PRIVE de Verborgen Schatten van Zuid-Laos 5 dagen

Tourcode:LAO-0150
Datum: Dagelijks
Tijd: 09:00
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
De verborgen schatten van Zuid-Laos verdienen het om ontdekt te worden. En dat kan met deze reis door de rijke cultuur en prachtige natuur van dit nog grotendeels onontdekte land. Sta versteld van de ongerepte natuur. Beboste heuvels, groene valleien, rivieren, woeste watervallen, het is er allemaal. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Plus: eeuwenoude tempels uit de Khmer tijd en een kennismaking met het dagelijks leven van de Alak en de Lao.

Met enig geluk ziet u dolfijnen in het uitgestrekte watergebied bij de grens met Cambodja. U geniet van het uitzicht bij de prachtige Phou Tempel met zijn beelden en pilaren. Op de fiets passeert u oude Franse koloniale gebouwen, bezoekt het dorp met de doodskisten en aanschouwt de natuur op zijn mooist bij de 4000 Eilanden van Siphandon.
Overnachting: Tadlo Lodge
Maaltijden:
Vervoer: (mini)bus of auto
Dag 1: Vruchtbare vulkaan en op weg naar de Tad Lo waterval.
Welkom in de krater van de vulkaan. Uw tour brengt u van Pakse naar het Bolaven Plateau. Deze hoogvlakte ligt in een krater die miljoenen jaren geleden ontstond na een vulkaanuitbarsting. Het verklaart waarom dit gebied, tussen het Annamite gebergte aan de oostelijke grens van Laos met Vietnam en de Mekong rivier in het westen, zo vruchtbaar is. Omdat het hoog boven de Mekong Vallei ligt is het er prettig koel. Allereerst legt u aan bij de pittoreske tweeling waterval Tad Fan. Het is de opmaat naar een grotere waterval later vandaag. Op weg daar naar toe kijkt u in deze regio van koffie plantages bij Jhai Coffe House (gesloten op zondag) en in twee dorpjes. Ban Bong Neua is een Alak dorp met een beroemd altaar. In Ban Kokphung wonen Katu die doodskisten onder hun huizen bewaren. In de loop van de middag arriveert u bij de Tadlo waterval. U kunt hier de rest van de dag doorbrengen; u logeert in de direct aan de waterval gelegen Tadlo Lodge.


Overnachting: Khong Island, Pon Arena
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto, olifant
Dag 2: Per olifant naar Mount Asa; op adem komen bij de vierduizend eilanden.
Dit wordt een bijzondere dag. Na het ontbijt vertrekt u verder naar het zuiden, naar het Xe Pian natuurgebied. Hier gaat de reis per olifant verder. Op de rug van deze goed en verantwoordelijk verzorgde dieren trekt u door de bossen Mount Asa op. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over het beschermde natuurgebied Xe Pian, dat zich uitstrekt langs de Mekong rivier. Hier leven wilde olifanten, gibbons en veel verschillende soorten vogels.

In de middag rijden we per minibus verder naar Don Khong, waar u de veerboot neemt naar dit grootste van de Mekong eilanden die plaatselijk bekend staan als 'Siphandon', dat letterlijk 'vierduizend eilanden' betekent. Don Khong is een heerlijke plaats om op adem te komen en meer te ontdekken over de lokale Lao levensstijl.


Overnachting: The River Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto, fiets, boot
Dag 3: Het wonder van Siphandon en op zoek naar dolfijnen.
Vroeg in de ochtend vervolgt u per boot uw ontdekkingsreis door het 4000 eilandengebied 'Siphandon', een sprookjesachtig gebied geschapen door de "Moeder aller rivieren" de Mekong. De rivier is hier op zijn breedst, tijdens het regenseizoen wel zo'n 12 kilometer. Als het water zich terugtrekt ontstaan er overal kleine eilandjes, letterlijk duizenden. Vandaar de naam van dit gebied.

Het eiland Khone krijgt extra aandacht. Hier begint een fietstour die u in het spoor van de verlaten spoorweg langs oude Frans koloniale gebouwen naar de Li Phi watervallen voert. Al uit de verte hoort u het geraas van de watervallen. Ze zijn bekend omdat de Irrawaddy zoetwater dolfijnen hier in de buurt rondzwemmen. Ban Hang Khone is een van de weinige plaatsen ter wereld waar deze zeldzame, bedreigde zoogdieren nog gezien kunnen worden. U vaart over de Mekong naar een van de locaties waar de kans deze dolfijnen te zien het grootst is. Verder is er dan alleen nog wat geluk nodig om ze ook echt te zien. Op weg hier naar toe bezoekt u de spectaculaire getrapte Khone Phapheng waterval.

Aan het eind van de middag komt u dan in Champasak aan, waar u in een rivier villa zult overnachten.


Overnachting: The River Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto
Dag 4: Wat Phou, de eeuwenoude tempel op de berg.
U hoeft niet in te pakken want aan het eind van deze dag overnacht u opnieuw in de rivier villa's van The River Resort in Champasakat. Op het programma staat de beroemde Phou tempel, die sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst staat. Na het ontbijt vertrekt u per auto of (mini)bus naar het eeuwenoude Khmer tempelcomplex Wat Phou, letterlijk 'tempel op de berg'. Hier vallen twee dingen samen, het prachtige uitzicht en de tempel zelf. De oudste nederzettingen van Wat Phou zijn uit de 5e eeuw en behoren daardoor tot een van de oudste tempels in Laos, ouder dan Angkor Wat. Veel van de latere gebouwen stammen uit de 11e tot 13e eeuw. In deze periode nam de boeddhistische visie het langzaam over van het oudere en in dit gebied toen populaire Hindoeïsme. Deze invloed is nog te herkennen in sculpturen van Indra, de Hindoe god van oorlog, storm en regenval, op zijn driekoppige olifant. En Vishnu met zijn garuda, een menselijke vogel. Van een natuurlijk bron bij de tempel wordt geloofd dat er heilig water uitkomt.

De middag en avond kunt u uitrusten en ontspannen op het resort.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus of auto
Dag 5: Terug naar Pakse.
Helaas komt er vandaag een eind aan deze reis waarin u de verborgen schatten van Zuid-Laos heeft ontdekt. Na het ontbijt gaat u per (mini)bus of auto terug naar Pakse.
Opmerkingen: De tour begint in Pakse. U kunt met de nachttrein van Bangkok naar Ubon Ratchathani gaan of u kunt met Lao Aviation naar Pakse vliegen of met Air Asia naar Ubon Ratchathani.

Tip: een paar dagen in Ubon Ratchathani blijven is zeer de moeite waard. Green Wood Travel biedt een ruime keuze aan mooi gelegen resorts hier.

Na afloop van de reis kunt u ook met Lao Aviation naar Siem Reap vliegen om de wonderen van Angkor Wat te beleven.
Inclusief de tour: ontbijt, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus (of auto) en boot.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, (boot)transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal = US $10 pp.), visumkosten (= $ 30 USD zie visa information), bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij 'verplichten' klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen Verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor PRIVE de Verborgen Schatten van Zuid-Laos 5 dagen

Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
Name: Inge Dussel
Date: 07-Aug-19

Recensie: Een beleving die we niet hadden willen missen. Prive met ons tweeen opstap met Mr. Ben onze supergids. Veel geleerd en ook genoten van dit non-toeristische land.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: H. van Bodegraven
Date: 14-Jan-19

Recensie: Natuur en nog een natuur. Deze toer heeft onze verwachting overtroffen. Aanrader.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
PRIVE Laos Premium 6 dagen

Deze reis door Laos brengt u naar plaatsen die absoluut uniek zijn. Naar de duizenden Boeddha's van Vientiane; naar de machtige Mekong rivier; het onherbergzame noordoosten van

Vanaf:
Contact
PRIVE Laos Premium en de Vlakte der Kruiken 7 dagen

Deze reis door Laos brengt u naar plaatsen die absoluut uniek zijn. Naar de duizenden Boeddha's van Vientiane; naar de machtige Mekong rivier en het onherbergzame noordoosten v

Vanaf:
Contact
PRIVE de Verborgen Schatten van Zuid-Laos 5 dagen

De verborgen schatten van Zuid-Laos verdienen het om ontdekt te worden. En dat kan met deze reis door de rijke cultuur en prachtige natuur van dit nog grotendeels onontdekte land.

Vanaf:
Contact
PRIVE Luang Prabang in de voetsporen van een olifant 6 dagen

Als u olifanten al geen fascinerende dieren vindt, dan gaat deze zeer bijzondere tour daar verandering in brengen. Dichter op de huid van deze prachtige dieren komt u niet. Zonder