Kanchanaburi Discovery dagtour

Tourcode:1502
Datum: Dagelijks
Tijd: 07.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Kanchanaburi is de poort naar een reusachtig natuurgebied dat zich in noordelijke richting uitstrekt langs de grens met Myanmar. Er liggen vier enorme nationale parken en grote meren. Bij Kanchanaburi, dat nog geen 35 duizend inwoners heeft, gaan ook de rivieren Kwae Yai en Kwae Noi, die beiden in dat grote natuurgebied ontspringen, gebroederlijk verder als de rivier Mae Klong. Maar Kanchanaburi is ook onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Daar herinnert de beroemde Brug over de rivier de Kwai aan (eigenlijk dus de rivier de Kwae). Honderdduizenden burgerarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen werkten hier onder extreme Japanse druk aan de Birma spoorlijn, die niet voor niks de bijnaam Dodenspoorlijn kreeg. Onder de ruim honderdduizend doden waren zo'n 3.000 Nederlanders.

Je reist met de minibus en je eigen Green Wood Travel chauffeur. Entree- en treintickets, net als een lunch, zijn inbegrepen. Je vertrekt om 7 uur en dan bent u om 8 uur bij de Erawan Watervallen. Hier blijf je tot 10 uur.

REISROUTE (zie kaart onderaan): ERAWAN WATERVALLEN - HELLFIRE PASS - RIT OVER DE BIRMA SPOORLIJN

Deze dag is een kennismaking met dit verleden, maar toch vooral ook een leuk zomers dagje uit. Neem de Erawan watervallen, genoemd naar de driekoppige witte olifant uit de Hindoe mythologie, waarschijnlijk omdat de bovenste van zeven niveaus waterval op een olifantenkop lijkt. Deze waterval is aantrekkelijk omdat op bijna alle niveaus zich een natuurlijk bad heeft gevormd, waar het heerlijk pootjebaden en zwemmen is. De kalkstenen formatie is omgeven door regenwoud.

Om 10 uur vertrek je naar de Hellfire Pass. Omdat je daar om 11.30 uur aankomt heb je goed de tijd om het uitstekende museum te bezoeken. Onderhoud en financiering wordt door de Australische overheid gedaan.
Daarna is er gelegenheid tot UITERLIJK 13.30 uur de Hellfire Pass te bezoeken.

De bouw van de Birma spoorlijn was waarschijnlijk nergens gruwelijker dan bij wat van krijgsgevangenen de bijnaam Hellfire Pass kreeg. De schaars verlichte groeve, waar 24-uur per dag werd gewerkt, zag er van boven af uit als de hel zoals Dante hem beschreef. Met alleen hamers en beitels werden hier in meters hoge rotsen twee wanden uitgehakt waar tussen de spoorlijn moest komen. Toen een hel, nu een rustig, maar indrukwekkend monument dat ervoor zorgt dat de wreedheden uit de Tweede Wereldoorlog niet worden vergeten.

Hier moeten we streng zijn: je vertrekt absoluut niet later dan 13.30 uur om er zeker van te zijn dat je niet de trein vanuit Ban Nam Tok mist. Die vertrekt om 15.30 uur en.... er moet geluncht worden. Dat doen we in een uitstekend lokaal Thais restaurant tegenover het station van Ban Nam Tok.
Hoe laat je precies in Kanchanaburi aankomt hangt af van waar u uit moet stappen (minimaal een uur). Overleg dit met je Green Wood Travel tour-coordinator als je boekt.

Snel gaat het treintje naar Kanchanaburi niet, en dat is maar goed ook. Er is meer tijd om uit het raam te hangen en van de omgeving te genieten. Het spoor buigt mee met de ruige rotswanden en de rivier. Hoogtepunt is ongetwijfeld Tam Krasae waar de houten spoorbrug en het panorama op z'n mooist zijn.

Deze echte Kanchanaburi Discovery dagtour eindigt omstreeks 17.00 uur bij de receptie van je hotel.Optionele Tours:

Elephants World - werk voor olifanten
Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel be
Erawan Waterval en de Hellfire Pass (Halve dag)
De spetterende en uitnodigende waterval van Erawan en de indrukwekkende groeve van de Hellfire Pass vormen een afwisselende combinatie in deze halve d
Erawan Waterval (Halve dag)
Vergeet je zwembroek niet mee te nemen, staat er nog altijd op uitnodigingen voor een vrolijk kinderfeestje. Het geldt ook voor een bezoek aan de Eraw
Opmerkingen:
 • het is niet toegestaan om etenswaren mee het nationaal park in te nemen. Laat meegebracht voedsel achter in de minibus.
 • breng een handdoek mee en eventueel droge kleren. Weet wel dat er bij de Erawan waterval geen gelegenheid is om om te kleden.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Kanchanburi Hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving. Vervoer per airconditioned minibus en chauffeur. (geen gids service).
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, transfers van andere afgelegen Kanchanburi hotels en facultatieve excursies. Geen gids, wel een chauffeur.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in Belgie of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azie afsluiten

  Recensie voor Kanchanaburi Discovery dagtour

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Elephants World - werk voor olifanten (2 dagen / 1 nacht)

  Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met

  Vanaf:
  Contact
  Kanchanaburi Discovery dagtour

  Kanchanaburi is de poort naar een reusachtig natuurgebied dat zich in noordelijke richting uitstrekt langs de grens met Myanmar. Er liggen vier enorme nationale parken en grote mer

  Vanaf:
  Contact
  Erawan Waterval en de Hellfire Pass (Halve dag)

  De spetterende en uitnodigende waterval van Erawan en de indrukwekkende groeve van de Hellfire Pass vormen een afwisselende combinatie in deze halve dag tour met eigen chauffeur. Z

  Vanaf:
  Contact
  Erawan Waterval (Halve dag)

  Vergeet je zwembroek niet mee te nemen, staat er nog altijd op uitnodigingen voor een vrolijk kinderfeestje. Het geldt ook voor een bezoek aan de Erawan waterval. De spetterende en