De andere weg naar Angkor Wat

Tourcode:CAM-0015
Datum: Dagelijks
Tijd: 20.30
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
Op deze 4-daagse reis door het fascinerende noordoosten van Thailand en Cambodja maakt u kennis met vele aspecten: de prachtige natuur, het rustige plattelandsleven maar ook met het onlosmakelijk met Cambodja verweven gruwelijke verleden tijdens het Rode Khmer regiem.

We eindigen in Siem Reap waar u alle tijd heeft om de beroemde tempels van Angkor Wat te bewonderen.
Overnachting: 2e klas airco slaaptrein
Maaltijden:
Vervoer: slaaptrein
Dag 1: Vertrek vanaf Bangkok Hualampong treinstation naar het provinciestadje Surin
's Avonds neemt u de nachttrein van Bangkok naar Surin. Deze provincie en stad liggen aan de grens met Cambodja. Een comfortabele treinreis die aan het begin staat van een unieke reiservaring.

Deze nachttrein met slaapaccommodatie is een originele manier om de lange reis naar Surin te overbruggen. Bagage kunt u opbergen op metalen rekken bij uw zit/slaapplaats.

Nachttreinen hebben meestal ook een restauratiewagen. Desgewenst kunt u ook in uw eigen coupe eten. Er wordt dan een tafeltje uitgeklapt. U krijgt een Thaise en Engelse menukaart om een maaltijd uit te kiezen. Aan het begin van de reis lopen er veel Thaise verkopers rond, die eten en drinken verkopen. Zowel op ieder station als in de treincoupés. Het is zeker dat u geen honger of dorst gaat lijden tijden deze treinrit.

Overnachting: Samorn Villa Buachet
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: Minibus of auto
Dag 2: Aankomst in Surin en transfer naar uw eigen Samorn Villa in Buachet

Vroege aankomst op het treinstation van de provincie hoofdplaats Surin en transfer naar Samorn Villa in het plaatsje Buachet, ten zuiden van Surin in een landelijke omgeving.

De dag is ter vrije besteding. Er is genoeg te zien en te doen. U kunt bijvoorbeeld een auto met chauffeur huren en bezoek dan de mooiste Khmer ruïnes van Surin zoals Phanom Rung en Prasat Muang Tam. Een tocht die u lang bij zal blijven. Een andere optie is een bezoek aan olifantenkamp Ban Taklang en dorpjes waar zijde geproduceerd wordt en zilver verwerkt.

Natuurlijk kunt u ook zelf met de beschikbare fietsen de omgeving van Buachet verkennen, wat zeker de moeite waard is of gewoon lekker relaxen in een hangmat in de fraaie tuin.

Uw ontbijt is vandaag niet inclusief maar dit kunt u bestellen in uw eigen Thaise Villa. 's Middags, als u niet opstap gaat, bereiden we een lokale lunch. Gaat u opstap dan is de lunch niet inclusief. 's Avonds wordt er een heerlijk Thais diner voor u bereidt.

Overnachting: Sonalong Boutique Village
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Minibus of auto
Dag 3: Waar het allemaal om ging. Op weg naar Anlong Veng en Siem Reap
Ochtends vroeg een heerlijk ontbijt. Daarna wordt u per auto/minibus in ongeveer een half uur naar de Chong Sa Ngam grens gebracht. Als u die overgestoken bent staat uw Cambodjaanse gids u al op te wachten.
Ons Cambodja avontuur kan beginnen. We rijden eerst naar het voormalige hoofdkwartier van de Khmer Rouge op de Doang Rek berg, nadat zij verder uit het land verdreven waren. Ta Mok, broeder No. 5, die hier de leiding had was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de moord op meer dan 2 miljoen onschuldige mensen. Hiervandaan heeft hij met een 3000 volgelingen nog tot 1998 geprobeerd de nieuwe regering te ondermijnen.

