Lisu Lodge. Logeren bij de Lisu (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:0268
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Inheemse gemeenschap toerismeBouwstenen
Algemene waardering: 3.6 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in het bergachtige noorden. Zij leven grotendeels nog volgens de eeuwenoude tradities van hun voorouders. Het Lisu Lodge project is een uniek project om hun levensstandaard te verbeteren door inkomsten uit toerisme. Maar dan wel met behoud van hun eigen leefwijze, die de deelnemers van deze tour zelf van dicht bij kunnen meemaken.

De prachtige omgeving kunt u gaan verkennen per fiets of ossenwagen. Een unieke ervaring!
Overnachting: Lisu Lodge
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer:
Dag 1: Chiang Mai en op reis naar de Lisu Lodge
Vroeg in de ochtend (ergens tussen 7 en 8 uur) wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat het per privé transport (niet inclusief) door het groene, heuvelachtige landschap naar het noordwesten waar we om ongeveer 9 uur bij de Lisu Lodge aankomen. Daar wordt u begroet met een welkomstdrankje en kunt u kennismaken met uw gastgevers.

Buiten staan de fietsen al klaar en rijden we in rustig tempo door de prachtige omgeving naar Araksa Tea Garden. Op deze theeplantage wordt u uitgelegd hoe thee wordt verbouwd en hoe er wordt geplukt. Uiteraard krijgt u ook een kopje verse thee. De fietstocht gaat verder naar de rivier (ongeveer anderhalf uur fietsen).

Dan wordt het echt spannend en zakt u per rubberboot de rivier af, over stroomversnellingen en langs de weelderig begroeide oevers. We gaan weer aan land want de Thaise picknick lunch geserveerd.

Hiervandaan gaat u weer terug naar de Lisu Lodge (vervoer niet inclusief), maar eerst stoppen we onderweg nog bij een dorpje van de Akha bergstam voor een bezoek aan de Shaman (spirituele genezer) die u alles kan vertellen over traditionele medicijnen.

Mocht er tijd over zijn dan kunt u dit nog overwegen: een wandeling door de rijstvelden, neem een kijkje in de groente tuin of bezoek de Himmapaan Foundation die lokaal het ecosysteem probeert te bevorderen en in stand wil houden.

Na een dag vol unieke indrukken zult u vast en zeker heerlijk slapen met onbekende oerwoudgeluiden op de achtergrond.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer:
Dag 2: Lisu Lodge - Chiang Mai of andere bestemming

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van deze zo gastvrije mensen en hun dorp en wordt u per privé transport (niet inclusief) naar uw volgende bestemming gebracht.

Optionele Tours:

Lisu Lodge avontuur
De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewon
Opmerkingen: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie en een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Uw grote bagage laat u het liefst achter in uw hotel / guesthouse in Chiang Mai.

White water rafting in deze tour is niet geschikt voor kinderen jonger dan 11 jaar. U dient een goede fysieke gezondheid te hebben.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, etc. moeten we routes soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse Lisu Lodge Experience is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden en entreegelden. Deze 'Lisu Lodge Experience' word begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Verblijf in eenvoudige accommodatie als omschreven met ventilator en eigen sanitair. Helm en reddingsvest voor tijdens het raften.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, privé transfers, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Lisu Lodge. Logeren bij de Lisu (2 dagen / 1 nacht)

Algemene waardering: 3.6 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
Name: Fam. Hoogeveen
Date: 22-Jan-20

Recensie: Dit was wel een mooie tocht, maar ook redelijk saai. Buiten de rit met de os was er niets te doen dan een beetje luieren, lezen, eten en een biertje drinken. Maar voor 2 dagen wel vol te houden. De omgeving was prachtig.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Margot
Date: 30-Nov-19

Recensie: De Lisu Lodge is duur voor wat het is, hetgeen op de website staat klopt niet met de werkelijkheid. Bezoek aan het dorp 2is leuk maar geen hoogtepunt. De activiteiten moeten herzien worden, gelukkig was er 1 mountainbike voor mijn 8- jarige zoon. Personeel en eten zeer goed. Je brengt best een boek of spelletjes mee.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Lotte Veerman
Date: 05-Jun-19

Recensie: Wat een prachtige logde. Na alle drukte van de Bangkok en Chiang Mai, eindelijk zalige rust. Je komt aan krijgt een byzonder gezond glaasje "thee" en gaat vervolgens naar je logde, een prachtig gelegen open heel grote verande met prachtige relax bedden in Lisu stijl met uitzicht op rijstvelden en natuur en allerlei vogelgeluiden. Wat een rust, heerlijk. We hadden zo weinig mogelijk kleding enz. Meegenomen, waardoor onze zoon van 12 zich wel wat ging vervelen. De ossewagen tour was leuk voor 1 uur, daarna zijn we op de fiets gestapt en hebben we genoten van al het Thaise gedoe onderweg. Kregen geen routekaart mee, daar hadden ze nog nooit van gehoord. Ook hebben we geen Shaman bezoek mogen doen. Er was zeer Vriendelijk goed Engels sprekend personeel. Lunch en diner waren echt heerlijk, je hoeft niet te kiezen, je krijgt gewoon verschillende gerechten. Zalig. Slaapkamer ook heel romantisch, klamboe boven je Lisu bed ramen, nou ja ramen, open en heerlijk geslapen. Volgende ochtend wordt je gewekt voor je breakfast, en daarna weer helaas terug naar de bewoonde wereld. Het was heerlijk.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk

Vanaf:
Contact
Lisu Lodge. Logeren bij de Lisu (2 dagen / 1 nacht)

De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

Vanaf:
Contact
PRIVE - Doi Suthep & Thaise bergstammen

Baan Tong Luang is een dorp waar vier verschillende Thaise bergstammen in Chiang Mai zijn samengekomen. Dat zijn de Lahu, Hmong, Witte Karen en de Lang nek Karen ook wel bekend als