Cruise naar de verloren stad Wiang Kum Kam

Tourcode:0213B
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00,11.30,14.00,16.00
Category: Boottocht
Algemene waardering: 3.0 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een reis naar het verleden is deze ontspannende tour per boot en paard en wagen naar de vergeten Koningsstad Wiang Kum Kam even buiten Chiang Mai.

Wiang Kum Kam heeft niet lang bestaan. Gebouwd door Koning Mengrai als hoofdstad van het Lannarijk werd de stad al na 15 jaar verwoest door overstromingen van de Ping rivier. Daarna verzonk de stad in een winterslaap die maar liefst 700 jaar zou duren. Men was de stad vergeten en dacht dat het een legende was en de stad nooit echt bestaan had. Pas in 1984 bleek dat het allemaal echt was en kwamen tijdens opgravingen steeds meer bewijzen van het bestaan van Wiang Kum Kam naar boven.

Tijdens deze rondtocht door de historische omgeving kunt u het zelf gaan ontdekken.

U wordt opgehaald bij uw hotel en per minibus naar de aanlegsteiger bij het Kitamon restaurant gebracht waar we aan boord gaan van een luxe, comfortabele boot. In ongeveer 20 minuten varen we over de Ping rivier naar onze bestemming en kunt u genieten van het rivierleven en het fraaie uitzicht. Oude Pagoda's liggen verscholen in de wildernis. Van de boot gaan we verder met paard en wagen! In een open rijtuigje rijden we naar het museum waar u de gelegenheid krijgt om wat meer van de geschiedenis te weten te komen. Buiten staat uw koetsier klaar om u verder te rijden door een liefelijk landschap van boomgaarden en dorpjes, waar het moderne Thaise leven zich afspeelt.

We bekijken onderweg de overblijfselen van 6 historische plekken uit het Lanna tijdperk en komen weer uit bij de boot. Voordat we terugvaren worden er lokale fruitsapjes geserveerd. Bij aankomst kunt u in het Kitamon restaurant eventueel een heerlijke maaltijd nuttigen met de keuze uit Japanse, Thaise en zeevoedsel specialiteiten (niet inclusief.) Daarna wordt u naar uw hotel gebracht, terugkijkend op een boeiende en relaxte dag.



Opmerkingen:
  • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
  • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!
  • Inclusief de tour: alle vermelde entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus en open boot en rijtuig.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
    Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

    Recensie voor Cruise naar de verloren stad Wiang Kum Kam

    Algemene waardering: 3.0 uit of 5 beoordelingen. 7 eerlijke recensies.
    Name: Han & Denise
    Date: 07-Jan-20

    Recensie: Met een minibus op de afgesproken tijd bij het hotel opgehaald. Hierna een korte boottrip nar Wiang Kum Kam. Met paard een wagen wordt een korte rondrit door het stadje gemaakt. Daarna met de boot terug via een kookboerderij alwaar we een rondleiding kregen door de kruiden tuin en waar we fruit en thee kregen geserveerd. De rondrit door het stadje vonden wij tegenvallen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Carine
    Date: 12-Aug-19

    Recensie: Goede uitstap, zeker voor die prijs



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Wim van Rijswijk
    Date: 12-Jul-19

    Recensie: Na verwend te zijn door de diverse geweldige andere tours, veel deze helaas tegen. Misschien waren onze verwachtingen te hoog door de kwaliteit van onze andere tours, maar geen van de beschreven onderdelen voldeed aan onze verwachtingen. Luxe, comfortabele boot: overdekte platte schuit met wat tafeltjes en keuken stoelen. Museum: De verlichting in alle displays stond uit, geen van de interactieve display functioneerde, waardoor er niet veel anders overblijft dan het lezen van de Engelse teksten bij de displays Koetsiers met paard en wagen: Spraken waarschijnlijk geen Engels, reden in draf langs de vindplaatsen, nauwelijks stoppend bij de historische plekken. Alle info moet je vanaf een info A4-tje dat in de koets ligt aflezen. Jammer, voor ons helaas een gemiste kans...



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: C de Jongh
    Date: 07-Jun-19

    Recensie: De boottocht is niet echt bijzonder. Verloren stad is interessant. Je komt er met de fietstour ook langs en die is leuker dan met de boot.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Yorik Jansen
    Date: 28-May-19

    Recensie: Wel even aardig om te doen. De rit met de koetsjes is bijzonder. Het toertje duurt echter nog geen drie uur. Dus niet een dagdeel zoals beschreven. Al met al een leuke dag voor wat geboden wordt voor de prijs.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    LEES MEER RECENSIES

    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    Cruise naar de verloren stad Wiang Kum Kam

    Deze reis naar het verleden is een ontspannende tour per boot en paard en wagen naar de vergeten Koningsstad Wiang Kum Kam even buiten Chiang Mai.

    Vanaf:
    Contact
    Cruise over de Mae Ping rivier

    Een 'culturele' boottocht over de Mae Ping Rivier. U vaart ongeveer twee uur per longtail boot langzaam over de rivier en krijgt zodoende een goede indruk van het landelijk

    Vanaf:
    Contact
    Echte Thaise Massage in Chiang Mai

    Echte Thaise massage is al eeuwenoud. Even pijnlijke plekken en gewrichten verlichten, spieren losmaken, en bovenal: je herboren voelen, daar gaat het om. Thai gaan net zo gemakkel

    Vanaf:
    Contact
    Tokkelen Jungle Zzziplijnen - 40 platforms

    Jungle Flight is de avontuurlijkste attractie van Chiang Mai. Vlieg over en door het regenwoud op een van Thailand's vijf hoogste bergen, Doi Lankah, langs de zes kilometer lan

    Vanaf:
    Contact
    Tokkelen Jungle Zzziplijnen - 39 platforms

    Jungle Flight is de avontuurlijkste attractie van Chiang Mai. Vlieg over en door het regenwoud op een van Thailand's vijf hoogste bergen, Doi Lankah, langs de zes kilometer lan