PRIVE Expeditie Noord-Laos 9 dagen

Tourcode:LAO-0011
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueelPRIVE
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Negen dagen op expeditie door Noord-Laos. Prachtige natuur, indrukwekkende oudheden, verfrissende watervallen. Dit is een Laos tocht die u nooit meer zult vergeten. Ontdek dit onontgonnen deel van Laos voordat het te laat is. Een lange week bent u omgeven door het mooiste wat moeder natuur te bieden heeft. De honderden jaren oude Mekong en Nam Ou rivieren kronkelen tussen kalkstenen bergformaties waarin grotten zijn uitgeslepen en watervallen hun weg omlaag vinden. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
De landschappen zijn groener dan groen. U gaat er wandelen en fietsen. En u maakt kennis met enkele van de oudste bevolkingsgroepen van Laos, de Khmu en Hmong. Zie hoe rijstwijn wordt gemaakt, zijde wordt gekleurd en van bamboe papier wordt gemaakt. Bezoek heilige beelden en de duizenden Boeddha's van Pak Ou. Als kers op de pudding wacht u aan het einde van deze expeditie de eeuwenoude koningsstad Luang Prabang.

U kunt voor deze reis kiezen uit overnachtingen in een standaard of deluxe kamer of uit een standaard of deluxe hotel, afhankelijk van de locatie.

Voorbereidingsinformatie over Laos. Lees hier wat u echt moet weten!
Overnachting: Zuela Guesthouse
Maaltijden:
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 1: De kalksteen route naar Luang Namtha.
Deze eerste expeditie dag voert u langs een klassieke handelsroute. De reis begint in Huay Xay, aan de grens met Thailand. Vandaar gaat u naar Luang Namtha, de poort naar China. De weg is gelukkig de afgelopen jaren verbeterd, maar alles rondom de weg heeft stilgestaan, zo lijkt het. De lokale bevolking, dit gebied kent meer dan twintig verschillende 'tribes'. Maar ook de oude kalkstenen rotsen en de eeuwig met vele kleuren groen bestrooide landschappen.

Maar eerst even naar het begin. U wordt nadat de formaliteiten aan de grens zijn afgewerkt opgewacht door uw Engelssprekende gids. De reis gaat naar Luang Namtha.

U bezoekt onderweg dorpjes van Khmu minderheden. De Khmu wonen al zeker 400 jaar in Laos. Meestal in heuvelachtig gebieden in de buurt van een rivier. Ze leven van visvangst, landbouw en de jacht. De nederzettingen zijn vaak klein maar kunnen soms uit wel 150 huisjes bestaan. Er is een sterke sociale band en verhalen vertellen rondom het kampvuur is nog altijd een onderdeel van hun levensstijl. Vooral veel oudere Khmu zijn zwaar getatoeëerd.

Na een kort bezoek aan de labyrintische grotten van Kao Rao, die zijn uitgesleten in de kalkstenen rotsen, is het nog ongeveer een uur rijden naar Luang Namtha.


Overnachting: Zuela Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: fiets
Dag 2: Op de fiets langs de tribes: zijde, rijstvelden, bamboepapier en rijstwijn.
U wordt rond 9 uur opgehaald bij Zuela Guesthouse voor een fietstocht door de omgeving. In Luang Namtha bezoekt u het Ethnic Museum om weer te weten te komen over de minderheden in dit gebied. Hoe ze echt leven ziet u als u naar dorpjes van Akha, Tai Dam en Tai Lue 'tribes' fietst. De Akha komen oorspronkelijk uit Tibet en leven in afgelegen gebieden. De vrouwen vallen op door hun hoofddeksels vol munten, die laten zien hoe welvarend de familie is. In deze dorpen ziet u hoe zijde wordt geproduceerd, geweven en hoe met natuurlijke stoffen zijde wordt gekleurd. Ook ontdekt u hoe van bamboe papier wordt gemaakt en hoe lokale Lao rijstwijn wordt gedestilleerd. Rustig aan, niet te veel proeven, u moet nog terug fietsen.

Na de picknick lunch fietst u langs rijstvelden naar de Nam Dee waterval, de waterval van 'het goede water'. Na te hebben opgefrist vervolgt de tocht naar de berg stoepa van Phoumpok, waar u een fraai uitzicht over de omgeving van Luang Namtha te wachten staat.

Deze fietstour legt nog aan op de Luang Mantha markt, waar het aanbod van verse groente overdonderend is. U bent in de middag terug naar het hotel.


Overnachting: Muang La Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 3: Pra Xack Kham. Een legendarische Boeddha met buitengewone krachten.
Uw expeditie gaat vandaag verder in zuidelijke richting, naar Muang La. Op weg daar naar toe stoppen we in het Lanten dorp Namdeng Nua en voor de lunch (niet inbegrepen) in Oudomxay.

Lao geloven dat de Boeddha de macht heeft om wensen uit te laten komen. Personen die een wens uitbrengen die vervolgens uitkomt worden geacht een jaar na die wens opnieuw een bezoek aan de tempel te brengen en een bijdrage achter te laten om te voorkomen dat hen groot ongeluk te wachten staat. De Pra Xack Kham tempel, die u bezoekt, is het huis van een van de belangrijkste heilige Boeddha beelden in Laos. Het vierhonderd jaar oude legendarische beeld wordt buitengewone krachten toegedicht. Vanuit de hele regio komen mensen hier naar toe om te bidden en wensen te doen.

Muang La, het eindpunt voor vandaag, staat bekend vanwege de natuurlijke warmwaterbronnen. U arriveert in de loop van de middag en heeft dus de mogelijkheid eens lekker te ontspannen door een traditionele massage of een bezoek aan de bronnen. In Muang La is er voor de overnachting de keuze uit Nam Kat Yolapa Guesthouse (standaard) of Muang La Resort (deluxe garden view).


Overnachting: Muang La Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus (bij de trektocht)
Dag 4: Trektocht naar het Khmu dorp op de heuvel.
Deze dag heeft geen programma en is vrij te besteden. Er is de mogelijkheid deze dag trektocht te boeken (niet inclusief).

's Ochtends vertrekt u voor een korte autorit langs kleine dorpjes rijstterrassen en de Pak Nam rivier naar Pak Khai. Daar begint deze trektocht. Het pad dat gevolgd wordt is het smalle pad dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. Het ligt voor de hand dat we boeren en vissers tegen komen en het is dus de uitgelezen mogelijkheid voor bijzondere ontmoetingen. U kunt meer te weten komen over hoe zij het land bewerken, de rijstvelden onderhouden en de jacht op klein wild uitvoeren.

Via het tropisch regenwoud belanden we in het Khmu dorp Ban Phavie, dat op de top van de heuvel ligt. Na de picknick lunch (inbegrepen bij deze tocht) wacht een verfrissende waterval. U kunt hier even badderen voordat aan de terugtocht wordt begonnen. Goede wandelschoenen en een hoofddeksel zijn aanbevolen als u deze trektocht maakt.


Overnachting: Nong Kiau Riverside Rooms
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot, auto of (mini)bus
Dag 5: Cruise over de rijstkom rivier. Per boot naar Muang Khua.
Ons vervoersmiddel vandaag is de boot. In de ochtend wordt u naar Muang Khua, dorp aan de rivier gebracht. Daar begint een rustige cruise over de Nam Ou rivier, de 'rijstkom rivier', naast de Mekong de belangrijkste waterweg in Laos. De bijna 450 kilometer lange rivier ontspringt bij China en gaat vlak bij Luang Prabang op in de Mekong. Geniet van de prachtige groene natuur en de afgelegen dorpjes waar u langs vaart. Bijzonder is Ban Sob Jaem, een Khmu en Hmong dorpje, dat alleen per boot bereikbaar is.

In de loop van de middag bereikt u Nong Kiau Riverside Rooms & Restaurant, uw verblijfplaats voor de komende twee nachten. U kunt de dag de dag laten of een korte fietstocht maken door deze fantastische omgeving vol kalkstenen (Pha Tok) grotten.


Overnachting: Nong Kiau Riverside Rooms
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: boot
Dag 6: Van waterval naar waterval. Klimtocht naar een uniek uitzicht.
Ontwaak in Nong Khiaw, zie de zon opkomen in dit rustige dorpje dat zo fraai tussen de kalkstenen bergen ligt gedrapeerd. Straten zijn er niet veel, maar uitzicht des te meer. Er staat vandaag een fikse wandeltocht op het programma. In ongeveer drie uur klimmen we door het gebied van de 100 watervallen van waterval naar waterval omhoog. Opvallend is dat tot een jaar of tien geleden, behalve de mensen die in de buurt wonen, niemand van deze watervallen had gehoord. Rond lunchtijd bereiken we de top en kunt u uw camera pakken voor een van de mooiste uitzichten in Laos.

Uiteraard is dit een heerlijke plek om te picknicken en dat doen we dan ook. Uw typische Lao lunch wordt geserveerd op grote bananenbladeren. Als het eten een beetje gezakt is dalen we weer af naar de rivier. In een van de dorpjes daar stappen we op een longtailboat die ons terug vaart naar Nong Khiaw.


Overnachting: Le Sen Boutique
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 7: Duizenden Boeddhabeelden in de mysterieuze grotten van Pak Ou.
Opnieuw kiezen we de zuidelijke richting. ons doel vandaag is Luang Prabang. Het door bergen omringde stadje Luang Prabang bestaat al meer dan duizend jaar en ademt geschiedenis en Laotiaanse cultuur. Het staat vanwege dat unieke karakter sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst.

Maar voordat u daar aankomt staat er nog wat moois op de agenda. De Nam Ou rivier geeft ons richting. Bewonder de schoonheid van het landschap van heuvels en rijstterrassen. We zouden u tekort doen als we geen bezoek brengen aan de mysterieuze grotten van Pak Ou, waar de lokale bevolking al eeuwenlang oude, meestal beschadigde houten, Boeddha-beelden plaatst. De duizenden beelden zijn verdeeld over twee grotten, die voor veel Lao inmiddels een heilige status hebben. In de laagste grot, Tham Ting, valt nog wat daglicht binnen, maar in de hogere grot, Tham Teung, wordt zoeken naar de boeddhistische iconen een bijzondere ervaring.

Tegen lunchtijd bent u dan in Luang Prabang. U kunt hier kiezen uit het Villa Chitdara Hotel (standaard) en Le Sen Boutique Hotel (deluxe).


Overnachting: Le Sen Boutique
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: fiets
Dag 8: Fietsen door de koningsstad. Uitzicht over Luang Prabang.
Na het ontbijt begint uw bezoek met een ontdekkingstocht per fiets. Op naar het Royal Palace Museum, dat een goed overzicht geeft van de geschiedenis van Luang Prabang. Hier bevindt zich onder meer het beroemde Prabang Boeddhabeeld en vele giften die de Laotiaanse koningen ontvingen van buitenlandse gezanten. U hebt in het museum al kennisgemaakt met een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden: de betoverende Wat Xiengthong. Deze tempel uit de 16e eeuw is met zijn dak dat bijna tot de grond reikt een prachtig voorbeeld van de elegantie en gratie van de lokale architectuur.

Niet al te ver hier vandaan ligt de grootste tempel van Luang Prabang: de Wat Mai met een indrukwekkend interieur en zijn vijf daken. Dat deze historische locatie niet voor niks ook tempelstad wordt genoemd toont de Wat Visoun, die vanwege de vorm door de Lao liefdevol de 'watermeloen stoepa' wordt genoemd.

In de middag vervolgen we de tocht. We laten Luang Prabang achter ons en fietsen via Ban Hat Hien, het traditionele dorp van de smeden naar weefdorp Ban Xangkhong aan de beroemde Mekong rivier. Na een bezoek aan de oude Wat Xienglek stoepa gaan we over de brug over de Nam Khan rivier naar Wat Phonphao. Deze tempel ligt op de top van een heuvel die een prachtig uitzicht verschaft over Luang Prabang en de wijde omgeving.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 9: Einde van de expeditie.
Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht is er nog tijd rond te kijken of uit te rusten. U wordt naar het vliegveld gebracht.

Vanuit Luang Prabang kunt u uitstekend naar Bangkok of Chiang Mai vliegen.
Opmerkingen:
 • Start dagelijks en verlenging is altijd mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

 • Het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of auto. Verblijf in goede (toeristenklasse) hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: (boot)transfers, vliegtickets, luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 30 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor PRIVE Expeditie Noord-Laos 9 dagen

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Ruud en Henriette
  Date: 02-Dec-19

  Recensie: Onvergetelijke ervaring in een land nog volop in ontwikkeling. Prachtige natuur maar barre wegen. Veel dorpjes bezocht en plaatselijke bevolking ontmoet. Programma was makkelijk aanpasbaar aan onze wensen, enkele keren zonder problemen hiervan afgeweken. Muang La Lodge een heerlijk luxueus rustpunt in een hectische tour, een aanrader om even bij te komen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE het Exclusieve Hart van Laos 12 dagen

  Open uw hart en zintuigen voor Laos. Ontdek met deze exclusieve Laos prive reis de mateloze charmes van de Laotianen en de eindeloze schoonheid van de natuur. Bewonder de kalkstene

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Mysterieus Midden en Zuid-Laos 7 dagen

  Uw zintuigen krijgen het druk op deze reis! Vanuit de centraal gelegen hoofdstad Vientiane trekt u door de prachtigste natuurgebieden en langs bijzondere bezienswaardigheden naar h

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE het hart van Laos 8 dagen

  Geef uw nieuwsgierigheid ruim baan met deze tour door Laos. Het boeddhistische land wordt al duizenden jaren bevolkt maar laat zich nog graag ontdekken. Bewonder de kalkstenen berg

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE Expeditie Noord-Laos 9 dagen

  Negen dagen op expeditie door Noord-Laos. Prachtige natuur, indrukwekkende oudheden, verfrissende watervallen. Dit is een Laos tocht die u nooit meer zult vergeten. Ontdek dit onon

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE de andere weg door Noord en Midden-Laos 9 dagen

  Dompel negen dagen lang onder in dit fascinerende en o zo vriendelijke land. Laat u verrassen door duizenden miniatuur Boeddha's in de oudste tempel van hoofdstad Vientiane, on