TaTToo Sak Yant

Tourcode:0134
Datum: Dagelijks
Tijd: 10:00
Category: Bizarre Tour
Algemene waardering: 4.7 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een tatoeage laten zetten is tegenwoordig "trendy" maar vindt zijn oorsprong eeuwen geleden in allerlei verschillende culturen overal ter wereld. Soms was het een teken van rang en macht, soms werd er een heilende werking verondersteld of een beschermende, zoals bij strijders.

Het is ook niet iets wat je zomaar doet, maar waar je achter moet staan en ook een duidelijke reden voor moet hebben. Dat is zelfs een voorwaarde om toegelaten te worden tot deze traditionele praktijk.

In een buitenwijk van Bangkok ligt in een woonwijk, een aan de buitenkant te zien gewoon huis. Maar binnen lijkt het meer op een boeddhistische tempel en daar ligt ook de oorsprong van deze Sak Yant tatoeages.

De meester en zijn leerlingen zetten tatoeages bij mannen en vrouwen in een boeddhistisch ritueel. Er wordt een offer gegeven en er wordt gebeden. De tatoeage wordt niet met een machientje maar met een lange staaf handmatig aangebracht. Een onuitwisbare herinnering en een teken dat je altijd met je mee zal dragen.

Je wordt tijdens deze bijzondere gebeurtenis begeleidt door een ervaren Engelssprekende tolk want de meester en zijn leerlingen spreken alleen Thai.

Voor meer informatie lees >>> Sak Yant TaTTooOpmerkingen: VOORWAARDEN
 • Green Wood Travel verzorgt alleen transport en begeleiding. Je kiest zelf en betaald zelf voor de tatoeage onder eigen verantwoordelijkheid en op eigen risico.
 • Minimum leeftijd is 18 jaar of ouder.
 • We reizen per minibus en totaal kunnen een 8 personen deelnemen en/of meereizen
 • Inclusief de tour: drinkwater en fris, entreegelden en omschreven transfers (vanaf centraal gelegen Bangkok Hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende tolk en/of gids. Vervoer per airconditioned minibus.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: kostprijs voor Sak Yant tatoeage. Deze varieert tussen 600 - 2000 THB, overige maaltijden, alcoholische drankjes, transfers van andere Bangkok hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor TaTToo Sak Yant

  Algemene waardering: 4.7 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
  Name: Wim Kortekaas
  Date: 11-Jul-19

  Recensie: Unieke ervaring en een eeuwig blijvende herinnering.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: ReisJunk.NL
  Date: 24-Jun-19

  Recensie: Tijdens het voorbereiden van mijn eerste reis naar Zuidoost Azië stuitte ik bij toeval op een foto van een Sak Yant. Dit is een verzamelnaam voor een groot aantal boeddhistische tatoeages die op traditionele wijze worden gezet in Thailand, Laos en Cambodja. Op traditionele wijze wil zeggen dat ze met een grote metalen naald of met een bamboestok worden gezet. De punt van de naald of stok dopen ze in een potje inkt en vervolgens tikken ze puntje voor puntje je nieuwe tattoo op je rug, borst of arm want een Sak Yant mag alleen op het bovenlichaam worden geplaatst. Ik riep altijd dat ik geen tattoo mens ben maar al snel wist ik dat ik zo’n Sak Yant wilde laten zetten.

  Wat is een Sak Yant tatoeage? Het woord Sak betekent tikken en Yant is afgeleid van Yantra, wat heilig geometrisch ontwerp betekent. Vele eeuwen werden Thaise en Khmerkrijgers gevreesd om de magische Sak Yant tattoos op hun huid. De tekeningen zijn een mengeling van boeddhistische psalmen en gebeden, spreuken en tovenarij. Sinds de tijd van Koning Naresuan, in het gouden tijdperk van Ayutthaya, hebben Thaise soldaten bescherming gezocht in de kracht van Sak Yant en het dragen van en bidden tot amuletten. De geallieerde troepen gaven Thaise soldaten in de Tweede Wereldoorlog en in de Vietnamoorlog de bijnaam “Taharn Phee” (spooksoldaten), vanwege hun Sak Yant tatoeages en amuletten. Een Sak Yant tattoo is dus een heilig geometrisch ontwerp, dat beschermende krachten en verschillende zegeningen zou moeten geven door middel van deze verschillende boeddhistische psalmen en magische formules.

  Mijn ervaring Bij aankomst in de jungle van Khao Sok in het zuiden van Thailand zag ik een houten bord met daarop een pijl en geverfde tekst: Bamboo Tattoo 20 meters left. Ik voelde dat dit de plek was waar ik mijn Sak Yant wou laten zetten. Er stond een soort huis/hut en in de ruimte daarnaast was een Australische jongen aan het oefenen op een stuk varkenshuid. Ik maakte kennis met de Thaise man die al 11 jaar ervaring had en ik heb hem de Sak Yant laten tekenen. Ik moest op een matje gaan liggen en luisterde naar een soort meditatie muziek. Langzaam voelde ik de naald in en uit mijn huid gaan en ik weet nog goed dat ik na een minuut of vijf steeds meer in een soort trans raakte. Wat wel enorm irritant was, waren de mieren die over mij heen liepen en enorm kriebelden. Hoewel de locatie niet erg hygiënisch was, werkte hij wel erg ‘clean’ en was ik niet bang voor ziektes of besmettingen. Totaal duurde het ongeveer een uur. Het moment dat ik voor het eerst in de spiegel keek wist ik niet goed of ik nu blij of onzeker was. Hoewel ik er van te voren goed had over nagedacht, was ik even in lichte shock dat ik nu toch echt een tattoo had. De dag erna was ik er gelukkig ontzettend blij mee en als ik er nu naar kijk ben ik nu nog steeds blij met de ervaring en vooral met de Sak Yant zelf. Of het voor mij geluk en bescherming heeft gebracht zal ik natuurlijk nooit weten. Een ding is zeker, ik kan het iedereen aanraden!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Kees van der Hoeven
  Date: 03-Feb-19

  Recensie: Een bijzondere blijven ervaring voor mij.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Paul
  Date: 11-Jan-19

  Recensie: Ik heb op 01 december 2018 een Sak Jant laten zetten. Een erg bijzondere ervaring die ik voor de rest van mijn leven bij me zal dragen. :)  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  TaTToo Sak Yant

  Een tatoeage laten zetten is tegenwoordig "trendy" maar vindt zijn oorsprong eeuwen geleden in allerlei verschillende culturen overal ter wereld. Soms was het een teken v

  Vanaf:
  Contact
  Trip naar de Hel van Bangkok

  Anders dan andere tours en ook een andere kant van Bangkok die niet in de toeristenfolders staat maar misschien juist daarom bijzonder om mee te maken. Griezel en huiver in de geva