Eiland hoppen in de Koh Chang Archipel (5 dagen / 4 nachten)

Tourcode:0860
Datum: Dagelijks
Tijd: 08:00
Category: BoottochtBouwstenen
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Koh Chang is onderdeel van een ongerepte eilanden-archipel aan de Thaise oostkust, en de betoverende kleinere eilandjes behorende tot deze archipel zijn makkelijk en snel bereikbaar en een verkenning meer dan waard. Niet alleen zijn ze verbluffend mooi, maar ze hebben ook ieder hun eigen interessante geschiedenis.

Voor een stukje avontuur en een beetje schipbreukelingengevoel, zijn de eilanden rond Koh Chang een ideale bestemming. Deze vijfdaagse privé-expeditie met gids doet de mooiste eilanden in deze archipel aan en u kunt heerlijk genieten van zon, zee en de mooiste stranden, een rijk onderwaterleven, verbluffend mooie natuur, cultuur en de rust die hier nog volop aanwezig is.

VERTREK ALLEEN GEDURENDE DE MAANDEN NOVEMBER T/M APRIL !


Overnachting: Koh Mak Resort - ventilator gekoeld
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: Minibus | Boot
Dag 1: Koh Chang - snorkelen op bountyeiland Koh Rayang - kleinschalig palmeneiland Koh Mak
Vanuit het hotel vertrek naar de pier op Koh Chang vanwaar we de boot naar Koh Mak nemen. Vanaf Koh Mak varen we naar het bounty eiland Koh Rayang dat er tegenover ligt. Dit kleine eiland heeft een prachtig poederachtig wit strand. Een ideale plek om te relaxen en wat te zwemmen en snorkelen in het heldere zeewater.
Lunch bij Koh Rayang Resort restaurant.

Later in de middag varen we terug naar Koh Mak waar we ook de komende 2 nachten zullen verblijven.
Koh Mak beslaat 16 km2 en is gelegen tussen Koh Chang en Koh Kood. Het eiland is bedekt met kokosnoot- en rubberplantages, wat naast visserij de belangrijkste bron van inkomsten is voor de lokale bevolking. Er zijn een paar verharde wegen op het eiland, maar het verkeer beperkt zich tot een paar motoren en pickup trucks, die ook als taxi fungeren.

Er zijn geen winkelcentra, supermarkten, banken of pinautomaten. Een bruisend nachtleven bestaat hier niet maar met een drankje aan het strand zitten met het geluid van de branding en een sterrenhemel boven u is een prima alternatief. Toeristen verplaatsen zich per gehuurde fiets of motor, of lopend.

Keuze voor luxere accommodaties op Koh Mak: zie prijslijst
1. Airconditioning kamer in Lazyday Resort of gelijkwaardig
2. Deluxe airconditioning kamer in Koh Mak Resort of gelijkwaardig


Overnachting: Koh Mak Resort - ventilator gekoeld
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Boot
Dag 2: Koh Mak - het rijke onderwaterleven van Koh Rang - relaxen op Koh Mak

Na het ontbijt gaan we met de boot naar Koh Rang voor een dag puur vol zee, zon en (onder)waterplezier. Deze groep van onbewoonde eilandjes is niet voor niets erg populair bij duikers en snorkelliefhebbers. U vindt hier een rijk onderwaterleven met kleurrijke koralen en vele vissen.

Hele scholen zwemmen nieuwsgierig om u heen maar er is ook de kans om misschien wat grotere vissen zoals barracuda's, roggen en zelfs schildpadden tegen te komen. We genieten van een lunch op de boot en keren in de middag weer terug naar Koh Mak waar u de extra vrije tijd naar eigen keuze kunt besteden met het eiland te verkennen of gewoon lekker te relaxen aan het strand.

Keuze voor luxere accommodaties op Koh Mak: zie prijslijst
1. Airconditioning kamer in Lazyday Resort of gelijkwaardig
2. Deluxe airconditioning kamer in Koh Mak Resort of gelijkwaardig


Overnachting: The Natural Beach Resort - ventilator gekoeld
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Vervoer: Boot
Dag 3: Koh Mak - de prachtige natuur van Koh Kood

In de ochtend na het ontbijt varen we per boot naar Koh Kood, gelegen 80 kilometer ten zuidoosten van de provinciale hoofdstad Trat. Koh Kood is het eiland dat het verst van het vasteland verwijderd is. Het is ook het meest oostelijke eiland grenzend aan Cambodja. Met een oppervlakte van 129 vierkante kilometer is Koh Kood het op drie na grootste eiland in Thailand, na Phuket, Koh Chang en Koh Samui. Het is een prachtig eiland met een overweldigende natuur en fraaie stranden.

We zullen direct bij het resort aan land gaan en u heeft de rest van de dag alle tijd om u te vermaken op het strand of de omgeving wat te verkennen.

