Kolossen van Komodo (4 dagen)

Tourcode:IND-0002
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
De kolossen van Komodo zijn de Komodo varanen, genoemd naar het eiland, de grootste hagedissen ter wereld. Maar dit prachtige Indonesische eiland met maar een paar duizend inwoners heeft meer te bieden. Naast Komodo varanen treft u er Timor herten, die alleen in deze regio voorkomen; er zitten wilde zwijnen, waterbuffels, kaketoes en apen. NIEUWE REIS ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Onderga de oogstrelende zonsondergang en voel het zeldzame roze zand van Pink Beach tussen uw tenen.

Er lopen draken op Komodo, was het verhaal aan het begin van de twintigste eeuw toen Nederlandse zeelieden wisten te vertellen dat de draken wel zeven meter groot waren en vuur spuwden. Een luitenant uit Nederland ging kijken. Hij trof geen draken aan maar wel de meterslange varanen die voortaan Komodo Dragon (draken) werden genoemd.

Komodo is een van de ruim 17.000 eilanden die Indonesie vormen en nog geen 400 km2 groot. Het is deel van de Lesser Sunda eiland en deel van het natuurgebied Komodo National Park. De dichtstbijzijnde grotere eilanden zijn Sumbawa, ten westen, en Flores aan de oostkant.


Overnachting: Jayakarta Hotel
Maaltijden:
Vervoer: auto of (mini)bus
Dag 1: Welkom in de Kaap van de Bloemen. Tour naar Batu Cermin grotten.
De reis begint in Labuan Bajo op Flores waar u wordt ontvangen door onze chauffeur. De Labuan Bajo baai ligt in het meest westelijke puntje van Flores en is gevuld met kleurige zeilen van vissersboten. De kust wordt versierd door prachtige bougainvillea huizen. De Portugese invloed is hier goed zichtbaar. Lelies en zonnebloemen groeien langs de stoffige straten. Het is daarom niet verwonderlijk dat de Portugezen, die het eiland ooit ontdekten, het eiland 'de Kaap van de Bloemen' noemden.

Vandaag is er tijd om een bezoek te brengen aan de mooie Batu Cermin grotten die dicht bij Labuan Bajo liggen. Deze grotten zijn slecht verlicht dus een zaklamp komt zeker van pas.

Aan het eind van de dag zijn de kleinere eilanden Flores en Komodo het decor van een fraaie zonsondergang.


Overnachting: Boot
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: auto of (mini)bus, boot
Dag 2: Op zoek naar de Komodo varanen. Avond van de vliegende vossen.
Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald door uw Engelssprekende gids en naar de haven gebracht om per boot uit te varen. Bij Kelor eiland kunt u zwemmen en relaxen op het strand. Uiteraard gaat u ook naar het Rinca eiland, de natuurlijke leefomgeving van de Komodo varanen. Op het eiland volgt een trektocht.

De Komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld. Ze kunnen tot 3 meter lang worden en maar liefst 90 kilo zwaar. Op Rinca voelen niet alleen de Komodovaraan zich thuis, ook wilde waterbuffels, Timor herten, langstaart makaken, wilde zwijnen en wilde paarden hebben het hier naar hun zin. Let ook goed op de boomtoppen. Soms klimmen jonge varanen in de bomen om zichzelf te beschermen tegen andere varanen.

Na deze tocht vertrekken we per boot naar Kalong eiland, letterlijk: het eiland van de vliegende vossen. Niet gek gekozen, want hier leven duizenden vliegende vossen, een van de grootste vleermuis soorten. 's Avonds vliegen ze uit op zoek naar voedsel (vooral rijp fruit).

U overnacht op de boot. De omstandigheden zijn eenvoudig. Er zijn matrassen en lakens, de slaapruimte is overdekt. Uiteraard is er een toilet aan boord, en er is airconditioning. U moet zelf voor een muskietennet en andere bescherming tegen de muggen zorgen.


Overnachting: Boot
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 3: Het dierenrijk Komodo. Zwemmen bij Pantai Merah.
Na een goed ontbijt aan boord vertrekken we om een trektocht te maken over Komodo. Tijdens de tocht (onder leiding van een lokale Engelssprekende gids) is het heerlijk ontspannen luisteren naar het gefluit van de vele vogels. Met een klein beetje geluk en goed opletten lukt het u bijzondere vogels te spotten. Op Komodo komen ook Timor heren en wilde zwijnen voor.

Na de trektocht worden de zeilen weer gehesen en varen we naar het spectaculaire strand van Pantai Merah (Pink Beach), een van de weinige stranden in de wereld waar het zand roze kleurt. Hier is het tijd voor ontspanning, snorkelen en zwemmen.

U kunt lekker bijkomen en genieten van het uitzicht en het eten aan boord. Overnachting op de boot.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, auto of (mini)bus
Dag 4: Snorkelen bij Kanawa eiland. Naar het vliegveld.
Na het ontbijt gaan we op weg terug. Gelukkig kan er bij Kanawa eiland nog een laatste keer worden gezwommen en gesnorkeld. We varen terug naar de haven van Labuan Bajo.

Transfer naar Komodo Airport Labuan Bajo voor uw vlucht.

Optionele Tours:

Flores over land en Komodo boottocht (9 dagen)
Flores is de ongeslepen diamant van Indonesië. Maak in negen dagen kennis met het eiland dat door de Portugezen al liefdevol Kaap van de Bloemen we
Fascinerend Flores (8 dagen)
Het is simpel. Flores is een van de mooiste eilanden van Indonesië. Flora en fauna tonen hier hun enorme rijkdom. U ziet glashelder water bij de 17
Bali-Lombok over land (8 dagen)
Iconische rijstvelden, kleurrijke cultuur en schitterende stranden bepalen het beeld van Bali en Lombok. Ze zullen in acht dagen een onvergetelijke in
Opmerkingen: zorg voor goede wandelschoenen, zwemspullen, een handdoek en bescherming tegen de zon (een pet of hoed en lotion). En voor bescherming tegen de muggen! Op de boot zijn geen muskietennetten beschikbaar.

CREËER JE EIGEN REIS
Green Wood Travel bied je de mogelijkheid om een persoonlijke reis te creëren.
Wij bieden een grote verscheidenheid van hotels aan, van 'low budget' tot zeer exclusief. Het is zelfs mogelijk om bij een Indonesische familie te overnachten en tegen extra betaling kan een Nederlandssprekende gids worden verzorgd.

Hoe je graag wilt reizen?
Voor meer informatie over individuele rondreizen en tours in Indonesië kan je contact (070 250 0062) opnemen met Green Wood Travel in Bangkok.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden en water, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per airco (mini)bus, open lokale houten boten. Verblijf in toeristenklasse hotel als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (internationaal en lokaal) en eventuele hoog/piek seizoentoeslagen voor accommodatie en vermelde binnenlandse vluchten/boten. Deze worden apart berekend in uw programma.
Online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Indonesie visa-on-arrival , bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven, en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en eventuele andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Indonesië of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Gre.en Wood Travel

Recensie voor Kolossen van Komodo (4 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Bali Opstap (4 dagen)

Bali Opstap is de luxe van een goed hotel, elke dag een lekker ontbijt en de ruimte om uw dagen naar eigen inzicht in te delen. Bovendien wordt u opgehaald van de luchthaven van De

Vanaf:
Contact
Kolossen van Komodo (4 dagen)

De kolossen van Komodo zijn de Komodo varanen, genoemd naar het eiland, de grootste hagedissen ter wereld. Maar dit prachtige Indonesische eiland met maar een paar duizend inwoners

Vanaf:
Contact
Expeditie Sumatra (6 dagen)

Expeditie Sumatra zet u oog in oog met de orang-oetan en laat u de Sibayak vulkaan bedwingen. Het zijn de hoogtepunten van zes mooie dagen vol hartelijke mensen en woeste natuur op