Khao Yai National Park Explorer (3 dagen)

Tourcode:0166
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Drie volle en gevarieerde dagen in Khao Yai, Thailands oudste en een van de grootste en populairste natuurparken in het land. De valleien zijn groen en weelderig, hebben watervallen en worden bewoond door wilde olifanten, makaken, neushoornvogels, gibbons en nog veel meer.

U gaat hier wandelen, zwemmen bij een waterval (uit de film The Beach), eten in lokale restaurantjes. U ziet rotstekeningen van twee duizend jaar oud, vergezichten vanaf een berg, hopelijk olifanten bij een verzamelplaats, een boeddhistische pelgrimsplaats, lokale markten en overnacht midden in dit rijke natuurgebied.

Khao Yai National Park is zo'n tweeduizend vierkante kilometer groot en staat op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties, voornamelijk omdat het een intact zijnde 'moesson woud' of 'droog woud' herbergt, een meer open vorm van bebossing dan het dichtere tropisch regenwoud. Dat tropische regenwoud is er ook in Khao Yai, net als graslanden. Er zijn duizenden soorten planten aangetroffen en alleen al meer dan 300 verschillende soorten vogels (let op de 'gak gak gak' van de neushoornvogel). Uiteraard ontbreekt het hier niet aan insecten en slangen. En er zitten veel vleermuizen.
Overnachting: Khao Yai Nature Life
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: minibus
Dag 1: Van Bangkok naar Khao Yai. Grot tempel en vleermuizen.
U wordt om 9.30 uur bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar het Khao Yai Life Resort gereden. Naar verwachting komt u daar rond 15.30 uur aan. Niet te laat om nog een trip te maken. U gaat om te beginnen naar de boeddhistische grot tempel, die nog altijd voor meditatie wordt gebruikt. Omdat we willen zien in welk schitterend natuurgebied we de komende dagen verblijven, zoeken we een hoog punt uit voor een fraai panorama.

Als het donker wordt zijn we bij een grot waar enorme hoeveelheden vleermuizen naar buiten komen. Ze vliegen als een levende slang boven de jungle. Rond 19.00 uur keren we terug naar het Khao Yai Nature Life Resort, waar we nacht zullen doorbrengen.


Overnachting: Khao Yai Nature Life
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus
Dag 2: Een volle dag Khao Yai National Park. Wandeling en watervallen.
De wekker gaat vroeg af, als u tenminste niet al bent wakker geworden van de vreemde oerwoudgeluiden om u heen. Om 8 uur begint u aan een volle dag Khao Yai National Park. Aangekomen in het park start u een fikse wandeltocht door het droge 'evergreen forest', waar vaak gibbons, makaken en neushoornvogels te zien zijn. Aansluitend rijden we naar een lokaal restaurant voor een typisch Thaise lunch.

De middag begint bij de Haew Suwat watervallen, die internationaal beroemd werden door een scene in de film The Beach. Nadat u net als Leonardo DiCaprio even hebt kunnen opfrissen, rijden we naar de op een na hoogste berg van het nationale park. Een prachtig uitzicht (en dat had Leonardo dan weer niet).

Tegen de tijd dat de zon begint te zakken gaan we bij een 'salt lick', een plek waar dieren komen om de benodigde mineralen en zouten binnen te krijgen, kijken of we daar wilde olifanten zien. Het is geen dierentuin, dus we weten nooit zeker of ze zullen komen. Om ongeveer 7 uur 's avonds zijn we terug in Khao Yai Nature Life Resort.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 3: Markt in Pak Chong, rotstekeningen, tempel op de berg. Terug naar Bangkok.
Om deze laatste dag goed te kunnen benutten vertrekken we om 8.30 uur naar de lokale markt van Pak Chong. Nadat u hebt gezien hoe hier de boodschappen worden gedaan gaan we naar een zandstenen labyrint met duizend jaren oude rotstekeningen. De wortels van de vijgenbomen hier omhelzen als het ware deze vreemde rotsformaties. Er hangen honderden lianen. Het is hier zo stil dat we goed de vogels kunnen horen zingen en de eekhoorns kunnen horen rond springen.

Ook bezoeken we een grote en mooie boeddhistische tempel die een veel pelgrims aantrekt. Op de berg staat een 28 meter hoog Boeddha beeld. In het tempelcomplex zelf staan Chinese beelden en zijn zeldzame planten te zien.

Lunch wordt geserveerd op het resort. In de middag wordt u naar Bangkok gebracht.
Optionele Tours:

Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen
Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van
Opmerkingen:
 • *) het is mogelijk om door te reizen naar Pattaya. De extra kosten zijn slechts 600 THB pp. bij minimaal vier personen.
 • *) het is mogelijk om door te reizen naar Koh Chang. De extra kosten zijn slechts 1100 THB pp. bij minimaal vier personen
 • We adviseren u om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie en een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Khao Yai National Park Explorer blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers van centraal gelegen Bangkok hotels. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus. Accommodatie in toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische en frisdrankjes, transfers van niet centraal gelegen Bangkok hotels, boot trips, persoonlijke uitgaven, bagage afhandeling en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Khao Yai National Park Explorer (3 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

  Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen

  Vanaf:
  Contact
  Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

  Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

  Vanaf:
  Contact
  River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

  Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

  Vanaf:
  Contact
  River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

  De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

  Vanaf:
  Contact
  Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

  Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

  Vanaf:
  Contact
  Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

  Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo