City & Beach Bangkok - Krabi (16 dagen)

Tourcode:0033
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Hotel rondreis individueel
Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze reis brengt u naar: de westers aandoende wereldstad Bangkok die haar culturele geheimen niet direct prijs zal geven. De mooiste plekjes zijn vaak aan het oog onttrokken door de verkeerschaos, moderne gebouwen en de vele mensen. In de 'Stad der Engelen', zoals de Thai hun hoofdstad noemen, hoeft niemand zich te vervelen, daar zorgt Green Wood Travel wel voor. PROMOTIE: als u met 2 of meer boekt, ontvangt u een GRATIS diner voor alle boekers in de BAIYOKE SUITE
** Voor informatie klik HIER


Daarna door naar Krabi - een idyllische plek in Zuid-Thailand. Krabi is een provincie in het zuiden van Thailand, aan de Andaman Zee, ten oosten van Phuket. De talrijke indrukwekkende rotsformaties domineren het landschap in Krabi. In het binnenland vindt u ongerepte regenwouden, weelderige mangrovebossen en rubberplantages. De kustlijn aan de Andaman Zee kenmerkt zich door de typische, loodrecht uit land of zee oprijzende (begroeide) kalkstenen rotsformaties met talrijke verborgen (water)grotten en lagunes. De lange, fraaie zandstranden, vaak gelegen aan baaien maken Krabi een idyllische plek in Zuid-Thailand.

Ao Nang is een strand in de buurt van Krabi. Voor de kust liggen een aantal eilandjes waar u goed kunt snorkelen. Deze eilanden kunt u eenvoudig en voordelig met een gecharterde boot bereiken. Het is ook mogelijk langstaartboten te huren die u naar nabijgelegen stranden brengen, zoals Railay Beach of Pranang Beach.





Overnachting: aan boord
Maaltijden:
Vervoer: vliegtuig (niet inclusief)
Dag 1: Vertrek naar Bangkok.
Vertrek van Schiphol of andere luchthaven naar Bangkok. Het zal u onderweg aan niets ontbreken. U kunt diverse filmvoorstellingen volgen, maar ook uw boek eindelijk uitlezen, want daar heeft u nu veel tijd voor. Wenst u een speciale maaltijd? Geef dit op tijdens het boeken!


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden:
Vervoer: (mini)bus
Dag 2: Welkom in het land van de glimlach.
Na een lange vlucht bent u eindelijk geland op het Suvarnabhumi Airport in Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de gids u op in de aankomsthal, en brengt u door naar uw hotel waar u de rest van de dag kan doen wat u wilt.

Kom in ieder geval na een verfrissende douche even langs op het kantoor van Green Wood Travel. Met onze Nederlandse staf kunt u uw reis doorspreken.

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Verken de miljoenenstad Bangkok.
In de miljoenenstad Bangkok komt u oren en ogen tekort! Op onze website kunt u alvast een voorproefje krijgen van de vele tours (niet inclusief) die u bij ons kunt boeken: langs de fascinerende tempels en paleizen, met de boot door kanalen en rivieren of per fiets door het "groene en onbekende Bangkok." Maar ook wervelende shows, culinaire uitstapjes en nog veel meer.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 4: Boek een dag tour en verken de stad.
Deze dag kunt u zelf invullen. Misschien heeft u nog last van de jetlag en wilt u niets liever doen dan heerlijk luieren bij het zwembad. Dat kan! Of heeft u zoveel energie dat u niet weet wat u moet doen? Boek dan een tour bij ons!

Wat dacht u van de drijvende markt per fiets (niet inclusief) ontdekken? Kom langs op ons kantoor en wij kunnen een geschikte tour voor u uitzoeken.

Overnachting: nacht slaaptrein
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (mini)bus | slaaptrein
Dag 5: Per nachttrein naar Surat Thani.
In de namiddag vertrekken we per Meter Taxi (niet inbegrepen) naar het Hua Lampong treinstation van Bangkok. Per comfortabele nachttrein reist u van Bangkok naar Surat Thani.

Overnachting in de 2e klasse airco slaaptrein.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden:
Vervoer: (mini)bus
Dag 6: Per bus naar Krabi.
's Morgens vroeg komt u aan op Surat Thani treinstation. Na aankomst reizen we per aicon bus naar Krabi. Onderweg komt u weer ogen tekort. We rijden immers door een van Thailand's mooiste bosrijke provincies. Voor het middaguur komen we aan in Krabi. Vanaf hier is er een korte transfer naar uw hotel.

In het Ao Nang Sunset Hotel kan uw welverdiende strandvakantie beginnen. Op steenworp afstand is het strand van Ao Nang met gezellige winkeltjes en restaurants waar het prima toeven is.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 7: Strandvakantie in Krabi.
Heerlijk relaxen op het strand maar er zijn ook vele leuke dagtochten te doen in de prachtige omgeving. U kunt ze makkelijk bij ons boeken. Wat dacht u van een fascinerende naar de pier in Phang Nga (niet inclusief)? U vaart door de mangrovebossen en door grotten. Als filmliefhebber herkent u wellicht de omgeving uit de film "The Man with the Golden Gun" met James Bond.

