Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

Tourcode:0153
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.30 - 18.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 9 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze tocht door Thailand's grootste nationale park, Khao Yai, is een echte natuurbelevenis maar daarnaast ziet en ontdekt u ook allerlei aspecten van de Thaise cultuur. We beginnen in de oude hoofdstad Ayutthaya waar we de imposante overblijfselen uit het Siam tijdperk bezichtigen.

In de volgende dagen is het puur natuur: gigantische woudreuzen, oogverblindende orchideeën, klaterende watervallen en natuurlijk allerlei dieren; van wilde olifanten tot apen, felgekleurde vogels en honderden vleermuizen. We sluiten af met cultuur in de echt Thaise provincieplaats Chachoengsao waar we een zeer heilig Boeddhabeeld bezoeken.


Overnachting: Eco Valley Lodge
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 1: Ruïnes van Ayutthaya | Apenstreken in Lopbui | Khmer tempels | Khao Yai National park

We vertrekken vroeg vanuit uw Bangkok-hotel per airconditioned minibus richting Khao Yai (Nakorn Ratchasima.) Onderweg bezoeken we de ruïnes van de vroegere hoofdstad Ayutthaya, in 1767 verwoest door de Birmezen. De restanten van tempels en paleizen geven een goede indruk van het leven in het toenmalige Siam.

De volgende bestemming is Lopburi waar we de ruïnes van het heiligdom van San Phra Karn aandoen. Honderden apen leven in de tamarinde bomen - pas op want de apen leveren apenstreken! Tegenover het heiligdom staat een Khmer tempel, Phra Prang Sam Yod. Daarna rijden we naar de Phra Phuttabat-tempel in Saraburi, die een interessante en vereerde voetafdruk van Boeddha bezit. Deze tempel trekt veel pelgrims; in de nabijgelegen grotten wonen diverse kluizenaars.

We rijden verder door een natuurrijk landschap vol met bomen, ontelbare rijstvelden en oude houten Thaise huizen. Lunch onderweg. Muak Lek-markt is beroemd vanwege de handel in koeienmelk en kerriekoeken. Lekker!

In de namiddag, wanneer we aankomen, is het 'Happy Hour' in Eco Valley Lodge. Geniet daarna van een heerlijk Thais diner (niet inclusief) in het restaurant van het resort.


Overnachting: Rabiangprai Valley
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 2: Voettocht door Khao Yai national park | Tropisch fruit ontdekking

Stevig ontbijt en dat hebben we nodig voor energieke dag. We rijden nu door de bergen van Khao Yai National Park naar Nakhon Nayok en stoppen vaak genoeg voor verfrissingen en om te genieten van het spectaculaire uitzicht. Waarschijnlijk komen we onderweg enige wilde dieren tegen.

Het park huisvest meer soorten planten en dieren dan enige andere plaats op aarde. Hier groeien gigantische bomen van meer dan 45 meter hoog, wilde orchideeën, varens en nog veel veel meer.

Na de lunch bij het hoofdkantoor van de parkwacht (dat tevens dient als onderzoekscentrum) maken we een ontspannende wandeling in de directe omgeving. Voordat we ons hotel bereiken, maken we een stop bij een lokale fruitmarkt om enkele exotische Thaise fruitsoorten te bekijken en te proeven. Optioneel maak een tocht door de jungle op de rug van een olifant (niet inclusief de tourprijs.)

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 3: Watervallen | Vleermuizen | Ruïne tempels en Ficus Religiosa

Na het ontbijt bezoeken we de Nang Rong waterval. We nemen de tijd om op te frissen in het verfrissende water. Dichtbij de Wat Pho bezoeken we de enorme fruitvleermuizen die (overdag) in de bomen hangen. Een stukje verder liggen de ruïnes van Sa Morakot met de heilige smaragd gekleurde meren en voetafdrukken van Boeddha. Thai geloven dat wie van dit water drinkt een goede gezondheid geniet. Wat let u! De volgende stop maken we bij de meer dan 500 jaar oude Bo Tree (Ficus Religiosa). Deze boom wordt dagelijks door vele Thaise boeddhistische bezoekers vereerd. U komt in aanraking met de alledaagse boeddhistische manier van leven en denken. Lunch aan de rivier in Chachoengsao, een kleine provinciestad.

Wat Sothon Wararam ligt op de oever van de brede Bang Pakong River. Deze tempel bevat een van de heiligste Boeddhabeelden, Phra Phuttha Sothon, in Thailand. De stad is ook bekend vanwege haar drukke marktplaats en het vlechten van rotanmanden. Beleef Thai provinciaals leven op zijn best.