Nummer 1 was natuurlijk Pol Pot zelf, die hier uiteindelijk ook terecht kwam. Hij stierf hier in 1998, volgens geruchten door vergiftiging. Daarna bezichtigen we het huis van Ta Mok.
Moeilijk voor te stellen dat op deze liefelijke plek aan een meer een van de grootste oorlogsmisdadigers woonde. Ta Mok werd uiteindelijk in 1999 gearresteerd en stierf in 2006 in de gevangenis zonder ooit veroordeeld te zijn voor zijn gruweldaden.

Na deze rondgang door de inktzwarte geschiedenis van Cambodja rijden we naar het nabijgelegen stadje Anlong Veng. Vele jaren was deze plek geïsoleerd van de buitenwereld.
Door een prachtig landschap rijden we richting van de Banteay Srey tempel, gelegen in een geheimzinnig sprookjesbos. Helaas is bezoek aan de ruïne tempel momenteel niet mogelijk daar er geen entree kaartjes aan de de toegangspoort verkocht worden. Deze Hindoe tempel uit de 10e eeuw is gebouwd voor de godin Shiva. De naam betekent "Citadel of Women" wat slaat op de uiterst verfijnde reliëfs, waarvan men zegt dat die alleen door vrouwenhanden vervaardigd kunnen zijn.

We lunchen in een lokaal restaurant waarna we zo' n 7 kilometer vanaf de tempel stoppen bij het landmijnmuseum. De oprichter hiervan, Aki Ra, was op zijn 10e jaar kindsoldaat in het Khmer Rouge leger. In het museum ziet u alles over landmijnen en de verschrikkingen die ze aanrichten. Geen vrolijk gezicht maar wel belangrijk om bewust te worden wat zich hier heeft afgespeeld. Aki Ra zorgt daarnaast ook voor een groot aantal slachtoffers van landmijnen.

Na deze indrukwekkende dag rijden we door naar ons hotel in Siem Reap.

Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: Aangekomen in Siem Reap (Angkor Wat) de dag is vrij te besteden
U kunt vandaag zelf uw dag invullen.

Bezoek de ruïne tempels van Angkor Wat of ga naar het prachtige Tonle Sap meer. Bezoeken aan deze plaatsen zal zeker een onuitwisbare indruk achterlaten.

In Siem Reap is ook meer dan genoeg te beleven. Bespreek met Green Wood Travel uw verdere reisplannen. Wat dacht u van een vervolgreis via Battambong terug naar Thailand?
Opmerkingen: reisdocumenten en visa:
Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
Voor meer informatie kijk op onze website en vraag informatie op bij de desbetreffende ambassade.
LET OP! Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn!

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Transport met airco minibus of auto en vermelde 2e klasse airco slaaptrein. Excursies naar de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een ervaren lokale Engelssprekende gids. Verblijf in toeristen klasse accommodatie in Surin en Siem Reap met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets- & luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal.) Visumkosten (vanaf $20 pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, herbevestigen vluchten, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

Recensie voor De andere weg naar Angkor Wat

Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
Name: Susanne
Date: 12-Mar-17

Recensie: Leuke tocht dwars door het land, waar je veel interessante stops maakt.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Marc van der Veeken
Date: 01-Sep-16

Recensie: Wij hebben een directe vlucht genomen van bangkok naar siemreap en dit programme niet gevolgdRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: John van Hazewinkel
Date: 01-Jul-16

Recensie: Dit was een weer een van de hoogtepunten van onze reis door dit gedeelte van Cambodja. Dit was mede te danken aan de gidsen, die ons hebben begeleid. Vanaf de grens met Thailand tot aan ons vertrek per boot naar Battambang hebben zij perfect verzorgd.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen ver

Vanaf:
Contact
Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

Vanaf:
Contact
River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

Vanaf:
Contact
River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

Vanaf:
Contact
Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

Vanaf:
Contact
Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo