PRIVE het hart van Laos 8 dagen

Tourcode:LAO-0004
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Rondreis individueelPRIVE
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

Geef uw nieuwsgierigheid ruim baan met deze tour door Laos. Het boeddhistische land wordt al duizenden jaren bevolkt maar laat zich nog graag ontdekken. Bewonder de kalkstenen bergruggen van Vang Vieng, onderga de magie van het eeuwenoude Luang Prabang en ontdek de miniatuur Boeddha's en gouden stoepa van Vientiane. U bent met deze tour verzekerd van vervoer, overnachtingen en ontbijt. Verder verplicht het u tot niks. U hebt alle ruimte om uw dagen naar eigen inzicht in te vullen. Een leuke fietstocht misschien? U kunt deze reis in Vientiane beginnen of in Luang Prabang. Wij doen graag een paar suggesties.

ROUTE KEUZES:
ROUTE 1. VIENTIANE - Vang Vieng - Luang Prabang
ROUTE 2. LUANG PRABANG - Vang Vieng - Vientiane

 • Deze 8-daagse Laos tour is uitstekend te combineren met een twee daagse Mekong Riviercruise van Luang Prabang naar Huay Xay aan de Thaise grens of vice Versa.

 • Overnachting: Phasouk Residence
  Maaltijden:
  Vervoer: auto of minibus
  Dag 1: Aankomst in Vientiane
  U wordt op de luchthaven of Tha Naleng treinstation van Vientiane welkom geheten door uw eigen lokale chauffeur. Deze begeleidt u naar het hotel. Laat deze kleine maar nog oorspronkelijke stad op u inwerken. Een wandeling naar de Mekong rivier zorgt voor een aangename kennismaking. De boulevard aan de Mekong wordt als de zon onder onder gaat heel even gym. De uitgelezen mogelijkheid om even mee te doen aan de openlucht aerobic. Langzaam komt aan die boulevard ook de levendige avondmarkt op stoom. Meng u onder de Lao en zoek naar kleren, snuisterijen en souvenirs of ga lekker zitten voor een Lao biertje en proef de pittige groene papaya-salade.


  Overnachting: Phasouk Residence
  Maaltijden: Ontbijt,
  Vervoer: fiets
  Dag 2: Ontdek de vele gezichten van Vientiane
  Vientiane laat zich heel goed op de fiets ontdekken omdat de stad niet te groot en te druk is. Onze leuke halve dagtocht (niet inclusief de tourprijs) laat u op een originele manier de stad zien. De tour begint bij de oudste tempel in Vientiane, de Wat Sisaket met zijn duizenden kleine Boeddha's, en de voormalige koninklijke Prakeo Tempel die nu een museum is. We fietsen naar het Patuxai Monument, geïnspireerd op de Arc de Triomphe in Parijs, die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Daarna staat de belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van Vientiane op het programma: de gouden stoepa van That Luang. Voordat we terug fietsen naar uw hotel, bezoekt u het Cope Tentoonstellingscentrum waar u wordt geïnformeerd over de gevolgen voor de Lao van de zware bombardementen tijdens de Vietnam oorlog.


  Overnachting: The Elephant Crossing
  Maaltijden: Ontbijt,
  Vervoer: mini- of tourbus
  Dag 3: Op weg naar Vang Vieng
  Na het ontbijt met de gedeelde mini- of tourbus naar Vang Vieng, op ongeveer 150 kilometer van Vientiane. U gaat bij aankomst op eigen gelegenheid naar het hotel.
  Vang Vieng is zonder twijfel een van de mooiste plekken die u in Laos zult zien.

  De kleine stad met zijn eeuwenoude kloosters wordt omringd door indrukwekkende natuur: de kalkstenen bergen met de vele grotten en de rivier de Song. Vang Vieng leed de afgelopen jaren onder een uit zijn voegen gegroeid nachtleven, maar dat is voorbij. Rustig een drankje aan de rivier drinken kan uiteraard nog, maar u kunt hier het best genieten door er per kajak, fiets of te voet op uit te trekken.


  Overnachting: The Elephant Crossing
  Maaltijden: Ontbijt,
  Vervoer: geen
  Dag 4: Ontdekkingstocht door Vang Vieng
  Deze dag is ter vrije besteding. Kies voor natuur, cultuur of avontuur! Doe de wandelschoenen aan of huur een fiets of scooter en ontdek de natuur en geweldige vergezichten. Niet ver van Vang Vieng, een paar kilometer rivier afwaarts en u bent bij Tham Lom, de 'Wind Cave', waar het ook goed zwemmen is. Iets verder ligt de Phu Kham Cave met een Liggende Boeddha in de grot, ook hier kunt u uitstekend zwemmen. Puur watervertier is er als u gaat raften of kajakken op de rivier; zwemmen kan ook bij de geliefde Tham Pouhkam, de Blue Lagoon; bij watergrot Tham Nam dobbert u lekker koel op een opblaasband rond. In de buurt van Vang Vieng kunt u de rotswanden beklimmen of een tocht per luchtballon over de omgeving maken. Het stadje is ook de uitgelezen uitvalsbasis om Kmong dorpen te bezoeken.


  Overnachting: Villa Muang Lao
  Maaltijden: Ontbijt,
  Vervoer: mini- of tourbus
  Dag 5: Prachtige natuur: van Vang Vieng naar Luang Prabang
  Na het ontbijt met de gedeelde mini- of tourbus naar Luang Prabang. U wordt opgehaald bij het busstation en naar uw hotel gebracht. Het door bergen omringde stadje Luang Prabang bestaat al meer dan duizend jaar en ademt geschiedenis en Laotiaanse cultuur. Het staat vanwege dat unieke karakter sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst. Laos belangrijkste toeristische bezienswaardigheid heeft wat te bieden: voormalige koninklijke paleizen, ruim dertig tempels (het is nog altijd het centrum van het Lao boeddhisme), maar ook sfeervolle historische straatjes boordevol winkeltjes en restaurants. Luang Prabang is gedrenkt in historie maar geen slaperig stadje geworden.


  Overnachting: Villa Muang Lao
  Maaltijden: Ontbijt,
  Vervoer: fiets
  Dag 6: Kleurrijk Luang Prabang
  Ook Luang Prabang en omgeving kunt u per fiets ontdekken (niet inclusief de tourprijs). We beginnen in het Royal Palace Museum en fietsen daarna naar een van de mooiste gebouwen in Laos, de 16e eeuwse Xiengthong Tempel met zijn dak dat bijna tot aan de grond reikt, centrum voor koninklijke ceremonies, schoolvoorbeeld voor boeddhistische architectuur en kunst en rustplaats van koningen. We vervolgen onze route naar de unieke Wat Mai en de tempel Wat Visoun met de stoepa die vanwege de vorm in de volksmond de watermeloen stoepa wordt genoemd. Dan wordt het tijd om de stad uit te fietsen. Naar het dorp van de smeden, Ban Hat Bien en het Lao Loum dorp Ban Don Kao. De van oudsher vaak geïsoleerd wonende Lao Loum vormen in dit deel van Laos een meerderheid. Ze leven meestal van rijstbouw en groenteteelt. Al fietsend volgen we de loop van de Mekong rivier richting het weversdorp Ban Xangkhong, we bezoeken de oude stoepa van de Xienglek Tempel en klimmen naar de laatste tempel van deze tour, de Wat Phonpao, prachtig gelegen op een heuvel en met een panoramisch uitzicht over Luang Prabang en omgeving. Vol nieuwe indrukken fietsen we terug naar het hotel.


  Overnachting: Villa Muang Lao
  Maaltijden: Ontbijt,
  Vervoer: geen
  Dag 7: Vrije dag - waarom niet naar de Kuang Si watervallen?
  Ook deze dag is ter vrije besteding. Misschien wel de perfecte dag om te genieten van het Kuang Si watervallen en de vlindertuin. Loop de mooie tuin in om vlinders te ontdekken. Klim daarna naar het hoogste punt van de waterval. Voor de dierenliefhebbers is ook een trip naar Elephant Village mogelijk of een bezoek aan een van de dierparken in de buurt van Luang Prabang. En voor de avond is er nog zo'n mooi uitzichtpunt: Mount Phousi. Het zijn 355 treden naar boven, maar eenmaal aangekomen bij de Chomsi Tempel is het uitzicht al die moeite waard.


  Overnachting: geen
  Maaltijden: Ontbijt,
  Vervoer: auto of minibus
  Dag 8: Het einde van deze tour, gaat uw hart al sneller kloppen?
  Afhankelijk van uw vertrektijd is er mogelijk nog wat vrije tijd. U wordt naar het vliegveld of de pier gebracht. Met AirAsia (niet inclusief) kunt u voordelig naar bijvoorbeeld Bangkok vliegen. Of kies voor een andere reisoptie.

  Combineer deze 8-daagse Laos tour met een twee daagse Mekong Riviercruise van Luang Prabang naar Huay Xay aan de Thaise grens of vice Versa.
  Opmerkingen: ROUTE KEUZES:
  ROUTE 1. VIENTIANE - Vang Vieng - Luang Prabang
  ROUTE 2. LUANG PRABANG - Vang Vieng - Vientiane
  Deze 8-daagse Laos tour is uitstekend te combineren met een twee daagse Mekong Riviercruise van Luang Prabang naar Huay Xay aan de Thaise grens of vice versa.
  Inclusief de tour: Vervoer (behalve bij aankomst in Vang Vieng); ontbijt; accommodatie; twee fietstochten, belasting & service charge.
  alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Fiets excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned auto, minibus of tourbus. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, (boot)transfers, vliegtickets, visumkosten (= $ 30 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies. Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand, Laos of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor PRIVE het hart van Laos 8 dagen

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
  Name: Raymond
  Date: 23-Mar-19

  Recensie: Prachtig land en goede tour, veel gezien en 8 dagen en vonden alle plekken zeker de moeite waard. Complimenten aan Green Wood.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Susanne
  Date: 29-Aug-18

  Recensie: Erg leuke tour. Wij hadden wel een prive busje geregeld. Daar hadden we een goede gids en chauffeur bij.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Gerard de Lange
  Date: 29-Aug-18

  Recensie: Schitterende reis door Laos! Alles prima geregeld! Goede hotels!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE het Exclusieve Hart van Laos 12 dagen

  Open uw hart en zintuigen voor Laos. Ontdek met deze exclusieve Laos prive reis de mateloze charmes van de Laotianen en de eindeloze schoonheid van de natuur. Bewonder de kalkstene

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Mysterieus Midden en Zuid-Laos 7 dagen

  Uw zintuigen krijgen het druk op deze reis! Vanuit de centraal gelegen hoofdstad Vientiane trekt u door de prachtigste natuurgebieden en langs bijzondere bezienswaardigheden naar h

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE het hart van Laos 8 dagen

  Geef uw nieuwsgierigheid ruim baan met deze tour door Laos. Het boeddhistische land wordt al duizenden jaren bevolkt maar laat zich nog graag ontdekken. Bewonder de kalkstenen berg

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Expeditie Noord-Laos 9 dagen

  Negen dagen op expeditie door Noord-Laos. Prachtige natuur, indrukwekkende oudheden, verfrissende watervallen. Dit is een Laos tocht die u nooit meer zult vergeten. Ontdek dit onon

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE de andere weg door Noord en Midden-Laos 9 dagen

  Dompel negen dagen lang onder in dit fascinerende en o zo vriendelijke land. Laat u verrassen door duizenden miniatuur Boeddha's in de oudste tempel van hoofdstad Vientiane, on