Trip naar de Hel van Bangkok

Tourcode:0134A
Datum: Maandag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag & Zondag
Tijd: 09.00 - 13.00
Category: Bizarre Tour
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
Anders dan andere tours en ook een andere kant van Bangkok die niet in de toeristenfolders staat maar misschien juist daarom bijzonder om mee te maken. Griezel en huiver in de gevangenis en het forensisch museum.

We beginnen deze tour in de ochtend met een korte boottocht met de snelle waterbus, al een ervaring op zich en een heel klein beetje eng. We stappen uit bij Wat Saket.

Deze tempel die oorspronkelijk uit de Ayutthaya periode stamt is beroemd omdat de kolossale Chedi die er gebouwd zou worden in elkaar stortte en zo in de loop der eeuwen de heuvel ontstond die nu bekend staat als de "Golden Mountain" met een panoramisch uitzicht over de stad. Na de bezichtiging van de gouden berg brengt een korte wandeling ons bij een idyllisch park maar schijn bedriegt want in dit park werden een eeuw lang de meest vreselijke martelingen uitgevoerd en probeerden duizenden gevangenen te overleven onder barre omstandigheden. Deze voorloper van de huidige, ook al beruchte, Bang Kwang gevangenis of het "Bangkok Hilton" was tussen 1890 en 1987 het toneel van onbeschrijfelijke toestanden.

Nu zijn een aantal van de barakken een museum en kunt uzelf zien hoe verschillende martelpraktijken en executies werden uitgevoerd. Het wordt allemaal levensecht uitgebeeld door figuren, maar je hebt weinig fantasie nodig om te bedenken hoe het echt was. Kippenvel! Per taxi rijden we naar de Tha Chang pier en nemen de boot naar de overkant waar het Siriraj ziekenhuis ligt. Bekend omdat de voormalige koning en koningin hier tot voor kort verbleven en veel minder bekend om het forensisch en anatomisch museum dat hier ook in een van de vele gebouwen gevestigd is. Een bizarre collectie van baby's met waterhoofden en andere afwijkingen op sterk water.

Via een krakende trap komt u in een ander gedeelte van dit "spookhuis" waar je o.a. een hele serie skeletten aantreft en het gebalsemde lijk van een van Thailand's meest beruchte seriemoordenaars.
Gruwel en huiver! Na deze enerverende ervaringen heeft iedereen vast en zeker wel trek in een heerlijke Thaise lunch in Krua Rakangthong restaurant met werkelijk een schitterend uitzicht op de majestueuze Chao Praya rivier. Wat dacht je van geroosterde sprinkhanen en kevers? Alleen voor de echte diehards en voor iedereen anders een "gewone" lunch. Hiermee eindigt deze bizarre maar zeer interessante tour die vast en zeker nog genoeg gespreksstof zal opleveren........

Opmerkingen: VOORWAARDEN
 • Op veel plaatsen in musea is maken van foto's niet toegestaan.
 • Green Wood Travel verzorgt transport, entreegelden en begeleiding.
 • Je kiest zelf voor deze bizarre tour onder eigen verantwoordelijkheid en op eigen risico.
 • Minimum leeftijd is 18 jaar of ouder.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, sluiting van musea iedere dinsdag en publieke feestdagen etc. moeten we routes soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour naar de hel blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke en mentale conditie; bij twijfel dient u uw arts vooraf te raadplegen.
  Inclusief de tour: vermelde lunch, drinkwater en snacks, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf Prince Palace Hotel). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per open publieke boten en lokale taxi's.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden en drankjes, transfers en facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven. Vervoer terug naar uw hotel gaat per Meter Taxi (niet inclusief) - uw gids helpt u hiermee.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Trip naar de Hel van Bangkok

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
  Name: Mireille Stams
  Date: 04-Jul-19

  Recensie: Onze gids Winnie heeft ons flink laten griezelen. Echt een trip waar je geen toerist tegenkomt. SUPER AANRADER!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Dennis & Sandra
  Date: 03-Apr-19

  Recensie: Haha je met recht de 'Trip To Hell' Interessante trip...veel gezien als je van gevangenschap, martelingen, executie voorbeelden, lichamen, menselijke resten en embryo's op sterk water wilt zien. wat wel handig is te vermelden is dat deze tour grotendeels te voet moet worden afgelegd. Tijdens de luch wel de lekkerste Thaise Rode Curry (Kip)'Penang' ooit gegeten, maar waar.....ik zou het niet meer weten jammer genoeg! Wat jammer is dat je vrijwel nergens foto's mag maken! Dit gooit mijn inziens toch roet in het eten daar de gemiddelde toerist vaak gaat voor de gewilde kiekjes. Slordig van Greenwoodtravel dat men dit niet van tevoren vermeld!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  TaTToo Sak Yant

  Een tatoeage laten zetten is tegenwoordig "trendy" maar vindt zijn oorsprong eeuwen geleden in allerlei verschillende culturen overal ter wereld. Soms was het een teken v

  Vanaf:
  Contact
  Trip naar de Hel van Bangkok

  Anders dan andere tours en ook een andere kant van Bangkok die niet in de toeristenfolders staat maar misschien juist daarom bijzonder om mee te maken. Griezel en huiver in de geva