De kogelvissen van Krabi

Tourcode:1207
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 & 14.00
Category: Boottocht
Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Krabi is meer dan de uitvalsbasis naar het tropische eiland Phi Phi. Het heeft zelf mooie stranden en ligt aan de rand van een natuurgebied met bossen vol apen en vogels. In de Straat van Malakka torenen de kalkstenen kliffen uit de zee.

Als u verblijft in de omgeving van Ao Nang, wordt u om 7.30 uur opgehaald door onze Engelssprekende gids. De dag begint met een bezigheid die ook voor veel Thai het begin vormt van de dag: een bezoek aan de markt. Misschien wel met een doerian of jackfruit onder uw arm gaat u op weg naar de boot.

Om 9 uur vertrekt deze over de Krabi rivier. Langs de oevers ziet u de mangrovebossen, apen, bloemen en planten en een groot arsenaal aan vogels. Uw gids stopt waarschijnlijk even om u de aapjes te laten voeren. Ze kennen hem dus ze weten dat er wat te halen valt, daarom komen ze altijd.

We leggen aan bij de Kanab Nam grot, die eeuwenoude tekeningen op de muur heeft. Ze vertellen de geschiedenis van Krabi. Een gat in de muur van de grot geeft mooi uitzicht op de rivier. In deze grot hielden tijdens de Tweede Wereldoorlog veel Japanse soldaten zich schuil.

De tocht gaat per boot verder naar een lokaal vissersdorp. Hier ziet u hoe de lokale vissers te werk gaan. Hier worden ook de opvallende puffer fish (kogelvis) gefokt. Zodra ze uit water worden gehaald, blazen ze ter bescherming hun lichaam als een ballon op.

Ook in het Koh Trang dorp leert u meer over hoe in dit deel van Thailand wordt geleefd. Vaak volgens lange tradities die van ouder op kind worden overgebracht. De ochtend wordt afgesloten met een lunch. Daarna wordt u rond 13.00 uur terug gebracht naar uw hotel.



Opmerkingen:
  • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
  • Neem mee: anti-muggenolie, een kleine rugzak met extra kleren, zwemspullen, handdoek, zonnecrème en zonnebril.

  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, getijden, kunnen routes soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tocht blijft te allen tijde gehandhaafd.
    Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden en drinkwater, omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving, onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned (mini)bus en open boot.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, transfers van andere niet aan Krabi Ao Nang Beach gelegen hotels en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor De kogelvissen van Krabi

    Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
    Name: Mike
    Date: 07-Feb-20

    Recensie: Mister Ann is een sympathieke Thai die goed engels spreekt. Die met de nodige trots en passie zijn geboortedorp, de mangroves en de omgeving waar hij woont aan ons toonde. Hij is heel gemotiveerd om ons alles goed en netjes uit te gaan leggen tijdens zijn excursie. Leuk te zien dat Green Wood Travel de lokale bevolking steunt door samen te werken met Mister Ann.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Moniek Hars
    Date: 29-Nov-19

    Recensie: Mr Ann die heeft ons met hart en ziel rondgeleid. Boottocht door de jungle was spectaculair. lekker gegeten bij zijn vrouw die een restaurantje heeft.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Vlassak
    Date: 19-Aug-19

    Recensie: De tour met mister Ann gedaan. De omschrijving van deze tour klopt niet helemaal met wat de welke activeiten in de loop van de dag gaan doen. Leuke tour door de mangrove van Krabi. Zeer interessante plekjes gezien. Markt bezocht, Aapjes voeren, een eiland met grot, dorpje op het eiland en een schooltje bezocht. Kleine versnapering en wat drinken. Helaas waren de kogelvissen nergens te bekennen omdat het regenseizoen was.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Derks
    Date: 01-Jul-19

    Recensie: Tja,dit is niet wat we wilden zien en hadden gedacht. De beschrijving zegt dat je naar een kogelvissen kwekerij gaat maar niets is minder waar. De kogelvissen die wij gezien hebben hadden we liever overgeslagen. Ze worden hier niet gekweekt maar gevangen in diepe zee en hier naartoe gebracht puur voor de toeristen. Ze kunnen niet overleven in zoet/brak water en sterven dus langzaam als het regenseizoen zich aandient en het water vol met zand komt. Het is erg verdrietig om te zien hoe deze prachtige vissen worden behandeld en vervolgens in een net aan hun lot worden overgelaten. De rest van de tour was ook zeker niet de moeite waard (zielige dieren, apen voeren op het bootje terwijl wij aangaven dit niet fijn te vinden, grot is een toeristen ding, bezoek dorp puur alleen voor verkoop souvenirs) en we zullen dit niet aanraden om te boeken. (De gids is wel vriendelijk en hartelijk en is zich er niet bewust van dat dit voor ons geen goede omgang met dieren is)



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Phang Nga Bay Tour

    De tour begint al bij het hotel. De tocht naar de pier in Phang Nga voert door indrukwekkende rubberplantages. Eenmaal daar aangekomen gaat de reis verder per longtail-boot. U vaar

    Vanaf:
    Contact
    Een relaxt dagje Koh Klang (Krabi)

    Wat heeft Krabi behalve zon, zee en strand nog meer te bieden? Genoeg. Deze relaxte tour laat kennismaken met het leven op het 'Midden Eiland' Koh Klang. Het uitgaans- en s

    Vanaf:
    Contact
    De kogelvissen van Krabi

    Krabi is meer dan de uitvalsbasis naar het tropische eiland Phi Phi. Het heeft zelf mooie stranden en ligt aan de rand van een natuurgebied met bossen vol apen en vogels. In de Str

    Vanaf:
    Contact
    Krabi - De vier eilanden tour

    Het verschil tussen de ansichtkaarten van de prachtigste stranden en vergezichten en de werkelijkheid valt vandaag helemaal weg. De vier strand- en eiland locaties die worden aange

    Vanaf:
    Contact
    Phi Phi Eilanden per Speedboot

    Koh Phi Phi is een kleine archipel in de provincie Krabi in het zuiden van Thailand. Koh Phi Phi Don is het grootste eiland van de groep en is het enige eiland met permanente bewon