River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:0150
Datum: Maandag & Donderdag
Tijd: 06.30 - 19.30
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 5 eerlijke recensies. Lees Recensie
Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die wil genieten van natuur en echt Thailand.




Overnachting: Pung-Waan Resort & Spa
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: minibus | boot
Dag 1: Kleurrijke drijvende markt, Bridge over the River Kwai, prachtige grottempel.
Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.
We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen vinden dat het te toeristisch is. Er zijn echter weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand zo'n honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.
Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel.
In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikten de Japanners het grotcomplex als opslag. We gaan verder naar het Pung-Waan Resort, op de oever van de Kwai Noi-rivier.
De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt per fiets, ga vlotvaren of laat u verwennen in Baan Pungnoi, een traditionele Thaise massage salon en kruidensauna en/of neem een verfrissende duik in het grote zwembad.
Na het diner (niet inclusief) is er regelmatig een Pong-Lang Show. Traditionele Birmese dansen en muziek uitgevoerd door kinderen van Birmese immigranten. De opvoering van hun dansen in Thailand is uniek.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: mini(bus)
Dag 2: De indrukwekkende Hellfirepas en maak een voettocht door de bamboejungle

Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle.

Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok.

Na de lunch vertrekt u weer naar Bangkok per airconditioned publieke minibus. Aankomst is tussen 18:00 en 19.00 uur nabij Victory monument. De transfer naar uw hotel in Bangkok is exclusief.

Optionele Tours:

River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)
De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen ges
Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)
Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een o
River Kwai Jungle Rafts (2 dagen / 1 nacht)
U ligt in uw hangmat voor uw bamboe bungalow op het water en kijkt uit over de River Kwai Noi. Om u heen ziet u jungle, een olielampje verlicht de int
Opmerkingen: andere dagen op aanvraag (min. 4 personen.) Toeslag: 1.000 THB pp. (dagelijks vertrek!)

- Tijdens de River Kwai Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok. Zwemspullen, handdoek en slip vaste schoenen zijn essentieel en ..... een goed humeur!

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de River Kwai Tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door één (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en 3e klasse trein; varen per open boot naar de drijvende markt. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische dranken, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, niet vermelde visumkosten, bagage afhandeling en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 5 eerlijke recensies.
Name: Sandra
Date: 26-Feb-20

Recensie: Wij hebben deze tour in februari gedaan. Je leert veel van de geschiedenis en de accommodaties zijn erg goed! Doordat we deze tour door de weeks deden waren er erg weinig toeristen in de hotels wat het voor ons nog extra luxe maakte. Als optie hebben we nog een olifanten in bad gestopt gemaakt wat zeker de moeite waard is! Erg leuke tour!



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: johan
Date: 28-Nov-19

Recensie: een geweldige gids, begon met een onbekende vrucht te eten in de bus, daarna bij de markt ook diverse dingen gegeten, de treinreis is aan te bevelen, de gids vertelde veel over het Thailandse leven, het bezoek aan de Hellfire Pass heeft veel indruk gemaakt, wat een leed is er geweest, een geweldig hotel aan de rivier, we zouden het echt zo weer overdoen.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Sanne
Date: 02-Sep-19

Recensie: Erg vroeg op en de lokale treinmarkt vonden wij veel leuker dan de commerciele drijvende markt. Ook het Pungwaan hotel, hoewel eenvoudig is een prachtige ervaring.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: fam van wattingen
Date: 02-Jul-19

Recensie: Wij hebben deze tour gedaan in juni 2019. We hebben deze tour pas daar geboekt 3 dagen van te voren in Bangkok en geen probleem, alles was goed, de accommodaties, de lunches diner is goed. En tour op zich is ook goed zeker ook met een 3 jarige zoon die heeft zich heel goed vermaakt.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Adriaan van Hout
Date: 26-Jun-19

Recensie: Goed georganiseer en onze gids Mr. Anucha wist heel veel te vertellen. Aanrader voor iedereen die veeel wil zien in een korte tijd.



Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

LEES MEER RECENSIES

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen

Vanaf:
Contact
Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

Vanaf:
Contact
River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

Vanaf:
Contact
River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

Vanaf:
Contact
Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

Vanaf:
Contact
Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo