Autoreis: Kompas op Noord-Thailand (10 dagen)

Tourcode:CR-0003
Datum: Dagelijks
Tijd: 10:00
Category: Autovakanties
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze route van de bruisende hoofdstad Bangkok naar "de Roos van het Noorden" Chiang Mai voert langs vele interessante steden, prachtige tempels en schitterende natuur. Het is aan u wanneer u wilt stoppen en of u onderweg dingen wilt inlassen of overslaan. Wij geven deze reistips om u nog meer te laten genieten van de gebieden waar u doorheen rijdt.
INFORMATIE !
Autoreizen in Thailand

BOEK TIJDIG !

Onderweg verblijft u in hotels die zeker niet doorsnee zijn en door de plek waarop ze liggen, meestal in de natuur, een extra dimensie geven aan deze reis.
Vanaf Bangkok naar de groene heuvels en rivieren van Kanchanaburi, beroemd en berucht om zijn oorlogsverleden.
Vanaf Kanchanaburi naar het landelijke Uthai Thani en vervolgens de oude cultuur met zijn fascinerende tempelpark in Sukhothai. Verder naar het noorden ontdekt u het dorpsleven en oude ambachten in de heuvels van Phrae. De oude en leuke stad Nan is ons volgende doel dat we bereiken via kronkelige wegen langs thee en koffie plantages.
Via de uitlopers van de Himalaya rijden we naar Chiang Rai waar we na een ontdekkingstocht door de omgeving dan uiteindelijk het einddoel van deze avontuurlijke autotocht bereiken, de tweede stad van Thailand, Chiang Mai.

Waar moet u op letten, wat moet u weten om veilig door Thailand te rijden. Dit alles kunt u vinden op Autoreizen in Thailand. Nieuwsgierig? Stuur een email of bel 070 250 0062 voor meer gedetailleerde informatie.
Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus, Budget huurauto
Dag 1: Voordat u begint aan uw autovakantie
U wordt opgehaald bij de luchthaven of het hotel en naar het kantoor van Green Wood Travel gebracht. Op kantoor wordt Nederlands gesproken en ontvangt u uitgebreide informatie hoe u moet rijden en over uw reis. Hier staat ook uw huurauto klaar. Het kantoor van Green Wood Travel ligt buiten het drukke gedeelte van Bangkok en niet ver van de rustige autobaan naar Ayutthaya. Green Wood Travel helpt u de eerste kilometers op weg.
Ook ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving met wegnummers etc. plus een prachtige wegenatlas met foto's en plattegronden van plaatsen.
Komt u net aan op de luchthaven, dan kunnen wij een nacht Prince Palace hotel inboeken voor u, zodat u goed uitgerust aan uw avontuur kan beginnen! Het programma begint dan op dag 2.


Overnachting: Boutique Raft Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 2: Bangkok --> Kanchanaburi (185 km)
Uw eerste dag begint u met een niet al te lange afstand.

Een leuke route is om eerst richting Samut Songkran te rijden en even rond te kijken in het gezellige plaatsje aan de rivier voordat u de drijvende markt van Amphawa bezoekt met zijn vele stalletjes en kleurige bootjes. Een boottochtje door de omgeving met zijn vele plantages hoort er ook bij.

Hiervandaan rijdt u door naar Kanchanaburi stad. U kunt hier even stoppen om de beroemde brug over de River Kwai te zien en/ of een van de oorlogsbegraafplaatsen. Dan door naar het Boutique Raft Resort dat liefelijk is gelegen aan de rivier Kwai Noi zo'n 55 kilometer van Kanchanaburi stad. Tijd om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving.


Overnachting: Boutique Raft Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 3: Kanchanaburi
Vandaag kunt u gewoon relaxen in en bij het resort, zwemmen in de rivier of met een bamboevlot de rivier afzakken. In de directe omgeving zijn er genoeg interessante excursies te doen zoals de spectaculaire Erawan watervallen of het oorlogsverleden met de Hell Fire pas en het indrukwekkende JEATH oorlogsmuseum.


Overnachting: Bonito Chinos
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 4: Kanchanaburi --> Nakhon Sawan (230 Km)
Een mooie route door de heuvels van Kanchanaburi naar de ongerepte natuur van Nakhon Sawan. Onderweg genoeg mooie plekken om even te stoppen. Verborgen tempels en slaperige dorpjes.

Khao Pla Ra is een berg van 558 meter die u kunt beklimmen via een pad. Aan de westkant zijn prehistorische muurschilderingen van 3000 jaar oud te bewonderen.

Tussen de Chao Praya rivier en de Sakae krong rivier ligt het eilandje Koh The Pho met suikerriet plantages. Leuk om even rond te kijken voordat u doorrijdt naar de Country Lake Nature Lodge om de nacht door te brengen.


Overnachting: Le Charme Sukhothai Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 5: Nakhon Sawan --> Sukhothai (235 km)
Vandaag op weg naar de oude hoofdstad van het ooit machtige koninkrijk van Sukhothai dat zich tussen 1238 en 1438 op het hoogtepunt van zijn bestaan uitstrekte van Birma tot ver in Laos en in het zuiden tot aan het huidige Maleisië.

In het historische park staan de overblijfselen bestaande uit mysterieuze Boeddhabeelden tussen de tropische begroeiing in. Het park is het handigst per fiets te bekijken, die men bij de ingang kan huren.

Uw charmante onderkomen voor deze nacht ligt op slechts 1 kilometer afstand van de ingang van het historische park.


Overnachting: Huern Na Na Boutique Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 6: Sukhothai to Phrae (170 km)
De route loopt voor een groot gedeelte langs de Yom rivier. De provincie Phrae is het voormalige centrum van het teakhout industrie in Thailand en dat is te zien aan de vele teakhout bossen en de oude teakhouten huizen in Phrae stad. In het oude gedeelte van de stad zijn ook diverse interessante oude tempels te bezichtigen.

In de dorpen worden nog veel oude ambachten in ere gehouden. Maak kennis met de bewoners en leer van alles over hun dagelijkse leven.


Overnachting: Sasidara Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 7: Phrae --> Nan (120 km)
Nan staat bekend om zijn rust en prachtige natuur. Een streek die niet zo vaak bezocht wordt en daardoor nog heel authentiek overkomt met kronkelige wegen over de heuvels, vruchtbare valleien en woest stromende rivieren. Vandaag wordt weer een echte natuurdag.

De oude stad Nan aan de oevers van de gelijknamige rivier is zeker de moeite waard om te bezichtigen met zijn oude tempels en huizen.


Overnachting: Homestay Chiangrai - Mini Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 8: Nan to Chiang Rai (305 km)
Vanuit Nan naar Chiang Rai door een heuvelachtig landschap dat groener wordt richting Chiang Rai met de nodige rijstvelden.

Even buiten Chiang Rai ligt het prettige resort van het Nederlands/Thaise echtpaar waar u de komende twee dagen verblijft. Eigenaar Tony kunt u allerlei informatie geven voor leuke uitstapjes in de omgeving en natuurlijk gaat u de stad in met een bezoek aan de levendige avondmarkt.


Overnachting: Homestay Chiangrai - Mini Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 9: Chiang Rai
Er is genoeg te zien en te doen in Chiang Rai. Ga langs bij het Wat Rong Khun. De Wat Rong Khun is een van de meest herkenbare tempels van Thailand, ook wel 'the White Temple' genoemd. De tempel is in Thailand uitgegroeid tot een nationaal monument en een van de meest herkenbare tempels in het land. De Wat Rong Khun trekt jaarlijks een steeds groter aantal bezoekers. Naast deze witte tempel kunt u ook de zwarte tempel bezoeken, ook in Chiang Rai te vinden.

Ga naar Doi Tung berg omdat de villa een mooie Thaise stijl replica is van een chalet zoals je kan zien in de Zwitserse Alpen. Vanaf het balkon zijn er prachtig uitzichten op Myanmar te bewonderen. En de Mae Fah Luang tuinen zijn echt waar schitterend! Het is een geweldige plek voor jong en oud om wat energie te verdrijven door vrij temidden van de prachtige en kleurrijke bloemen, fonteinen en standbeelden rond te dwalen.


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Budget huurauto
Dag 10: Chiang Rai --> Chiang Mai (190 km)
Het laatste stuk van uw reis door het "onbekende Thailand" naar het einddoel Chiang Mai.

Als u op een zondag in Chiang Mai bent, vergeet niet een bezoekje te brengen aan de zondagsmarkt. De zondagsmarkt is een braderie Thaise stijl die zich binnen de oude stadsmuren over een lange straat uitstrekt. Autoverkeer is niet toegestaan, dus u kunt naar hartenlust rondslenteren en uit alle macht proberen uw kooplust te bedwingen.

Indien u het programma wil verlengen met een strandvakantie in Thailand of een ander land zoals Cambodja, neem dan contact met ons op.
Optionele Tours:

Autoreis: Kompas op West-Thailand (10 dagen)
De ervaren Thailandganger heeft al de nodige tours achter de rug en de meeste bekende toeristische plaatsen bezocht. Vandaar ons advies voor wie eens
Autoreis: Kompas op Oost-Thailand (10 dagen)
Oost-Thailand is ook beter bekend als de Isaan. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. de Isaan is het armste deel van het koninkrijk, waar
Autoreis: Kompas op Zuid-Thailand (10 dagen)
Deze route naar het zuiden leidt u via lokale wegen langs stranden, over groene heuvels, oude tempels, interessante stadjes en onverwachte ontmoetinge
Opmerkingen:
Algemene huurvoorwaarden
BUDGET
01 Jan. 18 t/m 31 okt. 19


HOTEL INFORMATIE
U verblijft altijd in goede middenklasse hotels hetgeen betekent minimaal 3 sterren. Wanneer, in een van de programma's, een hotel met naam wordt genoemd, dan zal u daar inderdaad logeren, want in dat geval betreft het dan altijd een bijzonder hotel of een thema hotel dat een grote toegevoegde waarde voor het programma vormt.

U dient te beschikken over:
- geldige creditcard i.v.m eigen risico van 200 euro per gebeurtenis tevens het maximum.
- Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB).

 • De minimale leeftijd om te rijden is 21 jaar!
 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur.
 • Houdt u er rekening mee dat de bagageruimte van de verschillende auto's beperkter is dan u denkt en dat het zeer afhangt van het aantal personen dat de auto huurt. Het is aan te raden makkelijk vervormbare reistassen mee te nemen in plaats van harde koffers.
 • Uitrusting: het is raadzaam om mee te nemen; zaklantaarn, kopieën van uw paspoort, zwemkleren, handdoek
 • Smartphone met Google Maps en/of GPS met Thaise kaart.
 • Een redelijk werkende navigatiesysteem in Thailand is Garmin. Het is beter om een Thaise simkaart aan te schaffen met data-package en te navigeren met uw eigen Smartphone/tablet met Google Maps. Vergeet niet een 12V adapter en oplaadsnoer mee te nemen. Coördinaten op Green Wood Travel vouchers van onze hotels zijn ingesteld op Google Maps.
 • Door plaatselijke omstandigheden (het weer, de conditie van de (water)wegen, opstand, hotelsluiting etc.) moeten we route of hotel soms aanpassen. De intentie van de Autoreizen Tour blijft ten alle tijden gehandhaafd.

 • Beleef hieronder uw reisroute in detail
  Route Map
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden en omschreven transfers. Gedetailleerde Nederlandse routebeschrijving en Nederlandse uitleg. Verblijf in zorgvuldig geselecteerde accommodaties als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Verblijf in Phrae in eenvoudige accommodatie, met ventilator en eigen sanitaire voorzieningen. Vervoer als omschreven met eigen huurauto (exclusief de tourprijs) van uw keuze (airco), all risk verzekering, volle tank benzine, ongelimiteerde kilometers.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies, huurauto, extra achterlatingskosten, brandstof (het voertuig wordt met een volle tank benzine geleverd, bij inlevering dient het voertuig volgetankt te worden ingeleverd), extra verzekeringen, te huren extra's huurauto etc en persoonlijke uitgaven.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Autoreis: Kompas op Noord-Thailand (10 dagen)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Lennart
  Date: 06-Jun-19

  Recensie: Dear Ms. Kwan,

  We are back home and now want to live up to our promise to send you an evaluation of our trip of Northern Thailand as organized by Green Wood Travel and yourself. Overall we were very pleased with and enthusiastic about the tour we made and the service you and your colleagues provided.

  We started of course a little bit on the wrong footing with the defect GPS system , but with your help and the excellent service by Budget, this was eventually fixed to our full satisfaction.

  Through this experience, we found out that a well functioning GPS system and reliable coordinates of the hotels is essential for travelers who cannot speak nor read the Thai language.
  The coordinates in the travel documents were very exact for Chiang Rai Homestay. For most other hotels they were not quite exact, so we usually still had to search for the exact location with the "nearby hotels" function in the Google Maps.
  For the hotel in Phrae we probably got the coordinates of the Punjen Hideaway and not for the Phrae Tower hotel. We fortunately figured that out in time and drove straight to our destination in Phrae.

  Please find below our opinion about the different hotels in which we stayed:

  Boutique Raft Resort
  Rating 9 on a scale of 10. Location was great. Room was comfortable and tidy. Very nice facilities. Good restaurant. Very good service. Would definitely book again if we stay in the area in the future.

  Country Lake Nature Lodge
  Rating 7 on a scale of 10. Somewhat remote, but quite special location. Room was very basic. When we arrived, the place was totally deserted. After a while we found a maintenance worker who helped to find the staff. Later it appeared that there was only one other couple in the entire resort. Breakfast was very good/dinner ok. Would probably not stay there again.

  Le Charme Sukothai Resort
  Rating 9 on scale of 10. Great location close to historical site and to various restaurants. Very nice facilities in general including pool area. Comfortable and tidy room. Excellent service. Bikes for rent to visit historical park. Would definitely stay there again.

  Phrae Tower Hotel
  Rating at best 5 on a scale of 10. Maybe ok as a business hotel but a bit of an anti climax compared to the other (more idyllic) locations we visited on our tour. Would definitely try to find another hotel if back in the area.

  Sasidara Resort Nan
  Rating 7 on a scale of 10. A little lacklustre. Would probably not stay there again

  Homestay Chiangrai
  Rating 8 on a scale of 10. Very nice small scale resort. Excellent service. Very good (Thai) food. Would have probably rated 9 if we could have stayed in one of the (larger?) rooms with balcony. If such a room would be available, we would probably stay there again when back in the area.

  If we make another Thailand tour in the future, we will almost certainly contact Green Wood Travel again.

  Ms Kwan and her colleagues did a super job to get us started and were most helpful to meet our wishes/needs while we were on tour.

  As for the tour itself, we realize that we were late to book, so not all "original" hotels were available. On a future journey, we would book earlier and probably try to stay at least 2 nights in every place we would visit. Also we think it would be useful for Green Wood to be a little more realistic in the travel documents about the places that can be visited on route. Taking into account that for foreigners it is advisable to be at the destination before dark, some of the suggestions (e.g. to make an extensive visit to Ayothaya during the trip from Boutique Raft Resort to Utai Thani) were in our view rather undoable.

  In a nutshell, however, we had a highly interesting, colorful and exciting vacation and brought back home a lot of mostly very positive memories.

  Many thanks again for your assistance and very best regards from cold but sunny Holland.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Autoreis: Kompas op West-Thailand (10 dagen)

  De ervaren Thailandganger heeft al de nodige tours achter de rug en de meeste bekende toeristische plaatsen bezocht. Vandaar ons advies voor wie eens iets anders wil: boek bij Gree

  Vanaf:
  Contact
  Autoreis: Kompas op Oost-Thailand (10 dagen)

  Oost-Thailand is ook beter bekend als de Isaan. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. de Isaan is het armste deel van het koninkrijk, waar het leven nog steeds eenvoudig

  Vanaf:
  Contact
  Autoreis: Kompas op Noord-Thailand (10 dagen)

  Deze route van de bruisende hoofdstad Bangkok naar "de Roos van het Noorden" Chiangmai voert langs vele interessante steden, prachtige tempels en schitterende natuurgebie

  Vanaf:
  Contact
  Autoreis: Kompas op Zuid-Thailand (10 dagen)

  Deze route naar het zuiden leidt u via lokale wegen langs stranden, over groene heuvels, oude tempels, interessante stadjes en onverwachte ontmoetingen. U overnacht op plaatsen waa