Chiang Rai. Het rijk van koning Mengrai

Tourcode:2202
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Het rijk van koning Mengrai ligt in het Noorden van Thailand, een van de mooiste streken van het land. Er zijn bergen en rijstvelden, oude volksstammen en het omvat een van opmerkelijkste monumenten van Thailand, de Witte Tempel. Koning Mengrai is de stichter van het Lanna koninkrijk en hij koos Chiang Rai in 1262 als hoofdstad en middelpunt van zijn land, eigenlijk het allereerste begin van wat veel later eerst Siam en uiteindelijk Thailand zou worden. In het midden van de vorige eeuw werd hier de meeste opium ter wereld geproduceerd. Chiang Rai was onderdeel van de Gouden Driehoek, het gebied waar de rivieren de Ruak en de Mekong samenvloeien en Myanmar, Laos en Thailand elkaar treffen.

U bezoekt op deze dagtour de Mae Sai grensmarkt tussen Thailand en Myanmar, het oude Birma. Leuk om de dagelijks gang van zaken te aanschouwen. Koopjesjagers kunnen goede zaken doen op de markt. In dit gebied vinden we ook de 'Monkey Cave', eigenlijk een tempelgebied waar rondom heen honderden apen leven. Ze komen graag even langs om te kijken of er iets te snoepen valt.

Veel van het oude verleden is nog te zien in Chiang Saen, koning Mengrai's eerste hoofdstad; later honderden jaren in bezit van de Birmezen, en na een lange periode als 'ghosttown' te zijn overgeleverd aan haar lot, vanaf het begin van de 20e eeuw weer voorzichtig bewoond door Thai.

Uiteraard zal de Witte Tempel niet ontbreken. De Wat Rong Khun is een hedendaagse en onconventionele boeddhistische tempel, in 1997 ontworpen. Het meest in het oog springt -uiteraard- de witte buitenkant, waarmee de architect de reinheid van Boeddha probeert weer te geven. Met een wit mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld.

In het Opium Museum, waar u hoort hoe de opium naar Azië kwam en hoe de opiumoorlog tussen China en Engeland verliep. In het Opiumhuis zijn attributen die nodig zijn om opium te verbouwen en gebruiken tentoongesteld. Ook zijn er getuigenissen van vroegere opiumverslaafden opgetekend.

Was dit prachtige deel van Thailand net zo fascinerend geweest als koning Mengrai het niet bijna duizend jaar geleden had gesticht? We weten het niet. Maar het is wel de moeite om, eenmaal terug in Chiang Rai, nog even bij zijn grote standbeeld te kijken. Het staat pontificaal midden in de stad.Optionele Tours:

Chiang Rai. Gouden Driehoek en Opium
Het gebied rond Chiang Rai, een van de mooiste streken van Thailand, was deel van de Gouden Driehoek, een verwijzing naar het gebied waar de rivieren
Chiang Rai. Doi Mae Salong en Langnek Karen
Het Thailand dat tijdens deze dagtour ziet lijkt helemaal niet op het Thailand dat u al kent of op uw verdere reis ziet. U ontmoet de bijzondere minde
Thais koken op hoog niveau
Thais leren koken in het hoge noorden bij Khun Suwannee is een bijzondere gebeurtenis. Afgezien van het heerlijke eten waarvan u de geheimen leert ken
Opmerkingen:
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Rai hotels.) Excursie als omschreven in de reisbeschrijving en met een professionele lokale Engelssprekende lokale gids. Vervoer per airconditioned minibus. Met lunch.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Rai hotels en facultatieve excursies (boottocht Golden triangle). Entreeprijs voor het Opium Museum.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Chiang Rai. Het rijk van koning Mengrai

Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
Name: Jeanny
Date: 26-Jul-19

Recensie: Veel gezien op een dag. Onze gids Sandy heeft ons veel kunnen vertellen. Leuke dag gehad.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Chiang Rai. Het rijk van koning Mengrai

Het rijk van koning Mengrai ligt in het Noorden van Thailand, een van de mooiste streken van het land. Er zijn bergen en rijstvelden, oude volksstammen en het omvat een van opmerke

Vanaf:
Contact
Chiang Rai. Gouden Driehoek en Opium

Het gebied rond Chiang Rai, een van de mooiste streken van Thailand, was deel van de Gouden Driehoek, een verwijzing naar het gebied waar de rivieren de Ruak en de Mekong samenvloe

Vanaf:
Contact
Chiang Rai. Doi Mae Salong en Langnek Karen

Het Thailand dat tijdens deze dagtour ziet lijkt helemaal niet op het Thailand dat u al kent of op uw verdere reis ziet. U ontmoet de bijzondere minderheid van de Langnek Karen, wa