Verder zult u versteld staan van de recht uit zee oprijzende kalkrotsen van maar liefst 350 meter hoog, en aan de wal bezoeken we de tempel Wat Tham Suwan Kuha. Deze grottempel huisvest ook een immense liggende Boeddha. Binnen is het mooi en rustig; buiten wachten de wilde apen op u om op hun beurt aapjes te kijken.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 8: Strandvakantie in Krabi.
Heeft u weleens met een kajak gevaren? Nu is de kans op dat in Krabi te doen.
Kajakken is een geweldige manier om het landschap te verkennen zonder de natuur aan te tasten. Met een kajak kunt u rustig en stil op alle plekken in het water komen, zelfs in grotten en lagunes, en ondertussen lekker genieten van het uitzicht die u niet in Nederland / België zult tegenkomen.
De tour (niet inclusief) begint op Ao Nang Beach en neemt u mee naar drie belangrijke gebieden: Ao Thalane (mangrove en canyons), Bor Thor (oude kalkstenen grotten) en Koh Hong (een eiland met 'verborgen' lagune). Met een ervaren Engelssprekende gids gaat u op expeditie naar de mooiste eilanden. Op elke plek kunt u wilde dieren tegenkomen, zoals verschillende soorten vogels en apen, met in het bijzonder krabetende makaken. En misschien dat u geluk hebt en een reusachtige varaan tegenkomt.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 9: Strandvakantie in Krabi.
Op Krabi kunt u lekker zwemmen of gewoon op het strand relaxen. Of bezoek de provincie Nakhon Sri Thammarat (niet inclusief). Dit is de provincie met de meeste hoge bergen en wilde bossen. In Thung Song snuift u cultuur en geschiedenis op van Nakhon Sri Thammarat. Wat Phra Mahathat is de grootste tempel in het zuiden van Thailand en die mag u dan ook niet missen. Dit grote complex huisvest een 78 meter hoge chedi, bedekt met goud.

De schaduwspelen mag u in het zuiden evenmin missen. We brengen daarom een bezoek aan de Shadow Puppet workshop en aan het museum, gewijd aan dit traditionele poppenspel. Mr. Suchart is een meester in het maken van deze schaduwpoppen en in het uitvoeren van voorstellingen.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 10: Strandvakantie in Krabi.
Zonsondergangen zijn vaak spectaculair in de tropen maar wat dacht u van een zonsondergang op een prachtige historische boot (niet inclusief) op een van de mooiste plekken van Thailand en dan ook nog met een heerlijk diner en een drankje erbij. Doen!
Geniet van het betoverende decor van loodrecht uit de zee oprijzende kalksteenrotsen. Bij Chicken eiland gaan we voor anker en kunt u naar hartenlust zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Ontdek dit bountyeiland met zijn prachtige natuur. Terwijl de zon begint de zakken kunt u, weer aan boord, genieten van een heerlijke cocktail, glas wijn of koud biertje van onze barman. En ook staat er een zeer smakelijk Thais diner voor u klaar. Terwijl u zich tegoed doet aan al dit lekkers varen we verder en zakt de zon, hopelijk in gouden kleuren, tegen het dramatische decor in de zee.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 11: Strandvakantie in Krabi.
Wilt u de speciale band die u met uw partner heeft bezegelen met een echte Thaise Boeddhistische ceremonie, gevolgd door een romantische boottocht langs bountyeilanden dan is deze tour (niet inclusief) helemaal wat u zoekt!

Misschien denkt u erover om te gaan trouwen, misschien bent u al getrouwd of wilt u samen met uw partner iets speciaals doen. Bij deze ceremonie trouwt u niet echt voor de wet, maar verder is het wel een perfecte en bijzondere manier om "de dag van uw leven" te beleven met uw geliefde en eventuele vrienden/vriendinnen/familie in de super romantische omgeving van Krabi.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 12: Strandvakantie in Krabi.
Geniet van een spa bronnen tour (niet inclusief), waar u kunt ontspannen in een hydratherapeutisch bad. Het mineraalrijke water heeft een temperatuur van 38 tot 40 °C.
Daarna krijgt u een tocht door groene oase die u brengt naar de Emerald pool en de Crystal pool. U zult meteen zien waarom de Thai deze zo noemen. Natuurlijk is er tijd voor een frisse duik.

Op de weg terug bezoeken we nog de Tiger temple. Als u daar tijd en conditie voor heeft, is het de moeite waard om de klim van 1,272 treden aan te gaan. De belangrijkste attractie is daar de "footprint of the Buddha". U wordt beloond worden met een uitzicht van 360 graden over de omgeving en de Andaman Zee. En u kunt ook de boom bezichtigen die al meer dan 1000 jaar niet meer van zijn plek is gekomen.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Strandvakantie in Krabi.
Houdt u van snorkelen? Wat dacht u van een snorkeltrip op drie bounty eilanden (niet inclusief)?
We halen u vroeg in de morgen op om naar de pier te gaan waar een longtail-boot ligt te wachten. Deze doorkruist de mangrovebossen, gelegen rond kleine moslimdorpjes. Zie hoe de plaatselijke bevolking in harmonie leeft met de natuur.

We oversteken de Krabi-rivier en stoppen bij de grot van Khao Kanabnam. Gelijktijdig nemen we een kijkje in de plaatselijke school van het dorpje Koh Klang. We gaan verder stroomafwaarts tot aan het punt waar de rivier uitmondt in de zee. U kunt hier genieten van het kristalheldere water en de parelwitte stranden.

Op Railay Beach bewonderen we de Princess Cave en hopelijk ook enkele stoere rotsbeklimmers. Na de lunch (met smakelijke zeevruchten) gaan we verder, op zoek naar onze drie tropische eilanden met koraalriffen die de nodige tropische vissen huisvesten. Snorkel tussen de vis- en kleurrijke koralen.


Overnachting: Ao Nang Sunset Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: Strandvakantie in Krabi.
Als u denkt dat u alleen in Chiang Mai op olifanten kan rijden, dan heeft u het mis. Op Krabi is het ook mogelijk! Met deze ontdekkingstocht (niet inclusief) bezoekt u het Marine Nationaal Park. U krijgt te zien hoe ananassen worden gekweekt op de ananasplantage. Vervolgens rijden we op een olifant en genieten een uur lang van het tropisch regenwoud. Na het ritje is het tijd voor een frisse duik bij de Hoytoo waterval. Fris en fruitig gaan we verder naar de TIger Cave Temple.

Als u daar tijd en conditie voor heeft, is het de moeite waard om de klim van 1,274 treden aan te gaan. De belangrijkste attractie is daar de voetafdruk van de Boeddha. U wordt beloond met een uitzicht van 360 graden over de omgeving én de Andaman Zee.

Overnachting: aan boord
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus | vliegtuig
Dag 15: Van de ene vliegtuig naar de andere.
Vandaag is uw laatste dag in Krabi aangebroken. U krijgt een transfer naar het vliegveld van Krabi voor uw terugreis naar huis. De vlucht van Krabi naar Bankok (inclusief!) sluit meestal goed aan op uw internationale vlucht.

Soms moet u met de publieke shuttle bus van Don Muang Airport naar Suvarnabhumi Airport reizen, maar dat is goed te doen.

Overnachting: geen
Maaltijden:
Vervoer: geen
Dag 16:
Aankomst op Schiphol of andere luchthaven. *Afhankelijk van uw internationale vlucht (niet inclusief).

Vliegt u bijvoorbeeld met EVA Airways dagvlucht dan komt u op dag 15 aan in Nederland!

Opmerkingen:
  • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur.
  • Alle tours vermeld in het programma zitten er NIET bij inbegrepen. Dit zijn voorbeelden, en allemaal te boeken bij ons op het kantoor of online.
  • Door plaatselijke omstandigheden (het weer, de conditie van de (water)wegen, opstand, hotelsluiting) moeten we route of hotel soms aanpassen. De intentie van de City & Beach-Tour blijft ten alle tijden gehandhaafd.
  • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Vervoer als omschreven per aircoditioning (mini)bus en 2e klasse nachttrein met slaapplaatsen (airco.) met eigen bed en gedeeld toilet. Mocht de slaaptrein volgeboekt zijn, dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco), deze bus is voorzien van slaapstoelen en toilet. Vliegticket van Krabi - Bangkok met Thai AirAsia, NOK Air of een andere budget airline. Max. 7kg hand & 20kg check-in bagage.
    Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
    Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, (vlieg)tickets (internationaal), persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

    Recensie voor City & Beach Bangkok - Krabi (16 dagen)

    Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
    Name: Xander
    Date: 01-Aug-18

    Recensie: Leuk voor strandvakantie. Volgende zou ik ook naar noord Thailand willen reizen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

    Name: Fam. de Zeeuw
    Date: 08-May-18

    Recensie: Samen met onze kinderen deze rondreis gedaan. Krabi vonden we een fantastische strandbestemming. Het hotel lag niet aan zee maar dat maakte niet zoveel uit. We hadden mooi zwembad en was maar een paar minuten lopen. We hebben deze reis aangepast met en 3 daagse excursie naar de river Kwai. Ook dit was een interessante trip voor ons en de kinderen.



    Rating
    Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


    Aanbevolen door Green Wood

    Vanaf:
    Contact
    City & Beach Bangkok - Samui (15 dagen)

    Deze reis brengt u naar de wereldstad Bangkok, die u van de ene in de andere verbazing zal doen vallen. Wat een verkeer! De hoogste moderne wolkenkrabbers gaan samen met eeuwenoude

    Vanaf:
    Contact
    City & Beach Bangkok - Krabi (16 dagen)

    De westers aandoende wereldstad Bangkok die haar culturele geheimen niet direct prijs zal geven. De mooiste plekjes zijn vaak aan het oog onttrokken door de verkeerschaos, moderne