PRIVE - Doi Suthep & Thaise bergstammen

Tourcode:0203
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30
Category: Inheemse gemeenschap toerismePRIVE
Algemene waardering: 4.1 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies. Lees Recensie
Baan Tong Luang is een dorp waar vier verschillende Thaise bergstammen in Chiang Mai zijn samengekomen. Dat zijn de Lahu, Hmong, Witte Karen en de Lang nek Karen ook wel bekend als de Padaung. U zult hier het verschil zien tussen de kleurrijke bergstammen. 's-Middags bezoeken we de Doi Suthep. VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


Het is ongeveer een uur rijden van uw hotel naar Baan Tong Luang in het noordelijke gedeelte van Chiang Mai. De route is schilderachtig mooi en de tijd vliegt dan ook voorbij. Baan Tong Luang is een dorp waar vier verschillende Thaise bergstammen zijn samengekomen. Dat zijn de Lahu, Hmong, Witte Karen en de Langnek Karen ook wel bekent als de Padaung. U zult hier het verschil zien tussen de diverse bergstammen. Het opvallendste is het verschil in de kleurrijke kleding.

Baan Tong Luang is verdeeld in vier delen, gescheiden door rijstvelden waar waterbuffels rondlopen. Dit zorgt ervoor dat elk bergstam haar eigen gedeelte heeft. Baan Tong Luang is een ideale plaats om deze vier bergstammen bij elkaar te zien. U heeft de mogelijkheid om foto's te maken of leuke souvenirs te kopen voor het thuisfront. Er zijn veel stalletjes waar de stam vrouwen hun handgemaakte spullen verkopen. Zo zijn er prachtige geborduurde kledingstukken, handgemaakt sieraden, armbandjes en diverse handgeweven producten. De verschillende stammen zijn erg vaardig in het maken en versieren van kleding en ander waar. Dit is ook goed terug te zien in de kleurrijke patronen die de vrouwen dragen.

Hier en daar worden er demonstraties gegeven om te laten zien hoe het weven en het spinnen in z'n werk gaat. De snelheid en kundigheid waar dit mee gebeurd is bewonderenswaardig.

Vervolgens rijden we door naar een orichideeën-kwekerij. Hier ziet u een verscheidenheid aan bloemen waar de Thai in het noorden erg trots op zijn. In deze schitterende omgeving zult u ook pauzeren en krijgt u een heerlijk buffetlunch aangeboden.

In de middag rijden wij verder naar Wat Prathat Doi Suthep. Deze tempel is het belangrijkste en meest bekende tempel van Chiang Mai. Gelegen in een prachtige omgeving op een hoogte van meer dan 1000 meter boven zeeniveau. Hier loopt u 306 treden omhoog (er is ook een lift) naar de toegangspoort van Prathat Doi Suthep. Een wandeling om de Doi Suthep is erg de moeite waard. U ziet prachtig gouden pilaren, gongs van meer dan 2 meter hoog en een rij klokken op de binnenplaats. Het luiden van de klokken brengt voor eeuwig geluk! Kenmerkend voor deze unieke tempel zijn de vijf met goud versierde parasols.

De tempel is in 1383 gebouwd en is het symbool van Chiang Mai het wordt gezien als de meest heilige tempel in Noord-Thailand. Binnen de gouden pagode wordt een heilige reliek van Boeddha bewaard. Geniet nog even van het mooie uitzicht en de omliggende omgeving voordat u weer de transfer terug naar u hotel heeft.



Opmerkingen:
  • Green Wood Travel organiseert deze dagtocht PRIVÉ. U betaalt iets meer maar deze tour is op-maat gemaakt voor u !
  • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
  • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door professionele lokale Engelssprekende Thaise gids. Vervoer per airconditioned minibus.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
    Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor PRIVE - Doi Suthep & Thaise bergstammen

    Algemene waardering: 4.1 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies.
    Name: Geert-jan Reukers
    Date: 09-Feb-20

    Recensie: Als je in Thailand bent geweest, moet je dit gezien hebben. Heb twijfels over het authentieke mbt de bergstammen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Gerrit Valk
    Date: 02-Feb-20

    Recensie: Heel interessant om de diverse bergstammen te zien en vooral de Karen. Doi Suthep is imposant en toch ook een oase van rust in vergelijking met hectisch Chiangmai.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Bea Hermans
    Date: 23-Jan-20

    Recensie: Ook hier weer een geweldige gids goed Engelssprekend en duidelijke uitleg en luisterde naar persoonlijke wensen. Voelde niet als toeristisch mede omdat er maar weinig toeristen aanwezig waren (bergstammen)



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: fam. Dijkshoorn
    Date: 21-Dec-19

    Recensie: Deze toer geboekt voor wat cultuur, maar we hadden inmiddels al genoeg tempels gezien (er zijn er ook zoveel!), dus de Doi Suthep was prachtig maar wij waren al een beetje "uitgetempeld". De bergstammen, tja, dat is vergelijkbaar met het open lucht museum. Het is een nabootsing van hoe het echt is. Dus wel heel erg toeristisch maar wel interessant.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Mike Donnars
    Date: 14-Nov-19

    Recensie: Een hele fijne en indrukwekkende tour. Zowel Doi Suthep als de bergstammen zeer de moeite waard. Ook de gids was erg enthousiast vriendelijk en wist veel te vertellen. Zeer de moeite waard om te ondernemen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    LEES MEER RECENSIES

    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

    's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk

    Vanaf:
    Contact
    Lisu Lodge. Logeren bij de Lisu (2 dagen / 1 nacht)

    De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

    Vanaf:
    Contact
    PRIVE - Doi Suthep & Thaise bergstammen

    Baan Tong Luang is een dorp waar vier verschillende Thaise bergstammen in Chiang Mai zijn samengekomen. Dat zijn de Lahu, Hmong, Witte Karen en de Lang nek Karen ook wel bekend als