangkok, Chiang Mai of Phitsanulok dan verblijft u nog een extra nacht (niet inclusief) in Mae Sot stad.

Op tourcode 0260 en 0260A is het volgende van toepassing:
 • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Zorg dat u ruimte heeft voor slaapzak en matje.
 • Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een zeer goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
 • Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in TAK / Umphang voorkomen. Daarom adviseren wij u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

 • Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
 • sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
 • draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico).


 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Umphang jungle safari tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf Mae Sot luchthaven, busstation, hotel of guesthouse. The Umphang Jungle Safari wordt begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids en enkele dragers. Vervoer per lokale open taxi & bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space !) en/of tenten als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
  Name: Sander Harmsen
  Date: 13-Mar-20

  Recensie: Bulten! (heb er 236 geteld op me lichaam, geen grap!), zweet, overgeven, diaree en afzien = Umhang Jungle Safari: zwemmen bij een van de grootste watervallen ter wereld, tijgersporen in de modder, weggerend en achtervolgt door een olifant, wilde apen gezien, vleermuisgrot gezien, slapen op hele mooie plekken = Umphang Jungle Safari. Wij hebben de 5 daagse tocht gedaan en hebben ongelooflijke dingen meegemaakt. De gids (Oum) en dragers weten erg veel van de natuur en zijn hele relaxte mensen! Ondanks dat we alle twee ziek werden en we s’nachts gezelschap hadden van prikkende rupsen (vandaar die bulten) is het een ongelooflijke tocht geweest. Eten was ook heel goed verzorgt. Samengevat; afzien in het kwadraat maar het was het waard!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Herman Kenter
  Date: 22-Dec-19

  Recensie: We hebben deze tocht niet af kunnen/willen maken. De eerste dag eindigde slecht: de boottocht was mooi maar onze bagage, die we in dubbele plastic zakken hadden gestopt, was toch kledder en ook de reserve camera deed het niet meer. De jungletrek was zwaar vanwege de spekgladde "paden" t.g.v. de vele regen. Al onze kleren waren dus nat en konden niet drogen. Ook konden we vanwege het slechte weer niet aan de rivier overnachten maar in een tentje op de betonnen vloer onder het dak van een zomerkamp-achtig open gebouw met grote houten banken en tafels. Het beddengoed bestond uit een ca. 4 mm dik "matras" waar de rek uit was en een dunne slaapzak, waar je doorheen kon kijken. Kussens hebben we niet kunnen vinden maar heb ik later alsnog kunnen regelen alsmede extra dekens voor onder en op ons want hoe vreemd het ook klinkt, we hadden het koud! Rond 8 uur 's avonds na het avondeten moesten we gaan slapen want er was niets anders te doen. De gids met dragers waren ergens anders in het zomerkamp. Niet zo gezellig dus. Aangezien we de 5-daagse jungletrek geboekt hadden en er dus nog 4 zulke dagen met volgens de gids nog langere jungle- treks in de regen zouden volgen, hebben we vriendelijk bedankt. We zijn de volgende dag nog naar de watervallen geweest en hebben ons daarna laten ophalen. Dan maar geen held. Greenwood Travel heeft het adequaat met ons opgelost.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: fam. Groenhout
  Date: 16-Aug-19

  Recensie: Geweldige ervaring, puur natuur, zéker voor 2 avontuurlijke avonturiers! Wel primitief, maar dat hoort erbij. Wij houden niet van die supertoeristische trekpleisters, dus kunnen dit zeker waarderen!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)

  De Umphang jungletrek verschilt duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen,

  Vanaf:
  Contact
  Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

  Het vijfdaagse programma is het meest uitdagende van de twee Umphang jungletreks. Deze treks verschillen duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent no