PRIVE - Ho Chi Minh Stad & Cu Chi Tunnels (1 dag)

Tourcode:vn-0801
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: StadstourPRIVE
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Ho Chi Minh Stad is een moderne stad met jonge mensen die -net als op veel andere plekken in de wereld- bezig zijn met hun toekomst. Mobiele telefoons en brommers lijken daarbij onmisbaar. Dit is een energieke open stad, waar de tijd niet stil staat, maar tradities als een kop soep in een lokaal eettentje niet worden vergeten. Het is ook een stad met een verleden, een gewelddadig verleden met een slechte hoofdrol voor de man wiens naam de stad officieel draagt.
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

Sinds 1976 heet Saigon officieel Ho Chi Minh Stad, als eerbetoon aan haar communistische leider. Maar informeel hebben veel Vietnamezen het nog altijd over Saigon, de naam die het in de 19e eeuw van de Fransen kreeg toen die het in Vietnam voor het zeggen hadden. Dat duurde tot 1945 toen de Viet Minh onder leiding van Ho Chi Minh de macht overnamen. Als gevolg van het voortdurende machtsspel met de Fransen, gesteund door de Amerikanen, werd het land verdeeld in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Het begin van een conflict dat zou uitmonden in de Vietnam oorlog. In 1975 wonnen de Viet Minh de oorlog en werd het land als Socialistische Republiek Vietnam herenigd.

Deze dag keert terug naar dat verleden. Niet via een saaie geschiedenisles, maar door zelf -letterlijk- in de geschiedenis te stappen. Het begint 's ochtends bij de Cu Chi tunnels, een 250 kilometer (!) lang netwerk van ondergrondse tunnels waarin de Vietcong strijders zich tijdens de oorlog schuilhielden. De tunnels vormen een ondergronds dorp en zijn vaak maar een halve meter tot een meter breed. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te graven.

Terug in Saigon is het eerst tijd voor lunch. Daarna gaan we naar het Reunification Palace, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Hier denderden de tanks in 1975 door de poort om een eind te maken aan de Vietnam oorlog. Voor de afwisseling gaan we naar de Notre Dame kerk en het Centrale Postkantoor, overgebleven uit de Franse koloniale tijd. Op deze wandeling komen we ook bij het beroemde stadhuis.Optionele Tours:

PRIVE GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta (5 dagen)
GO! Zo simpel is het. Maak in vijf dagen kennis met bruisende Ho Chi Minh City (Saigon), het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een mode
PRIVE de Rivier van de Negen Draken (6 dagen)
De rivier van de negen draken staat centraal in deze zesdaagse Vietnam reis naar Saigon en de veelzijdige Mekong Delta. De tour eindigt in Phnom Penh,
PRIVE Grand Vietnam (20 dagen)
Privé Grand Vietnam. Alle, echt alle hoogtepunten van Vietnam komen aan bod in deze 20 prachtige dagen. De uitgestrekte groene rijstvelden van Sapa,
Opmerkingen: De tunnels zijn smal en soms modderig. Trek goede schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: de vermelde maaltijd, water, entreegelden en omschreven transfer naar Cu Chi vanaf centraal gelegen HCMC hotels. Excursie als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en/of auto.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, overige transfers van niet centraal gelegen HCMC hotels en persoonlijke uitgaven.

Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor PRIVE - Ho Chi Minh Stad & Cu Chi Tunnels (1 dag)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
PRIVE - Ho Chi Minh Stad & Cu Chi Tunnels (1 dag)

Ho Chi Minh Stad is een moderne stad met jonge mensen die -net als op veel andere plekken in de wereld- bezig zijn met hun toekomst. Mobiele telefoons en brommers lijken daarbij on