In de namiddag brengen we u terug naar uw hotel in Bangkok of Pattaya*). U kunt werkelijk terugkijken op een onvergetelijke tour.
Optionele Tours:

Khao Yai National Park Explorer (3 dagen)
Drie volle en gevarieerde dagen in Khao Yai, Thailands oudste en een van de grootste en populairste natuurparken in het land. De valleien zijn groen e
Opmerkingen:
 • *) het is mogelijk om door te reizen naar Pattaya. De extra kosten zijn slechts 600 THB pp. bij minimaal vier personen.
 • *) het is mogelijk om door te reizen naar Koh Chang. De extra kosten zijn slechts 1100 THB pp. bij minimaal vier personen
 • We adviseren u om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie en een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Ayutthaya & Khao Yai tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers van centraal gelegen Bangkok hotels. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus. Accommodatie in toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische en frisdrankjes, transfers van niet centraal gelegen Bangkok hotels, boot trips, persoonlijke uitgaven, bagage afhandeling en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

  Algemene waardering: 4.2 uit of 5 beoordelingen. 9 eerlijke recensies.
  Name: Claudia
  Date: 22-Feb-20

  Recensie: Nou, dit wordt een positieve recensie voor deze tour! We hadden een uitstekende gids, die ons veel wist te vertellen. Met name over de geschiedenis van de oude hoofdstad Ayutthaya. Hier kijk je je ogen uit naar de schitterende ruines. Ongelooflijk mooi, maar het verhaal erachter des te triest. Ik had er graag wat meer tijd door willen brengen, maar we moesten helaas verder...... Het Khao Yai Park is echt 'n aanrader! Wat is dit 'n super mooi park. Wij hebben 'n ranger gehuurd, niet bij de tour inbegrepen, en hebben 'n 4 uur durende trek gemaakt door de jungle. Wow!!! Heel veel wilde dieren zie je niet, omdat ze bij mensen uit de buurt blijven, maar we hebben toch wilde gibbons, herten en bavianen gezien. Helemaal geweldig! De natuur is waar je het voor moet doen. In 1 woord: schitterend! De hotels zijn netjes en het eten is goed verzorgt. Geef gerust je wensen door aan de gids.....  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Peter Heres
  Date: 22-Jan-20

  Recensie: Met gids Nop en chauffeur Anucha op pad geweest met gezin. Twee kinderen van 11 en 13. Aardige reis met bovenverwachting goede restaurants, mooie hotels en ook voor de kinderen leuke bezienswaardigheden. Toch waren we niet geheel tevreden. Allereerst sprak de gids moeilijk verstaanbaar Engels, waardoor wij zijn verhaal niet altijd begrepen. Zijn kennis over de culturele bijzonderheden leek (daardoor?) ook niet groot. In het NP ontdekte een van de kinderen een bloedzuiger op zijn arm. In plaats van rustig te reageren slaakte hijzelf een gil. Dit vond ik weinig professioneel. Positief was dat hij ons elke maaltijd hielp bij het kiezen van een lekker en afwisselende gerechten. De chauffeur Anucha was een rustige man die met ons en onze zonen. Een potje tafelvoetbal meedeed en op mooie plekjes stopte om foto's te maken.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Esther
  Date: 11-Nov-19

  Recensie: Mooie trip met vriendelijke goed Engelssprekende gids. Naar mijn mening is het een tempel Tour met een bezoek aan het Khao Yai park. Ik had me erg verheugd op het park en dit bezoek viel dus tegen qua lengte en inhoud. Misschien een tip om daar een ranger te huren. Wij hebben deze optie niet aangeboden gekregen. Verder absoluut een aanrader.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: M. de Klerk
  Date: 23-Oct-19

  Recensie: Gedaan met twee stellen. Goede gids, mooie route, lekker eten en prima verzorgt. Kan deze trip aan iedereen aanraden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Corry Thijssen
  Date: 15-Sep-19

  Recensie: We hadden een geweldige gids: mr. Bom, waardoor het een fijne tour werd. Hij weet veel te vertellen en weet ook wat onthaasten is! Het is eigenlijk een tempel-natuur tour, met een bezoek aan het Khao Yai natuurpark. Wat ons betreft mag de laatste dag veranderd worden in een extra tocht in khao yai park. Hotel rabiangprai valley was heel rustig en erg mooi gelegen. Eco valley lodge was gezelliger.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

  Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen

  Vanaf:
  Contact
  Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

  Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

  Vanaf:
  Contact
  River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

  Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

  Vanaf:
  Contact
  River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

  De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

  Vanaf:
  Contact
  Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

  Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

  Vanaf:
  Contact
  Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

  Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo