Elephants World - werk voor olifanten (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:1550
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Olifant tourBouwstenen
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 8 eerlijke recensies. Lees Recensie
Elephants World is opgericht door Dr. Samart Prasitthiphon, een dierenarts die voor de provincie Kanchanaburi werkte en daar ook verantwoordelijk was voor de olifanten die in de jungle werkten voor de houtkap. De werk- en leefomstandigheden voor de olifanten waren zwaar. Toen in 1988 de houtkap werd verboden werden veel olifanten en hun mahouts werkeloos. Zij gingen soms naar de steden om te bedelen en er ontstonden vele olifantenkampen waar de olifanten ook vaak slecht behandeld werden en gebruikt werden om in plaats voor de houtkap nu voor de toeristenindustrie te werken. Van de regen in de drup. Olifanten die "schilderen", kunstjes doen en met een mand en twee toeristen een gewicht van zo'n 200 kilo op hun rug meetorsend rondjes sjokken door de "jungle". Olifanten zijn sterk maar juist hun rug is een zwak gedeelte, geschikt voor een maximaal gewicht van zo'n 100 kilo.

Elephants World geeft oude, zieke en mishandelde olifanten een tehuis waar zij de rest van hun leven kunnen verblijven. Het motto is dat de rollen nu omgedraaid worden: wij werken voor de olifanten en niet andersom.
We baden hen, bereiden en zoeken eten voor ze, voeden hun en geven medische verzorging. En dan realiseer je je hoe deze intelligente en gevoelige kolossen genieten van hun nieuwe leven.

Twee dagen te lang? We bieden ook een dagtour naar Elephants World


Overnachting: Cottage met ventilator, muskietennet en lauwe douche
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open truck
Dag 1: Heerlijke actieve dag met twaalf olifanten
's Ochtends pickup van je hotel in Kanchanaburi-stad of Oriental Kwai Resort. Per open truck rijden we naar Elephants World waar we een half uurtje later aankomen. Meet, Greet & Feed je nieuwe jumbo vrienden.

We kijken hoe de olifanten een bad in de rivier nemen en gaan dan aan de slag om eten te bereiden voor de olifanten: fruit, groente en het koken op een houtvuur van kleefrijst voor de oudjes zonder tanden.
Na deze olifanten kookkunsten nemen even de tijd om van onze eigen lunch te genieten voordat we verder gaan met ons werk. We planten nieuwe bananenbomen, suikerriet of graspollen aan want een olifant heeft een meer dan goede eetlust.! Ze eten 10% van hun eigen gewicht dagelijks, dat kan dus een 250 kilo zijn!
Later in de middag verzorgen we de oude olifanten en geven hun o.a de ballen van kleefrijst. Daarna is het het tijd voor een waterballet. We gaan met de olifanten de rivier in en wassen en schrobben ze; één groot feest voor iedereen. Ooit een olifant omarmt? Nu is het je kans!

's Middags is het tijd om afscheid te nemen van de eendagstoeristen en gaan we terug naar het resort waar we de avond voor ons zelf hebben. Er is altijd een groep vrijwilligers aanwezig uit alle alle hoeken van de wereld. 's Avonds eten we gezamenlijk een heerlijk diner.

Enkele tips voor de avond: ga met de mahouts mee en breng de olifanten terug naar het bos (regenseizoen), neem voor een lokale prijs een traditionele Thaise massage in je Cottage, bekijk een film over de historie van de Thaise olifanten of neem met een medewerker een kijkje door een telescoop naar de heldere sterrenhemel en leer veel van de sterren!


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: open truck
Dag 2: Werk voor Elephants World. Kies je favorieten activiteiten
Lekker wakker worden in je eigen Cottage van het geluid van de natuur, dichtbij de River Kwai. Deze dag overleg je met de vrijwilligers wat je gaat doen. Iedere dag moet er het nodige werk verzet worden in dit olifanten rusthuis. 's Ochtends kan je bijvoorbeeld helpen met het klaarmaken van het ontbijt voor de olifanten, voordat de bezoekers arriveren.

Gedurende de dag kan je meedoen met elke activiteit die je leuk lijkt. Je kan er ook voor kiezen om te genieten van de natuur en te relaxen bij de River Kwai. Andere opties zijn keuzes uit een van de seizoensactiviteiten die Elephant World aanbiedt zoals 's; ochtends met de olifanten wandelen (droog seizoen), vroeg in de ochtend samen met een van de Thaise mahouts hiken in de bergen (fooi wordt gewaardeerd), vroeg in de ochtend vogels spotten met uitleg over de verschillende soorten, vissen met de kinderen bij de River Kwai of genieten van een traditionele Thaise massage voor een lokale prijs in je cottage.

Rond vier uur is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden en brengen we je terug naar je hotel in Kanchanaburi-stad of het Oriental Kwai Resort. Een grote ervaring die je altijd bijblijft.

Optionele Tours:

River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)
De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen ges
Elephants World - werk voor olifanten
Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel be
Opmerkingen: het programma kan per dag verschillen, het is afhankelijk van de behoeften van de olifanten.

Olifanten zijn dol op GELE bananen neem ze mee. Je hebt meteen een grote vriend en kinderkorting is -25% voor kinderen van 4 - 11 jaar.

Handige zaken om niet te vergeten:
 • Kleding en schoenen/ slippers die nat en vies mag worden
 • Extra lange of korte broek, T-shirt en ondergoed.
 • Handdoek en toiletspullen
 • Zonnehoed/pet
 • Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
 • Muggenolie
 • Zonnebril + veiligheidsbandje
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, koffie, thee en water, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf Kanchanaburi stad hotels en Oriental Kwai). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door Engelssprekende vrijwilligers. Verblijf in eenvoudige accommodatie als omschreven met ventilator, eigen sanitair met douche (lauw water). Vervoer per minibus en/of open pickup truck.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Elephants World - werk voor olifanten (2 dagen / 1 nacht)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 8 eerlijke recensies.
  Name: Tessa
  Date: 28-Jan-20

  Recensie: Hele leuke ervaring. Vooral de 2e dag waar wat meer tijd en persoonlijke aandacht is. Leuke afwisselende activiteiten! Het eten ook prima voor elkaar  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Maxime
  Date: 01-Oct-19

  Recensie:  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Maria
  Date: 17-Sep-19

  Recensie: Super leuk en wat een goed werk doen ze daar. Alle andere olifanten tours zouden uit het aanbod van Greenwood Travel gehaald moeten worden. Zeer zeker een aanrader en blijf dan ook slapen, want dat maakte dat het echt heel bijzonder werd!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam Beekhuijsen
  Date: 29-Aug-19

  Recensie: Dit was echt het hoogtepunt van onze vakantie, wat uniek om 2 dagen zo dicht bij en met de olifanten te zijn! Wat heeft Elephants world het goed verzorgd, vanaf het begin tot het einde! Het begint al bij de ontvangst waar een aantal olifanten klaar staan om je te begroeten! Het 1e dagprogramma was een hele belevenis met het verzorgen van de olifanten, het eten voor ze maken en het aan ze geven, maar helemaal het moddergevecht met de olifanten (en elkaar!) en het zwemmen daarna was fantastisch. De rust op het terrein toen de daggasten 's avonds wegwaren en om overal nog olifanten te ontdekken die op hun eigen plekje staan was erg idyllisch. De 2e dag was misschien nog wel specialer omdat we 's morgens in alle rust de olifanten konden begroeten en eten geven en echt met een 3 maanden oud olifantje hebben kunnen spelen, het is net of je met een uit de kluiten gewassen pup aan het stoeien bent! Het zwemmen op de 2 dag was met alleen de overnachtende gasten en was door het kleinere gezelschap nog specialer, echt een ervaring om nooit te vergeten! Onze oudste dochter heeft het er nu al over om later vrijwilliger te worden in Elephants World!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: fam. Schenkel
  Date: 20-Aug-19

  Recensie: In 1 woord geweldig! Werken voor de olifanten (eten maken en geven, modderbad geven en schoon schrobben). Mooi om te zien hoeveel liefde de olifanten hier krijgen. De 2e dag na een fijne overnachting was floaten echt genieten. Deze tour is een aanrader voor een ieder die naar Thailand gaat.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Elephants World - werk voor olifanten

  Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met

  Vanaf:
  Contact
  Elephants World - werk voor olifanten (2 dagen / 1 nacht)

  Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met