Keuze voor luxere accommodaties op Koh Kood: zie prijslijst
1. Airconditioning kamer in The Natural Beach Resort of gelijkwaardig
2. Deluxe airconditioning kamer in Koh Kood Beach Resort of gelijkwaardig


Overnachting: The Natural Beach Resort - ventilator gekoeld
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Open pickup truck
Dag 4: Koh Kood, oude vissersdorpjes, ongerepte stranden, jungle en watervallen

Vandaag verkennen we het eiland met een pickup truck en bezoeken we een paar van de meest aantrekkelijke stranden, de waterval Klong Chao waar je in het frisse water kunt zwemmen en het oudste vissersdorpje Ao Salat. Hier kwamen in het verre verleden de piraten aan land.

We lunchen bij een lokaal restaurant en keren in de middag terug naar het resort om te relaxen.

Keuze voor luxere accommodaties op Koh Kood: zie prijslijst
1. Airconditioning kamer in The Natural Beach Resort of gelijkwaardig
2. Deluxe airconditioning kamer in Koh Kood Beach Resort of gelijkwaardig


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Speedboot | minibus
Dag 5: Koh Kood - Koh Chang.... of nog wat langer blijven?

Helaas gaan we vandaag weer terug naar Koh Chang met de speedboot (join in) van het resort.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw verblijf op Koh Kood te verlengen. De speedboten naar Koh Chang varen dagelijks.

Optionele Tours:

Weekend zeilen in Koh Chang Archipel (2 dagen / 1 nacht)
Dit is een 2-daagse weekendtrip met vertrek vanuit Bangkok naar de eilanden van de Koh Chang Archipel. De tour begint op zaterdagochtend vroeg om 06.0
Opmerkingen:
 • Neem een minimum aan bagage mee tijdens deze unieke tour. Uw grote koffers of tassen laat uw achter in uw hotel op Koh Chang.
 • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen en beschikt over een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder.
 • Vertrekt dagelijks om 08.00 uur vanaf Koh Chang Hotels.
 • Vertrek alleen in de maanden november t/m april.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, sluiting van Koh Chang National Marine Park etc. kunnen zeilroutes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van Eilandhoppen in de Koh Chang Archipel blijft te allen tijde gehandhaafd.

  Handige zaken om niet te vergeten:
 • zwemspullen
 • zonnehoed/pet
 • zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
 • zonnebril + veiligheidsbandje
 • bril als u contactlenzen draagt
 • contant geld, op sommige plekken zijn geen banken
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Koh Chang hotel. Voor transfers vanaf andere locaties betaalt u een toeslag. Vervoer per airconditioned minibus en beschreven open publieke (speed)boten. Engelssprekende gidsservice en lokale 'matrozen'. Verblijf in eenvoudige maar comfortabele accommodatie met ventilator en eigen sanitair als vermeld inclusief ontbijt.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische of frisdrankjes, persoonlijke uitgaven, (boot)transfers, visumkosten, vlieg- en/of treintickets, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Eiland hoppen in de Koh Chang Archipel (5 dagen / 4 nachten)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Hans Klomp
  Date: 25-Nov-19

  Recensie: Heerlijk eiland hoppen, bungalows waren eenvoudige maar de service van Mr. Bom onze gids en de vele activiteiten maakte dat we ons als de familie Robinson voelde. Aanrader als je van strand zon en zee houdt.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Tropisch snorkelen (hele dag)

  Per 20 meter lange cruiser gaat u een volle dag door de eilanden archipel van het Koh Chang Nationaal Park. Er worden 5 eilanden aangedaan: Koh Thonglang, Koh Wai, Koh Mak, Koh Kra

  Vanaf:
  Contact
  Snorkel trip naar 4 eilanden - halve dag

  Op deze snorkel tour kunt u een morgen (09.00) of middag (13.00) het onderwaterleven rondom Koh Chang ervaren. Per speedboot bezoeken we vier eilanden: Koh Yuak, Koh Mannok, Koh R

  Vanaf:
  Contact
  Eiland hoppen in de Koh Chang Archipel (5 dagen / 4 nachten)

  Voor een stukje avontuur en een beetje schipbreukelingengevoel, zijn de eilanden rond Koh Chang een ideale bestemming. Deze vijfdaagse expeditie doet de mooiste eilanden in deze ar

  Vanaf:
  Contact
  Lekker eten - Romantisch dineren

  Zonsondergang ervaren vanaf een prachtig uitzichtpunt gevolgd door diner in visrestaurant en boottocht door mangrovebos met vuurvliegjes! We beginnen deze romantische avond vlak vo

  Vanaf:
  Contact
  Tokkelen - Zip boom tot boom in Tree Top Adventure Park

  Wie wil zich nou niet even voelen als Tarzan of Jane en, al of niet oerkreten uitstotend, van boom naar boom zweven door de ongerepte jungle. Deze droom wordt waarheid bij Tree Top