Brug over de River Kwai-rivier

Tourcode:0105
Datum: Dagelijks
Tijd: 06.45 - 18.00
Category: Treinreis
Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies. Lees Recensie
De beruchte Birmaspoorlijn werd onder dwang van de Japanners aangelegd door o.a. geallieerde krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en ligt in Kanchanaburi, 130 kilometer ten westen van Bangkok. De onmenselijke omstandigheden waaronder deze 'Dodenspoorlijn' werd aangelegd, heeft het leven gekost aan ongeveer 16.000 geallieerden (waarvan zo'n 3.000 Nederlanders) en naar schatting 70 tot 90.000 Aziatische dwangarbeiders. PRIVÉ TOUR !
Green Wood Travel kan voor een redelijke meerprijs deze tour exclusief privé uitvoeren
BOEK PRIVÉ !


Tijdens deze dagtocht bezoekt u o.a. de 'Bridge over the River Kwai', die onderdeel uitmaakte van de Birma spoorlijn. Ook bezoekt u het bijbehorende museum dat gebouwd werd in de vorm van een jappenkamp en een van de vele oorlogsbegraafplaatsen.

Met een boemeltrein wordt de reis voortgezet naar het plaatsje Ban Nam Tok. Houdt u (video-)camera klaar wanneer het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de rivier de Kwai.
Een lunch is inbegrepen. U kunt facultatief, voor 300 THB per persoon, nog een mooie tocht maken met een longtailboot over de rivier de Kwai.Opmerkingen:
 • kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!

 • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Bangkok hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en open trein.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris, alcoholische drankjes en tips, transfers van andere niet centraal gelegen Bangkok hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Brug over de River Kwai-rivier

  Algemene waardering: 3.5 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies.
  Name: Erik Van Gastel
  Date: 20-Jan-20

  Recensie: Een indrukwekkende tour, zeker een aanrader. Wij hebben deze tour gedaan in combinatie met de drijvende markt van Damnern Saduak. Onvoorstelbaar hoe het leven hier vroeger geweest moet zijn. Wel een beetje touristisch. De brug zelf en vooral de treinrit zijn ervaringen die je nooit meer vergeet.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Roel Smit
  Date: 17-Jan-20

  Recensie: Als je in deze omgeving bent, dan ga je bijna "verplicht" naar de River Kwai. De boemel had een technisch probleem. Per longtail boot over de rivier gegaan naar de bekende brug. Via het museum verneem je meer over wat er is gebeurd: aangrijpend. Tegelijk triest te zien in welke slecht staat het museum zich bevindt. De oorspronkelijk brug is er niet meer maar wel de brug die later is gebouwd: erg toeristisch. We hebben geen spijt er geweest te zijn maar het is tegelijk wat tegengevallen. 's-Middags was er een aardig bezoek aan de Elephants World. Maar het is zeker de moeite waard om deze tocht te doen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Harold
  Date: 22-Oct-19

  Recensie: Veel gezien, wel lang rijden maar de gids en de vele stops onderweg maakte veel goed.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Lisette
  Date: 17-Sep-19

  Recensie: Tour lijkt leuk maar was een grote teleurstelling. Waardeloze gids die weinig te vertellen had. We moesten iedere keer zelf vragen wat de bedoeling was. Na 3 uur rijden stopten we bij het JEATH museum en zonder duidelijke uitleg konden we zo'n 15 minuten rondgelopen in de barak. Overigens zijn de foto's indrukwekkend. Achteraf heb ik gelezen dat er nog veel meer te zien zou moeten zijn maar dat is ons niet verteld. Binnen het kwartier zaten we weer in de bus op weg naar de brug. Eerst kregen we de mededeling dat we per persoon 60 bath bij moesten betalen voor een zitplaats in de boemeltrein. Als we dat niet deden, moesten we de volledige rit blijven staan. Na een discussie dat dit niet de afspraak was, kapte de gids het af met dien maar een klacht in. Nadat we betaald hadden, kregen we precies 10 minuten de tijd om bij de brug rond te kijken om vervolgens wel lang op het perron op de trein te moeten wachten. De treinrit was leuk, tocht gaat door een prachtige omgeving. Na de rit werden we naar een lunch-plek gereden en daarna weer de terugweg genomen. Onderweg zijn we nog een kwartiertje gestopt bij de begraafplaats en daarna weer snel op weg. Helaas kwamen we ook nog in de file terecht en hebben we in totaal bijna 5 uur over de terugtocht gedaan. Kortom: vanaf 7 uur s morgens in de auto gezeten tot s avonds 7 uur voor een treinrit van een uur en een paar zeer korte stops. Tel daar een gids bij op die niets doet om het interessant te maken en je komt gedesillusioneerd thuis. Zonde van het geld!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Luc Rennenberg
  Date: 10-Sep-19

  Recensie: Deze tour hebben we als mooi en indrukwekkend ervaren. De lunch op de rivier geweldig.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Grand Palace en de Smaragdgroene Boeddha

  Het 'Grand Palace' is een complex van gebouwen, waar de Wat Pra Keo of tempel van de 'Emerald Buddha' ook deel van uitmaakt. Het is de voormalige residentie van de

  Vanaf:
  Contact
  Brug over de River Kwai-rivier

  De beruchte Birmaspoorlijn werd onder dwang van de Japanners aangelegd door o.a. geallieerde krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en ligt in Kanchanaburi, 130 kilometer